
Ήταν εκείνη η εποχή που το όμορφο αγόρι με τα μακριά μαλλιά -και μετα με τα κοντά- έδειχνε τους κοιλιακούς του και τραγουδούσε απλοϊκά και για αυτό τόσο εθιστικά και ίσως καταπραϋντικά τραγουδάκια, απενοχοποιώντας το δικαίωμα μας στην ελαφρότητα, σαν ανθρακικό ένα πράγμα. Και του τα συγχωρούσαμε όλα!

Και μη νομίζετε και αυτή τη τελευταία αστοχία του Σάκης Ρουβά, σε καμιά δεκαριά μέρες, θα την έχουμε λησμονήσει. Και ας μας πέφτει βαρύ το ότι τοποθετήθηκε για τον Λιγνάδη με τρυφερότητα, εξισώνοντας πως το να βιάζεις και να διαλύεις τη ζωή παιδιών, είναι εθισμός, ίδιος με των τοξικομανών. Όχι, δεν αναφέρθηκε στα θύματα, όσο και αν η Σίσσυ Χρηστίδου επέμενε σ αυτά και του τα έφερνε ξανά και ξανά στην κουβέντα. Ω! Ναι αυτή η υποστήριξη υπήρξε η κορυφή ενός του παγόβουνου σκανδάλων, μικρών ή μεγάλος.

Έσπευσαν να καταθέσουν την άποψη τους αρκετοί, πως ήταν γενναίος διότι τόλμησε να σταθεί κόντρα στους πολλούς. Οι πολλοί όμως, δεν πείστηκαν και ειδικά με το ότι ο ίδιος ασχολήθηκε με τον Διόνυσο και «αυτό που λέγεται Βάκχες» ιεραρχήθηκε πιο ψηλά, από το ότι ανήλικα πλάσματα θα παλεύουν να επουλώσουν πληγές – βάραθρα να τα ρουφήξουν εντός τους, για πάντα…

… Μα ο Σάκης Ρουβάς, ο παρουσιαστής, κριτής, συνεντευξιαστής, επιχειρηματίας, πρωταγωνιστής έχει διασωθεί σκανδάλων, αστοχιών, λάθος δηλώσεων και στο παρελθόν. Ουδόλως η συναυλία του, στις 19 Μάϊου του 1997, στην Πράσινη Γραμμή, στην Κύπρο με τον Τούρκο αστέρα της ποπ Μπουράκ Κουτ, που ήταν η Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο, έβλαψε την λάμψη του! Η συναυλία Ειρήνης ανάμεσα στους δύο λαούς, τη μέρα μνήμης, που ο ένας λαός είχε σκοτώσει από 150.000 έως 350.000 του άλλου, με φρικτό τρόπο, πληρώθηκε με γιαούρτια, ντομάτες και πέτρες προς τον τραγουδιστή και μετέτρεψε την Λευκωσία σε πεδίο μάχης.

Επειδή διαβάσαμε το ευφυολόγημα πως ο Ψιαννάκης δεν θα τον άφηνε να κάνει τέτοια λάθη σαν το τελευταίο με τον Λιγναδη, θυμίζουμε πως με εκείνον μάνατζερ έλαβαν χώρα αυτά. Λίγο αργότερα το πανελλήνιο ασχολούταν με το ότι ο Ρουβάς φορούσε φούστα στην επόμενη εμφάνιση του σε κέντρο!

Βάκχες! Και ενώ άλλοι περνούν τη ζωή τους μελετώντας τεχνικές, ιστορία, μεθοδολογία στο αρχαίο δράμα, είναι εκείνος, που λόγω εμφάνισης και επιδόσεων στη ποπ, αν μη τι άλλο, γινεται Διόνυσος, σε ένα από τα πιο ιδιαίτερης σπουδαιότητας έργα της αρχαίας γραμματείας. Φυσικά και εξυπηρετεί το όραμα του σκηνοθέτη η επιλογή του ηθοποιού και δεν βαραίνει τον ίδιο η φιλοδοξία του να αναμετρηθεί με το υψηλό, ακόμη και αν δεν έχει δείξει καμιά διάθεση σπουδής σ αυτό.

