Η Αλεξάνδρα Τσόλκα είναι τριάντα δύο χρόνια δημοσιογράφος, έχοντας περάσει από εφημερίδες, περιοδικά, sites. Έχει δουλέψει μια δεκαετία, ως παραγωγός σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ τα δεκαπέντε τελευταία χρόνια ήταν συμπαρουσιάστρια σε τηλεοπτικές εκπομπές στα σημαντικότερα ιδιωτικά κανάλια της χώρας. Εχει γράψει επτά βιβλία, ποίηση, διηγήματα, μυθιστόρημα, μυθιστορηματική βιογραφία και παιδικά παραμύθια. Ακόμη έχει γράψει δύο τηλεοπτικά σενάρια. Το 2017 βραβεύτηκε από το «48 Independent Short Film Festival», το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους, που εδρεύει στο Λος Αντζελες, στην Καλιφόρνια, με την τιμητική διάκριση Life Achievement Award for Best Writer.
O Τζέιμς – Δημήτριος Δέγλερης, έχει γεννηθεί στην Αμερική με τις ρίζες των γονιών του στην Μικρά Ασία. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο University of Connecticut. Κάνει μεταπτυχιακά στην Διοίκηση Επιχειρήσεων και εμφανίσεις σε ξεχωριστά μαγαζιά, με το τζαζ group του. Το 2014 που ολοκλήρωσε τις σπουδές του, αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι και για έξι μήνες περιπλανήθηκε στην Ασία, πήρε νερό από τον Γάγγη ως φυλακτό και δεν θα ξεχάσει ποτέ πως είναι τα ερείπια της Μπαγκάν, στην Μυανμάρ, όταν νυχτώνει. Δημοσιογραφεί και ελπίζει ολοκληρώσει, σύντομα το πρώτο του μυθιστόρημα.
Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, αλλά ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.
Ο Δημήτρης Ιωαννίδης έφτασε στην Βοστώνη σε ηλικία 12 ετών. Σπούδασε με υποτροφία στο Boston University Οικονομικά, Πολιτικές Επιστήμες και Νομική. Ασκεί την δικηγορία στη Μασαχουσέτη, με υποθέσεις σε πολλές χώρες. Ως Σύμβουλος στο Γενικό Προξενείο της Βοστώνης, ήταν στην ομάδα που μπόρεσε να αγοράσει το φημισμένο κτήριό του. Λειτουργεί διεθνές συμβουλευτικό γραφείο στην Τουρκία. Έχει εκδοθεί το βιβλίο του για τα λόμπι Ελλήνων, Εβραίων και Τούρκων στην Αμερική. Λειτουργεί διαγωνισμό για τη νομική -innovationmoot.com- και τα προβλήματα της από την έκρηξη της τεχνολογίας. Είναι κριτής σε διαγωνισμούς διεθνούς δικαίου και προπονητής της Νομικής του Boston University. Παίζει μπουζούκι ως δεξιοτέχνης και έτσι έβγαζε χαρτζιλίκι, ως φοιτητής.
Ο Φοίβος-Βασίλειος Γκικόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής. Διετέλεσε Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής, Πρόεδρος του Τμήματος και μέλος της Συγκλήτου του ΑΠΘ. Διδάσκει «Ιστορία της Ιταλικής Λογοτεχνίας». Έχει δημοσιεύσει στην Ελλάδα και την Ιταλία μονογραφίες, δοκίμια και άρθρα για την Ιταλική Λογοτεχνία και Ιταλούς συγγραφείς και ποιητές, ενώ έχει μεταφράσει στα ελληνικά Ιταλική ποίηση, διηγήματα και μυθιστορήματα. Για την «Εκδοτική Αθηνών» συνέταξε το λήμμα «Ιταλική Λογοτεχνία» στον τόμο «Παγκόσμια λογοτεχνία». Τιμήθηκε από την Ιταλική Δημοκρατία με τον τίτλο του Ιππότη της Ιταλικής Δημοκρατίας, για τη συμβολή του στη διάδοση της ιταλικής γραμματείας.
Ο Ιωάννης Δημ. Τσόλκας είναι καθηγητής Ιστορίας της Ιταλικής Λογοτεχνίας και του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων, μέλος πολλών επιστημονικών οργανισμών και συλλόγων στην Ευρώπη, μέλος της Ελληνικής επιτροπής του ιταλικού λογοτεχνικού βραβείου PREMIO STREGA. Επόπτης της Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ & της Βιβλιοθήκης.
Η Αγγελική Τσαπατσάρη μετά από πολύ σύντομη περιήγηση στον κόσμο της Αθηναϊκής δικηγορίας, επιθύμησε μια ήρεμη καθημερινότητα, που την έβγαλε στις ακτές της Βόρειας Θάλασσας. Στη δεύτερή της πατρίδα την Ολλανδία, σπούδασε και κατόπιν ενασχολήθηκε με εγκλήματα πολέμου, στην πρώην Γιουγκοσλαβία και με συμβόλαια για διαστημικές τεχνολογίες και ταξίδια. Τώρα πλέον στο εν αναβρασμώ Ηνωμένο Βασίλειο, η διαστημική ενασχόληση συνεχίζεται με τα μάτια στραμμένα προς τη Γη και στα φαινόμενα που τη μαστίζουν: ατμοσφαιρική παρατήρηση και κλιματική αλλαγή. Πιστεύει βαθιά στην αρχή του αρχαίου νομοθέτη και σοφού Σόλωνα, το «Γηράσκω δ΄αιεί πολλά διδασκόμενη».
Η Γεωργία Δρακάκη σπούδασε Νομικά στην Αθήνα, που είναι η αγαπημένη της πόλη στον κόσμο μαζί με Istanbul και Νέα Υόρκη. Αυτή την εποχή, κάνει το μεταπτυχιακό της πάνω στην Δημοσιογραφία, στο ΜΜΕ του Καποδιστριακού. Από τα 18 της, αρθρογραφεί, ρεπορταζάρει και συνεντευξιάζεται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, αλλά και στο ραδιόφωνο. Θέματα όπως η πόλη, το ρεμπέτικο, η νέα ελληνική λογοτεχνία, η γαστρονομία την συγκινούν ιδιαιτέρως. Έχει γράψει και δύο θεατρικά έργα που συνέβη να σαρκωθούν και επί σκηνής.
Ο Γιώργος Πράτανος είναι δημοσιογράφος, συγγραφέας, Θεσσαλονικιός, ΠΑΟΚ και έχει διατελέσει στέλεχος, αρχισυντάκτης και διευθυντής σύνταξης σε κορυφαία μέσα όπως -ανάμεσα σ άλλα- PEOPLE, DOWN TOWN, PROVOGATEUR GR. Έχει συνεργαστεί ως στέλεχος με επιτυχημένες τηλεοπτικές εκπομπές, έχει ακόμη πολύ χιούμορ, ιδέες, καρδιακούς φίλους, εξαιρετική μαμά που κάνει καταπληκτικά λικέρ σπιτικά και τα ωραιότερα μελομακάρονα του κόσμου. Το πρώτο του βιβλίο «Ο ανεπιθύμητος νεκρός» για τη περιπέτεια μετά το τέλος του σπουδαίου Νίκου Καζαντζάκη, που το εξώφυλλο φιλοτέχνησε ο George Lois, έγινε ευπώλητο και παραμένει τέτοιο, ενώ ο συγγραφέας τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Αρχισυντάκτης : spotlightpost.com