Η Αλίντα Κανάκη στις μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις για τον Ιούλιο του 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Στα μέσα του πρώτου δεκαημέρου του Ιουλίου ολοκληρώνεται η δεύτερη περίοδος των εκλείψεων της χρονιάς, με την τρίτη έκλειψη στη σειρά, μια μερική σεληνιακή στο ζώδιο του Αιγόκερου. Το διάστημα μεταξύ 5 Ιουνίου και 5 Ιουλίου που λαμβάνουν χώρα οι τρείς εκλείψεις καλό θα ήταν να μην ληφθούν αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα και να μην πραγματοποιηθούν σοβαρές συναλλαγές. Σοβαρά προβλήματα και κύρια ζητήματα θα αρχίσουν να επιλύονται λίγες μέρες μετά το πέρας της περιόδου των εκλείψεων. Η έκλειψη αυτή είναι ορατή σε περιοχές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, καθώς και της Αφρικής, όπου και υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν απότομες και έντονες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες. Η περίοδο που ο Άρης θα πραγματοποιεί τη διέλευση του από το ζώδιο του Κριού συνοδεύεται από πολλά τετράγωνα και πλανητικές αντιθέσεις με τους μεγάλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, με συνέπεια το διάσημα από τις 25 Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου να χαρακτηρίζεται από εντάσεις και μια γενικότερη ανισορροπία ενέργειας στον πλανήτη. Η σύγχυση θα είναι διάχυτη και οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν σε προσωπικό ή παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να έχουν απρόβλεπτες και εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες. Ζώδια που επηρεάζονται από την σεληνιακή έκλειψη 5 Ιουλίου 2020 στον Αιγόκερω  στις (13°37′) μοίρες είναι : Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και  Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου

Κριός  (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)

Με Κρόνο και Δία στο 11ο  και 10ο  οίκο του ωροσκοπίου σας αντίστοιχα σε ανάδρομη πορεία στα μέσα του μήνα, είναι καιρός να επανεξετάσετε τις μακροχρόνιες στρατηγικές σας. Και εάν δεν το κάνετε από μόνοι σας, υπάρχει το ενδεχόμενο να εξαναγκαστείτε εκ των καταστάσεων. Αλλάξετε τις προτεραιότητες σας, αναλογιστείτε για την μελλοντική σας πορεία, αλλά οι πλανητικές διελεύσεις δεν ευνοούν νέα ξεκινήματα την περίοδο αυτή. Με τον Άρη να περνάει στον 12ο οίκο σας ίσως να έχετε αρκετές στιγμές μελαγχολίας, αλλά από την άλλη θα έχετε έντονη διαίσθηση που θα σας βοηθήσει να βρείτε νέους τρόπους να κερδίσετε χρήματα. Ο Ποσειδώνας σε ανάδρομη πορεία δημιουργεί κλίμα ουτοπίας, είστε ευάλωτοι σε εξαπατήσεις!  

Στον οικονομικό τομέα το πλανητικό σκηνικό αναμένεται να πιέσει την τσέπη σας. Ίσως υπάρξουν καθυστερήσεις σε εισπράξεις χρημάτων που σας χρωστούν, ίσως όμως να αντιμετωπίσετε έκτακτες δαπάνες. Χρειάζεται όσο καλύτερη διαχείριση μπορείτε, για να τα βγάλετε πέρα αξιοπρεπώς.

Το πρώτο μισό του μήνα θα είναι και η πιο αρμονική για την ζωή των δεσμευμένων, καθώς θα χαρακτηρίζεται από ήρεμη ατμόσφαιρα και απόλυτη σύμπνοια απόψεων. Η Αφροδίτη από δεύτερο δεκαήμερο του μήνα περνά στον 4ο οίκο σας , το μήνυμα είναι ένα και σαφές: Ακούστε τον σύντροφό σας! Έχετε πολλά να μάθετε από το ταίρι σας και για μια φορά στη ζωή σας, δώστε σημασία σ αυτά που σας λέει! Εάν είστε αδέσμευτοι και ενδιαφέρεστε να προσεγγίσετε ένα άτομο ερωτικά, κάντε το προς το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα Η θέση του Ποσειδώνα σε ανάδρομη πορεία δεν ευνοεί νέες γνωριμίες! οι γνωριμίες που ενδεχομένως να προκύψουν θα είναι απατηλές και θα φέρουν πολύ μεγάλη απογοήτευση να ψυχικό πόνο, όταν τελειώσει η επιρροή της όψης και συνέλθετε.

Ταύρος  (21 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Ο Κρόνος περνάει σε ανάδρομη από τον Αιγόκερω στον Υδροχόο, με αποτέλεσμα να φέρνει περιορισμούς και εμπόδια στην καριέρα σας. Ίσως αναγκαστείτε εκ των πραγμάτων να αλλάξετε επαγγελματική κατεύθυνση ή να κάνετε μια ευρεία αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων σας. Αν και ανάδρομος, ο Κρόνος σχηματίζει ευνοϊκές για το ζώδιο σας όψεις, φέρνοντας λύσεις μέσα από ρεαλιστικές προσπάθειες. Ο Ουρανός που διέρχεται από το ζώδιο σας θα φέρει στο πλευρό σας φίλους που θα σας συνδράμουν σε σημαντικό βαθμό.

