Vogue: «Οι μεγαλύτεροι ρατσιστές στις εκδόσεις» ή πως η βίβλος της μόδας επικρίνεται για το εξώφυλλο με τη «ασπρισμένη» Καμάλα Χάρις

ΑΠΟ SPOTLIGHTPOST TEAM

Ω! Ναι ο κόσμος έχει αλλάξει! Η σνομπ, σαμπανιζέ εγωμανής, ξιπασμένα απευθυνόμενη στο πλούτο της γης, Vogue, που έχει δει τις πωλήσεις να πέφτουν δραματικά, αλλά και τους συνεργάτες της, μέγιστους μόδιστρους να επικοινωνούν με το κοινό τους μέσα από άλλες δημιουργικές διεξόδους, δέχτηκε άλλο ένα χτύπημα, ομαδικό και διαδικτυακό αυτή τη φορά. Το περιοδικό κατηγορείται οργίλα, στα social media για ρατσισμό, αφού παρουσίασε το εξώφυλλο του Φεβρουαρίου, που έχει φωτογραφηθεί η σε λίγο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις.

Η «Κυρία Αντιπρόεδρος» όπως γράφει ο τίτλος φορά  ένα απλό και όχι σινιέ κοστούμι και ένα ζευγάρι επίσης όχι σινιέ αθλητικά παπούτσια. Μέχρι εδώ καλά, γιατί είναι η λαϊκή ψήφος των ανθρώπων του μεροκάματου και της Αμερικανίδας εργάτριας που της έδωσαν τη δύναμη να είναι η πρώτη γυναικά αντιπρόεδρος και μάλιστα όχι λευκή και αυτές όχι, δεν έχουν καιρό, λεφτά αλλά ούτε και όρεξη για σινιέ κουρελάκια. Μόνο που το Σάββατο το βράδυ το εξώφυλλο έγινε viral. Ο σύμβουλος επικοινωνίας Γιασάρ Αλί, ισχυρίστηκε ότι η επιλογή κάλυψης δεν ήταν αυτή που περίμενε η ομάδα της Χάρις και πως η  Άννα Γουίντουρ είχε συμφωνήσει να χρησιμοποιήσει άλλη λήψη, πράγμα που δεν έκανε.

Οι υποστηρικτές της Χάρις ξέσπασαν σε εκρηκτικές διαμαρτυρίες γιατί το χρώμα της κυρίας Αντιπροέδρου είναι «ξεπλυμένο» και πως το περιοδικό και η ίδια η Άννα Γουίντουρ, από ρατσισμό, έχουν σκοπίμως «λευκάνει» την πολιτικό. Ο Αλί, μάλιστα έφτασε στο σημείο να ισχυρίζεται ότι «η Γουίντουρ δεν σέβεται πραγματικά τις μαύρες γυναίκες».

Άλλες αναρτήσεις κατήγγειλαν πως η Γουίντουρ, είναι «η μεγαλύτερη ρατσίστρια στις εκδόσεις» και ακόμη πιο ακραία πως «της αξίζει να υποφέρει για τη μεταχείριση των μαύρων γυναικών». Με όλον αυτό το σάλο, το περιοδικό δεν έχει φτάσει ακόμα στα ράφια των πωλήσεων. Η εκδοτική ομάδα έχει ακόμα χρόνο να κάνει διορθώσεις  ή μπορεί απλά να επιλέξει να περιμένει αφήνοντας την αντίδραση να ξεπεραστεί, τον θυμό και να ξεθυμάνει και αλλά θέματα να βγουν μπροστά στη βοή του διαδικτύου. Η Καμάλα Χάρις, αλώστε, και φύσκα ο Τζο Μπάιντεν, θα εισέλθει στον Λευκό Οίκο στις 20 Ιανουαρίου.

Θυμίζουμε, πως ο για χρόνια αρχισυντάκτης της Vogue και πριν υπεύθυνος δημιουργικού  Αντρέ Λεόν Τάλεϊ , έχει εδώ και καιρό κατηγορήσει ευθέως την Γουίντουρ, για ρατσισμό στις μεγάλες ηλικίες και στους υπέρβαρους στα απομνημονεύματά του «The Chiffon Trenches: A Memoir». Τον είχε υποχρεώσει σε δίαιτες, που λόγω προβλημάτων υγείας δεν οδηγούσαν πουθενά και τον απέλυσε χωρίς καμία εξήγηση.

«Έχω τεράστια συναισθηματικά και ψυχολογικά τραύματα από τη σχέση μου με αυτή την γυναίκα επιρροής…» λέει σε συνέντευξη του ο Τάλεϊ, «αγαπά τα δύο της παιδιά και είμαι σίγουρος πως θα γίνει μια εξαιρετική γιαγιά… αλλά υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν εργαστεί γι’ αυτήν και έχουν υποστεί τεράστια συναισθηματικά τραύματα… η λίστα είναι ατελείωτη. Έχει πληγώσει πάρα πολλούς κατά τη διάρκεια της ισχυρής κυριαρχίας της». Οι μαύροι, οι υπέρβαροι, οι ηλικιωμένοι λοιπόν, έχουν όλοι κάτι να πουν για την ισχυρή κυρία και το περιοδικό που έχει ορίσει μια βιομηχανία, αυτή της μόδας. Μα έχει πια, σ αυτόν τον κόσμο που αλλάζει με ρυθμούς φρενιτιώδεις, καμία σημασία;