Filthy Rich: Αν υπάρχει η κόλαση, αυτός ο ‘Επστάιν είναι, ήδη, στο κέντρο μιας λίμνης από θειάφι

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

«Τι είναι η κόλαση; Υποστηρίζω ότι είναι ο πόνος του να μην μπορείς να αγαπάς» – Φιόντορ Ντοστογιέφσκι – Αδελφοί Καραμάζοφ.

Filthy Rich! Βρώμικος πλούτος! Τέσσερα επεισόδια στο Netflix, για τον Τζέφρι Έπσταϊν! Τέσσερις ώρες, με συντροφιά έναν αμείλικτο, κυνικό, αμοραλιστή, διεστραμμένο, εγωπαθή, ανάλγητο, βαριεστημένο, αλαζονικό, απάνθρωπο, αμετανόητο, αυτάρεσκο άνθρωπο αποφασισμένο να χρησιμοποιεί τους πάντες για την δική του καλοπέραση, τον πλουτισμό του, την πολυτελή διαβίωσή και τα μικρά κορίτσια για την σεξουαλική ικανοποίηση την προσωπική του και των ισχυρών ανδρών που θα του ήταν χρήσιμοι. Τέσσερα επεισόδια για την ζωή ενός ανθρώπου, που εκπληρώνει αυτά που ακούγονται στο καιρό μας, πως «άμα είσαι έξυπνος, θα πλουτίσεις». Ναι. Αλλά για να πλουτίσεις, τόσο όσο ο Επστάιν δεν αρκεί η ευφυία, ίσως η σκληρή δουλειά, το ρίσκο, πιθανόν και η καλή τύχη!

Για το τόσο πολύ, πρεπει να είσαι και ανήθικος και παράνομος και πρόστυχος, πονηρός και ιδιοτελής και οι άλλοι να υπάρχουν μόνο για το προσωπικό σου συμφέρον. Και κακοποίησε σεξουαλικά δεκάδες ανήλικα, ανίκανα να αντιδράσουν ή να επιλέξουν κορίτσια, τα ώθησε στη πορνεία, τα χρησιμοποίησε, τα πρόσφερε σε ισχυρούς άνδρες, μέσα στα πολυτελή του σπίτια και στο ιδιωτικό του νησί, σαν αντικείμενα, για να αποκομίσει ο ίδιος υλικά οφέλη και εξουσία! Και στο τέλος, συντρίφτηκε με μια ηχηρότατη πτώση, που ουδείς παντοδύναμος «αρχάγγελος» πολιτικής εξουσίας δεν βρέθηκε να την σταματήσει ουρλιάζοντας ένθεα «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου».  Αν ο διάβολος υπήρχε, στα αλήθεια, θα είχε πλάσει καθ’ εικόνα και ομοίωσίν τον Τζέφρι Έπσταϊν ή ο Τζέφρι Έπσταϊν εκείνον…

Το παιδί της τραπεζοκόμου και του εργαζόμενου στα σκουπίδια, που πλαστογράφησε πτυχίο