Με τον Δία σε ανάδρομη κίνηση, η υλική στήριξη δεν θα έρθει εύκολα, μετά τα μέσα του μήνα, θα υπάρξει κάποια δυσκολία στον οικονομικό τομέα. Ίσως να αντιμετωπίσετε δυσκολίες και εμπόδια στο να κερδίσετε χρήματα και ενδεχομένως να πρέπει να ζητήσετε την στήριξη συγγενών ή να γραφτείτε στο ταμείο ανεργίας. Θα πρέπει να μειώσετε τα έξοδα σας, να επανεξετάσετε τις στρατηγικές σας όσον αφορά τα υλικά σας αγαθά και αποκτήματα και να προετοιμαστείτε ψυχικά για μια παρατεταμένη περίοδο χαμηλών εισοδημάτων.      

Ο Ερμής, ο κυβερνήτης των ερωτικών σας υποθέσεων, επιστρέφει ορθόδρομος στο ζώδιο σας το πρώτο δεκαήμερου Ιουλίου, δίνοντας σας δύναμη  αποπλάνησης και ακτινοβολία. Εκ των πραγμάτων ο μήνας θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, με ποικιλία γεγονότων και εναλλαγή καταστάσεων. Για τους δεσμευμένους η εναλλαγή αυτή μπορεί να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα στην σχέση τους. Στις 26-27 Ιουλίου, με τα τετράγωνα Αφροδίτης-Ποσειδώνα και Ερμή-Άρη μπορεί να αισθανθείτε ανασφάλειες ή να αισθανθείτε μπερδεμένοι ως προς το ταίρι σας. Μην πάρετε σημαντικές αποφάσεις για την σχέση σας το διάστημα αυτό, γιατί τα φαινόμενα θα απατούν και θα κάνετε σημαντικά λάθη. Ως προς του αδέσμευτους του ζωδίου, θα έχετε την ανάγκη να ξεχωρίσετε, να διασκεδάσετε, να φλερτάρετε και να κάνετε γνωριμίες. Μια γνωριμία δε προς τα τέλη του μήνα μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω στην αισθηματική σας ζωή και να αλλάξει την πορεία της ζωής σας! 

Δίδυμοι  (21 Μάϊου – 22 Ιουνίου)

Με τον Πλούτωνα, κυβερνήτη του σπιτιού  και της εργασίας σας, ήδη και με  ανάδρομο και τον Δία, κυβερνήτη της σταδιοδρομίας σας, σε ανάδρομη κίνηση μέσα στον μήνα, είναι μοναδική ευκαιρία να κάνετε μια επαναξιολόγηση των δεξιοτήτων σας ή μια αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων σας. Εάν αναζητάτε την περίοδο αυτή δουλειά, έχετε πολλές περισσότερες πιθανότητες να βρείτε σε έναν παλιό σας εργοδότη, παρά σε κάποιον καινούργιο. Προσοχή χρειάζεται μεταξύ 26 και 27 Ιουλίου το τετράγωνο Αφροδίτης-Ποσειδώνα .Τις μέρες αυτές μπορείτε να παραπλανηθείτε πολύ εύκολα, καθώς η κρίση σας δεν θα λειτουργεί αποτελεσματικά. Προσέξετε επίσης τον τρόπο που παρουσιάζετε τον εαυτό σας στους γύρω σας, γιατί κινδυνεύετε να γελοιοποιηθείτε. 

Ο μήνας αναμένεται να φέρει πολύ μεγάλη πίεση στα οικονομικά σας, καθώς ορισμένα χρέη σας θα γίνουν πιεστικά και θα πρέπει να πάρετε αποφάσεις, που υπό κανονικές συνθήκες δεν θα χρειαζόταν. Η διαπραγμάτευση μισθών και αμοιβών είναι δύσκολη, και αν και θα ενθουσιαστείτε με τις συμφωνίες που μπορεί να κλείσετε, η πραγματικότητα όμως θα σας διαψεύσει. Γι αυτό κρατήσετε χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών σας.

