Γιασμίν Ρόσσι: περιζήτητο μοντέλο, στα 61 της, γιατί πράγματι η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο

ΑΠΟ SPOTLIGHTPOST TEAM

Την λένε Γιασμίν Ρόσσι, είναι περιζήτητο μοντέλο για δεκαετίες και μόλις 61 ετών, γιατί για αυτην η ηλικία, είναι πράγματι, ένα απλό νούμερο! Δεν έβαψε ποτέ τα μαλλιά της, κάνει δικές της κρέμες και από φυσικά υλικά καλλυντικά για το πρόσωπο της, ενώ τρώει ισορροπημένα, χωρίς να κάνει ακρότητες. Γεννημένη στην Κορσική με Ιταλική καταγωγή, αμερικανική και γαλλική υπηκοότητα, με χαρά ομολογεί πως γεννήθηκε το 1955 και πως το μεγάλο μυστικό της εμφάνισης της είναι το λάδι ελιάς. Εκτός απ το ότι το χρησιμοποιεί στην διατροφή της, το φοράει καθημερινά στο δέρμα και στο πρόσωπο της. Λέει ακόμα πως στις καθημερινές διατροφικές της συνήθειες είναι οπωσδήποτε το αβοκάντο.

Ξεκίνησε τη καριέρα της στο μοντελινγκ στο Παρίσι στα 30 της, ηλικία απαγορευτική για τα μοντέλα και στη συνέχεια έκλεισε συμβόλαιο με μεγάλο πρακτορείο στη Νέα Υόρκη. Το μεγάλο της πάθος είναι φωτογραφία και η δουλειά πια ως μοντέλο περιλαμβάνει αυτό – φωτογραφίσεις, αλλά και πορτρέτα άλλων ή τοπίων που της δημιουργούν συναισθήματα. «Μ αρέσει να είμαι αληθινή, ο εαυτός μου, πάντα, στη δουλειά και στη ζωή και στις σχέσεις μου με τους άλλους» λέει εξηγώντας το ότι δεν έβαψε ποτέ τα μαλλιά της που έγιναν σήμα κατατεθέν της, αλλά ούτε έκανε πλαστικές επεμβάσεις, «για αυτό και είμαι πλήρως συμφιλιωμένη με τα ασημένια μου μαλλιά και τις ρυτίδες μου, καταδικά μου σημάδια της ζωής μου».  Τονίζει ακόμη πως δεν της αρέσουν οι ρετουσαρισμένες δουλειές μιας και για αυτην στις μικρές ατέλειες κρύβεται η υπογράμμιση της συνολικής έκφρασης και της ωραιότητας.

Ταξιδεύει πολύ, πρόσφατα δούλεψε στο τοπίο του Νεπάλ, αγαπά το φυσικό φως και τους εξωτερικούς χώρους και στα social media έχει περισσότερους από 250.000 followers! Γνωρίζει πως το μοντελινγκ είναι αυτό που την καθιέρωσε, αλλά η αφοσίωση της στην φωτογραφία την χαρακτηρίζει και θεωρεί τον εαυτό της καλλιτέχνη. Αυτή λοιπόν, η ωραία γυναίκα, είναι μια απ τις πρωτοπόρες στις αλλαγές που έγιναν στα πρότυπα των μοντέλων, τα τελευταία χρόνια, παγκόσμια και είναι απλά σαγηνευτική!