Ε! μα δεν ξέρει ο Αναδιωτης για τα αχραντα των αχράντων και ξέρει Αρχιεπίσκοπος και Ιερά Σύνοδος!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

Ε, δε μπορεί! Η έχουν πολλές αμαρτίες, ανυπολόγιστες για μας τους κοινούς θνητούς της μη δημοσιότητας, ή θέλουν αμέτι μου χαμέτι να βρίσκονται στο προσκήνιο, πάση θυσία και για κάθε λόγο! Παγκοσμίως σταρ πραγματικοί, τεραστίας εμβέλειας, αλλά και εκείνα τα γεννήματα του τίποτα, των followers και του «δε με νοιάζει τίποτα, αρκεί να περνάω καλά και να κοπρίζω τον πλανήτη» εξευρίσκουν λόγους για να μας δείξουν πως είναι «ένα με μας» και να βγουν στα social media κάνοντας μας κατήχηση για τον ποιοτικό χρόνο, λες και οι υπόλοιποι εμείς όλοι, όλοι, θα ταυτιστούμε με τη ζωή τους στο ένα χωριό τετραγωνικά σπίτι, μες στο δυάρι μας. Στην Ελλάδα έχουμε και εκείνους που σπεύδουν αφιλοκερδώς να κάνουν σποτάκια αμφίβολής αισθητικής με «μου είπε – της είπα», ή «τα πράγματα είναι δύσκολα παιδιά» και την Σταυροπούλου να μας δείχνει πως να φτιάξουμε μάσκες από παλιά βαμβακερά, ας πούμε κάνα βρακί με χαλασμένο λάστιχο που μας πέφτει. Ο Λούλης ενώ έχει ξεχαστεί το σποτ του και αποσυρθεί και στην πρώτη του συνέντευξη είχε πει «συμμετείχα σε ένα λάθος» για να μην ξεφεύγουμε απ την ύπαρξη του έδωσε άλλη συνέντευξη και είπε «θα το ξανάκανα το σποτ» και το λάθος υποθέτουμε!

Μετά έχουμε στη χώρα, την κατηγορία «Χριστιανοί» που πέρα απ την Ιερά Σύνοδο, τις συμφωνίες της Εκκλησίας με την Κυβέρνηση, τον κίνδυνο που ελλοχεύει στην ανυπακοή για τους άλλους και όχι τις πολύτιμες υπάρξεις τους, κάνουν χρήση του δημοσίου βήματος που έχουν για να μας ενημερώσουν για το αν μετάλαβαν των αχράντων και αγίων μας, της θείας κοινωνίας. Ο Νίκος Οικονομόπουλος δήλωσε ότι θα κοινωνούσε ακόμη και λεπρός να είχε προηγηθεί από εκείνον, ενώ η Μαρία Σολωμού ότι «θα κοινωνήσω αυτή την Κυριακή και δεν φοβάμαι τίποτα». Να και ο Νίκος Αναδιώτης που είχαμε ξεχάσει την ύπαρξη του μετα από μια διαφήμιση μπύρας, την οποία απολαμβάναμε διότι την έκανε μιλώντας ως ρομπότ και με κανένα συναίσθημα πάνω του, έσπασε την σιωπή του για να μας πει ότι την περίοδο της Σαρακοστής κι ενώ ήταν σε καραντίνα κοινώνησε, αφού εξομολογήθηκαν τόσο αυτός όσο και η οικογένειά του! Σε συνεντεύξεις και σε τηλεοπτικές εκπομπές που παρέχουν δημόσιο λόγο άκριτα και λες και τους ανήκει είπε δε πως «θα ήταν βλασφημία αν έλεγα ότι μπορεί να μεταδοθεί κάποιο νόσημα από τη Θεία Κοινωνία. Με αξίωσε ο Θεός και εν μέσω καραντίνας και φυσικά εφόσον μου είχε δοθεί η ευλογία του Πνευματικού μου, μετέλαβα και αυτόν τον καιρό, κάποιες φορές το σώμα και το αίμα του Χριστού. Το έπραξα και εγώ και η οικογένειά μου. Περιμένω με μεγάλη προσμονή την Κυριακή που μας έρχεται να ανοίξουν οι Ιεροί Ναοί και κανονικά και νόμιμα»…

Με ποιο χέρι να κάνουμε το σταυρό μας δηλαδή! Όχι μόνο έκανε κάτι το οποίο δεν επιτρεπόταν και έβαλε τον εαυτό του αλλά και τα παιδιά του σε κίνδυνο, αλλά κυκλοφορούσε και ανάμεσα σε ανθρώπους που μπορούν να χαθούν απ τον ιό! Και το λέει δημοσίως! Και τον αφήνουν να το λέει! Και μετα προβάλουν διαφημίσεις για το πως θα φτιάξουμε απ τα βρακιά μάσκες, τάχα μου, όλο ευαισθησία! Δηλαδή πόσο δύσκολο να είναι κάνεις ότι λένε οι ειδικοί και η Κυβέρνηση για να προστατεύσεις τους άλλους αν δε σε νοιάζει για σένα; Δεν είναι θέμα πίστης, είναι θέμα ταλμπανισμού και ανοησίας! Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τόνισε επανειλημμένως πως η Εκκλησία βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό της Πολιτείας για όλα τα ζητήματα εθνικής σημασίας, όπως είναι αυτή η δοκιμασία, και ακολουθεί τις οδηγίες και τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της, καθώς αυτό που προέχει είναι η υγεία όλων των συμπολιτών μας. Άρα αυτές οι κορώνες δεν είναι πίστη και σύνεση αλλά ναρκισσισμός και «να χαμε να λέγαμε» για να μας συζητάνε. Εκτός και αν δε ξέρει ο αρχιεπίσκοπος μας -ένας απ τους πλέον σεβάσμιους και γεμάτους καλοσύνη που πέρασαν ποτέ- αλλά ξέρει ο Αναδιώτης, ο Οικονομόπουλος και η Σολωμού.