ΗΠΑ: φρενιτιώδης αύξηση κρουσμάτων και των θυμάτων του κορωνοϊού

ΑΠΟ SPOTLIGHTPOST TEAM

Είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή, στο επίκεντρο της πανδημίας του COVID-19. Είναι 215.000 τα κρούσματα στη χώρα και 5.116 οι νεκροί!

Μόλις το τελευταίο 24ωρο, εντοπίστηκαν πάνω από 26.000 κρούσματα και σημειώθηκαν 1.049 θάνατοι. Οι προβλέψεις για τουλάχιστον 100.000 – 200.000 θύματα παρουσιάστηκαν ως το «καλό σενάριο» στις ΗΠΑ σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για πάνω από 2 εκ. θύματα.

Την ίδια ώρα, τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, με την Νέα Υόρκη, που είναι στο επίκεντρο του ιού, να ζητά απελπισμένα ιατρικό εξοπλισμό.

Στο Κονέκτικατ συγκλόνισε ο θάνατος ενός βρέφους 6 εβδομάδων από τον κορωνοϊό και που είναι πλέον το νεότερο θύμα της πανδημίας στον κόσμο.

Ο δήμαρχος του Λος Άντζελες ζήτησε από όλους τους κατοίκους να καλύπτουν τα πρόσωπά τους όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.

Στη Φλόριντα, ο Κυβερνήτης εξήγγειλε, με καθυστέρηση τη διαταγή παραμονής στο σπίτι για τους κατοίκους, η οποία ακόμη, παραμένει σε αποφάσεις επιπέδου πολιτειών και δεν αποτελεί εθνική οδηγία.