Αλίντα Κανάκη, τι λένε τα άστρα για τα 12 ζώδια αυτόν τον Φεβρουάριο του 2021;

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Κριός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα στον 11ο ηλιακό σας οίκο (φιλία, ομάδες, κοινωνία) και συνιστά να δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα στην επικοινωνία σας με φίλους και ομοϊδεάτες. Είναι ένα διάστημα που θα αισθάνεστε αρκετά χαλαροί, ανέμελοι και χαρούμενοι, καθώς θα επικοινωνείτε επί της ουσίας με τους γύρω σας. Θα πραγματοποιήσετε νέες επαφές που θα σας φανούν εξαιρετικά ωφέλιμες σε βάθος χρόνου, ενώ οι σχέσεις με φίλους και συνεργάτες θα είναι ομαλές, αν και σε στιγμές κάπως απρόσωπες και απόμακρες. Τον Φεβρουάριο θα έχετε την δυνατότητα να ακολουθήσετε τα όνειρά σας και να σπείρετε τους σπόρους των μελλοντικών σας κατακτήσεων. Ο Ερμής θα βρίσκεται επίσης στον 11ο οίκο σας καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, αν και κατά τα πρώτα δύο δεκαήμερα θα είναι ανάδρομος. Ο πλανήτης της επικοινωνίας και του εμπορίου αναμένεται να σας φέρει μερικές ασυνήθιστες και πρωτότυπες ιδέες μέσα στο μήνα, που θα χαρείτε να μοιραστείτε με τους γύρω σας. Η διαίσθηση σας θα είναι αυξημένη, το μυαλό σας κοφτερό και πάντοτε άγρυπνο το βλέμμα σας στην αναζήτηση του νέου και πρωτοποριακού. Το διάστημα αυτό θα είστε περισσότερο έτοιμοι από ποτέ να ακούσετε τους γύρω σας, να αφιερώσετε χρόνο στο πρόβλημα τους και να προτείνετε λύσεις ή να δώσετε συμβουλές. Ταυτόχρονα θα έχετε και αρκετό χρόνο να σκεφτείτε και να επεξεργαστείτε τους δικούς σας μακροχρόνιους στόχους.    

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει και αυτή το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 11ο οίκο σας και οι συναισθηματικές σας σχέσεις θα αποζητούν το στοιχείο της συντροφικότητας για να μπορέσουν να ανθίσουν. Μπορεί να έρθετε πολύ κοντά με έναν γνωστό ή έναν συνεργάτη, με τον οποίο μέχρι πρότινος είχατε μια κάπως απρόσωπη ή τυπική σχέση, γιατί θα διαπιστώσετε ότι μοιράζεστε κοινές αξίες ή παραπλήσια όνειρα και να γεννηθεί σταδιακά μια ρομαντική έλξη. Οι Κριοί αποζητούν τον μήνα αυτό άτομα με τα οποία μπορούν να μοιραστούν κοινά ενδιαφέροντα, χόμπι ή δραστηριότητες και στο πλαίσιο αυτό μπορεί μια συνηθισμένη φιλική σχέση να αποκτήσει μια διαφορετική διάσταση, να γίνει πολύ πιο σημαίνουσα στην καθημερινότητα σας. Οι ρομαντικές σχέσεις διαποτίζονται από μια ισχυρή συντροφικότητα με τον Αφροδίτη στον 11ο οίκο, αν και, κατά περίεργο τρόπο, στερούνται βάθους.  

Ταύρος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο 10ος ηλιακός σας οίκος (καριέρα και δημόσιος βίος) θα φιλοξενεί τον Ήλιο κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, μια διέλευση που προϊδεάζει ότι θα έχετε αυξημένες φιλοδοξίες στην καριέρα σας και θα κάνετε το διάστημα αυτό τα αδύνατα δυνατά για να πετύχετε τους στόχους σας και να κατακτήσετε την αναγνώριση και καταξίωση στον χώρο σας. Όσο διάστημα θα βρίσκεται ο Ήλιος στον 10ο οίκο θα έχετε την ενέργεια που απαιτείται αλλά και την προθυμία να εργαστείτε σκληρά για την επιτυχία. Και θα έχετε την τύχη με το μέρος σας, γιατί θα μπορέσετε να πετύχετε εκεί που οι άλλοι θα αποτυγχάνουν. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα, που ο Ήλιος μετακινείται στον 11ο οίκο σας (φιλία, ομάδες, κοινωνία), θα είστε σε θέση να ξεκινήσετε μερικά σημαντικά για την εξέλιξη σας έργα σε συνεργασία με φιλικά πρόσωπα ή συνεργάτες σας. Την περίοδο αυτή θα πρέπει να επενδύσετε στην ομαδική εργασία. Ο Ερμής θα παραμείνει στον 10ο οίκο σας καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, αν και τα πρώτα δύο δεκαήμερα ανάδρομος, προικίζοντας σας με ευγλωττία, περιέργεια για νέα πράγματα αλλά και υπευθυνότητα και οργανωτικό πνεύμα, χαρακτηριστικά που θα στηρίξουν την προσπάθεια σας για πρόοδο και ανάπτυξη. Τον Φεβρουάριο θα έχετε μια εξαιρετικά ισχυρή επιθυμία να αναπτύξετε τις δραστηριότητες σας ή να επεκτείνετε την επαγγελματική σας δράση σε νέες κατευθύνσεις. Είναι ένας πολύ δυναμικός μήνας για τα επαγγελματικά σας και θα αισθάνεστε συνεχώς την ανάγκη να αποκτήσετε καινούργιες γνώσεις ή να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα που θα σας βγάλουν από το τέλμα. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Με την Αφροδίτη επίσης στον 10ο οίκος σας κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, που σας ωθεί να ρίξετε περισσότερο βάρος στην καριέρα σας, θα είστε κάπως απόμακροι και ψυχροί στην συναισθηματική σας ζωή. Δεν θέλετε να μπει κανείς εμπόδιο στην επαγγελματική σας πρόσοδο και δεν χρειάζεστε κανενός είδους περισπασμό, θυσιάζοντας έτσι τις συναισθηματικές σας σχέσεις. Και όντας ο Ερμής ανάδρομος τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα, οι δεσμευμένοι του ζωδίου σας ενδεχομένως να έρθετε αντιμέτωποι γκρίνιες και μουρμούρες από το ταίρι σας. Όσο για τους αδέσμευτους, ο Φεβρουάριος δεν είναι ο μήνας που θα φλερτάρετε ή θα αφιερώσετε χρόνο και ενέργεια σε ρομαντισμούς. Υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα να έρθετε πιο κοντά με άτομα από τον επαγγελματικό σας χώρο, που ενδεχομένως να θαυμάζετε ή να εκτιμάτε ότι θα μπορούσε να σας βοηθήσει να εκπληρώσετε το όνειρό σας   

