Covid-19: Οι μυθικά πλούσιοι της γης σε καραντίνες, αεροσκάφη και καταφύγια πολυτελείας μέχρι το τέλος του κόσμου!

ΑΠΟ SPOTLIGHTPOST TEAM

«Θανέειν πέπρωται άπασι»! Δηλαδή, «είναι γραφτό σε όλους να πεθάνουν» – Πυθαγόρας

Μπορεί κάτι εκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη, να περιμένουμε απ τα δημόσια συστήματα υγείας, τα νοσοκομεία και τους κακοπληρωμένους, ήρωες γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να σώσουν τις ζωές μας, ελπίζοντας στις καλές αποφάσεις των κυβερνήσεων μας και στο ότι το καλοκαίρι θα νικήσει τον ιό. Όμως, μια μικρή ομάδα, κάποιων δεκάδων ανθρώπων, φροντίζουν για να είναι ευνοημένοι ακόμα και αν τα πράγματα με την  πανδημία του κορωνοϊού φέρουν μια νέα απελπιστική πραγματικότητα στον κόσμο μας.

Στο ιδιωτικό αεροπλάνο με τον ειδικό επιδημιολόγο γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό, για μέρη της γης χωρίς κρούσματα

Όχι! Αυτή η ελίτ, δεν νοιάζεται να έχει αποθέματα σε απολυμαντικά υγρά και μαντηλάκια, ούτε παίζει ξύλο στα σούπερ μάρκετ για τα χαρτιά υγείας και τα μακαρόνια! Οι Κροίσοι αυτής της γης, αφού έχουν πλούτο, μπορούν να διεκδικήσουν υγεία, παράταση ζωής, πολυτέλεια και στις πλιο αντίξοές συνθήκες και ίσως, στο βάθος του είναι του, κάποια μέρα ένα κομμάτι αθανασία, σε σχέση με τον απλό λαό, όλου του πλανήτη. Τώρα με τον Covid-19, οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου εκμισθώνουν ιδιωτικά αεροπλάνα για να απομονωθούν στις θερινές τους έπαυλης, ή κατευθύνονται σε καταφύγια, σαν θέρετρα σε χώρες που έως τώρα φαίνεται να έχουν αποφύγει την πανδημία του Covid-19. Οι περισσότεροι παίρνουν μαζί τους προσωπικούς, κορυφαίους γιατρούς τους και εξειδικευμένο σε επιδημικές νόσους νοσηλευτικό προσωπικό, για να τους φροντίσουν σε περίπτωση που μολυνθούν. 

Λίστα αναμονής για τα εμβόλια σε πολυτελείς κλινικές και πανάκριβες προληπτικές θεραπείες για ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Σε διάσημες κλινικές υψηλής έρευνας και πολυτελούς νοσηλείας, οι πάμπλουτοι πελάτες ζητούν να πληρώσουν για ιδιωτικές εξετάσεις, που όμως ουδείς  δεν είναι σε θέση να τους προσφέρει εκτός δημοσίων υγειονομικών κεντρικών υπηρεσιών. Υπάλληλος, όμως τέτοιας φημισμένης κλινικής, δήλωσε πως η κλινική έχει κανονίσει να εξετάζονται οι ενδιαφερόμενοι πελάτες σε άλλες χώρες ή να αποστέλλονται δείγματα για εξέταση στο εξωτερικό. Καρδιαγγειακός χειρουργός, δήλωσε ότι οι πελάτες του έχουν ζητήσει θέσεις έναντι αμοιβής φυσικά, για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19, μόλις βρεθεί το εμβόλιο, ενώ οι κλινικές, αυτές, προσφέρουν ενδοφλέβια έγχυση βιταμινών και μετάλλων για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους συστήματος, με τιμή για κάθε θεραπεία στις 350 λίρες.  Οι ιδιωτικές υπηρεσίες κρατήσεων αεροπλάνων καταγράφουν οικονομικό άλμα από τις ναυλώσεις ιδιωτικών τζετ γιατί οι μυθικά πλούσιοι κανόνισαν να φύγουν από χώρες υψηλού κινδύνου για άλλες που δεν τις έχει φτάσει ο ιός. Άλλοι εκατομμυριούχοι, που ταξιδεύουν εμπορικά, ζητούν πρόσβαση σε ιδιωτικές αίθουσες αναμονής αεροδρομίων για να μπουν στις first class πτήσεις τους, αποφεύγοντας τον συγχρωτισμό με μεγάλο αριθμό ταξιδιωτών.