Με αρκετούς πλανήτες σε ανάδρομη κίνηση στα μέσα περίπου του μήνα, θα είναι σαν να περνάτε σε μια περίοδο επανεκτίμησης της συναισθηματικής σας ζωής. Θα επανεξετάσετε την σχέση σας και θα αναλογιστείτε τι είναι αυτό που θέλετε και περιμένετε από τη σχέση και το ταίρι σας. Με την Αφροδίτη στο ζώδιο σας και τις όψεις τετραγώνου που θα σχηματίζει με τον Ποσειδώνα, υπάρχει ισχυρό το ενδεχόμενο λανθασμένων επιλογών, εάν προχωρήσετε σε μια αναθεώρηση των όρων της σχέσης σας την περίοδο αυτή. Εάν η σχέση είναι καινούργια, ίσως να μην προχωρούν τα πράγματα όσο γρήγορα θα θέλατε και να απογοητευτείτε. Έχετε υπομονή. Όσο για τους αδέσμευτους, μετά τα μέσα του μήνα ίσως να έχετε μια μικρή μελαγχολία και να αναπολείτε μια προηγούμενη σας σχέση. Ακόμη και αν κάνετε κινήσεις για επανασύνδεση, τα πράγματα δεν θα είναι όπως τα φανταζόσαστε ή τα περιμένατε. Αποφύγετε δε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο μετά τα μέσα του μήνα, γιατί σας περιμένουν μεγάλες απογοητεύσεις.

Καρκίνος  (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Ο Δίας, ο κυβερνήτης της εργασίας σας, σε ανάδρομη πορεία στον 7ο οίκο σας (συνεταιρισμοί και συνεργασίες). Την περίοδο που θα ακολουθήσει, συνιστάται να επανεξετάσετε με προσοχή τις συνεργασίες και τους συνεταιρισμούς σας, τις συμβάσεις που σας δεσμεύσουν και τα άτομα που απασχολείτε στην επιχείρηση σας, εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Ορισμένοι συνεταιρισμοί ή συνεργασίες μπορεί να περάσουν σε μια φάση αναδιοργάνωσης μετά τα μέσα του μήνα, συνιστάται δε να είστε πολύ προσεκτικοί στις νέες συμβάσεις που θα κληθείτε να υπογράψετε. Επίσης  με την επιρροή της σεληνιακής έκλειψης στον Αιγόκερω 5.7, και την συμμετοχή του Ερμή που κινείται ανάδρομος στο ζώδιο σας τις πρώτες μέρες του Ιουλίου έως 12.7, ίσως προκύψουν δικαστικές διαφορές ή διαμάχες, που καλό θα ήταν να αποφύγετε ή να τις καθυστερήσετε όσο μπορείτε.

Ο Κρόνος κινείται  ανάδρομος στο 8ο σπίτι σας (κοινοί πόροι, κληρονομικά, φόροι και δάνεια) με αποτέλεσμα να υπάρξει μια καθυστέρηση ή σημαντική μείωση των εισοδημάτων του συντρόφου σας που θα σας επηρεάσει, εάν έχετε κοινό ταμείο. Συνιστάται προσεκτική διαχείριση των οικονομικών σας, καθώς θα υπάρξουν καθυστερήσεις, εμπόδια ή μειωμένες εισροές από τυχόν κέρδη, προμήθειες, αποδόσεις περιουσιακών στοιχείων, κλπ

Ο Κρόνος, ο κυβερνήτης του ζωδίου σας στον τομέα των σχέσεων, με την ανάδρομη πορεία του από τα μέσα του μήνα και μετά φέρνει αναθεωρήσεις στην αισθηματική ζωή των δεσμευμένων. Και καθώς είναι ανάδρομος και ο Πλούτωνας  ήδη  από τις 25.4, ο κυβερνήτης σας του τομέα της αγάπης, τα συναισθηματικά σας δεν θα προχωράνε με τον τρόπο που θα θέλατε. Εάν έχετε συνηθίσει να πετυχαίνετε αυτό που θέλετε ασκώντας συναισθηματικό εκβιασμό, είναι καιρός να αναθεωρήσετε την στάση και την τακτική σας και να κάνετε κάποιες σοβαρές αλλαγές, εάν θέλετε να σώσετε τη σχέση. Εάν η σχέση σας αντιμετωπίζει ήδη προβλήματα, μην βιαστείτε να χωρίσετε την περίοδο αυτή. Με υπομονή και προσπάθεια από κοινού μπορούν να βρεθούν λύσεις που να ικανοποιούν και τους δύο σας. Για αρκετούς αδέσμευτους του ζωδίου σας η περίοδος του Ιουλίου θα είναι αρκετά δύσκολη, καθώς θα σας απασχολούν υπαρξιακής φύσης ζητήματα. Θα αμφιβάλετε για τους χειρισμούς σας σε μια παλαιότερη σχέση ή ενδεχομένως να επιστρέψετε στην τελευταία σας σχέση. Φροντίστε τουλάχιστον στην περίπτωση της επανασύνδεσης να μην κάνετε τα ίδια λάθη και αυτή τη φορά. 