Δίδυμοι

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο 9ο ηλιακός σας οίκος (ανώτερη γνώση, εξερεύνησης, ταξίδια) θα είναι ενεργοποιημένος κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα με την παρούσα διέλευση του Ήλιου, κάτι που θα σας οδηγήσει σε πιο ιδεαλιστικά μονοπάτια. Νέες γνώσεις ή καινούργιες εμπειρίες μπορεί να σας βοηθήσουν να αλλάξετε φιλοσοφία ζωής, να εξερευνήσετε ένα εντελώς άγνωστο κομμάτι του εαυτού σας και του κόσμου σας και να εμπνευστείτε με πρωτοποριακές ιδέες. Βρίσκεστε σε μια χρονική στιγμή που θέλετε να αλλάξετε τον κόσμο που σας περιβάλλει. Είναι σημαντικό όμως να υποκινείστε από πραγματικά ευγενή κίνητρα, γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση το σύμπαν θα στραφεί εναντίον σας και θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεων σας. Και με τον Ερμή, τον κυβερνήτη σας, να περνάει όλο τον μήνα στον 9ο οίκο σας, θα έχετε πραγματικά πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες να εξερευνήσετε τον κόσμο, να διευρύνετε τον πνευματικό σας κόσμο και να επεκτείνετε τους ορίζοντες σας. Και η προσαρμοστικότητα σας θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε σχετικά εύκολα τα προβλήματα που θα βρεθούν στην πορεία σας. Μέσα στον Φεβρουάριο ίσως να ανακαλύψετε μια νέα επαγγελματική κατεύθυνση που θα θέλατε να επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας ή έστω να δοκιμάστε τις δυνάμεις σας, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα αρχίσουν να σχεδιάζουν την επέκταση των δραστηριοτήτων τους σε νέες αγορές ή σε μια διαφορετική κατεύθυνση, πιο εναρμονισμένη με το κλίμα της εποχής και τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν. Προσέξτε ωστόσο τα μικρά και ασήμαντα, και όμως τόσο καθοριστικής σημασίας ζητήματα, που μπορούν να προδιαγράψουν την επιτυχία ή την αποτυχία ενός εγχειρήματος. Και μην ξεχνάτε ότι ο κυβερνήτης σας είναι ανάδρομος μέχρι τις 21.2!   

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα συντροφεύει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα τον Ήλιο και τον Ερμή στον 9ο οίκο, μια θέση που μπορεί να φέρει έρωτες από το παραμικρό, με οποιοδήποτε άτομο, κυρίως όμως με άτομα που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα γυρνούσατε να κοιτάξετε δεύτερη φορά. Μπορεί να σας προσελκύσουν άτομα ξενικής καταγωγής, παντελώς διαφορετικής κουλτούρας, εντελώς διαφορετικού και ξένου προς εσάς τρόπου ζωής, άλλης θρησκείας ή φιλοσοφικής θεώρησης ή ακόμη και φρικιά! Όσο για τους δεσμευμένους, δεν θα είναι μια εύκολη και αρμονική περίοδος, και με τον Ερμή ανάδρομο να επιδεινώνει το κλίμα με έριδες και συνεχείς διαπληκτισμούς. Ίσως κατά την διάρκεια του Φεβρουαρίου αρκετοί από τους δεσμευμένους ή παντρεμένους να κάνουν την επανάσταση τους, γιατί θα αισθάνονται ότι το ταίρι τους προσπαθεί να τους περιορίσει και να ανακόψει την εξελικτική πορεία τους. Μπορεί να τινάξουν στον αέρα σχέσεις ετών και να μην αισθανθούν την παραμικρή μεταμέλεια. Γιατί εκείνο που προέχει για τον Δίδυμο τώρα είναι  να βρει τον εαυτό του, να εξερευνήσει και να ανακαλύψει κάτι νέο για τον εαυτό του, και όχι να επαναπαυτεί στο γνωστό και τετριμμένο.        