Για λίγο βάζουμε στην άκρη το ντοκιμαντέρ του Netflix, που ναι, μεν είχε γενναιότητα απ τους δημιουργούς και το κανάλι για να γίνει, με τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου ισχυρούς, αλλά απ την άλλη είχε σκληρές κριτικές. Ο Τζέισον Ο Τουλ, για παράδειγμα, είπε πως «δεν μπήγει τα νύχια του σε εκείνους τους πολιτικούς και πρίγκιπες που βίαζαν τα ανήλικα κορίτσια, αλλά σε όλους τους άνδρες, στην ουσία απαλλάσσοντας τους κυρίους ενόχους». Ας δούμε λοιπόν, την αφετηρία εκείνου, που κατάφερε αρχικά, το σπουδαίο επίτευγμα που παινεύουν οι άνθρωποι στις μέρες μας: να γίνει αυτοδημιούργητος και απ το μηδέν, μυθικά πλούσιος! Ο Τζέφρι Έπσταϊν μεγάλωσε στη φτωχογειτονιά του Coney Island, στη Νέας Υόρκης. Οι γονείς του ήταν και οι δυο, φυσικά, παιδιά μεταναστών. Ο πατέρας του δούλευε στη συλλογή σκουπιδιών του δήμου και η μητέρα εργαζόταν, ως βοηθητικό προσωπικό στην τραπεζαρία κάποιου σχολείου, ώσπου να γεράσουν πολύ, να χουν μαραθεί από χρόνια τα χαμογέλα τους και μόλις μετά βίας να χουν επιζήσει. Παρουσιάζοντας πλαστά πτυχία και χωρίς σπουδές, ο νέος που είχε μάθει να επιβιώνει σε σκληρές γειτονίες, γινεται καθηγητής φυσικής και μαθηματικών σε καλό ιδιωτικό σχολείο της Νέας Υόρκης και γίνεται αγαπητός στους γονείς πολύ πλούσιων μαθητών, μιας και τους ήταν διασκεδαστικός. Στις τάξεις έμπαινε με γούνινο παλτό, χρυσές αλυσίδες και ανοιχτό πουκάμισο, με περισσευούμενη και διαφημιζόμενη αρρενωπότητα! Απολύθηκε από το σχολείο λόγω “κακής απόδοσης”!

Γελώντας δυνατά με τα αστεία των ισχυρών και μια στενή σχέση με έναν πολύ πλούσιο άνδρα

Χρησιμοποίησε τις γνωριμίες με τους πλούσιους γονείς, για να βρει θέση στη Wall Street. Κολάκευε, γινόταν ευχάριστος, γέλαγε δυνατά με τα αστεία των ισχυρών, γοήτευε, γινόταν αρεστός, ακόμα και σύναπτε σεξουαλικές σχέσεις με ισχυρούς άνδρες, όπως αφήνει να εννοηθεί το ντοκιμαντέρ. Ο ίδιος βέβαια εμφανίζεται στο Filthy Rich να αρνείται κατηγορηματικά ότι ήταν αμφιφυλόφιλος. Παρ όλα αυτά η κυριότερη πηγή του πλούτου του Επστάιν άκουγε στο όνομα Λέσλι Ουέξνερ, ιδιοκτήτη της L Brands, με τη Victoria’s Secret και τα καλλυντικά Bath & Body Works, ανάμεσα σ άλλες πολλές φίρμες!  Ήταν η γλεντζέδικη και άκρως υλιστική δεκαετία του ’80, όταν ο Επστάιν στα 30 του και ο φτασμένος Ουέξνερ 45άρης γνωρίστηκαν, με τον νεαρότερο να αναλαμβάνει «διαχειριστής της περιουσίας» του μεγαλύτερους άνδρα. Ο Ουέξνερ άρχισε να απομακρύνει τους μέχρι τότε καταξιωμένους και πετυχημένους συνεργάτες τους για χάρη του νεαρού Επστάιν, με εκείνους να αναρωτιούνται γιατί ένας τόσο δυνατός επιχειρηματίας έδειχνε τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη σε έναν τύπο χωρίς βιογραφικό, σπουδές, γνώσεις. Το 1991,  Λέσλι Ουέξνερ έδωσε στον Επστάιν «πλήρη εξουσία να προβαίνει σε κάθε αναγκαία πράξη» για λογαριασμό του. Από τότε και μετά ο Επστάιν άρχισε να πλουτίζει καθώς μέρος της περιουσίας του Ουέξνερ κατέληξε στα χέρια του. Για δεκαέξι χρόνια, ο Επστάιν είχε τον πλήρη έλεγχο των οικονομικών του Ουέξνερ, υπόγραφε τις επιταγές του, δανείζονταν χρήματα για εκείνον, αγόραζε ή πουλούσε τ’ ακίνητα του και προσλάμβανε προσωπικό για τον Ουέξνερ.