Λέων  (23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου)

Ο Ιούλιος δεν είναι ένας κακός μήνας για την καριέρα σας, γιατί η πρόοδος που θα σημειώνεται θα είναι αργή και θα πρέπει να αναμορφώσετε τα μακροχρόνια σχέδια σας. Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης του 10ου οίκου σας (καριέρα, στόχοι, κοινωνική και επαγγελματική φήμη και καταξίωσης) σε συνδυασμό με το τετράγωνο Ποσειδώνα, συνεπάγεται μειωμένα έσοδα από την εξάσκηση του επαγγέλματος σας ή αργοπορημένες ροές χρημάτων. Αποφύγετε συζητήσεις επαγγελματικής φύσης και ανάπτυξη μελλοντικών σχεδίων μεταξύ 26-27.7καθώς το τετράγωνο Άρη – Ερμή – Αφροδίτη – Ποσειδώνας  θα σας οδηγήσει σε ουτοπικά μονοπάτια με αποτέλεσμα να κάνετε τραγικά λάθη.  

Ο μήνας προσφέρεται ωστόσο για κάποια θετική αντιμετώπιση ενός πιθανού σας χρέους, γι αυτό δεν πρέπει να χάσετε τις ελπίδες σας. Προς το τέλος του μήνα το τετράγωνο Ερμή-Ποσειδώνα συνιστά να μην ονειρεύεστε θαυματουργές λύσεις για τα οικονομικά σας αδιέξοδα και επίσης να είστε προσεκτικοί στις αγορές σας, ειδικά τις διαδικτυακές!

Στα συναισθηματικά σας, οι εξελίξεις θα είναι αρκετά πιο αργές μέσα στον Ιούλιο, οπότε θα χρειαστεί αρκετή υπομονή από την πλευρά σας. Ο Δίας, ο κυβερνήτης σας του 5ο οίκου (αγάπη, φλερτ, ρομαντισμός) σε ανάδρομη πορεία στον 5ο οίκο σας,  σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και υπομονή με το ταίρι σας, για να διατηρήσετε ένα αρμονικό κλίμα. Επιπλέον και ο ανάδρομος ο Κρόνος στον 7ο οίκο σας (σχέσεις και γάμος). Εάν σας ενδιαφέρει η διατήρηση της σχέσης που έχετε, είναι καιρός να σκεφτείτε σοβαρά λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, όσο σοβαρά και αν είναι.   Με τον Δία ανάδρομο και την προσπάθεια που θα χρειαστεί να καταβάλετε για κάτι καινούργιο στην ζωή σας την περίοδο αυτή, το πιο πιθανό είναι να διασκεδάσετε, να φλερτάρετε και απλά να περάσετε καλά, καθώς πολλοί από σας θεωρείτε ότι κανείς δεν αξίζει το κόπο και την προσπάθεια, εάν δεν είναι έτοιμος να υποκλιθεί στην μεγαλοσύνη σας… 

Παρθένος (24 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Η Δίας θα βρίσκεται στους Διδύμους και στον 10ο οίκο σας (καριέρα, στόχοι, κοινωνική και επαγγελματική φήμη και καταξίωση), με αποτέλεσμα τα όποια κέρδη από τη δουλειά σας το διάστημα αυτό να είναι περισσότερο από το κοινωνικό σας περιβάλλον. καθώς θα βοηθήσουν στην ενίσχυση της οικονομικής σας κατάστασης Τα διαστήματα μεταξύ 1 και 5 Ιουλίου, καθώς και από 26 μέχρι 27 αποφύγετε σοβαρές συζητήσεις επαγγελματικής φύσης, καθώς η Αφροδίτη σχηματίζει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα και θα έχετε μη ρεαλιστικές προτάσεις ή προσδοκίες. Ο Κρόνος ανάδρομος στο οίκο της εργασίας σας, που προϊδεάζει για ένα διάστημα σκληρής δουλειάς. Στις 28 Ιουλίου  ίσως συναντήσετε ένα πρόσωπο ή να βιώσετε μια κατάσταση, που να αλλάξει την πορεία της καριέρας σας προς το καλύτερο! 

Τα έσοδα το μήνα αυτό δεν θα έρχονται με την ίδια ευκολία λόγω των ανάδρομων πλανητών. Αποφύγετε επίσης τις μεγάλες επενδύσεις, ενώ ερευνήστε εξονυχιστικά κάθε πιθανή πτυχή, όταν πρόκειται να πάρετε αποφάσεις που μπορούν να επηρεάσουν τα οικονομικά σας.