Καρκίνος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα βρίσκεται στις αρχές του μήνα στον 8ο ηλιακό σας οίκο (σεξ, πάθη, μεταμόρφωση και αναγέννηση) για να περάσει στο 3ο δεκαήμερο στον 9ο οίκο (εξερεύνηση και ανώτατη εκπαίδευση). Όσο θα βρίσκεται στον 8ο οίκο σας, φωτίζει τις κρυμμένες πτυχές της προσωπικότητας σας, τα σημεία εκείνα που δεν είναι ορατά, ούτε καν εύκολο να τα προσεγγίσει κανείς απ’ έξω. Περνώντας από το σημείο αυτό του ωροσκοπίου σας, δίνει βάθος και μυστήριο στην προσωπικότητα σας, αλλά και την παρόρμηση να εξερευνήσετε κρυφά και κρυμμένα, μυστικά και μυστικιστικά ζητήματα, που ενδεχομένως να ενέχουν και κινδύνους. Θα αφιερώσετε αρκετό χρόνο και φαιά ουσία αναζητώντας απαντήσεις σε τομείς όπως η ψυχολογία, η μεταφυσική ή ο αποκρυφισμός και θα ακολουθήσετε μια πνευματική αναζήτηση, που μπορεί να σας οδηγήσει στην καλύτερη γνώση του εαυτού σας. Ο Ερμής επίσης στον 8ο οίκο σας καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα σας κάνει αρκετά ευαίσθητους, αλλά σας οδηγεί και στην συνειδητοποίηση ότι όλες μας οι σχέσεις υποκινούνται από καθαρά υλιστικά κίνητρα. Με τις διελεύσεις αυτές θα είστε σε θέση να ξεσκεπάσετε υπόγειες διεργασίες που δουλεύουν σε βάρος σας, δεν θα σταματήσετε την αναζήτηση σας όμως εκεί, παρά μόνο εάν κατανοήσετε το κίνητρο που οδήγησε κάποια άτομα στο να σας βλάψουν. Και ίσως να είστε σε θέση να δικαιολογήσετε τις πράξεις τους…     

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Και με την Αφροδίτη κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα να συναντά Ήλιο και Ερμή στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας, το συναίσθημα θα είναι εξαιρετικά έντονο στην καθημερινότητα σας. Θα προσπαθήσετε να φτάσετε σε ένα βαθύτερο επίπεδο επικοινωνίας με τους ανθρώπους που συναναστρέφεστε και κυρίως με τον σύντροφό σας. Είναι η περίοδος που θα απαιτήσετε την απόλυτη ειλικρίνεια από το ταίρι σας, και εάν διαισθανθείτε ότι σας κρύβει σκέψεις, καταστάσεις ή συμβάντα, θα σας απογοητεύσει και θα σας πληγώσει βαθιά. Δεν θα σταματήσετε όμως να ψάχνετε, μέχρι να ξεσκεπάσετε ότι αποφεύγει να σας πει και να φτάσετε στην ουσία του τι συμβαίνει. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας θα αισθανθούν μια ανεξήγητη έλξη τον Φεβρουάριο από άτομα που θα έχουν μια περίεργη αύρα, θα καλύπτονται από ένα πέπλο μυστηρίου, που θα έχουν την ακαταμάχητη ανάγκη να σηκώσουν για να ανακαλύψουν τι κρύβετε από κάτω. Αν και κάτι τέτοιο θα το βρουν εξαιρετικά σέξι, ωστόσο ενδεχομένως να παραμονεύουν και κάποιοι κίνδυνοι κάτω από το προσωπείο του ατόμου που θα συναντήσουν. Γι’ αυτό, προσοχή στις επιλογές σας!

Λέων

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει τις δύο πρώτες βδομάδες του μήνα στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας (σχέσεις, συνεταιρισμοί, συνεργασίες και γάμος), για να περάσει μετά στον 8ο (σεξ, πάθη, μεταμόρφωση και αναγέννηση). Με την διέλευση αυτή του Ήλιου θα έχετε την ανάγκη να εξομαλύνετε τις σχέσεις σας με συνεργάτες ή συνεταίρους, επαναφέροντας την αρμονία στις σχέσεις σας μέσω διαπραγματεύσεων και αμοιβαίων υποχωρήσεων. Είναι σημαντικό για σας κατά την περίοδο αυτή να αισθάνεστε ότι απολαμβάνετε την στήριξη και εμπιστοσύνη των συνεργατών σας, γιατί χωρίς αυτήν, το αίσθημα της απόρριψης που θα αποκομίσετε θα είναι αφόρητο για σας. Κατά το τρίτο δεκαήμερο του μήνα η εστίαση σας αλλάζει και προτεραιότητα έχει πια το να προχωρήσετε μπροστά, να κάνετε τις προσαρμογές που απαιτούνται, ώστε να έρθετε ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση των στόχων σας. Και όποιος θέλει και μπορεί, ας σας ακολουθήσει. Με τον Ερμή όλο τον Φεβρουάριο να διέρχεται επίσης μέσα από τον 7ο οίκο σας, δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στην επικοινωνία και τις διαπραγματεύσεις με τους εμπορικούς σας εταίρους ή συνεργάτες. Προβλήματα που υπήρχαν ή θα γεννηθούν το μήνα αυτό, με τον Ερμή ανάδρομο κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα, θα πρέπει να τα βάλετε επί τάπητος και να τα επιλύσετε, όχι όμως προτού ακούσετε την άποψη του συνεργάτη σας και μελετήσετε προσεκτικά όλες τις πτυχές του προβλήματος. Τον μήνα αυτό ίσως να χρειαστεί να κάνετε ορισμένες εξαιρετικά δύσκολες επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις, τα αποτελέσματα των οποίων θα προδιαγράψουν την μελλοντική επιτυχία ή αποτυχία της επαγγελματικής σας δραστηριότητας. Μπορεί δε, στην διαδικασία να γεννηθούν κάποιες εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ιδέες, που θα δώσουν μια νέα πνοή στην καριέρα σας.  

