Πλανητικές όψεις – περίοδοι εντάσεων 2020: Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Το 2020 είναι ένα πολύ σημαντικό από αστρολογικής άποψης έτος, καθώς ένας παλιός κύκλος κλείνει, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο και ανοίγει ένας νέος, διάρκειας 12 περίπου ετών. Και οι κύκλοι αυτοί καθορίζονται κυρίως από τις διελεύσεις εξωτερικών πλανητών του ηλιακού μας συστήματος και τις μεταξύ τους όψεις. Πρόκειται για αργούς πλανήτες, μεγάλου μεγέθους και άρα αυξημένης ενεργειακής φόρτισης, που οι πορείες τους και οι μεταξύ τους όψεις μεταμορφώνουν σταδιακά την σύγχρονη πραγματικότητα και μας οδηγούν με αργό αλλά σταθερό ρυθμό στο αύριο. Πρόκειται κυρίως για τις όψεις Δια-Κρόνου, Κρόνου-Πλούτωνα και Δία-Πλούτωνα, η συνδυασμένη ενέργεια των οποίων αναμένεται να θέση σε κίνηση τον τροχό των αλλαγών.

Ιανουάριος και αλλαγή στην ιστορική πραγματικότητα

Ήδη με το ξεκίνημα του χρόνου, στο διάστημα αμέσως μετά την ηλιακή έκλειψη της 10.1 στο ζώδιο του Καρκίνου, έχουμε την σύνοδο ακριβείας μεταξύ Κρόνου -Πλούτωνα στον Αιγόκερω, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται μια σύνοδος Δία-Κρόνου-Ερμή-Ήλιου στο ίδιο ζώδιο (12-13.1)! Ένας τέτοιος συνδυασμός όψεων σχεδόν ταυτόχρονα με μια δύσκολη και επώδυνη ηλιακή έκλειψη αναμένεται να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό την παγκόσμια οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα και πολιτική σκηνή. Τα γεγονότα που θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται με βάση τις αστρολογικές όψεις τις περιόδου του Ιανουαρίου θα αφήσουν ένα πολύ σημαντικό αποτύπωμα στην ιστορική πραγματικότητα των ημερών μας.

Μάρτιος με επαναστάσεις και τεράστιες αλλαγές με διαχρονικό αντίκτυπο

Η επόμενη κρίσιμη περίοδος της χρονιάς, ξεκινάει στα μέσα Μαρτίου και τελειώνει μέσα στον Απρίλιο. Πρόκειται για μια σύνοδο μεταξύ Άρη, Πλούτωνα, Κρόνου, Δία και Νότιου Δεσμού στο ζώδιο του Αιγόκερου, ενώ ο Ουρανός βρίσκεται στην 5ο στο ζώδιο του Ταύρου. Είναι ένας θανάσιμος συνδυασμός που παρατηρήθηκε τελευταία φορά το 1937! Η συγκεκριμένη θέση του Πλούτωνα δε, συνδέεται με μεγάλες επαναστάσεις της πρόσφατης ιστορίας, όπως είναι η Αμερικανική Επανάσταση του 1775 ή το Κίνημα της Μεταρρύθμισης με τον Λούθηρο το 1524, που είχαν σημαντικό και διαχρονικό αντίκτυπο στα παγκόσμια δρώμενα. Το γεγονός ότι στις όψεις λαμβάνει μέρος και ο Άρης προκαλεί εντονότατες ανησυχίες, καθώς το λιγότερο που έχουμε να περιμένουμε την περίοδο αυτή είναι ένα εκτεταμένο κύμα αναταραχών και διαδηλώσεων σε πολλά σημεία του πλανήτη, σαν αντίδραση στην καταπίεση και τον περιορισμό των ελευθεριών διακίνησης ή έκφρασης του λόγου σε πολλές χώρες. Σε ένα δυσοίωνο σενάριο, μπορούμε να περιμένουμε κρίσεις σε πολιτικό-στρατιωτικό επίπεδο και κίνδυνο συρράξεων μεταξύ χωρών, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ή τουλάχιστον η απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων στην κορύφωση της έντασης.

Απρίλιος με απρόβλεπτα γεγονότα εκτός ορίων

Το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου παρουσιάζει υψηλή επικινδυνότητα για την εκδήλωση ακραίων καταστάσεων και αιφνίδιων γεγονότων. Στις 5 Απριλίου έχουμε μια σύνοδο ακριβείας Δία-Πλούτωνα που θα προκαλέσει σοβαρότατους κλυδωνισμούς στο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο, φυτεύοντας όμως παράλληλα τους σπόρους της νέας πραγματικότητας, ενώ στις 7 του μήνα το τετράγωνο Άρη – Ουρανού από τους Υδροχόο και Ταύρο αντίστοιχα να φέρνουν αιφνίδια και απρόβλεπτα γεγονότα. Θα υπάρξουν ακραία χτυπήματα, αναίτιες επιθέσεις, προβοκατόρικες ενέργειες και μια προκλητικότητα που θα ξεπερνάει κάθε όριο. Εάν θα μπορούσαμε να περιγράψουμε με λίγες λέξεις την αίσθηση των γεγονότων των ημερών αυτών, θα είναι να σαν να πέφτει «κεραυνός εν αιθρία», αφήνοντας μας όλους άφωνους και κατάπληκτους.

