¡ Ay Carmela! ¡ Ay Carmela!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΟΛΚΑ

Η μαμά της; Γαλλίδα. Ο μπαμπάς Έλληνας! Ο συνδυασμός των γονιδίων αυτών έφτιαξε την Καρμέλα, που μοιάζει να αγαπά τις αντιθέσεις της, να βαριέται την κοινοτοπία και να ενοχλείται απ την προβλεψιμότητα. Και έτσι, γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στη Γαλλία. Σπούδασε  χρηματοοικονομικά και δούλεψε στο Παρίσι, αλλά πριν γεννήσει το παιδί της, γύρισε στην Ελλάδα. Και ενώ περνούσε τη ζωή ως υπεύθυνη ισολογισμών ενθουσιασμένη με την ανάλυση οικονομικών δεδομένων, άρχισε να ενδιάθετέ για την μεταφυσική. Έψαξε, ρώτησε, γνώρισε ανθρώπους, πήγε σε σεμινάρια πρακτικής παραψυχολογίας και μεταφυσικών επιστημών. Την ένοιαζε η τηλεπαθητική και τηλεμαγνητική ικανότητα των ανθρώπων, αν υπάρχουν και πόσο μπορείς να τις ελέγξεις. Εφτιαχνε για καιρό από πορσελάνη μάσκες και ζωγράφιζε πάνω σε κορμούς δέντρων, συμμετέχοντας σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Και μετα άρχισε να γράφει. Χωρίς ανάσα, πυρετωδώς, σα να μην υπάρχει αύριο. Χιλιάδες χιλιάδων οι λέξεις που ξεχειλίζουν τις σελίδες των δέκα -μετρήσαμε εμείς, αλλά είναι πολυγραφότατη και όλο και κάποιο θα μας ξεφεύγει- βιβλίων της. Το πρώτο της, το «Με τα μάτια της μοίρας» (εκδόσεις Καστανιώτη), πούλησε πάνω από 10.000 αντίτυπα, μόλις σε ένα μήνα. Το έκτο της βιβλίο, το «Ζωή μου» μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη, στο Star Ελλάδος και στο Mega Κύπρου, με την ίδια βασική σεναριογράφο. Και ενώ μονίμως γράφει σχεδιάζει και την πλατφόρμα Carmela’s Books! Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα online. Μα…

-… Πότε προλαβαίνεις; Πως τα κάνεις όλα Καρμέλα;

«Είμαι μια γυναίκα αρκετά απομονωμένη. Μ αρέσει η μοναχικότητα μου. Και η ευτυχία μου όλη, εκτός απ το παιδί μου, είναι το γράψιμο. Και ακόμη πιστεύω πως η ζωή είναι όμορφη, μόνο όταν δημιουργείς Τίποτα άλλο…»…

-Και μόλις έφτιαξες και το Carmela’s books. Πες μου λίγο τι είναι αυτό;

«Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα βιβλίων, ένα ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο ουσιαστικά. Με απόλυτη ελευθερία, χωρίς μεσάζοντες, όλοι μπορούμε να αναρτήσουμε και να πουλήσουμε τα βιβλία μας και οι αναγνώστες να τα αποκτήσουν χωρίς να σηκωθούν καν απ τον καναπέ, ή το κρεββάτι τους. Κάθε βιβλίο συνοδεύεται από ένα μοναδικό τραγούδι που μπορείτε εύκολα να το ακούσετε στο youtube στο Carmela’s books. Αυτή είναι η ιδέα μου και άσχετα απ το αποτέλεσμα χαίρομαι που πήρα το ρίσκο να την υλοποιήσω και παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής, να επιμείνω σε κάτι που θεωρούσα άδικο να μην υπάρχει. Εννοώ, πόσο μεγάλη ελευθερία είναι με ένα κλικ να μπορείς να διαβάσεις τον αγαπημένο σου συγγραφέα, φτιάχνοντας τη δική σου προσωπική βιβλιοθήκη μέσα στην πλατφόρμα; Για μένα απεριόριστη».

-Είναι ολοκληρωμένη η προσπάθεια, η ακόμα τη δουλεύεις;

«Φτιάχνω τώρα τα παιδικά βιβλία με πλήρη εικονογράφηση και φυσικά πρωτότυπα τραγούδια. Επίσης, με την καταπληκτική μου ομάδα, που δεν παίζονται οι άνθρωποι, ξεκινάμε και τα Audiobook, που, όμως αυτό χρειάζεται άπειρες ώρες στο στούντιο. Και θέλω να κάνω και κάτι διαφορετικό που δεν είμαι ακόμη ασφαλής στις λεπτομέρειες του, για να το ανακοινώσω».