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται επίσης στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας καθ’ όλη σχεδόν την διάρκεια του μήνα, με αποτέλεσμα οι δεσμευμένοι να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας να ευχαριστήσετε το ταίρι σας, κάτι σπάνιο και εκτός χαρακτήρα για το ζώδιο σας. Σημασία όμως έχει ότι θα είστε σε θέση να απολαύσετε ένα ήρεμο και αρμονικό μήνα στην σχέση ή στο σπίτι σας. Όσο για τους αδέσμευτους, με την μοναξιά να τους βαραίνει περισσότερο από ότι συνήθως μέσα στον Φεβρουάριο, θα κάνουν μια απέλπιδα προσπάθεια να ξεκινήσουν κάτι καινούργιο για να καλύψουν το κενό. Με ένα τέτοιο κίνητρο όμως δεν είναι δυνατό να υπάρξει μια σταθερή βάση για την ανάπτυξη μιας υγειούς σχέσης, με αποτέλεσμα να προδιαγράφεται μια ακόμη ερωτική απογοήτευση στον ορίζοντα. Και ας μην ξεχνάμε ότι κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα είναι ανάδρομος ο Ερμής, που δεν προσφέρει το έδαφος για μακροημέρευση των καινούργιων σχέσεων.

Παρθένος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο 6ος ηλιακός σας οίκος (εργασία, υγεία και προσφορά υπηρεσίας) θα είναι ενεργοποιημένος με την διέλευση του Ήλιου μέσα από αυτόν κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Φεβρουαρίου, πριν περάσει το τρίτο δεκαήμερο στον 7ο (σχέσεις, συνεταιρισμοί, συνεργασίες και γάμος). Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα θα είστε περήφανοι για αυτό που κάνετε, προσπαθώντας να πετύχετε το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα. Η τελειομανία σας δε, θα σας φέρνει στα όρια σας, κάθε φορά που κάτι δεν θα προχωράει ή δεν θα έχει την εξέλιξη που οραματίζεστε. Και ο μήνας θα έχει αρκετά απρόοπτα και σας επιφυλάσσει αρκετές στιγμές έντονου άγχους. Ωστόσο θα είστε έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε πρόκληση ή εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο σας και να το ξεπεράσετε με επιτυχία. Κατά το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα θα προωθήσετε ένα πιο ομαδικό πνεύμα εργασίας και ίσως να στηριχτείτε περισσότερο σε ένα συνεργάτη ή στον συνεταίρο σας. Ο κυβερνήτης σας, ο Ερμής, θα βρίσκεται και αυτό όλο το μήνα στον 6ο οίκο, μόνο που τα δύο πρώτα δεκαήμερα θα είναι ανάδρομος, δημιουργώντας αρκετές δυσκολίες και φέρνοντας πολλά εμπόδια στην δουλειά σας. Θα έχετε την τάση να δίνετε πολύ μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, και δικαιολογημένα με τις διελεύσεις αυτές, αλλά θα υπάρχει ο κίνδυνος να χάσετε την συνολική εικόνα. Προσεγγίστε οποιοδήποτε ζήτημα με πρακτικότητα, προτιμώντας συγκεκριμένες ενέργειες από τα μεγάλα όνειρα και τα παχιά λόγια. Είναι ωστόσο μια πολύ καλή χρονική στιγμή να προετοιμάσετε μια επιχειρηματική σας δράση, ένα καινούργιο ξεκίνημα ή μια νέα επένδυση στην δουλειά σας, ώστε να είστε πανέτοιμοι όταν θα είναι πιο ευνοϊκές οι μέρες.   

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα διέρχεται επίσης σχεδόν καθ’ όλο τον μήνα τον 6ο οίκο σας, καθιστώντας την προσωπική σας ζωή αρκετά ευχάριστη, αλλά σε καμιά περίπτωση εύκολη. Οι δεσμευμένοι θα αναλάβουν περισσότερες ευθύνες μέσα στο σπίτι ή στην καθημερινότητα της σχέσης τους, θέλοντας να ελαφρύνουν κάποιο από το βάρος που φέρει το ταίρι τους, ως ένδειξη αγάπης και στήριξης τους. Εάν το ταίρι σας αναγνωρίσει την προσπάθεια σας αυτή, τότε θα αισθανθείτε ότι καταφέρατε κάτι σημαντικό. Εάν συναντήσετε όμως απάθεια ή αγνωμοσύνη, θα πληγωθείτε βαθύτατα. Όσο για τους αδέσμευτους, το πιθανότερο σενάριο είναι να τους απορροφήσουν τόσο πολύ τα επαγγελματικά τους καθήκοντα, που δεν θα έχουν ούτε την διάθεση, αλλά ούτε και τον χρόνο για ρομαντικές περιπέτειες. Σε ένα εναλλακτικό σενάριο όμως, μπορεί να ανθίσει μια ρομαντική σχέση μέσα στον εργασιακό χώρο, με ένα άτομο που θα περνά επίσης ατέλειωτες ώρες στην δουλειά.       