Η συναισθηματική σας ζωή απαιτεί αυτό το μήνα αρκετή δουλειά και προσπάθεια! Με τον Κρόνο – Δία ανάδρομο πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή. Τα βήματα που πρέπει ή θέλετε να κάνετε στην σχέση σας θα πρέπει να είναι αργά και σταθερά, για να οδηγήσετε τη σχέση εκεί που επιθυμείτε. Στην πορεία θα συναντήσετε αρκετά εμπόδια, αλλά θα μπορέσετε να τα ξεπεράσετε, εάν σας ενδιαφέρει πραγματικά η σχέση. Ο Ποσειδώνας διέρχεται από τον 7ο οίκο σας (σχέσεις και γάμος) και μπορεί να είναι αιτία για κάποιες απογοητεύσεις την περίοδο που σχηματίζει τετράγωνο με την Αφροδίτη 26.7 και τον Ερμή σε αντίθεση με τον Άρη . Επιπλέον, ο Άρης στον 7ο οίκο σας, επαναφέρει  στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν την ισορροπία της σχέσης σας.Για τους ελεύθερους του ζωδίου, το φλερτ το διάστημα αυτό θα είναι κουραστικό, καθώς δεν θα αποφέρει τα αποτελέσματα που θα θέλατε στην ταχύτητα που θα επιθυμούσατε. Για άλλους όμως του ζωδίου σας, με την επιρροή όλων των ανάδρομων πλανητών, είναι μια περίοδος που θα λοξοκοιτάξετε προς το παρελθόν και μια παλιά σας σχέση και θα θελήσετε να κάνετε μια καινούργια αρχή μαζί του. Το πιο πιθανό όμως είναι να μην σας βγει όπως θα το περιμένατε…  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Ο Άρης στο σπίτι της εργασίας του ζωδίου σας, φέρνει ευκαιρίες να συμμετέχετε σε μια ομάδα εργασίας ή να κάνετε μια καινούργια συνεργασίας ή ένα συνεταιρισμό. Ίσως όμως και να απολαύσετε την στήριξη του συντρόφου σας, ώστε να καταστεί δυνατή η εκπλήρωση ενός επαγγελματικού σας ονείρου. Εάν αναζητάτε εργασία, προσοχή τα διαστήματα που η Αφροδίτη σχηματίζει όψεις τετραγώνου με το Ποσειδώνα (26.7), γιατί άλλα θα περιμένετε από τις συμφωνίες που θα κλείσετε και άλλα θα δείτε στο τέλος να υλοποιούνται.  

Στα οικονομικά σας επηρεάζεται το ζώδιο σας από την ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα, που είναι ανάδρομος ήδη από τις 25 Απριλίου. Αυτό συνεπάγεται κάποια μικρότερη ή μεγαλύτερη μείωση των εισοδημάτων σας ή καθυστερήσεις στις εισπράξεις χρημάτων. Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μην κάνετε κινήσεις πανικού, γιατί θα κινδυνεύσετε να χάσετε πολλά περισσότερα.

Στον συναισθηματικό τομέα με τον Κρόνο σε ανάδρομη κίνηση και την έκλειψη σελήνης στον Αιγόκερω  5.7,όσοι είστε σε μόνιμη σχέση θα πρέπει να αναθεωρήσετε τα ρομαντικά σας ιδεώδη, να προσγειωθείτε στην πραγματικότητα και να δείτε εάν είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε επί της ουσίας στην σχέση σας. Το διάστημα που ακολουθεί χρειάζεται ωριμότητα, υπευθυνότητα, υπομονή και επιμονή! Είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε προβλήματα του παρελθόντος και να βασίσετε την σχέση σας σε νέα και πιο σταθερά θεμέλια. Και με τον Άρη στον οίκο της αγάπης του ωροσκοπίου σας, έχετε μια σημαντική ευκαιρία να αναθερμάνετε την ερωτική σας ζωή!  Για τους αδέσμευτους η θέση του  Άρη στον τομέα του ωροσκοπίου σας που ενεργοποιεί τον ερωτισμό σας, προσφέρει πολλές ευκαιρίες να κάνετε γνωστά τα συναισθήματα σας σε ένα άτομο που σας ενδιαφέρει ή να ανακτήσετε την καρδιά ενός ατόμου που χάσατε πρόσφατα από την ζωή σας. Κάποια άλλοι μεταξύ σας δε ίσως να εκλυθούν από άτομα διαφορετικής εθνικότητας και κουλτούρας, με το τετράγωνο  Αφροδίτης – Ποσειδώνα σε ανάδρομη κίνηση, προς το τέλος του μήνα, καλό θα ήταν να μην ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, γιατί δεν θα σας βγει σε καλό…

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)

Με το πέρασμα του Ήλιου, ο κυβερνήτης της καριέρας του ζωδίου σας, θα διέρχεται από τον 9ο οίκο (στον τομέα της φιλοσοφίας και των ταξιδιών) οι όψεις που σχηματίζει ο Ήλιος καθ όλη τη διάρκεια του μήνα είναι αρμονικές για το ζώδιο σας και στηρίζουν την επικοινωνία, τις διαπραγματεύσεις και την σύναψη συμβάσεων. Οι συνεργασίες είναι πολύ σημαντικές για την μελλοντική επαγγελματική σας επιβίωση, οπότε μη χάνετε ευκαιρίες να σχηματίσετε συνεταιρισμούς ή να συμμετάσχετε σε ομαδικά έργα. Η θέση του Άρη στον 5ο οίκο σας, αυτόν της δημιουργικότητας, με συνέπεια να έχετε τη δυνατότητα να ξεχωρίσετε στην δουλειά σας, αναδεικνύοντας το ταλέντο ή τις δεξιότητες σας, και να κατακτήσετε μια καλύτερη θέση εργασίας ή να βρείτε μια καινούργια πηγή εισοδημάτων. 

