GNTM: Αυτές οι κοπελίτσες μόνο στη θάλασσα δε περπατήσανε ακόμα!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΌΛΚΑ

«Θέλεις να γίνεις μεγάλος; Πάψε να είσαι μικρός!»

Βόλφγκανγκ Γκαίτε

Στις μητροπόλεις της μόδας, Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Λονδίνο, Παρίσι κυριαρχούν μοντέλα που έχουν κάτι να πουν στις γυναίκες και στον κόσμο όλο. Ωραίες με προσωπικότητα, με άποψη την οποία υποστηρίζουν σθεναρά, κάποιες άνω των 70 ετών, άλλη με εκτεταμένη λεύκη, μια κορυφαία με προσθετικά μέλη, υπέρβαρες αρκετά, μέτρια, πολύ και είναι αυτές που σήμερα θεωρούνται πραγματικά οι top! Όταν η ίδια η μόδα αλλάζει, τα ρούχα πνίγουν τον πλανήτη και αναζητούνται άλλες ύλες και διαφορετική λογική στην δημιουργία τους, τα μεγαθήρια περιοδικά της μόδας, δεν έχουν πια επιρροή σε σύγκριση με τις Inflluencers του Instagram! Η ίδια η Τάιρα Μπανγκς έχει γυρίσει την ωραία της πλάτη στο προϊόν της το America s Next Top Model, που ενώ έγινε παράγωγο σε όλες τις χώρες, στην Ελλάδα αποθεώνεται, τώρα, στην απόλυτα ξεπερασμένη εκδοχή του, με εντελώς παρωχημένα μοντέλα να  προτείνουν την εντελώς λάθος εκδοχή της μόδας.

Τσακωμοί, πισώπλατα σχόλια, ειρωνείες, έχθρες, προσπάθειες για να βγουν εκτός οι ανταγωνίστριες, «σου πα» και «μου πες», λυκοφιλίες, εκδικητικότητες, παράπονα για το ποια φοράει κρόσσια και ποια βολάν, μεγαλομανίες, αδιάφορες για οτιδήποτε έξω απ τον εαυτό τους, όλο κοινοτοπίες σε απόψεις, χωρίς καμία ποιητικότητα, ενδιαφέρον, φινέτσα, κλάση, διαφορετικότητα, σα μοντέλα του 1980. Ακόμη και κάποιες κυρίες με εναλλακτική εμφάνιση και ουσία, που για άλλοθι της παραγωγής, βρέθηκαν στην αρχή στο παιχνίδι αυτό, έφυγαν νωρίς. Αμέσως εξοστρακίστηκε η plus size συμμετέχουσα με τα γαλάζια μαλλιά. Άντεξε παραπάνω η καλλονή με την αλωπεκία. Μόλις εγκατέλειψε και η πιο πετίτ της συναναστροφής! Φυσικά, έστησαν ένα πολύ φτηνιάρικο ριάλιτι τύπου Σία Λιαροπουλου απ την παλαιολιθική εποχή της ιδιωτικής τηλεόρασης, για μια κοπελίτσα που είχε χρόνια νόσο, αλλά την αφήσαν να φτάσει μέχρι το να μπει στο σπίτι των μοντέλων, για να την αποπέμψουν μπροστά στη κάμερα για το καλό της φυσικά! Παραμένει μια αφρικανικής καταγωγής καλλονή, πανέμορφη, που έκλαιγε στην αρχή των επεισοδίων, γιατί της κάναν bulling όταν ήταν παιδούλα και τώρα κάνει η ίδια, σε όποια είναι πιο αδύναμη, ενώ περιφέρεται μουτρωμένη, με ύφος μονίμως θυμωμένο, βαριεστημένο και αδικημένο!

Άσχετες και αστοιχείωτες από μόδα, δεν γνωρίζουν ούτε έναν φωτογράφο από αυτούς που γράψαν ιστορία στο τομέα που θέλουν να ασχοληθούν, αλλά ούτε και τις θρυλικές προγενέστερες συνάδελφους, εκτός από την Βίκυ Καγιά την οποία αντιμετωπίζουν ως την Βερούσκα, την Καπρίς, την Τουίγκι και τον θαυματουργό Αγιο Νεκτάριο μαζί, που αντί να λιώνει την παντούφλα, ισορροπεί στο 20ποντο! 

«Να γυρίσει στην λαϊκή που ανήκει», «Ελευθερία είσαι ότι πιο διπρόσωπο έχω δει», «σου δίνω δυο επιλογές ή θα τα μαζέψεις να φύγεις μόνη σου από το δωμάτιο, ή θα στα μαζέψω εγώ»! Αυτές είναι φράσεις μπροστά στη κάμερα, ενώ ασκούν bulling σε μια κοπελίτσα κάποιες κυρίες που έχουν συμμαχία, χωρίς κάνεις απ την παραγωγή να παραβαίνει και να τους πει τι ανεπίτρεπτες συμπεριφορές είναι αυτές, σε ένα θέαμα με κυρίως νεανικό κοινό ευάλωτο στο να γίνει θύτης ή να αφεθεί ως θύμα στον εκφοβισμό!

Στο πλαίσιο της αγένειας, της «κατινιάς», της ελαφρότητας, της φρικαλέας προβλέψιμης θρηνωδίας γιατί τους κόβουν κάτι κακοβαμμένα και μακριά απεριποίητα μαλλιά, ενώ γυναίκες κακοποιούνται, βιάζονται, επιβιώνουν με χίλια ζόρια σε όλο το πλανήτη, έρχεται να προστεθεί και η κακή συμπεριφορά των σταρ της υπόθεσης. Μια κυριά Ζενεβιέβ κυκλοφορεί σα τον Τάκη Τσουκαλά σε τσαντίλα – και θηλυκότητα- έτοιμη πάντα να βρίσει όποια απ αυτές τις κοπελίτσες δεν καταφέρει να κατηφορίσει με  χαρά σε κενό 50 μέτρων, να αγκαλιαστεί, εκστατική, με φίδια ή να σταθεί ακίνητες μέσα σε φουσκωτή μπάλα σε πισίνα. Εδώ που τα λέμε, το μόνο που δεν έχουν ζητήσει σ αυτές τις κοπελίτσες είναι να περπατήσουν στη θάλασσα, με αγαλλίαση και να κάνουν το νερό κρασί με ευκολία!

Τέλος η εκπομπή είναι και εκπαιδευτικού χαρακτήρα διότι μαθαίνουμε νέες φράσεις, ορνιθολογίας όπως «σε γράφω στον γκιώνη μου» ή ανθρωπολογίας όπως «χτύπησα το κόκκαλο του αιδοίου μου»! Είναι άλλη μια προσφορά στα πλαίσια της επιμόρφωσης για το γυναίκειο φύλο που μας προσφέρει απλόχερα το GNTM…