Ζυγός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα βρίσκεται στον 5ο ηλιακό σας οίκο (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά) το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, με συνέπεια από την μια να έχετε πολλές ιδέες και αρκετή δημιουργικότητα, από την άλλη όμως να μην έχετε ιδιαίτερη όρεξη για δουλειά, καθώς η προσοχή σας θα είναι στραμμένη στην ιδιωτική σας ζωή και συγκεκριμένα στα ερωτικά σας ή στα ζητήματα που αφορούν τους απογόνους σας. Απολαύστε την ζωή, αλλά μην ξεχνάτε και τις συμβατικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την δουλειά σας. Και ο Ερμής θα βρίσκεται στον 5ο οίκο σας καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, ανάδρομος κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα, και θα δώσει και αυτός από την πλευρά του μια ώθηση στην δημιουργική πλευρά της προσωπικότητας σας. Όσων η επαγγελματική ασχολία έχει άμεση σχέση με την δημιουργικότητα, ο μήνας αυτός θα είναι εξαιρετικός! Μπορεί να έχουν απίστευτες ιδέες, θα τους είναι δύσκολο όμως να συγκεντρώσουν την προσοχή τους και να βγάλουν πραγματική δουλειά. Το μυαλό σας θέλει να παίξει, χρειάζεται καινούργια ερεθίσματα και καλό θα ήταν να του τα δώσετε. Βρείτε ένα νέο χόμπι, μια νέα πνευματική δραστηριότητα που να ικανοποιεί την φιλομάθεια σας και περάστε καλά, προσπαθώντας να μην έχει το διάστημα αυτό μεγάλες επιπτώσεις στην δουλειά σας…

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Και η Αφροδίτη θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 5ο οίκο  του ωροσκοπίου σας, με συνέπεια να βελτιωθεί σημαντικά η σχέση σας με τον σύντροφό σας ή τα παιδιά σας. Αρμονία θα επικρατεί στο σπίτι σας και η ερωτική σας ζωή θα αναθερμανθεί. Οι σχέσεις σας με τους απογόνους σας μπορούν επίσης να βελτιωθούν με σημαντικό βαθμό, καθώς θα τους αφιερώσετε χρόνο και θα προσπαθήσετε να κατανοήσετε τα προβλήματα ή τις θέσεις τους. Οι αδέσμευτοι μπορεί να έχουν μια ενδιαφέρουσα γνωριμία μέσα στον Φεβρουάριο, που μπορεί να εξελιχθεί σε μια νέα ρομαντική ή σεξουαλική σχέση. Το μήνα αυτό, με τις παρούσες διελεύσεις, θα είστε ιδιαίτερα θελκτικοί, με παιχνιδιάρικη διάθεση, που θα προσελκύσει πολλούς υποψήφιους θαυμαστές και μνηστήρες. Προσοχή όμως στις σχέσεις που γεννούνται με ανάδρομο Ερμή, γιατί δεν έχουν ιδιαίτερα θετικές προδιαγραφές μακροημέρευσης, εάν δεν είστε γεννημένοι σε ανάδρομο Ερμή. Ο μήνας είναι επίσης εξαιρετικά γόνιμος για το ζώδιο σας, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες μιας σύλληψης. Λάβετε τα μέτρα σας, εάν δεν θέλετε να βρεθείτε αντιμέτωπες με ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες.   