Αναφορικά με τα οικονομικά σας, με τον Κρόνο και τον Δία σε ανάδρομη κίνηση, θα πρέπει να περιμένετε κάποιες καθυστερήσεις στις εισπράξεις σας. Είναι όμως μια πολύ καλή περίοδος να επαναδιαπραγματευθείτε το μισθό σας ή μια σύμβαση που έχετε υπογράψει παλαιότερα, έχετε όμως υπόψη σας ότι μέχρι το φθινόπωρο τα εισοδήματα σας θα είναι μειωμένα, ότι και να κάνετε.

Στις αισθηματικές σας σχέσεις, η Αφροδίτη προσφέρει αυτόν τον μήνα ευκαιρίες για επαναπροσέγγιση των συντρόφων και την αποκατάσταση μιας βαθύτερης επικοινωνίας στην σχέση. Η αμοιβαία εμπιστοσύνη μπορεί να επανέλθει, αν και ζητήματα απιστίας του παρελθόντος ίσως να θολώσουν για λίγο καιρό το τοπίο. Είναι όμως μια μοναδική ευκαιρία να ξεκαθαρίσετε την ατμόσφαιρα για τα καλά. Ως προς τους ελεύθερους, υπάρχει η πιθανότητα να επανέλθουν πρόσωπα του παρελθόντος στην ζωή σας, διεκδικώντας επανασύνδεση. Λόγω όμως των τετραγώνων που σχηματίζει η Αφροδίτη με το Ποσειδώνα προς το τέλος του μήνα 25.7 δεν θα ήταν σοφό να ενδώσετε, γιατί θα ταλαιπωρηθείτε ψυχικά άδικα. Τα τετράγωνα επίσης αυτά μπορεί να οδηγήσουν κάποιους από εσάς σε συναισθηματική εμπλοκή με άτομα ήδη δεσμευμένα. Γύρω στις 28 του μήνα υπάρχει έντονη η πιθανότητα, μια φιλική σχέση να πάρει μια ερωτική τροπή και να ανθίσει με τον καιρό μια ιστορία αγάπης που θα αλλάξει την αισθηματική σας ζωή.         

Τοξότης  (23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Ο Ήλιος θα περάσει τον Ιούλιο στον 8ο οίκο σας του ηλιακού σας ωροσκοπίου, θα έχετε αρκετό καιρό μπροστά σας να επανεκτιμήσετε τις συνεργασίες σας και τους πιθανούς συνεταιρισμούς, εάν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας ή εάν θα χρειαστεί να κάνετε στο μέλλον κάποιες αλλαγές για να βελτιώσετε τα κακώς κείμενα. Εάν αναζητάτε το διάστημα αυτό εργασία, δεν θα έχετε ιδιαίτερη εύνοια της τύχης εξαιτίας της ανάδρομης πορείας αρκετών πλανητών .Ξεχάστε την υπερηφάνεια σας και ζητήστε την βοήθεια του φιλικού ή κοινωνικού σας κύκλου, καθώς θα είναι πρόθυμοι να προσφέρουν τη βοήθεια τους. 

Στον οικονομικό τομέα θα υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις στις εισπράξεις χρημάτων, καθώς τόσο ο Κρόνος, όσο και ο κυβερνήτης σας Δίας είναι ανάδρομοι αντίστοιχα. Είναι όμως μια εξαιρετική περίοδος να επανεξετάσετε την αποτελεσματικότητα της οικονομικής διαχείρισης σας και τα προσωπικά σας έξοδα.

Με την Πλούτωνα και τον Δία σε ανάδρομες πορείες στον οίκο του ωροσκοπίου σας που έχει σχέση με τις σχέσεις και τον γάμο σας, υπάρχουν δύο πιθανά σενάρια για όσους βρίσκονται σε μόνιμη σχέση: ή να καταστρέψετε τη σχέση σας από παρεξηγήσεις ή να αποσαφηνίσετε όλες τις γκρίζες ζώνες και να συμφιλιωθείτε. Ο Ερμής περνά  από τον 7ο οίκο σας και την περίοδο αυτή το ταίρι σας θα είναι σταθερό και ακλόνητο στις απόψεις και τις θέσεις του. Δείξετε διάθεση κατανόησης και συνεννόησης για να μην δημιουργήσετε καινούργια προβλήματα. Τα τετράγωνα όμως που θα σχηματίσουν τόσο η Αφροδίτη, όσο και ο Ερμής με το Ποσειδώνα 26.7 θα φέρουν ανασφάλειες και μια σύγχυση ως προς το τι θέλετε από την σχέση σας. Ο μήνας αυτός με τις πολλές και δύσκολες όψεις του δεν προσφέρεται για ρομαντισμό, ουσιαστικές γνωριμίες ή καινούργια αισθηματικά ξεκινήματα για τους αδέσμευτους. Τα τετράγωνα Αφροδίτης και Ερμή με τον Ποσειδώνα θα προσθέσουν σύγχυση στα συναισθήματα σας, με αποτέλεσμα να μην είναι η ιδανική περίοδος να κάνετε κινήσεις ουσίας. Παρόλα αυτά μπορεί να υπάρξει μια γνωριμία στις μέρες γύρω από τις 28 του μήνα που μπορεί να φέρει στο μέλλον μια σημαντική αλλαγή στην προσωπική σας ζωή.      

