Ο Σωτήρης Καραμίντζας, η νέα του ζωή εκτός Αθηνών και το βιβλίο – έκπληξη που ετοιμάζει

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

Με τον Σωτήρη δε κάνουμε συνεντεύξεις. Μιλάμε. Σε κάτι σπαρακτικούς διαλόγους από πλευράς του, τουλάχιστον, όπου το χιούμορ, ο αυτοσαρκασμός, η αδυσώπητη σα νυστεριές κριτική του σε πρόσωπα της επικαιρότητας και ευκαιριακές διασημότητες είναι σα να παίζει κείμενα μεγάλων κωμικών σεναριογράφων από χρυσές εποχές της μυθοπλασίας. Σαν εργαζόμενος στα ΜΜΕ, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του, δεν είναι δουλικός, υποκριτικά ευγενής ή άτομο του περιβάλλοντος του όποιου αφεντικού. Είναι τσαμπουκάς, με αίσθηση δικαίου, προστατευτικός απέναντι στους νέους δημοσιογράφους, στις μεγάλες αδικίες συγκρουσιακός και έχει πάντα παραιτήσεις έτοιμες στα συρτάρια του.  Αποφασισμένος να περνά καλά και να κάνει τη δουλειά του με ανθρώπινους όρους και χωρίς υποχωρήσεις, άφησε την Αθήνα και βρίσκεται στη Λάρισα σε έναν καινούργιο περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό. Κατανοώ το «γιατί». Διότι εκεί νιώθει καλά και δημιουργικά. Παρ όλα αυτά τον ρωτάω, πως είναι η ζωή μακριά απ την Αθήνα, άραγε και τι ακριβώς κάνει εκεί;

-«Βρίσκομαι τους τελευταίους περίπου επτά μήνες στη Λάρισα στον τηλεοπτικό σταθμό ForMedia TV. Νιώθω πως εδώ, συντελείται ένα μιντιακό θαύμα το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και στο κέντρο της μετεξέλιξης των μέσων ενημέρωσης της περιφέρειας. Είμαι σίγουρος ότι αυτό που συμβαίνει στο FormediaTV αλλά και σε όλο το δημοσιογραφικό οργανισμό 21admedia θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για πολλά Μέσα Ενημέρωσης και της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας».

-ΟΚ, αλλά εσύ παιδί της ευτυχές ακόμα και βαδίζοντας στην άσφαλτο της Αθήνας, τι σου ‘ρθε να πάρεις τόσο μεγάλη απόφαση επαγγελματικά και προσωπικά, υποθέτω;

«Μωρέ, τα πράγματα στη ζωή μου δεν τα αναλύω και πολύ, παίρνω τα δεδομένα και επειδή το ένστικτό μου, αλλά και η αντίληψη μου δεν πέφτουν έξω αντιλήφθηκα από την στιγμή που μου έκανε την πρόταση η Τζωρτζέλα Κόσιαβα -η οποία πέρα από πολύ καλή μου φίλη και συνοδοιπόρος σε αυτή τη δουλειά- είναι η διευθύντρια προγράμματος του τηλεοπτικού σταθμού ήμουν σίγουρος ότι η επιτυχία ήταν δεδομένη. Αλλά θα περνούσα και καλά!».

-Και τελικά; Πώς είναι η ζωή σε ένα νεογέννητο περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό;

«Κοίτα εγώ είμαι ένα ον απόλυτα προσαρμοστικό στην ζωή, που μπορώ να επιβιώσω ακόμα και στο Βόρειο Πόλο. Το ευτύχημα είναι ότι βρέθηκα σε ένα επαγγελματικό χώρο που θέλω να σου πω ότι έχω αποκτήσει πραγματικούς φίλους. Έχω συναντήσει ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι καθημερινά και νομίζω ότι τους ξέρω χρόνια και δεν πίστευα ποτέ ότι θα βρισκόμουν σε μία πόλη μακριά από την Αθήνα και θα μπορούσα να περνάω το ίδιο καλά».

-Τι κάνει η Τζωρτζέλα; Πώς είναι η τηλεοπτική σας συνύπαρξη;

«Θα σου πω απλά ότι δέχομαι μηνύματα σχεδόν καθημερινά από συναδέλφους που μου γράφουν μία και μόνο φράση “σας ζηλεύουμε”. Κάνουμε ένα τρίωρο καθημερινό πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων με συνδέσεις σε όλη την Ελλάδα όλη την επικαιρότητα πολιτική, κοινωνική, αθλητική, τηλεοπτική και καλλιτεχνική. Βασικά έχουμε μία χημεία τέτοια που πολλές φορές μόνο ένα κοίταγμα μέσα στα μάτια μπορεί να μας προκαλέσει νευρικό γέλιο που να μας βγάλει εκτός ορίων. Και αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που κάνουμε έχει πραγματικά μεγάλη επιτυχία από τον τρόπο που μας αντιμετωπίζουν στο δρόμο οι άνθρωποι. Ξέρεις είναι πολύ όμορφο να σε αγκαλιάζουν στο δρόμο, να σε σταματάνε και να σου λένε ότι επιτέλους παρακολουθούμε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα που μας σέβεται ως τηλεθεατές».