Σκορπιός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Τον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας (οικογένεια, ρίζες, σπίτι) ενεργοποιεί ο Ήλιος με την διέλευση του κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα, για να περάσει στην συνέχεια στον 5ο οίκο (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά). Το πρώτο μεγάλο μέρος του μήνα η προσοχή σας θα είναι στραμμένη στην οικογένεια και τα παιδιά σας, λαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την επίλυση διάφορων ζητημάτων που χρειάζονται ρύθμιση. Το τελευταίο δεκαήμερο δε, με τον Ήλιο να περνάει στον πέμπτο οίκο, είστε περισσότερο δημιουργικοί, έχοντας εμπνεύσεις και ιδέες, αλλά ελάχιστη όρεξη να την μετουσιώσετε σε πράξη. Με τον Ερμή επίσης στον 4ο ηλιακό σας οίκο καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, η επικοινωνία σας με τον συγγενικό σας κύκλο ή με τους στενούς σας φίλους θα είναι πυκνή και ουσιαστική, για θέματα που αφορούν ενδεχομένως την πορεία και το μέλλον της επαγγελματικής σας δραστηριότητας. Ίσως να προσφερθεί να σας βοηθήσει κάποιος μέλος της οικογένειας σας στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε. Όσοι από σας δε ασχολούνται με κατασκευές, επισκευές και ανακατασκευές κατοικιών ή κτηριακών εγκαταστάσεων, τον μήνα αυτό θα έχουν μια πολύ καλή πορεία.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη διέρχεται επίσης μέσα από τον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας τον Φεβρουάριο, ωθώντας σας να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο σε φίλους, συγγενείς και αγαπημένα πρόσωπα, αλλά και στον προσωπικό σας χώρο, τακτοποιώντας ή αλλάζοντας διαρρύθμιση. Την περίοδο αυτή μπορεί να αρχίσετε να παίρνετε πρωτοβουλίες στην οικογενειακή σας ζωή, αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο για την διευθέτηση πρακτικών προβλημάτων της οικογένειας και τους σπιτιού. Οι σχέσεις σας με το ταίρι σας είναι αρμονικές και η επαφή σας με τους απογόνους σας βελτιώνεται. Εάν είστε σε μια αντισυμβατική, ελεύθερη σχέση, ίσως να θελήσετε το διάστημα αυτό να κάνετε μια σημαντική στροφή σε μια μονογαμική, πολύ πιο συντηρητικής μορφής σχέση. Αρκετοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας θα σκεφτούν να δημιουργήσουν οικογένεια και κάποιοι να κάνουν πρόταση γάμου στο ταίρι τους. Όσο για τους ελεύθερους, η περίοδος αυτή έχει δυνητικά αρκετή κοινωνική ζωή και αρκετές γνωριμίες, οπότε μπορεί να ξεκινήσει μια καινούργια σχέση μέσα στον μήνα, με το μάτι σας στραμμένη στα σκαλιά της εκκλησίας…   

Τοξότης

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Με τον Ήλιο να ενεργοποιεί τον 3ο ηλιακό σας οίκο (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς), πριν περάσει το τρίτο δεκαήμερο στον 4ο (οικογένεια, ρίζες, σπίτι), τον Φεβρουάριο, είστε πολύ πιο επικοινωνιακοί, έρχεστε σε επαφή με μια ευρεία γκάμα ανθρώπων, διαχειρίζεστε μεγάλο πλήθος πληροφοριών και ίσως να κάνετε σύντομες μετακινήσεις ή ταξίδια για να αυξήσετε τον κύκλο των επαγγελματικών επιρροών σας. Έχετε αυτοπεποίθηση, είστε φιλόδοξοι, είστε περήφανοι, οι πραγματικές δυνατότητες όμως επιτυχίας των στόχων σας δεν είναι πολλές, γι’ αυτό θα πρέπει να χαμηλώσετε τον πήχη των προσδοκιών σας.  Η υπερβολική σας δε αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει στα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Και ο Ερμής θα βρίσκεται μέσα στον Φεβρουάριο στον 3ο οίκο σας, προσθέτοντας οξυδέρκεια αλλά και εξαιρετικό χιούμορ στην παλέτα των προσόντων σας. Έχετε την δυνατότητα να επικοινωνείτε με ευκολία και να περνάτε τα επιχειρήματα στους συνομιλητές σας χωρίς δυσκολία. Θα είστε σε θέση να επεξεργάζεστε και να αναλύετε πληροφορίες με εξαιρετική ταχύτητα, επιλύοντας ζητήματα με ακρίβεια και ευελιξία. Για τους ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες του ζωδίου σας, ο Φεβρουάριος προσφέρεται να σχεδιάσετε μια διαφημιστική καμπάνια, καθώς θα είστε σε θέση να προσδιορίσετε αυτό ακριβώς που σας κάνει ξεχωριστούς σε σχέση με τον ανταγωνισμό και να τραβήξετε την προσοχή του αγοραστικού κοινού. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Και η Αφροδίτη θα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου στον 3ο ηλιακό σας οίκο, με συνέπεια να είστε και στην προσωπική σας ζωή εξαιρετικά επικοινωνιακοί. Θα έχετε επίσης έντονο ενδιαφέρον για τις τέχνες, τον πολιτισμό και για κάθε είδους πνευματικές αναζητήσεις. Η επαφή και επικοινωνία σας με τον σύντροφό σας θα είναι εξαιρετική, το μυαλό σας όμως θα είναι στις βόλτες, τις εκδρομές και τα ταξίδια, που ενδεχομένως και να μην μπορέσετε να πραγματοποιήσετε. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας ίσως να συνειδητοποιήσουν ότι το αντικείμενο του πόθου τους βρισκόταν όλο αυτό τον καιρό κάτω από την μύτη τους και δεν το είχαν καταλάβει. Μπορεί να είναι ένας γοητευτικός γείτονας, ένας γνωστός, ένα άτομο με το οποίο έχετε τακτικές αλλά τυπικές επαφές, που θα το δείτε ξαφνικά με άλλο μάτι, γιατί θα διαπιστώσετε ότι έχετε πνευματική συγγένεια μαζί του και έχετε την ευκαιρία να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο. Προσοχή όμως στον ανάδρομο Ερμή μέχρι τις 21.2!     