Αιγόκερως  (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Παρά τα εμπόδια και τους περιορισμούς που υπάρχουν την περίοδο αυτή, ο Ιούλιος  δεν είναι ένας κακός μήνας για τα επαγγελματικά σας. Η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης της καριέρας σας, στον 6ο  οίκο στον τομέα εργασίας και της υγείας σας, σε συνδυασμό με την επιρροή της σεληνιακής έκλειψης στο ζώδιο σας, θα έχει σαν αποτέλεσμα, να απαιτείται πολύ πιο έντονη προσπάθεια από εσάς, για να καταφέρετε τα αποτελέσματα που επιδιώκετε. Χρειάζεται σταθερότητα, υπομονή και επιμονή, ομαδικό πνεύμα και νεωτεριστικές απόψεις για να καταφέρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την δουλειά σας ή είστε άνεργοι, θα έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε καριέρα ή να μετατρέψετε ένα χόμπι σας σε επικερδή εργασία.

Με τον Κρόνο, τον κυβερνήτη σας ανάδρομο στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας (χρήματα από την εργασία, προσωπικοί πόροι και αξίες), τα οικονομικά σας αναμένεται να πληγούν το χρονικό διάστημα που ακολουθεί. Τα εισοδήματα σας από την επαγγελματική σας δραστηριότητα θα είναι μειωμένα, ωστόσο είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να αξιολογήσετε με νηφαλιότητα την διαχείριση σας, μειώνοντας τις δαπάνες σας.

Από αισθηματική άποψης, οι δεσμευμένοι του ζωδίου σας θα απολαύσετε ένα παθιασμένο ερωτικά μήνα! Θα αισθάνεστε ασφαλείς και απόλυτα ισορροπημένοι με τον σύντροφό σας δίπλα σας, θα εκτιμήσετε την αξία του, θα είστε ιδιαίτερα ρομαντικοί και θα τον εκπλήξετε ευχάριστα με δώρα. Θα θελήσετε να ξεφύγετε από την ρουτίνα της καθημερινότητας και να δώσετε μια νέα πνοή στην σχέση. Με την Αφροδίτη σε ορθόδρομη πορεία ίσως να θελήσετε να πειραματιστείτε ή να ανανεωθείτε ερωτικά. Οι αδέσμευτοι θα μπορούσατε να συναντήσετε ένα πρόσωπο που να ανταποκρίνεται στις ουσιαστικές ανάγκες και στις συγκεκριμένες απαιτήσεις που έχετε για έναν σύντροφο. Προς το τέλος του μήνα ίσως κάποιοι από εσάς να θελήσουν να επιστρέψουν στην προηγούμενη τους σχέση, δεν είναι όμως σίγουρο ότι θα κάνετε σωστή επιλογή με την κίνηση σας αυτή, καθώς τα τετράγωνα που σχηματίζει η Αφροδίτη με τον Ποσειδώνα θολώνουν την κρίση.   

Υδροχόος  (20 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου)

Επαγγελματικά θα έρχεται το μήνα αυτό η πρόοδος αργά! Ο Πλούτωνας, ο κυβερνήτης της σταδιοδρομίας του ωροσκοπίου σας, είναι ήδη από τα τέλη του προηγούμενου μήνα ανάδρομος και τα πράγματα στον τομέα αυτό της ζωής σας θα κυλίσουν το διάστημα που ακολουθεί αργά. Ωστόσο η εποχή προσφέρεται για την επανεξέταση της πορείας της σταδιοδρομίας σας. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να δείτε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλετε από τη δουλειά σας, εάν μπορεί η παρούσα απασχόληση σας να σας προσφέρει αυτό που έχετε ανάγκη, και αν όχι, τι αλλαγές θα πρέπει να κάνετε για να αλλάξετε πορεία. Είναι μια δύσκολη και πολλές φορές οδυνηρή εσωτερική αναζήτηση, αλλά είναι αναγκαία να γίνει.

Οικονομικά, ο παραδοσιακός κυβερνήτης των χρημάτων σας και η θέση του  Άρη, στο ωροσκόπιο σας είναι ευνοϊκή. Τα εισοδήματά σας, τουλάχιστον αυτό το μήνα είναι εξασφαλισμένα, και εάν ακόμη θεωρείτε ότι δεν είναι αρκετά από την κύρια δραστηριότητα σας, έχετε τις ευκαιρίες να εξασφαλίσετε κάποια επιπλέον χρήματα από άλλες πηγές. Επικερδείς θα αναδειχτούν οι συνεργασίες, καθώς και οι πρωτότυπες ιδέες, που μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις για μια επιχειρηματική εκμετάλλευση.  