-Ναι αλλά, έχει και το μεγάλο σου αίσθημα, τον αθεράπευτο νταλκά, τις καθημερινές εκπομπές στην Αθήνα και στον Love 97,5

«Εντάξει εδώ μιλάμε για μεγάλο έρωτα! Είναι ένα καθημερινό ραντεβού με τους ακροατές κάθε απόγευμα στις 6 στο απόλυτο ραδιόφωνο της πόλης στον Love 97.5. Είναι μία από τις δουλειές που έχω λατρέψει πραγματικά δεν θυμάμαι πόσα χρόνια είμαι αυτή τη στιγμή στον Love 97,5 αλλά είναι κάτι το οποίο δεν θα άλλαζα για κανέναν λόγο. Και πρέπει να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Ψεμματίκα ο όποιος είναι ο διευθυντής του ραδιοφώνου και ο οποίος παρά το γεγονός ότι βρίσκομαι εκτός Αθηνών καταφέραμε να βρούμε την φόρμουλα και η εκπομπή μου συνεχίζει κανονικά».

-Είσαι στη Λάρισα, είσαι στην Αθήνα και τις τελευταίες εβδομάδες είσαι και στην Κω; Έχεις κλώνους; Είσαι τριχασμένη προσωπικότητα; Πως το καταφέρνεις;  

«Το πώς τα καταφέρνω είναι μία μεγάλη συζήτηση την οποία θα την κάνουμε κάποια στιγμή στο καναπέ του ψυχαναλυτή, ο οποίος και θα αποφανθεί με διάγνωση. Τις τελευταίες εβδομάδες, ναι, έχω την δική μου εκπομπή σε ένα από τα μεγαλύτερα ραδιόφωνα αν όχι στο μεγαλύτερο ραδιόφωνο του Αιγαίου στο Ράδιο Πρώτο 91,5 όπου βρίσκομαι καθημερινά στις 12:30 το πρωί.

Και; Από Κω, Λάρισα, Αθήνα, προσωπική ζωή που έχεις;

«Κοίτα να δεις προσωπική ζωή δεν υπάρχει, άρα υπάρχει πάρα πολύς χρόνος για να κάνω όλα τα υπόλοιπα. Εννοώ, πως δεν υπάρχει σχέση, σύντροφος και τα συναφή που τη δεδομένη στιγμή, αν με ρωτάς, είναι το καλύτερο πράγμα που μου έχει συμβεί. Αν ήμουν σε μία τέτοια συνθήκη δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να ανταποκριθώ στις επαγγελματικές δραστηριότητες, οι οποίες, καλώς ή κακώς, στη ζωή μου πάντα έχουν τον πρώτο και κύριο λόγο».

-Τότε, χωράει και άλλο δουλειά στο πλάνο σου; Τι ετοιμάζει;

«Δυστυχώς το μυαλό μου δεν σταματάει ποτέ να τρέχει να δημιουργεί να σκέφτεται το οποίο δεν είναι και πολύ καλό να ξέρεις γιατί βρίσκομαι μόνιμα σε μία υπερδιέγερση. Έχω ένα πολύ συγκεκριμένο πρότζεκτ στο μυαλό μου που κάποια στιγμή θέλω να το υλοποιήσω και ελπίζω τα επόμενα χρόνια να το υλοποιήσω. Εκτός τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού τοπίου».

-Όπως; τι;

«Αν όλα πάνε καλά θα ετοιμάσω ένα βιβλίο το οποίο θα αφορά την βιογραφία ενός προσώπου που απασχόλησε όσο κανένας την δικαιοσύνη στη χώρα μας αλλά και την κοινή γνώμη. Ένα βιβλίο που όταν θα υλοποιηθεί είμαι σίγουρος ότι θα προκαλέσει σεισμό και μακάρι να το δω να υλοποιείται και σε σειρά του Netflix».

-Ποιο πρόσωπο; Μίλα καλέ…  

«Το πρόσωπο αυτό έχει ζήσει εκατό ζωές σε μία ζωή και έχει περάσει πολλά χρόνια της ζωής του μέσα στις φυλακές λόγω των πράξεων του»…

… είπε και το μαντείο των Δελφών σίγησε! Μα πως σε μια απλή κουβέντα, καταφέρνει την αδημονία κοινού, αυτό το παιδί και το see in the upcoming episodes!