Αιγόκερως

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα βρίσκεται στο ξεκίνημα του μήνα στον 2ο ηλιακό σας οίκο (χρήματα, αγαθά, αποκτήματα και αισθήματα), για να περάσει στο τρίτο δεκαήμερο στον 3ο οίκο (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς). Τα πρώτα δύο δεκαήμερα του μήνα αναμένεται να αυξήσετε τις προσπάθειες σας για υλική ασφάλεια και ευημερία, συσσωρεύοντας χρήματα ή πολύτιμα αγαθά. Επειδή όμως οι εποχές είναι περίεργες και κάτι τέτοιο ενδεχομένως να μην είναι εφικτό, εναλλακτικά ίσως να συσσωρεύσετε γνώση που μπορεί εν καιρώ να σας δώσει σημαντικά πλεονεκτήματα στην δουλειά σας. Ο υλισμός όμως στην συμπεριφορά σας θα είναι ιδιαίτερα έντονος και ίσως να καταφύγετε σε καταναλωτικές δαπάνες που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν το στάτους σας. Και ο Ερμής θα βρίσκεται στον 2ο οίκο τον Φεβρουάριο, δείχνοντας ότι όλες οι πνευματικές σας προσπάθειες μέσα στον μήνα θα στοχεύουν στην δημιουργία μιας σταθερής βάσης για την επαγγελματική σας απασχόληση. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες του ζωδίου σας θα έχουν εξαιρετικό επιχειρηματικό ταλέντο και θα κάνουν οικονομικής ή επιχειρηματικής φύσης κινήσεις, που μπορεί σε κάποιους να φαίνονται αμφιλεγόμενες, ακόμη και εσφαλμένες, ο καιρός θα δείξει όμως ότι έβλεπαν πολύ μπροστά. Καθώς ωστόσο ο Ερμής είναι ανάδρομος τα πρώτα δύο δεκαήμερα του μήνα, σχεδιάστε τις δράσεις σας και υλοποιήστε τις μετά το τέλος της ανάδρομης πορείας του, για να έχουν θετικά και μακροχρόνια αποτελέσματα. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στις αρχές του μήνα μετακινείται και η Αφροδίτη στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας, όπου και θα παραμείνει σχεδόν όλο το μήνα. Η διέλευση αυτή σας κάνει πιο ευαίσθητους και αισθησιακούς, αν και πιο ζηλιάρηδες με το ταίρι σας. Θα προσπαθήσετε να κάνετε το διάστημα που ακολουθεί την σχέση σας πιο σταθερή και ανθεκτική, αναθερμαίνοντας παράλληλα την σεξουαλική σας ζωή. Η διέλευση αυτή οδηγεί πολλές φορές στην επισημοποίηση σχέσεων ή στο επόμενο λογικό βήμα σε μια πολυετή σχέση. Όσο για τους ελεύθερους, η Αφροδίτη στον 2ο οίκο μπορεί να φέρει την γέννηση ενός παθιασμένου έρωτα, που να είναι σχεδόν εμμονικός. Το δύσκολο σημείο της διέλευσης είναι ότι βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε το ταίρι μας σαν κτήματα μας, σαν το ακριβότερο κόσμημά μας, κάτι που μπορεί να πνίξει μια καινούργια και πολλά υποσχόμενη σχέση στα πρώτα της βήματα. Και ας έχετε υπόψη σας, ότι με τον Ερμή ανάδρομο μέχρι τις 21.1, οι οιωνοί για μια νέα, πετυχημένη και μακροχρόνια σχέση, δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί…  

Υδροχόος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα βρίσκεται στο ξεκίνημα του μήνα στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν της προσωπικότητα σας, για να περάσει στο τρίτο δεκαήμερο στον 2ο, που αντιπροσωπεύει τα υλικά σας αποκτήματα και τα αγαθά. Με τον Ήλιο στο ζώδιο σας είναι πάντοτε μια περίοδος ανανέωσης, μια φάση της ζωής σας που έχετε την δυνατότητα και τις ευκαιρίες να ανοίξετε καινούργιους κύκλους ζωής. Έχετε τον μήνα αυτό υψηλή αυτοεκτίμηση, που μπορεί σε φάσεις να έχει μια απόχρωση ναρκισσισμού, που σας είναι όμως εξαιρετικά χρήσιμη για να πετύχετε τους στόχους σας. Διεκδικήστε για τον εαυτό σας αυτό που επιθυμείτε και να είστε περήφανοι για τα επιτεύγματα σας. Και ο Ερμής θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια του Φεβρουαρίου στο ζώδιο σας, τα δύο όμως πρώτα δεκαήμερα ανάδρομος, άρα χρειάζεται προσοχή στις δραστηριότητες και στις αποφάσεις σας. Με την βοήθεια του Ερμή είστε πιο κοινωνικοί αλλά και πιο κριτικοί απέναντι στον κόσμο που θα σας προσεγγίζει. Θα είστε πιο οξυδερκείς και θα έχετε μεγάλη ευκολία σε συζητήσεις και διαπραγματεύσεις να πείσετε για την ορθότητα των απόψεων σας. Όσοι από εσάς κρίνουν ή διαπιστώσουν ότι έχουν έλλειμα γνώσεων σε κάποιο γνωστικό αντικείμενο που έχει άμεση σχέση με την επαγγελματική τους ασχολία, θα αναζητήσουν το διάστημα αυτό τρόπους να καλύψουν τα κενά με μια πρόσθετη κατάρτιση. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Και η Αφροδίτη θα βρίσκεται στο ζώδιο σας και στον 1ο ηλιακό σας οίκο για το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα, αυξάνοντας την γοητεία σας και τον μαγνητισμό που θα ασκείτε στους γύρω σας. Οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι του ζωδίου σας, ελλείψει αρνητικών όψεων, αναμένεται να έχουν σε γενικές γραμμές έναν ήρεμο μήνα, εκτός από κάποιες προστριβές που μπορεί να φέρει ο ανάδρομος Ερμής, που όμως δεν θα έχουν έκταση. Όσο για τους αδέσμευτους, θα είναι αρκετά ανασφαλείς και νευρικοί στις καινούργιες γνωριμίες, για το αν θα κάνουν καλή εντύπωση στο άτομο που τους ενδιαφέρει. Είναι μια περίοδος που θα μπορούσε να γεννήσει νέους έρωτες που θα καταλήξουν σε μια ευημερούσα και μακροχρόνια σχέση, εάν δεν υπήρχε το εμπόδιο του ανάδρομου Ερμή. Παρόλα αυτά υπάρχουν ελπίδες αλλά και κάποια περιθώρια από άποψη πλανητικών διελεύσεων, και δεν θα πρέπει να τα βάζετε κάτω. Άλλωστε δεν χρειάζεται περισσότερο από ένα βλέμμα για να γεννηθεί κάτι πραγματικά όμορφο!    

