Στιγμές Αποκάλυψης στην Ινδία ή πως γινεται να κλείσεις 1,3 δισεκ. ανθρώπους σπίτι

ΑΠΟ SPOTLIGHTPOST TEAM

Είναι η δεύτερη σε πληθυσμό χώρα του κόσμου, με 1.366.417.754 κατοίκους. Με φτώχεια. Με τρομακτικές ελλείψεις. Και τώρα βρίσκεται στο έλεος του COVID 19 που μάλλον έχει ξεσπάσει αχαλίνωτος στη χώρα που άργησε να πάρει μέτρα και όταν, αργά το έκανε, έγινε βίαια.

Η Ινδία έχει 519 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και δέκα νεκρούς από την πανδημία, όμως οι εκτιμήσεις των ειδικών αναφέρουν ότι οι πραγματικοί αριθμοί των κρουσμάτων και των θανάτων είναι φοβικά μεγαλύτεροι λόγω του περιορισμένου αριθμού διαγνωστικών τεστ.

Ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, με τηλεοπτικό διάγγελμα του ανήγγειλε αιφνιδιαστικά lockdown και επέβαλε πλήρη περιορισμό στην τεράστια χώρα, για τρεις εβδομάδες λέγοντας πως «θα υπάρξει πλήρης απαγόρευση εξόδου από τα σπίτια σας. Από σήμερα τα μεσάνυχτα, ολόκληρη η χώρα θα μπει σε καραντίνα. Για να σωθεί η Ινδία, για να σωθεί ο κάθε πολίτης, εσείς, η οικογένειά σας. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεφύγουμε από τον κορονοϊό», κατέληξε.

Οι μεγάλες ινδικές πόλεις, από τα Ιμαλάια μέχρι τον Ινδικό ωκεανό, μέσα σε λίγα λεπτά από το διάγγελμα του πρωθυπουργού είχαν βγει στους δρόμους, με χιλιάδες πολίτες σε κατάσταση πανικού να σχηματίζουν ατέλειωτες ουρές σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα, υπαίθριες αγορές φρούτων και λαχανικών.

Χιλιάδες ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να επιστρέψουν σπίτια τους με κάθε μεταφορικό μέσο, προκαλώντας μια χαώδη συμφόρηση στους συγκοινωνίες και στους δρόμους.

Το ότι οι άνθρωποι δεν είχαν προειδοποιηθεί και όλα αυτά τους ήταν αιφνιδιαστικά οδήγησε σε μαζικές διαδηλώσεις, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να εξαντλούν κάθε αυστηρότητα στους τρομοκρατημένους πολίτες.

Λίγες ώρες μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού και την σφοδρότητα της επιβολής απ την αστυνομία, αυτές οι τεράστιες Ινδικές πόλεις, ήταν σαν έρημες, μόνο νεκροί δρόμοι και κουφάρια από κτήρια…