Ιούνιος με δολιοφθορές, εκρήξεις και πυρκαγιές

Η σεληνιακή έκλειψη που πραγματοποιείται στις 5 Ιουνίου στο ζώδιο του Αιγόκερου, με μια παράλληλη δύσκολη όψη μεταξύ Ποσειδώνα και Άρη δημιουργεί αρκετούς προβληματισμούς σε ότι έχει σχέση με το στοιχείο της φωτιάς και του νερού. Από τα τέλη Μαΐου μέχρι και τα μέσα Ιουνίου είναι μια πολύ επικίνδυνη περίοδος για μικρότερα ή σοβαρότερα ατυχήματα, που θα οφείλονται κατά κύριο λόγο σε αμέλεια (Ποσειδώνας) ή και κάποιες φορές σε δολιοφθορές ή εγκληματικές ενέργειες (Άρης). Οι εκρήξεις και οι πυρκαγιές θα είναι πολλές, ενώ παράλληλα θα υπάρξουν την περίοδο αυτή και ακραία καιρικά φαινόμενα που θα προκαλέσουν φυσικές καταστροφές!

Ιούλιος και παγκόσμια σύγχυση

Η περίοδο που ο Άρης θα πραγματοποιεί τη διέλευση του από το ζώδιο του Κριού συνοδεύεται από πολλά τετράγωνα και πλανητικές αντιθέσεις με τους μεγάλους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, με συνέπεια το διάσημα από τις 25 Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου να χαρακτηρίζεται από εντάσεις και μια γενικότερη ανισορροπία ενέργειας στον πλανήτη. Η σύγχυση θα είναι διάχυτη και οι καταστάσεις που θα δημιουργηθούν σε προσωπικό ή παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να έχουν απρόβλεπτες και εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες.

Σεπτέμβριος και Οκτώβριος με αναταραχές, αντιδράσεις, μεγάλα γεγονότα

Οι δυσάρεστες καταστάσεις μπορεί να έχουν συνέχεια μέσα στον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, την περίοδο που ο Άρης θα είναι ανάδρομος στο ζώδιο του Κριού (9.9-14.11.2020). και θα σχηματίζει δύσκολες όψεις με σειρά πλανητών που θα βρίσκονται τον Αιγόκερω και τον Υδροχόο. Η αντίθεση δε Ήλιου-Άρη από Ζυγό και Κριό αντίστοιχα τον Οκτώβριο θα ευθύνεται για πολλές και μεγάλες αναταραχές. Την περίοδο αυτή θα υπάρξουν πολλά ατυχήματα, τραυματισμοί από απροσεξία ή αμέλεια και πυρκαγιές! Το φαινόμενο της κατάχρησης εξουσίας θα λάβει διαστάσεις, κάτι που θα προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις. Το διάστημα δε μεταξύ 11 και 18 Οκτωβρίου θα είναι εξαιρετικά αγχωτικό, καθώς θα είναι γεμάτο γεγονότα!

Τέλος της χρονιάς και ευχές να πρυτανεύσει η λογική γιατί έρχονται και χειρότερα…

Και η δύσκολη αυτή χρονιά κλείνει με μια ολική ηλιακή έκλειψη στον Τοξότη, με εμπλεκόμενους τον Άρη και τον Ερμή, ευτυχώς σε αρμονικές όψεις. Ωστόσο η παρουσία του Άρη στην έκλειψη αυτή μπορεί να φέρει στο προσκήνιο ή να προκαλέσει την επανάληψη δυσάρεστων γεγονότων που προηγήθηκαν. Αυτή τη δορά όμως τα πάθη θα υποχωρήσουν και θα υπάρξει προσπάθεια ειρηνικής διευθέτησης των διαφορών. Ότι γεγονότα όμως και να φέρει το 2020 σε κοινωνικό, πολιτικό, στρατιωτικό ή γεωπολιτικό επίπεδο, που θα είναι ομολογουμένως πολλά, απρόβλεπτα και δύσκολα, η καθημερινότητα μας σε ατομικό επίπεδο είναι αυτή που θα μας απορροφήσει και θα απαιτήσει την προσοχή μας. Και το 2020 απαιτεί 12 μήνες σκληρής και συνεχούς προσπάθειας από εμάς! Οι συνθήκες πολλές φορές θα διαφοροποιούνται την τελευταία στιγμή, πλάνα θα ναυαγούν, προσπάθειας θα καταλήγουν σε αδιέξοδο, αλλά όλο αυτό θα μας αναγκάσει να γίνουμε ευέλικτοι και προσαρμοστικοί, γρήγοροι στις αντιδράσεις σας και έτοιμοι να ξεκινήσουμε νέα ταξίδια γνώσης και εμπειριών. Όσοι από μας έχουν στόχους, όνειρα και φιλοδοξίες θα βρουν το δρόμο τους και θα πετύχουν, ακόμη και αν χρειαστεί να ιδρώσουν. Πάτρωνες και μέντορες θα βρεθούν στον δρόμο μας να μας προσφέρουν τα φώτα τους ή μια χείρα βοηθείας τη στιγμή που θα το χρειαστούμε. Και ας ελπίζουμε για την καλύτερη δυνατή έκβαση σε γεγονότα που δεν μπορούμε να έχουν καμία απολύτως επιρροή. Εκεί ας ευχηθούμε να πρυτανεύσει η λογική αλλά και να επικρατήσει το ένστικτο αυτοσυντήρησης… Γιατί αλλιώς οι μέρες σας στον πανέμορφο αυτό πλανήτη που μας φιλοξενεί είναι μετρημένες…

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.