-Στο Carmela’s books δημοσίευσες και το τολμηρό σου «Άβατο», ναι;

«Τολμηρό; Γιατί; Όλη η συγγραφή δεν ωφελεί να είναι τολμηρή, αλλιώς τι νόημα έχει;»

-Πιθανόν, αλλά επειδή συνήθως γράφεις για φόνους, σκοτεινές ίντριγκες, πολύπλοκες ραδιουργίες, τη σύγκρουση αθωότητας και μοχθηρίας, εδώ είσαι πολύ αισθησιασιακή…  

«Ναι, με απασχόλησε ο γυναικείος αισθησιασμός και ο θηλυκός ερωτισμός, που αποτελούν λίγο θέματα ταμπού και όλα τα ερωτικά βιβλία έχουν να κάνουν με την ανδρική φαντασίωση και λίμπιντο. Για αυτό και «Αβατον», γλυκιά μου! Ε! Τι να κάνουμε, τώρα, που και οι γυναίκες έχουν ερωτισμό!».

Πιστεύει πως χωρίς τραύματα πως δεν θα μπορούσαμε να μετρήσουμε την δύναμη της ψυχής μας. Το γεγονός που την σημάδεψε γιατί την ολοκλήρωσε ήταν η γέννηση του γιού της, του Αλέξανδρου. Λέει, πως δεν είναι συγγραφέας, που ακολουθεί κανόνες. Της αρέσει να φτιάχνει εικόνες, να έχει γρήγορο ρυθμό, να μη πλατειάζει, να διαβάζεται, όπως γραφεί με κοφτές γρήγορες ανάσες και πως επειδή είναι γαλλόφωνη, χρησιμοποιεί με προσωπικό, απροσδόκητο τρόπο το συντακτικό, όχι εκτεταμένα αλλά φυσικά, εξασφαλίζοντας μια ιδιαίτερη µορφή στο κείμενο της.

-Παρουσιάζεις απόψε, στην Ελλάδα, το βιβλίο σου, «Φεγγαρόσκονη στο σκοτάδι», σωστά;

«Κοίτα με τις ώρες διαφορά που έχουμε, εσύ στην Αμερική και εγώ εδώ, δεν τα πάω καλά, αλλά το βιβλίο των εκδόσεων Silk, παρουσιάζεται τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, από τον δημοσιογράφο Πραξιτέλη Σαραντόπουλου και τους Μέμο Μπεγνή και Παναγιώτα Βλαντή, στις 7 η ώρα, στο Café-Bar-Restaurant Jasmine Skylounge, στη Λεωφ. Κηφισίας 232 και Κασσαβέτη, στη Κηφισιά. Αυτά».

Αισθηματική πλοκή να περιμένουμε;

«Παρ ότι δεν μου αρέσουν οι ταμπέλες, ας πούμε ένα θρίλερ, με άγριους χαρακτήρες και ακραία αισθήματα. Σε κάλυψα;»

-Θα θελα κάτι άλλο, παραπάνω, παρακαλώ!

«Οκ. Είναι μια ιστορία εμπνευσμένη από δικά μου πολύ προσωπικά και πολύ οδυνηρά βιώματα. Αφηγούμενη τον έρωτα της Φοίβης και του Άγη, καθάρισα και εγώ εσωτερικά μου τοπία, μαθαίνοντας πια καλά, πως τα σημάδια που αφήνουν τα τραύματα μας, μένουν πάντα εκεί, ακόμη και όταν δεν αιμορραγούν πια. Και μας θυμίζουν πάντα, πως οι πληγές μας, μάς έφτιαξαν ότι είμαστε».

Η Καρμέλα, συνεπής στις αντιθέσεις της, ενώ γράφει πολύ, βαριέται να μιλά και να δίνει συνεντεύξεις. Είναι παθιασμένη, ορμητική, επίμονη, υπομονετική, προσηλωμένη, καταιγιστική, όλο αισθήματα και απενοχοποιημένη. Αδιαφορεί για κριτικές και σχόλια.  Λατρεύει να γράφει. Και, να, που το αναγνωστικό κοινό στην Ελλάδα, λατρεύει να την διαβάζει, επίσης! Καλοτάξιδη σε Garmela’s books και στο «Φεγγαρόσκονη στο σκοτάδι», κυρία Κατσαμένη!