Χρησιμοποιώντας άγρια τον άνδρα που τον πίστεψε και κάνοντας κατάχρηση της εμπιστοσύνης του

Ο πλαστογράφος πτυχίου και πρώην ψεύτικος μαθηματικός σε Λύκειο, βρέθηκε με το μεγαλύτερο αρχοντικό που υπάρχει στο Μανχάταν δικό του, ένα ιδιωτικό αεροπλάνο, άλλη μια πολυτελή κατοικία στο κέντρο της Νέας Υόρκης, που όλα τους, προηγουμένως, ανήκαν στον Ουέξνερ και σήμερα έχουν συνολική αξία γύρω στα 100 εκατ. δολάρια. Μόνος απέκτησε φυσικά και πάλι εκμεταλλευόμενος τον Ουέξνερ, ένα ολόκληρο μαγευτικό νησί, το Λιτλ Σεντ Τζέιμς των Παρθένων Νήσων, όταν το 1992, αγόρασε ένα ακίνητο του Ουέξνερ στο Οχάιο προς 3,5 εκατ. δολάρια και λίγα χρόνια αργότερα του το πούλησε πίσω, προς 8 εκατ. χωρίς η αξία του να έχει αλλάξει!. Αμέσως μετά, ο ‘Επστάιν αγόρασε, για τον εαυτό του, με τα λεφτά εκείνου του σπιτιού στο Οχάιο, το νησί του, προς 7,95 εκατ. δολάρια!

Το τέλος μιας σχέσης όταν Επστάιν πλησίαζε κορίτσια τάζοντας τους καριέρα στη Victoria’s Secret του Λέσλι

Οι σχέσεις του Ουέξνερ με τον Επστάιν χαλάνε το 2007, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Επστάιν πλησίαζε πολύ νεαρά κορίτσια λέγοντάς τους ότι αναζητούσε μοντέλα για την Victoria’s Secret του Λέσλι. Με πρόσχημα να εξετάσει τις αναλογίες τους, ο Επστάιν τις απομόνωνε και τις παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο Ουέξνερ υποστηρίζει ότι οι σχέσεις του με τον Επστάιν διακόπηκαν εντελώς όταν αυτός δήλωσε ένοχος σε κατηγορία για εξώθηση ανήλικων στην πορνεία το 2008.

Πάντως, ο 89χρονος, πλέον, Ουέξνερ, περίμενε για αγνώστους λόγους 12 χρόνια, προκειμένου να  κάνει μήνυση στον Επστάιν και αφού είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο – ατομική βόμβα πολιτικών και πριγκίπων! Με αυτά και μ αυτά ο Επστάιν πλασαριζόταν σαν πολύ ισχυρός επενδυτής και στο απόγειό του, στις αρχές της δεκαετίας του 2000, ισχυριζόταν πως για να αναλάβει έναν πελάτη, έπρεπε αυτός να επενδύσει τουλάχιστον ένα δισ. δολάρια. Είχε διαβατήριο Αυστρίας από τη δεκαετία του 1980 με την φωτογραφία του αλλά διαφορετικό όνομα, στο οποίο αναγραφόταν χώρα κατοικίας η Σαουδική Αραβία, ενώ , δεκαετίες αργότερα, στο πολυτελές και αμύθητης αξίας διαμέρισμά του στο Μανχάταν, οι αστυνομικοί βρήκαν διαμάντια και μεγάλα χρηματικά ποσά. Ισχυριζόταν επίσης ότι η εταιρεία του απασχολούσε 150 άτομα, ενώ στην πραγματικότητα είχε 20 υπαλλήλους. Η περιουσία του, πλέον, ξεπερνά τα 560 εκατ. δολάρια, εκ των οποίων 195 εκατ. από hedge funds και ιδιωτικά κεφάλαια, 113 εκατ. σε μετοχές, 57 εκατ. σε μετρητά και 14 εκατ. από εισοδήματα. Στην κατοχή του, επίσης βρίσκονται, έξι τεράστιας αξίας ακίνητα.