Το ίδιο θα του δώσει ελαφρυντικό στην προσπάθεια του να τραγουδήσει Αξιον εστί, Ελύτη και Θεοδωράκη. Αν το αποτέλεσμα τον δικαίωνέ θα λέγαμε μπράβο του που τόλμησε, αλλά ο Σάκης δεν έχει την από τίμιο ξύλο φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση -προφανέστατα- ούτε και την τελειομανία και την προσήλωση του Γιώργου Νταλάρα.

«Δεν θα μείνω στάσιμος επειδή έτσι θέλουν κάποιοι» δηλώνει και ενώ προσδοκούμε πως στη συνέχεια η επιλογή του θα είναι τουλάχιστον Φίγκαρο στην Λυρική, πέφτουμε κοντά, γιατί αμέσως μετά, τραγουδά τα «κλασσικά» με την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου στο Ηρώδειο. Ουδείς με αφτιά, απλά, δεν θα μπορούσε να ακούσει αυτές τις δυο φωνές σε συνδυασμό και να μην συμπονήσει τον καλλιτέχνη Σάκη, που δεν άπλωσε τον πόδα του -ή τις νότες του- κατά το πάπλωμα του. Μα τι αγωνιώδες πρέπει να ναι, το να ξέρεις πως δεν μπορείς και να προσπαθείς με ωραιότατο κοστούμι, να επιβιώσεις δίπλα σε μια αφοσιωμένη καλλιτέχνη με μια φωνάρα, δουλεμένη με μπελ κάντο τέχνη υψηλή, γνώσεις, μεγάλο εύρος φωνής και υποκριτικές ικανότητες!

Όμως το Ηρώδειο τον σημαδεύει για άλλους λόγους. «Έτοιμος για βόλτα;» ρωτάει χαριτωμένα διαφημίζοντας υπερπολυτελές αυτοκίνητο απάνω στα μάρμαρα του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, στην είσοδο του. Εκεί που δεν κάνει να πατάς ούτε με μυτερό τακούνι σπινάρει ο Σάκης τα ζαντολάστιχα της ακριβής λαμαρίνας. Βοή λαού και τήρηση νόμου. Η διαφήμιση κατεβαίνει, ο Σάκης ζητά συγνώμη και πάει και αυτό. Ξεχνιέται. Σειρά έχει το ότοκιού που εμφανώς διάβαζε στα πλαίσια διαφήμισης για το δημοσίευμα του ΟΧΙ ή ΝΑΙ το 2015, όπου θυμωμένα κατά κάποιον τρόπο, επιχειρηματολογούσε για την ανάγκη του ΝΑΙ, τονίζοντας μας «η λέξη Ευρώπη είναι ελληνική» (ρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος!).

Και πάμε παρακάτω και ξεχνάμε και αλλά θα μας απασχολήσουν σε λίγο και σ άλλον θα εξαντλήσουμε την αυστηρότητα μας. Αφού, το ξέρουμε όλοι, πως και αυτό θα περάσει και ο Σάκης θα συνεχίσει να γοητεύει και να προοδεύει και να μη «μένει στάσιμος» ως είναι ο στόχος του. Πως το λέγε ο μέγας ανθρωπιστής Αλβέρτος Σβάιτσερ; «Η ευτυχία δεν είναι παρά καλή υγεία και ασθενής μνήμη». Μα τότε ο ελληνικός λαός σκάει από υγεία!

To απόσπασμα από την στήλη FROM USA WITH LOVE της Αλεξάνδρας Τσόλκα, βρίσκεται στο περιοδικό DOWN TOWN Greece, που κυκλοφορεί κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στα περίπτερα
