2019 πλανητικές διελεύσεις: Ωρε, μπαίνουμε στον Υδροχόο και θα ανάψουνε φωτιές, λέμε

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Το 2020 θα είναι η χρονιά εκείνη, που όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου θα έχουν ευκαιρίες για καινούργια ξεκινήματα, τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική τους ζωή! Σύμφωνα με τις ετήσιες αστρολογικές προβλέψεις, κάποιοι μεταξύ μας θα εστιάσουν την προσοχή τους στην διασκέδαση, τις απολαύσεις και τα χόμπι, ενώ άλλοι θα αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητα τους, και με ωθητήρια δύναμη τη φιλοδοξία τους θα ξεκινήσουν να υλοποιούν προσωπικά ή ευρύτερα πλάνα ζωής!

Το 2020 είναι μια πολύ σημαντική χρονιά, καθώς σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής! Η σύνοδος Δία-Κρόνου, με την οποία ξεκινάει το έτος, σηματοδοτεί πάντοτε την έναρξη ενός 20ετούς κύκλου. Η σύνοδος αυτή θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς), αλλά θα αισθανθούμε όλοι μας, ανεξάρτητα ζωδίου τις επιπτώσεις της όψης αυτής, στο περιβάλλον γύρω μας αλλά και μέσα μας, με αλλαγές που θα σημειωθούν στον χαρακτήρα ή την ψυχοσύνθεση μας!

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Κατά τη διάρκεια του 2020 θα έχετε την ευκαιρία να δείτε καθαρά, ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι σας, που μπορείτε να βασιστείτε επάνω τους τις δύσκολες στιγμές της ζωής. Κάποιες φιλικές σας σχέσεις μπορεί να περάσουν τρικυμίες κατά τη διάρκεια της χρονιάς, μην σας απασχολεί όμως ιδιαίτερα, γιατί οι πραγματικά πιστοί και αφοσιωμένοι φίλοι θα μείνουν στο πλάι σας, ότι και να γίνει. Για όσους δεν έχετε βρει το έτερο σας ήμισυ, μέσα στο 2020 έχετε πολύ καλές πιθανότητες να το πετύχετε. Και μάλιστα αυτό θα γίνει δυνατό μέσα από τους φίλους σας!

Κατά τη διάρκεια του 2020 τα ζώδια της φωτιάς (Κριοί, Λέοντες και Τοξότες) δεν θα τα πάνε πολύ καλά με τα ζώδια του νερού (Καρκίνους, Σκορπιούς και Ιχθείς). Παρόμοια, τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι) δεν θα μπορούν να συνεννοηθούν ή να εκπέμψουν στα ίδια μήκη κύματος με τα ζώδια της γης (Ταύρους, Παρθένου και Αιγόκερους). Για όσους μεταξύ σας θα ξεκινήσουν μια καινούργια σχέση μέσα στο έτος, φροντίστε να διατηρήσετε τις ισορροπίες, καθώς το πλανητικό σκηνικό και οι εκλείψεις της χρονιάς δεν θα σας βοηθήσουν καθόλου.

Τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ταράξει τα ύδατα ο Άρης!  Σκηνές ζηλοτυπίας δεν αποκλείονται, αλλά και έναρξη σχέσεων δεν είναι απίθανες. Ειδικά για τους Κριούς, όσοι είναι μόνοι και αναζητούν ταίρι, τον Σεπτέμβριο θα βρουν σύντροφο. Όσο για τα Ψαράκια, φέτος θα είναι συμβατά με τους Καρκίνους, τους Σκορπιούς, τους Ταύρους, τους Παρθένους και τους Αιγόκερους. Η Αφροδίτη με τις όψεις και τις διελεύσεις της μπορεί να φέρει κάποιον στην αγκαλιά σας ή μπορεί να διορθώσει κάτι που έχει φθαρεί από τον καιρό και την καθημερινότητα. Ο Ποσειδώνας από την άλλη, την περίοδο της ανάδρομης πορείας του, θα σας κάνει ανικανοποίητους με ότι έχετε εκείνη τη χρονική περίοδο στην ζωή σας.

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Από άποψη δουλειάς, θα υπάρχει άφθονη μέσα στο 2020! Ίσως να βρεθείτε σε δύσκολη θέση κατά τη διάρκεια της χρονιάς και να πρέπει να απολογηθείτε σε ανωτέρους σας, γιατί θα προσπαθήσετε να λύσετε κάποια προβλήματα μόνοι σας, χωρίς να συμβουλευτείτε τα άτομα που πρέπει. Κάποια εμπόδια επίσης δεν αποκλείονται, στην προσπάθεια σας να πετύχετε τους στόχους σας, αλλά τίποτε που να μην είστε σε θέση να το χειριστείτε και να τα ξεπεράσετε. Προσπαθήσετε να δουλέψετε με τρόπο δημιουργικό, αποφεύγοντας όσο μπορείτε τη ρουτίνα, εάν κάτι τέτοιο είναι δυνατό.

Μέσα στο 2020 θα μπορέσετε να πετύχετε την επαγγελματική σας αναγνώριση και να κερδίσετε αρκετά χρήματα! Εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες και σκοπεύετε να ξεκινήσετε νέα projects, φροντίστε να βρείτε έγκαιρα επενδυτές, για να μην ξεφύγετε χρονικά από τα πλάνα σας. Στο δεύτερο μισό του χρόνου ωστόσο τα έξοδα αυξάνονται! Ως προς τις επαγγελματικές σας κινήσεις και τις επενδύσεις που έχετε σκοπό να κάνετε, καλό θα ήταν να δίνετε περισσότερη προσοχή στην διαίσθηση σας!

ΥΓΕΙΑ

Στο ξεκίνημα του 2020 θα υπάρξουν κάποια προβλήματα υγείας, που θα οφείλονται στο συσσωρευμένο άγχος σας, αλλά και από την κακή και άτακτη διατροφή σας. Προβλήματα υγείας που θα επισκιάσουν τα υπόλοιπα γεγονότα της χρονιάς αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι Αιγόκεροι, καθώς συμπτώματα που προϋπήρχαν για αρκετό καιρό, δεν τα έδωσαν σημασία και δεν τα αντιμετώπισαν έγκαιρα και σε αρχικό στάδιο. Σε γενικές γραμμές πάντως, είναι μια εξαιρετική χρονιά για όσους σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν σημαντικές αλλαγές στις διατροφικές τους συνήθειες!

ΚΥΡΙΕΣ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΣΤΑ ΖΩΔΙΑ

Η σημαντικότερη πλανητικό όψη της χρονιάς είναι η σύνοδος Δία-Κρόνου! Συμβαίνει κάθε 20 χρόνια και έχει θεμελιακό χαρακτήρα, καθώς ανοίγει κάθε φορά ένα νέο κύκλο γεγονότων σε πολιτικό, οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο! Αυτή η σύνοδος λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Υδροχόου, ένα ζώδιο του νερού!

Η Εποχή του Υδροχόου ή η Χρυσή Εποχή, αρχίζει από τώρα

Το 2020 αντιπροσωπεύει για πολλούς, λόγω αυτής της όψης, την αρχή της «Εποχής του Υδροχόου» ή, κατ άλλους την αρχή της «Χρυσής Εποχής»! Εκείνο που έχουμε να περιμένουμε μέσα στις δύο δεκαετίες που θα ακολουθήσουν, είναι μια νέα ισορροπία στην παγκόσμια οικονομία, που θα επέλθει μετά από σειρά κατακλυσμιαίων αλλαγών, καθώς και μια νέα πραγματικότητα σε επίπεδο κοινωνιών και των δομών τους!

Η ολική ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου κάνει τους Αιγόκερους να αλλάξουν κράτη

Στις 14 Δεκεμβρίου έχουμε μια ολική ηλιακή έκλειψη, ορατή από τον Ειρηνικό Ωκεανό και στα ΝΑ τμήματα της Βόρειας Αμερικής. Με τις επιρροές της έκλειψης αυτής, πολλοί Αιγόκεροι ενδεχομένως να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους και να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό. Ενδεχομένως δε να έχουν κάποια νέα από το εξωτερικό, που θα τους ωθήσουν να αλλάξουν ριζικά τα πλάνα τους.

Η χρονιά αυτή θα χαρακτηριστεί από πληθώρα εκλείψεων, έξι στον αριθμό, τέσσερις σεληνιακές και δύο ηλιακές, που όμως δεν θα είναι από τις πολύ δύσκολες που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια. Από την άλλη όμως, αναμένεται να έχουν αυξημένη επιρροή σε όλους μας οι Νέες Σελήνες της χρονιάς, που συμβολίζουν αλλά και φέρνουν νέα ξεκινήματα προσωπικά ή επαγγελματικά.

Ανάδρομος Ερμής επί τρία για να τινάξουμε όλα στον αέρα

Και μέσα στο 2020 έχουμε τρεις περιόδους ανάδρομου Ερμή, που είναι:

17 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου (ξεκινάει στους Ιχθείς και κλείνει στον Υδροχόο)

18 Ιουνίου – 12 Ιουλίου (στους Διδύμους)

14 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου (ξεκινάει στον Σκορπιό και κλείνει στον Ζυγό)

Ο ανάδρομος Ερμής είναι συνδεδεμένος με προβλήματα επικοινωνίας στην καθημερινότητα μας, βλάβες ηλεκτρικού / ηλεκτρονικού εξοπλισμού, αναβολές και ακυρώσεις, κλπ. Επιπρόσθετα όμως, ακόμη και εάν αναλύσουμε προσεκτικά και προετοιμάσουμε τα πάντα με επιμέλεια για μια συνάντηση, πολλές φορές αλλάζουμε άποψη ή οπτική την τελευταία στιγμή και τινάζουμε τα πάντα στο αέρα. Ή απλά, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε την νέα μας ιδέα…

Ανάδρομη Αφροδίτη και εσωστρέφεια

Μέσα στο 2020 η Αφροδίτη γυρίζει ανάδρομη την περίοδο μεταξύ 13 Μαΐου και 25 Ιουνίου. Το διάστημα αυτό θα φέρει στην επιφάνεια συναισθηματικής φύσης ζητήματα στα ζευγάρια, όπως είναι για παράδειγμα μια αδυναμία έκφρασης των συναισθημάτων από κάποιο από τους δύο συντρόφους.

Ανάδρομος Πλούτωνας και απώλειες οδυνηρές

Το 2020 η ανάδρομη πορεία του Πλούτωνα θα είναι μεταξύ 25 Απριλίου και 4 Οκτωβρίου! Αναμένεται να φέρει ξαφνικές αλλαγές το διάστημα αυτό, μια περίοδο που πιθανά θα αποτραβηχτούμε για να ανασυγκροτηθούμε ψυχικά και πνευματικά, μοναξιά, απώλεια κάποιου αγαπητού μας ανθρώπου, κλπ., που έχουν σαν απώτερο σκοπό, να λάβουμε ένα σημαντικό μάθημα σε πνευματικό επίπεδο, μέσα από την πάλη μας να ξεπεράσουμε το όποιο πρόβλημα. 

Δίας στον Αιγόκερω και πειθαρχία, υπευθυνότητα, επιμέλεια -όλοι θα διαβάζουμε τα μαθήματα μας!

Τρία χαρακτηριστικά γνωρίσματα θα είναι το κέρδος όλως των ζωδίων από το πέρασμα του Δία από τον Αιγόκερω: Πειθαρχία, υπευθυνότητα και επιμέλεια! Στους Ταύρους θα φέρει τη χρονιά αυτή έναν ρεαλισμό, που θα τους αποτρέψει να αναλάβουν πολύ μεγάλα ρίσκα, ενώ η επαγγελματική επιτυχία θα έρθει μετά από σκληρή δουλειά! Στους δε Ιχθείς θα ξυπνήσει την επιθυμία να αποκτήσουν ένα ταίρι, που θα μπορεί να τους στηρίξει, ώστε να καταφέρουν όσα επιθυμούν.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ

Σε γενικές γραμμές, το 2020 θα είναι μια χρονιά αφιερωμένη στην επαναξιολόγηση των μακροχρόνιων πλάνων μας. Για να γίνει όμως αυτό με επιτυχία, χρειάζεται αντικειμενικότητα και επιμονή, χαρακτηριστικά που τα έχουμε πλέον με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Η αυτοπεποίθηση και το άνοιγμα μας προς το μέλλον διασφαλίζονται από την διέλευση του Δία από τον Αιγόκερω, ενώ ο Ουρανός από τον Ταύρο θα μας βοηθήσει να αποκτήσουμε νέα οπτική, αναφορικά με το ενεργητικό μας και τα περιουσιακά μας στοιχεία.

Αλίντα Κανάκη: έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.