Ιχθείς

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα βρίσκεται τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Φεβρουαρίου στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας (μυστικά, απόκρυφα, ψυχολογία και όνειρα), για να περάσει ακολούθως στο ζώδιο σας και στον 1ο  οίκο. Κάντε χρήση του πρώτου μέρους του μήνα για να χαλαρώσετε, να ξεκουραστείτε, να ανασυντάξετε τις σκέψεις και τις δυνάμεις σας, πριν στραφούν οι προβολείς επάνω σας και ξεκινήσει η ουσιαστική δράση. Ξανασκεφτείτε τους στόχους σας, αποφασίστε τι θέλετε να πετύχετε κατά την διάρκεια αυτής της γενέθλιας χρονιάς σας και σχεδιάστε τα βήματα σας προσεκτικά και μεθοδικά. Αξιολογήστε με ειλικρίνεια την συμπεριφορά σας και την αποτελεσματικότητα της επικοινωνίας σας με τους γύρω σας και αποδεχτείτε τα λάθη σας, για να σταματήσουν να σας επηρεάζουν υποσυνείδητα και να στρεβλώνουν το μέλλον σας. Ο Ερμής θα βρίσκεται και αυτός στον 12ο οίκο σας ολόκληρο το μήνα, που είναι μια δύσκολη διέλευση για το ζώδιο σας. Θα σας στοιχειώνουν σκέψεις, θα είστε σιωπηλοί και αρκετά αποτραβηγμένοι από τους γύρω σας, χαμένοι στις φιλοσοφικές σας αναζητήσεις. Η διέλευση αυτή όμως σας κάνει πιο διαισθητικούς, κάτι που θα σας βοηθήσει να πάρετε σωστές αποφάσεις, εκεί που το μυαλό θα αδυνατεί να καθορίσει την σωστή πορεία. Η διέλευση του Ερμή από τον 12ο οίκο μπορεί πολλές φορές να μας οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν περιμέναμε ή που δεν σχεδιάζαμε, που σε αρκετές περιπτώσεις κρύβουν ευχάριστες εκπλήξεις.     

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει επίσης το μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, μια επίσης δύσκολη διέλευση για τα συναισθηματικά σας. Ίσως να χρειαστεί να κάνετε μια δύσκολη επιλογή και να θυσιάσετε κάτι πολύτιμο για σας για να σώσετε την αγάπη ή την σχέση σας, όσοι βρίσκεστε σε μια μόνιμη σχέση. Οι αδέσμευτοι δε, έχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να κάνουν εντελώς ακατάλληλες επιλογές σε ερωτικούς συντρόφου υπό την επιρροή της διέλευσης αυτής. Μπορεί να χαρίσετε την καρδιά σας σε ένα άτομο που δεν αξίζει της προσοχής σας ή δεν θα εκτιμήσει τα συναισθήματα σας, ίσως και να εμπλακείτε σε μια σχέση με ένα άτομο συναισθηματικά ασταθές ή βαθιά συμπλεγματικό. Ένα ακόμη ενδεχόμενο που φέρνει η διέλευση αυτή, είναι, η σχέση να πρέπει να παραμείνει μυστική, λόγω κοινωνικών συνθηκών ή λόγω του γεγονότος, ότι το άτομο που θα εμπλακείτε θα είναι ήδη δεσμευμένο. Μπορεί να θεωρείτε ότι η αγάπη μπορεί να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και να ξεπεράσει κάθε δυσκολία, και σε πολλές περιπτώσεις αυτό ισχύει, αλλά σχέσεις που ξεκινούν με την Αφροδίτη στον 12ο οίκο, προδιαγράφουν ένα οδυνηρό τέλος και μια ραγισμένη καρδιά, που θα χρειαστεί αρκετό καιρό να συνέλθει. Και το ενδεχόμενο αυτό γίνεται ακόμη πιο έντονο, λαμβάνοντας υπόψη την παράλληλη ανάδρομη πορεία του Ερμή κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα.