Άστρα: Για δυόμιση χρόνια αλλαγές στις ζωή μας και στα έθνη απ τις εκλείψεις στον άξονα Τοξότη – Διδύμων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Μόλις αφήσαμε πίσω μας την πρώτη έκλειψη του καλοκαιριού, μια μερική σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη που συνέβη στις 5 Ιουνίου, για να ακολουθήσει μια μερική ηλιακή στις 21 του μήνα στον Καρκίνο και να κλείσει την καλοκαιρινή περίοδο εκλείψεων του 2020 μια μερική επίσης σεληνιακή στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 5 Ιουλίου.

Αλλάζει η ζωή μας και δεν το καταλαβαίνουμε ακόμη

Η κάθε σεληνιακή έκλειψη έχει τη δική της σημειολογία και διαδραματίζει ένα ιδιαίτερο ρόλο στην ζωή του καθενός μας. Ενεργοποιεί κάποια περιοχή του ωροσκοπίου μας και σε βάθος χρόνου βιώνουμε αλλαγές στον τομέα αυτό. Επειδή όμως οι αλλαγές είναι αργές και σταδιακές, δεν αντιλαμβανόμαστε άμεσα την σπουδαιότητα του γεγονότος και αποδίδουμε πολλά από τα γεγονότα στην τύχη ή σε άλλου παράγοντες. Μια συνήθης επιρροή μιας έκλειψης σε ατομικό επίπεδο μπορεί να διαρκέσει το λιγότερο 2,5 χρόνια, σε ακραίες περιπτώσεις όμως ακόμη και 19 χρόνια, όσο δηλαδή διαρκεί ένας ολόκληρος κύκλος σεληνιακών εκλείψεων. Εάν παρατηρήσουμε προσεκτικά τα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στην ζωή μας μεταξύ 2 και 8 Ιουνίου, με σχετικά ασφάλεια θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε τον τομέα της ζωής μας που θα βιώσει κάποιες αλλαγές και μεταμορφώσεις στα χρόνια που ακολουθούν και που καθοδηγούνται από τους κύκλους της σελήνης. Η παρούσα δε έκλειψη ήταν η πρώτη που συνέβη στον άξονα Τοξότη-Διδύμων, εγκαινιάζοντας ένα νέο κύκλο διάρκειας δυόμιση ετών, με σειρά εκλείψεων να συμβαίνουν στα δύο αυτά ζώδια.

Ποιες είναι οι αλλαγές των 2,5 ετών σε ζώδια και έθνη

Οι εκλείψεις του κύκλου αυτού θα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) ή όσους έχουν την Σελήνη ή τον Ωροσκόπο τους, τον Άρη ή τον Κρόνο τους σε κάποιο από τα ζώδια αυτά. Η εκλείψεις αυτές αναμένεται να επιδράσουν, να επηρεάσουν και να διαμορφώσουν ένα νέο περιβάλλον σε ζητήματα μετακίνησης, ταξιδιών και συγκοινωνιών, μετανάστευσης και επικοινωνίας, μέσων μαζικής ενημέρωσης και κοινωνικών δικτύων, εκπαίδευσης και ανώτερης παιδείας, επιστημονικής έρευνας και δημιουργικής εργασίας, θρησκείας και φιλοσοφίας, τομείς της ζωής μας δηλαδή που κυβερνώνται από τους Διδύμους και τον Τοξότη. Δεν θα μας έκανε δε εντύπωση εάν στο διάστημα του κύκλου αυτού των 2,5 ετών υπάρξουν αλλαγές συνόρων μεταξύ κρατών. Και καθώς η πρώτη έκλειψη του κύκλου αυτού συνέβη αμέσως μετά μια σύνοδο Ήλιου-ανάδρομης Αφροδίτης, οι όψεις αλληλοεπιδρούν και φέρνουν μια επανεξέταση των συνθηκών που επικρατούν στους συγκεκριμένους τομείς της ζωής μας, με μια σοβαρή δυσαρέσκεια να υποβόσκει και μια έντονη παρόρμηση για αλλαγές. Αυτή η έκλειψη απελευθέρωσε αρκετή ενέργεια διαμαρτυρίας, επιδεινώνοντας τα δεδομένα σε τομείς που απαιτούν βαθιές αλλαγές, ανανέωση και σοβαρές μεταρρυθμίσεις. Ίσως να ακολουθήσουν στο επόμενο χρονικό διάστημα αποκαλύψεις για πολιτικούς ηγέτες που θα συνδέσουν το όνομα τους με φαινόμενα κατάχρησης εξουσίας, οικονομικές απάτες, νομικά ή ηθικά παραπτώματα που θα αμαυρώσουν το όνομα τους.

Σχέσεις, αποδοχή, ισορροπίες, παραδοχή της διαφοράς και αντίληψη της χειραγώγησης της πληροφορίας

Ο άξονας Διδύμων-Τοξότη είναι υπεύθυνος για τις σχέσεις μεταξύ «φίλων» και «εχθρών», αδελφών, γειτόνων και ξένων. Ζητήματα σχέσεων διαπροσωπικών ή και διακρατικών έρχονται στο προσκήνιο τα επόμενα χρόνια, αποδοχής του γείτονα ή της ξένης κουλτούρας ή καθολικής απόρριψης του. Και επειδή στο σύμπαν τα πάντα λειτουργούν υπό ένα καθεστώς ισορροπίας, θα πρέπει και στους τομείς αυτούς να βρούμε τις ισορροπίες μας, αποδεχόμενοι τους γύρω μας, σεβόμενοι σε κάθε επίπεδο τις πολιτιστικές, θρησκευτικές ή φυλετικές διαφορές που έχουμε. Σε προσωπικό επίπεδο οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη μπορούν να μας βοηθήσουν να ξεκαθαρίσουμε την χρήσιμη από την άχρηστη πληροφορία, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε σε ποιο ακριβώς τομέα της ζωής μας θέλουμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας. Να απαλλαγούμε από άτομα του στενού μας κύκλου που μας εμποδίζουν να ανοίξουμε τα φτερά μας και να εξερευνήσουμε τον κόσμο γύρω μας, κυριολεκτικά ή πνευματικά. Να κοινωνικοποιηθούμε, να επενδύσουμε σε νέες γνωριμίες και να δημιουργήσουμε ένα εντελώς καινούργιο φιλικό ή κοινωνικό κύκλο, να αποκτήσουμε νέες γνώσεις και τελικά να μεταμορφωθούμε σε νέα άτομα, με μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα ή πολυσχιδή προσωπικότητα.

Το κείμενο της Αλίντας έχεις εικόνες από λεπτομέρειες έργων της Γιαπωνέζας καλλιτέχνιδος Arisa Nakahara,  από την Οκινάουα, που της αρέσει να δημιουργεί πορτρέτα στολισμένων, φωτεινών και τόσο μοναχικών γυναικών.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.