Party time με τον Μπιλ, τον πρίγκιπα ‘Αντριου, πανεπιστημιακούς και νομπελίστες

Ο Μπιλ Κλίντον υμνεί  σε συνεντεύξεις του, τον Επστάιν για το μυαλό του και το φιλανθρωπικό του έργο (γελάμε πικρά με αυτό)! Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ταξίδια με το ιδιωτικό αεροσκάφος του χρηματιστή, ονόματι Lolita Express (και πάλι δεν εκπλησσόμαστε)! Στενός φίλος και ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας, ήδη, από τις αρχές της δεκαετίας του 1990, όπου οι δυο τους ταξιδεύουν Σεν Τροπέ και στην Ταϊλάνδη και παρτάρουν με κέφι και ορέξεις αχαλίνωτες. Στους στενούς του φίλους είναι και ο Άλαν Ντέρσχουιτς, καθηγητή νομικής στο Χάρβαρντ, γνωστός για την υπεράσπιση διάσημων, όπως ο O. Τζει. Σίμπσον, αλλά και νομπελίστες, ακαδημαϊκοί και σπουδαίοι λογοτέχνες. Ω μα ναι! Ο Τζέφρι Επσταϊν ήταν ένας επιτυχημένος!

Το φτωχόπαιδο απ το Coney Island ήταν βαθύπλουτος, φίλος με τους ισχυρούς και μπορούσε να χε και γυναίκες, μικρούλες! Τι γυναίκες; Κοριτσάκια! Αφού αυτές πάνε με τους πλούσιους και τέτοιες είναι! Τι δεν πάνε; Τότε ας αγοράσουμε καμία, απ τους γονείς της, σε καταστάσεις μεγάλης φτώχειας! Κι όσο πιο μικρή, τόσο πιο καλά…

Έχοντας σκλάβες του σεξ και δίνοντας τες και στους φίλους του

Πιστεύοντας πως είναι άτρωτος πια, ο Επστάιν απλώνει τα βδελυρά του χέρια σε δεκάδες νεαρές γυναίκες και κορίτσια που χρησιμοποιεί και μετατρέπει σε σκλάβες του σεξ. Όλα ξεκινούσαν από ένα μασάζ στο ειδικό διαμορφωμένο χώρο στις επαύλεις του, πριν εξελιχθούν σε κανονικούς βιασμούς, με εξασφαλισμένη τη σιωπή με εκβιασμούς, χειραγώγηση, εκφοβισμούς και βία. Πνίγηκαν και απαγορευτήκαν δημοσιεύματα. Εξαφανίστηκαν καταγγελίες και κατηγορίες. Δύο αδελφές, η Μαρία και η Ανι Φάρμερ, δυο αδελφές, κακοποιούνται μαζί, απ τον Έπσταϊν και οι μαρτυρίες του αποσιωπώνται.

Όταν οι κατηγορίες από 40 ανήλικες αγνοήθηκαν…

Το σκάνδαλο σχετικά με τις σεξουαλικές επαφές του Επστάιν με ανήλικα κορίτσια έσκασε το 2005. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν καταγγελίες από περίπου 40 έφηβες, ο εισαγγελέας του Μαϊάμι ήρθε σε συμφωνία με την πλευρά του Επστάιν το 2007. Ο τελευταίος παραδέχτηκε την ενοχή του για το αδίκημα της πορνείας και όχι για πιο σοβαρά ομοσπονδιακά εγκλήματα. Φυλακίστηκε για 13 μήνες, με δικαίωμα να βγαίνει κάθε μέρα και να εργάζεται, μιας και ήταν τόσο πλούσιος και τόσο πολυάσχολος, άρα σπουδαίος της σύγχρονης κοινωνίας. Συνέχισε να κάνει απτόητος την ζωή του, ταξιδεύοντας στα υπερπολυτελή σπίτια του σε διάφορα σημεία του πλανήτη και βρίσκοντας νέα κορίτσια να βιάσει…

Η πλούσια κληρονόμος Γκισλέιν Μάξγουελ, σε ρόλο προαγωγού που άνοιξε η γη και την κατάπιε