Στην συναισθηματική σας ζωή, όσοι είστε σε μόνιμη σχέση, θα βιώσετε μια απίστευτη ηρεμία, ισορροπία και πληρότητα, που θα σας βοηθήσει να δεθείτε σε πολύ βαθύτερο επίπεδο με τον σύντροφό σας. Το γεγονός αυτό θα οφείλεται στην ενεργοποίηση από τον Ερμή  στον τομέα της αγάπης και το πέρασμα του στον 6ο οίκο σας ευνοεί. Το διάστημα αυτό είστε ανοιχτοί συναισθηματικά, εκφραστικοί και παιχνιδιάρηδες. Λόγω όμως της θέσης της Αφροδίτης μετά τις 25.7  ίσως να έχετε κάποιες αμφιβολίες και αβεβαιότητες για το ταίρι σας. Τα δε τετράγωνα που σχηματίζει με τον Ποσειδώνα ίσως να φέρουν κάποια ψέματα στην επιφάνεια που θα έχουν σαν αποτέλεσμα πιθανές απογοητεύσεις. Όσο για τους ελεύθερους, οι ανάδρομοι πλανήτες της περιόδου, και κυρίως ο Δίας, ίσως σας ωθήσουν να κάνετε την πρώτη κίνηση για την αποκατάσταση της επικοινωνίας σας με έναν πρώην, με σκοπό την επανασύνδεση σας. Ιδανική περίοδος για την αναζωπύρωση παλαιών ερώτων είναι η το διάστημα μεταξύ 16 και 18 Ιουλίου ! Μην το αφήνετε ανεκμετάλλευτο, εάν έχετε τέτοιες βλέψεις.   

Ιχθείς  (20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Ο Δίας, ο κυβερνήτης της καριέρας του ζωδίου σας, σε ανάδρομη κίνηση στον 11ο οίκο σας, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξει μια επιβράδυνση στην επαγγελματική σας δραστηριότητα ή ότι θα αποκομίσετε περιορισμένα οφέλη από την άσκηση του επαγγέλματος σας το διάστημα αυτό. Συνιστάται όμως να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία για να επανεκτιμήσετε τις επαγγελματικές σας συνεργασίες και τυχόν συνεταιρισμούς, να αναθεωρήσετε την διαδικτυακή σας παρουσία, τον ιστότοπο που παρουσιάζετε τα προϊόντα ή τις υπηρεσίας σας ή τον τρόπο που διαφημίζεστε.

Μέσα στο Ιούλιο ενδεχομένως να αντιμετωπίσετε κάποια προβλήματα με ένα παλαιότερο δάνειο σας και να χρειαστεί να κάνετε μια ρύθμιση. Με τον Άρη στον 2ο οίκο σας τον τομέα των οικονομικών, να στηρίζει τις προσπάθειες σας μπορείτε να βασιστείτε στις δυνάμεις σας για να συμπληρώσετε το εισόδημα σας από άλλες πηγές. Από τα μέσα του μήνα δε ίσως να λάβετε ένα χρηματικό ποσό που δεν το περιμένατε ή να κερδίσετε χρήματα με ένα απροσδόκητο τρόπο με τη βοήθεια συγγενών ή φίλων.

Η επικοινωνία είναι πολύ σημαντική για την αισθηματική ζωή των δεσμευμένων μέσα στον Ιούλιο. Με τον Ερμή να διέρχεται μέσα από τον 4ο οίκο σας, έχετε την δυνατότητα να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας από καρδιάς! Υπάρχει το ενδεχόμενο το άλλο σας μισό να είναι πιο ευαίσθητο και ευάλωτο το διάστημα αυτό, οπότε να χρειάζεται την κατανόηση και την στήριξη σας. Με τον Άρη δε στο ζώδιο σας γίνεστε πιο σαγηνευτικοί και γοητευτικοί στα μάτια των άλλων και ιδίως του συντρόφου σας. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας θα έχουν την ανάγκη τον μήνα αυτό να κάνουν μια ουσιαστική γνωριμία ερωτικής-συναισθηματικής φύσης, με άτομο που να αισθάνονται ότι μπορούν να βασιστούν επάνω του. Χρειάζεται όμως προσοχή, καθώς η Αφροδίτη προς το τέλος του μήνα 25.7, και οι δύσκολες όψεις που θα σχηματίσει με τον Ποσειδώνα αυξάνουν τις πιθανότητες για παραπλανητικές σχέσεις ή σχέσεις που μπορεί να έχουν αρνητικό συναισθηματικό αντίκτυπο σε βάθος χρόνου.     

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.