Τα υπερπολυτελή καταφύγια στα έγκατα της γης έγιναν ανάρπαστα

Ο Robert Vicino, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Vivos, μιας εταιρείας, που κατασκευάζει και λειτουργεί υπόγεια καταφύγια στην Νότια Ντακότα, ικανά να ανταπεξέλθουν σε μια σειρά φυσικών καταστροφών, δήλωσε ότι η εταιρεία του είχε αύξηση ενδιαφέροντος και περισσότερες πωλήσεις για μια θέση, με την εξάπλωση της πανδημίας.

Ακόμα, μεγάλες επιχειρήσεις και πλούσιοι ναυλώνουν ιδιωτικά αεροπλάνα για «πτήσεις εκκένωσης» από χώρες που επλήγησαν από την επιδημία του κορωναϊού, όπως απ την Κίνα και τη νοτιοανατολική Ασία. Οι πλούσιοι σε όλο τον κόσμο, επιλέγουν οι ίδιοι και οικογένειες τους, τις ιδιωτικές πτήσεις, για να αποφύγουν την έκθεση σε πλήθη.

Τα ιδιωτικά αεροσκάφη είναι εξοπλισμένα με προστατευτικά κιτ υγειονομικής περίθαλψης και με ειδικό ιατρικό εξοπλισμό για τους επιβάτες και το πλήρωμα. Επιπλέον η υγεία των μελών του πληρώματος παρακολουθείται πολύ στενά, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων θερμοκρασίας πριν από κάθε πτήση».

Σε απομονωμένες επαύλεις, κατασκευές θαλάμων εξοπλισμένων με σύστημα αρνητικής πίεσης

Οι New York Times αναφέρουνε πως οι κροίσοι απομονώνονται στις πιο απόκοσμες επαύλεις τους, ενώ κάποιοι φτιάχνουν ακόμη και δωμάτια ιατρικής απομόνωσης με συστήματα εξαερισμού. Αναφέρεται μάλιστα, το παράδειγμα δισεκατομμυριούχου, που έχει φτιάξει θάλαμο εξοπλισμένο με σύστημα αρνητικής πίεσης για τον περιορισμό της κυκλοφορίας των παθογόνων στοιχείων και είναι ουσιαστικά μια απομονωμένη πτέρυγα φιλοξενούμενων αποτελούμενη, από ένα υπνοδωμάτιο και μια κουζίνα εφοδιασμένη με  φάρμακα, προμήθειες εργαστηρίου, γάντια, ρόμπες, μάσκες, φαγητό, καθώς και ένα σύνολο πιάτων και κλινοσκεπασμάτων. Σε ειδικές κατασκευές καταφεύγουν πολύ πλούσιοι, όπως αναφέρει παραδείγματα η εφημερίδα. Ένας τους, έχει αποθηκεύσει απόθεμα σε κονσέρβες, νερό, απολυμαντικό χεριών και χαρτί υγείας, και έχει εγκαταστήσει πρόσφατα ένα προηγμένο καθαριστικό αέρα. Ένας άλλος, έχει φτιάξει καταφύγει στο Κολοράντο, έχοντας αποθηκεύσει τροφή περίπου τεσσάρων μηνών, ενώ έχει εφοδιαστεί με υπερσύγχρονο στηθοσκόπιο και ένα παλμικό οξύμετρο που μετρά τον κορεσμό οξυγόνου στα ερυθρά αιμοσφαίρια για να παρακολουθεί την οικογένειά του για σημάδια του ιού.

Κι όμως, όλοι μας, σε έναν θάνατο χρωστάμε…

Σίγουρα, όλοι μας, αν μπορούσαμε θα κάναμε τα ίδια, για τους εαυτούς μας και κυρίως εκείνους που αγαπάμε! Σίγουρα; Και τι θα αξίζει να περνάς καιρό σε ωραία έπιπλα, κομψά ντουβάρια και ακριβές λαμαρίνες, τρώγοντας σπάνια εδέσματα, μες στην μοναξιά, ενώ έξω θερίζει ο πόνος, φίλους, γνωστούς, το είδος σου; Στο κάτω κάτω, πλούσιοι, ή φτωχοί, «όλοι σε έναν θάνατο χρωστάμε» που έλεγε ο Ευριπίδης και ακόμη «μια νύχτα μας περιμένει όλους» που έγραψε κάποιος άλλος παλαιός σοφός, αλλά δεν τον θυμάμαι τώρα… Μια νύχτα μας περιμένει όλους, πλούσιοι μου…

Πηγές, εικόνες: Quartz, Gurdian, New York Times, BPN