Στο πλευρό του Τζέφρι Έπσταϊν, σε ρόλο πρώτα αιωνίας μνηστής και μετά συνεργού και προαγωγού που εντόπιζε, παρέσυρε και εκβίαζε κορίτσια για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορέξεις του, η υπεύθυνη δημόσιων σχέσεων, επισήμως, Γκισλέιν Μάξγουελ. Πρόκειται για την κόρη του μεγιστάνα των βρετανικών ΜΜΕ, o οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες το 1991, μετά την πτώση του από το γιοτ του κοντά στις Κανάριες Νήσους. Όπως είχε αποδειχθεί απ τις Βρετανικές αρχές ο Μάξγουελ είχε λεηλατήσει συνταξιοδοτικά ταμεία από τις επιχειρήσεις του. Σύμφωνα με τον Τομ Μπάουερ, που εχει γράψει βιβλίο για την διαφθορά του Μάξγουελ, «η Γκισλέιν ουδέποτε έμαθε στο σπίτι του πατέρα της τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και το κακό. Η άλλη τραγωδία της ήταν ότι της έμαθε να λατρεύει τον πλούτο, το χρήμα, την εξουσία και την επιρροή και πραγματικά είχε ελάχιστο ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που δεν της ήταν χρήσιμοι».

Εκείνη συνδέθηκε ερωτικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν, μετακόμισε στο Μανχάταν,  μπήκε ενεργά στο χώρο των επιχειρήσεων ως διευθυντικό στέλεχος, αξιοποίησε τις υψηλές επαφές της και διοργάνωνε όλα εκείνα τα πάρτι στα σπίτια εκεινού στο Μαϊάμι, στο Παλμπ Μπιτς ή στο ιδιωτικό του νησί, όπου ανήλικα ημίγυμνα κορίτσια περιφέρονταν ανάμεσα σε μεσόκοπους ξελιγωμένους για τη σάρκα τους τύπους και υποχρεώνονταν να ενδίδουν στις ορέξεις τους. Η Μάξγουελ ήταν αμείλικτη με τα κορίτσια που την έτρεμαν. Τα θύματα του Έπσταϊν, εκβιάζονταν από εκείνη και την κατηγορούν ευθέως.  Η ίδια αρνήθηκε τις κατηγορίες και από τον Ιούλιο του 2019, που έβαλαν για τα καλά στην φυλακή τον Επστάιν, έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και ουδείς γνωρίζει που βρίσκεται. Οι νεαρές γυναίκες που κοιτούν την κάμερα και με γενναιότητα μιλάνε στο ντοκιμαντέρ του Netflix, την έχουν ως αμείλικτη συνεργό, συχνά πιο τρομερή, από τον βασανιστή τους, τον Έπσταϊν και ήταν αυτή με τα έτοιμα 200 δολάρια στο χέρι μετά από κάθε μασάζ ή σεξουαλική πράξη, που τις τρομοκρατούσε και τις είχε υπό το έλεος της.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο γιός της βασίλισσας, που έχει αδύναμη μνήμη…

