Νίκος Οικονομόπουλος dimension: και Νότης και Γαϊτάνος σε ένα!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

Νεαρός γεμάτος φιλοδοξία, πράγμα όχι κακό, βγήκε από κάποιο ριάλιτι, μια φορά και έναν καιρό, νομίζω του Alpha, που παρουσίαζε ο Ανδρέας Μικρούτσικος. Έκανε εντύπωση όχι τόσο για την φωνή του μιας και δεν τον λες και Μπιθικώτση, όσο για την ξανθιά – πλατινέ κουρεμένη ως πλέιμομπίλ κώμη του, που ξετρέλανε τα κορίτσια. Έκανε σουξέ τη νύχτα, αν ενθυμίστε, σε μπουζούκια ηλεκτρονικά, με καπνούς, φώτο – ρυθμικά, γαρύφαλλα και μεθυσμένα υβριδικά τσιφτετέλια μεταξύ λάγνας ανατολής και ραπαρίσματος απ το Μπρόνξ, αν είχαν τα Κάτω Πατήσια.

Τραγουδώντας το «πουτάνα στη ψυχή»!

Τραγούδια και βίντεο κλιπ εστιασμένα στο ωραίο πρόσωπο του, έδειχναν και μίλαγαν για κάποια άπιστη, μια που απατά, που αυτός βάζει όμως κάμερα κρυφή και την τσακώνει και πόσο πονάει ο καημένος, άλλα περήφανος, εύπιστος, ντόμπρος αρσενικός! Όλα τα τραγούδια έχουν την ίδια εισαγωγή με μπουζούκι ηλεκτρικό πανηγυρικό, για την είσοδο στην πίστα κατά πάσα πιθανότητα και η καψούρα γινεται λιγότερο με ξέφτια και θελκτική απ την κάψα της, σε μια πιο εφηβική της εκδοχή, λιγότερο οδυνηρή, πιο καθαρή, για απογευματινές ώρες και όχι ξενυχτισμένες και καμένες απ την αυτοκαταστροφή. Μια ροζ εκδοχή της καψούρας για έφηβες, που έχουν πρότυπο τον νεαρό με τα μαλλιά του Κώστα Βουτσά όταν έκανε σε μια ταινία τον Άγγλο απ την Δημητσάνα. Τα χρόνια περνάνε ο Οικονομόπουλος καθιερώνεται ως μέγας τραγουδιστής της ανώδυνης νύχτας, κουρεύεται και σκουραίνει το μαλλί και προφανώς χάνεται σ εκείνες τις παρέες που ψάλουν «ωσαννά» στους Μεσσίες των ποπ μπουζουκιών και ζουν ως αυλικοί σε μεσαιωνικά, μικρά και παρανοϊκά  πριγκιπάτα! Τραγουδά και το περιβόητο σουξέ «πουτάνα στην ψυχή» και απογειώνεται.

Άνδρας παραδοσιακό, όπως παραδοσιακό είναι το κατίκι Δομοκού και το γιαούρτι, με πέτσα, σε παδέλα

Το παιδί, αρχίζει κάτι απόλυτες δηλώσεις, βαδίζοντας στα ίχνη του Νότη Σφακιανάκη στα επικίνδυνα λεγόμενα, αλλά όχι στη φωνή εκείνου και στις ερμηνείες του. Αρχίζει κάτι μισογυνικά του τύπου «όταν τρώω, δεν σηκώνω το πιάτο μου, να το κάνει η γυναίκα» και «δεν δέχομαι η γυναίκα να είναι πάνω από μένα» και πως αυτός καθόταν και έτρωγε στο τραπέζι με τον παππού του και η γιαγιά ήταν όρθια και τους έφερνε ότι χρειαζόταν και πως η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι της. Μετα ανασκεύασε και είπε δεν εννοούσε αυτά, απλά είναι παραδοσιακός άνδρας, όπως παραδοσιακό είναι και το κατίκι Δομοκού και το γιαούρτι με πέτσα, σε παδέλα! Μετα αφού σταμάτησε να απασχολεί με όλα αυτά και τις σχέσεις του με νεαρές, ανερχόμενες καλλονές, σπάει τη σιωπή του για να μιλήσει ως άλλος Γαϊτάνος για τον δρόμο του Θεού και την εκκλησία!

Δηλώσεις για την θεία κοινωνία και πως αυτός θα κοινωνήσει και μετά από λεπρό!

«Εκπροσωπώ τους ανθρώπους που θα ήθελαν να πάνε στην εκκλησία και να κοινωνήσουν. Εγώ θα κοινωνούσα αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός, ποια είναι η χειρότερη αρρώστια που μπορεί να υπάρχει, που να είναι κολλητική, εγώ θα πήγαινα, το ομολογώ, το λέω και δημοσίως να το μάθει ο κόσμος, θα το έκανα». Νίκο παιδί, καταρχήν δεν εκπροσωπείς κανέναν παρά μόνο τον εαυτό σου. Δεύτερον, εσύ κοινώνα, αν βρεις ιερέα ανεύθυνο, ο κόσμος δεν περίμενε εσένα να του πεις τι να κάνει, ειδικά εν τω μέσω κατακλυσμιαίας πανδημίας, που οι μεγαλύτεροι νόες της ανθρωπότητας κοιτάνε πως θα ανακόψουν. Όμως πριν πεις αστοιχείωτα και ανόητα πράγματα στο δημόσιο λόγο, σκέψου πως κάνα – δυο κοριτσάκια μπορεί να πιστέψουν τις βλακείες αυτές, γιατί ειδικός δεν είσαι, ούτε επιστήμονας, ούτε γιατρός, ούτε επιδημιολόγος και να τις πάρουν σοβαρά. Έχεις καμία συναίσθηση παιδί μου, τι βγαίνει από το στόμα σου, όταν δεν τραγουδάς; Καταλαβαίνεις πόσο επικίνδυνα, όχι αστεία, ούτε γραφικά αυτά που ξεστομίζεις; Καλύτερα τραγούδα, παιδάκι μου και ας είναι το «χίλιες φορές να πούλαγες το άδειο σου κορμί, λιγότερη για σένα θα ένοιωθα ντροπή, χίλιες φορές να ήσουνα μια πόρνη αληθινή, μα είσαι το χειρότερο, πουτάνα στην ψυχή», που πρόκειται για μαχαλομαγκέ φιλοσοφία της πλάκας. Άντε μπράβο…