ΑΣΤΡΑ: Νέα Σελήνη και να θυμάστε πως ο τολμών νικά

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Καρκίνου, στις 20 του μήνα και στις 17:32 τοπική ώρα, στις 28ο 26΄του ζωδίου. Λόγω της εμπλοκής του Καρκίνου, οι συναισθηματικές διακυμάνσεις που θα βιώσουμε τις μέρες γύρω από τη Νέα Σελήνη δεν θα πρέπει να αποτελούν έκπληξη. Πρέπει να αποφύγουμε τις σκέψεις που θα μπορούσαν να μας φέρουν κατάθλιψη ή να χαλάσουν τη διάθεση μας και καλό θα ήταν να αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε σπιτικές δραστηριότητες, όπως το μαγείρεμα ή η κηπουρική, καθώς η αίσθηση ασφάλειας εμπεδώνεται μέσα στο σπίτι, την οικογένεια και τις σχετικές δραστηριότητες.

Είναι όμως και μια Σελήνη που βρίσκεται απέναντι από τον Κρόνο, έναν πλανήτη που φέρνει δυσκολίες, περιορισμούς και δοκιμασίες. Λόγω της εμπλοκής του Κρόνου, θα πρέπει να είμαστε πιο σοβαροί και υπεύθυνοι στους χειρισμούς μας, να έχουμε υπομονή, να συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και να συνεχίζουμε να παλεύουμε, άσχετα εάν αντιμετωπίζουμε αντίξοες συνθήκες. Η εστίαση στον στόχο σαφώς και εκτιμάται από τον αυστηρό Κρόνο και ανταμείβεται κατάλληλα σε εύθετο χρόνο! Ίσως να χρειαστεί να βιώσουμε κάποιες απώλειες, να έχουμε θλίψη, μελαγχολία, ανησυχίες ή μια χαμηλή αυτοεκτίμηση. Η ανάγκη μας για συντροφικότητα θα είναι έντονη, αλλά ίσως να ικανοποιηθεί δύσκολα, καθώς, ενώ εμείς θα προσπαθήσουμε να προσκολλήσουμε στο ταίρι μας ή σε κάποιο άτομο που μπορεί να ικανοποιήσει την ανάγκη μας αυτή, οι άλλοι μπορεί να έχουν την ανάγκη για απόσταση.

Η απόσταση ίσως να μας κάνει να αισθανθούμε ότι μας έχουν απορρίψει και να μας οδηγήσει σε ψυχική απομόνωση. Υπό τις παρούσες συνθήκες έχει κανείς δύο επιλογές: ή να απομονωθεί και να κλειστεί στον εαυτό του, βουλιάζοντας στην αυτόλυπηση, ή να κινηθεί επιθετικά, να αναζητήσει άλλα  ενδιαφέροντα, καινούργιες διεξόδους, νέες γνώσεις και εμπειρίες που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε νέα επιτεύγματα. Θέστε στόχους και δραστηριοποιηθείτε για να τους πραγματοποιήσετε!

Η Νέα Σελήνη του Ιουλίου δεν επηρεάζεται από άλλες κύριες όψεις, σχηματίζει όμως σύνοδο με τον απλανή αστέρα Προκύωνα, το φωτεινότερο αστέρι στον αστερισμό του Μικρού Κυνός και ένα από τα φωτεινότερα άστρα του ουρανού μας. Η φύση του αστέρα είναι παρόμοια με τον Ερμή και τον Άρη, μοιραζόμενος κοινά χαρακτηριστικά με τους δύο αυτούς πλανήτες. Κάνει τους ανθρώπους βιαστικούς, ζηλότυπους, αγενείς και άξεστους, υπερφίαλους και βίαιους, ευέξαπτους αλλά και δειλούς.  Οι επιχειρήσεις που θεμελιώνονται κατά την διάρκεια επιρροής του, επειδή δεν έχουν συνήθως μελετηθεί σε βάθος, δεν έχουν τύχη να διαρκέσουν και να καρποφορήσουν στον χρόνο. Με την όψη αυτή θα πρέπει επίσης να είμαστε πιο προσεκτικοί στην επαφή μας με τα σκυλιά, γιατί υπάρχει έντονος ο κίνδυνος αυξημένων επιθέσεων τις μέρες αυτές.

Παρ όλες τις δυσμενείς αποχρώσεις που δίνει στην Νέα Σελήνη η σύνοδος της με τον Προκύωνα, εν τούτοις αυτή η σύνοδος είναι που μπορεί να μας κάνει γενναίους, με ισχυρή βούληση να κινητοποιηθούμε για να πετύχουμε στόχους και σχέδια. Το μήνυμα από την Σελήνη αυτή είναι να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σε ένα βασικό στόχο, το πιο σημαντικό που έχουμε στο μυαλό μας, και να έχουμε επιμονή και υπομονή, αντιπαρερχόμενοι τις αντιξοότητες και τα εμπόδια με επιδεξιότητα και τόλμη! Γιατί στην περίπτωση αυτή, ο τολμών νικά, καθώς και ο επιμένων!

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.

Στο κείμενο της Αλίντας οι εικόνες είναι από έργα του σπουδαίου Γάλλου ζωγράφου  Camille Pissarro, (1830 – 1903), «πατριάρχη των ιμπρεσιονιστών», λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του ύφους του, αλλά και γιατί ήταν ο γηραιότερός και ο πλέον σεβάσμιος της εικαστικής κίνησης.