Ο πρίγκιπας Άντριου, σε φωτογραφικά στιγμιότυπα χορεύει άκομψα και άχαρα σε κάποιο πάρτι του ‘Επστάιν. Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, 17 χρόνων τότε, θα καταγγείλει πως την κακοποίησε σεξουαλικά στο ιδιωτικό νησί του Τζέφρι στις Παρθένες Νήσους και μετά η Μάξγουελ του την πήγε και στο Λονδίνο. Ο πρίγκιπας Άντριου το αρνήθηκε. Μια φωτογραφία του να κρατά από τη μέση την Βιρτζίνια στο σπίτι της Γκισλέιν Μάξγουελ, με την ίδια να χαμογελά ικανοποιημένα πίσω τους, τον διέψευσε, αλλά αυτός παρέμενε χωρίς μνήμη. Η Βιρτζίνια Ρόμπερτς εμφανίζεται στο Netflix και περιγράφει λεπτομερώς το τι της είχε πρωτοπεί, πως «ήταν στην ηλικία που είχαν οι κόρες του» (… το τέλος της αισχύνης!) και πόσες φορές συναντήθηκε με τον Δούκα του Γιορκ και ότι υπήρξε παράνομα «σκλάβα του σεξ» στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2001 από τον Έπσταϊν, ο οποίος την ανάγκασε να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα τρεις φορές, το 2001 και το 2002, πάντα στα 17 της. Όταν την ρωτούν για την αντίδρασή του πρίγκιπα και την «αμνησία» του η νεαρή γυναίκα λέει πως «όχι ότι περίμενα να σηκώσει το χέρι του και να πει ότι είμαι ένοχος, αλλά τουλάχιστον κάποιου είδους τύψη ή αναγνώριση του θέματος νόμιζα πως θα έδειχνε».

Στο ντοκιμαντέρ μιλάει ακόμα ο Στιβ Σκάλι, πρώην υπάλληλος του Έπσταϊν, ο οποίος λέει ότι είδε τον Δούκα με μια πολύ νεαρή γυναίκα, στην πισίνα στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική. «Ήταν πιθανότατα γύρω στο 2004 όταν είδα τον πρίγκιπα Άντριου. Ήταν στην πισίνα, ήταν εκείνη τη στιγμή, ένα άγνωστο κορίτσι για μένα, ήταν νέα, κυκλοφορούσε τόπλες και έκαναν προκαταρκτικά ερωτικά παιχνίδια, την τραβούσε και της τριβόταν»! Το επικοινωνιακό επιτελείο του πρίγκιπα Άντριου, Δούκα του Γιορκ, κάνει λόγο για συκοφαντίες. Σε συνέντευξη του στο BBC ο Άντριου πέφτει σε αντιφάσεις, το FBI τον πιέζει να καταθέσει στην υπόθεση Επστάιν και εκείνος, τελικά, «αποσύρεται από τα δημόσια καθήκοντά του για ένα διάστημα». Το παλάτι και η μητέρα του, η βασίλισσά Ελισσάβετ πολύ απλά και με τα πολλά, τον έπαψε! Όχι, φυσικά ότι θα συμβεί και κάτι! Η υπόθεση θα ξεχαστεί, ο πρίγκιπας θα συνεχίσει τη μεγάλη του, ακούραστη ζωή και η Βιρτζίνια Ρόμπερτς θα παλεύει να ζητά μια δικαίωση που μοιάζει, ήδη, πύρρεια.

Επιτέλους, σύλληψη και κατηγόριες για φυλάκιση 45 χρόνων με εγγύηση 100.000.000 δολάρια!

Στις 8 Ιουλίου του 2019, ο εισαγγελέας του Μανχάταν, σταματά το «χάιδεμα» του νόμου στον ‘Επστάιν και αποφασίζει πως δελέαζε και «στρατολογούσε» ανήλικα κορίτσια δίνοντάς τους χρήματα για να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις με αυτόν, ενώ πλήρωνε και ορισμένα για να προσελκύσουν άλλα θύματα. Έτσι, κατά τον δικαστικό λειτουργό, δημιούργησε ένα τεράστιο δίκτυο ανήλικων θυμάτων, ορισμένα εκ των οποίων ήταν μόνο 14 ετών, τα οποία εκμεταλλευόταν σεξουαλικά. Συνελήφθη, δήλωσε αθώος και προφυλακίστηκε. Οι αρχές δεν δέχτηκαν το αίτημά του να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 εκατ. δολαρίων. Απαγγέλθηκαν στον μέχρι τότε υπεράνω νόμου ΄Επστάιν, κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και σύσταση συμμορίας για την σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, δύο κατηγορίες που επισύρουν ποινές 45 ετών κάθειρξης συνολικά.

Ω, αμέσως δεν τον γνώριζαν οι ισχυροί του φίλοι!

Αμέσως ο Μπιλ Κλίντον αρνήθηκε ότι είχε σχέση με κάποια από τα κορίτσια που προσέφερε στους φίλους του ο Έπσταϊν. Αρνήθηκε ακόμα και ότι έχει επισκεφθεί το ιδιωτικό νησί, όπου ένα πολύ kinky πορτρέτο του πρώην πλανητάρχη στολίζει το πολυτελές σαλόνι της αυτοκρατορικής κατοικίας.

Στο ντοκιμαντέρ του Netflix δύο τουλάχιστον μαρτυρίες ισχυρίζονται το αντίθετο. Όλοι χάνονται ξαφνικά και κανείς δεν είναι φίλος του, μετά βίας αναγνωρίζουν, από κάποτε, από κάπου, φευγαλέα, κοινωνικά, σε κάποιο πάρτι, τα χαρακτηριστικά του! Η Μάξγουελ πια, μοιάζει να έχει ανοίξει η γη και να την εχει καταπιεί. Και οι αποκαλύψεις είναι φρικαλέες…

Αγοράζοντας την τότε 16χρονη Μις Γιουγκοσλαβία απ τους γονείς της και αποκαλώντας την «Γιουγκοσλάβα σκλάβα»

Το μοντέλο και πρώην Μις Γιουγκοσλαβία, Νάντια Μαρτσίνκοβα ήταν ένα από τα θύματα του χρηματιστή το 2015, ο οποίος μάλιστα την αποκαλούσε τότε «Γιουγκοσλάβα σκλάβα του σεξ». Σοκάρει η επίσημη δήλωση των αστυνομικών πως «ο ‘Επστάιν την είχε αγοράσει από την οικογένειά της στη Γιουγκοσλαβία». Σύμφωνα με την κατάθεση ενός άλλους θύματος του ‘Επστάιν, η Μαρτσίνκοβα ήταν κάτω των 16 ετών όταν ο μεγιστάνας τις ανάγκασε να επιδοθούν σε ερωτικές πράξεις μπροστά του, ενώ εκείνος παρακολουθούσε και αυτές έκλαιγαν και τον παρακαλούσαν να τις αφήσει.

Άλλο κορίτσι, επίσης ανήλικο, εξαναγκαζόταν, να επισκέπτεται την έπαυλη του και στη διάρκεια των καταθέσεων της, κατέρρευσε όταν περιέγραφε τις λεπτομέρειες απ τον εξαναγκασμό και ότι της έδωσε χιλιάδες δολάρια για να την κάνει να θεωρεί τον εαυτό της συνεργό και να την εχει υποχείριο του. Αρχικά την υποχρέωνε σε προκαταρκτικές ερωτικές περιπτύξεις με την Μαρτσίνκοβα, ωστόσο κάθε βδομάδα της ζητούσε περισσότερα μέχρι που την βίασε.

Βία, απειλές, εκβιασμοί και ζωές παιδιών κατεστραμμένες

Δεκάδες κορίτσια δέχονταν αφόρητους εκβιασμοί, συναισθηματική βία, σωματικη βία, απροκάλυπτες απειλές. Κάποιες άλλαζαν ακόμα και ήπειρο για να ξεφύγουν, έκαναν απόπειρες αυτοκτονίας, πάθαιναν κατάθλιψη και ήταν σε αγωγές φαρμακευτικές και παρακολούθηση ιατρική,  χαράκωναν το σώμα τους. Τα ποσά χρημάτων για να μη μιλήσουν, σε εκείνες και στις οικογένειες τους ήταν ασύλληπτα μεγάλα. Και μετά γινόταν το επιχείρημα ότι είναι συνεργοί, μαστροποί και φυσικά… τα θέλαν! Στο ντοκιμαντέρ «Filthy Rich», έχει μαρτυρίες γυναικών που ήδη από τα 14 τους χρόνια έπεσαν θύματα του Έπσταϊν , με τις συνεντεύξεις των αστυνομικών που προσπάθησαν να τον συλλάβουν ξεπερνώντας το τείχος που είχαν υψώσει οι δικαστικές αρχές. Δεν είναι εύκολο να διατηρήσεις ψυχραιμία και να μην χάσεις κάθε εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο είδος…

Απαντώντας για τις τρεις 12χρονες – δώρο για τα γενέθλια του, που πούλησαν οι γονείς τους και ταξίδεψαν αυθημερόν από τη Γαλλία

Αμετανόητος φρικτά, σίγουρος πως θα την γλιτώσει ξανά και με μια αδιαφορία για τα κοριτσάκια που δεν είναι για αυτόν ανθρώπινα όντα, σακατεμένος ποιος ξέρει από ποια παρέκκλιση του ανθρώπινου είδους κοιτά την κάμερα και μας προκαλεί απανωτές διαταραχές στομάχου. Μιλάει και βαριέται, υποτιμά ότι του λένε, δεν μετανιώνει για τίποτα. Οι γυναίκες, πάλι, που κάποιες είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται, άλλες κάνανε καταγγελίες εναντίον του και τις περιγελούσαν, στέκονται δυνατές, διεκδικώντας δικαιοσύνη και τίποτα άλλο.

Σοκαριστική είναι η στιγμή, που ο ‘Επστάιν μέσα στις φυλακές, μετά τις καταγγελίες και την απόδειξη της ενοχής του μοιάζει τόσο άνετος που όταν τον ρωτάνε αν αληθεύει πως ένας φίλος του, του έστειλε τρεις 12χρονες ως δώρο για τα γενέθλια του και πως ταξίδεψαν αυθημερόν από τη Γαλλία, όπου τις πούλησαν οι γονείς τους, σχεδόν το γλεντάει! Ο Έπσταϊν  μοιάζωντας να αναπολεί τη στιγμή, γελάει σαρδόνια, ζητά να του επαναλάβουν την ερώτηση και απαντά απολαμβάνοντας το πως «θα ήθελα να απαντήσω σε αυτή την ερώτησή. Πραγματικά θα ήθελα. Όμως οι δικηγόροι μου δεν μου το επιτρέπουν». Για τα τρία κουρασμένα παιδάκια των 12 ετών που τους προσφέρθηκαν γυμνά! Λέξεις; Έχετε εσείς να τον περιγράψετε;

Η πολύ βολική αυτοκτονία ενός τύπου που δεν έδειχνε καθόλου τύψεις

10 Αυγούστου του 2019. Ο Τζέφρι Επσταϊν βρίσκεται νεκρός στο κελί του. Αυτοκτονία ήταν η επίσημη εκδοχή! Μες στη φυλακή! Με ύψιστη ασφάλεια! Που εμφανιζόταν μες στην αυταρέσκεια και χωρίς καμία ενοχή στις κάμερες! Φυσικά δεν είναι λίγοι εκείνοι που πίσω από τη αυτοκτονία, την πολύ βολική για κάποιους ισχυρούς φίλους του, βλέπουν εκείνους που ήθελαν να τον κάνουν να σωπάσει για τις σχέσεις που είχαν με τις ανήλικες που ο Έπσταϊν τους προωθούσε! Οκ τα λεφτά, οκ και οι φιλίες!

Καλά και που τους διασκέδασε εκείνος ο φιλότιμος μαστροπός απ το Coney Island του «κοσμάκη»! Αλλά όχι να τους κρατά και στο χέρι! Το περασμένο Ιούλιο, βρέθηκαν κάμερες που παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τα πάντα σε κάθε σπιθαμή των σπιτιών του. Η αστυνομία πήρε δεκάδες σακούλες με φωτογραφίες και ψηφιακό υλικό. Αν υπάρξει σιωπή, το σύστημα λειτουργεί μια χαρά και κανείς σπουδαίος δεν κινδυνεύει. Αν όχι, ε, περιμένουμε το δεύτερο κύκλο ντοκιμαντέρ του Netflix και την βιβλική του βροχή από θειάφι…