Τ’ άστρα μιλούν για ουρανο–κατέβατες αλλαγές αλλά και μεγάλες παγίδες!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Ο Ουρανός είναι ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της χρονιάς που εισερχόμαστε και θα μας δείξει τις διαθέσεις του ήδη από τις πρώτες μέρες του χρόνου! Μας υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις και καλό θα ήταν να δέσουμε τις ζώνες ασφαλείας μας, γιατί το ταξίδι ξεκινά και οι αναταράξεις θα είναι πολλές. Το 2021 βρίσκει τον Ουρανό στον Ταύρο, ανάδρομο από τον Αύγουστο του 2020. Θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει σε ορθή φορά στις 14 Ιανουαρίου και κατά την διάρκεια του μήνα θα σχηματίσει κάποια τετράγωνα με τους πλανήτες από τον Υδροχόο που αναμένεται να μας ξεβολέψουν. Οι αλλαγές όμως που θα φέρει μέσα στον μήνα θα συναντήσουν σημαντικά εμπόδια, λόγω περιορισμένων οικονομικών πόρων ή ανεπαρκούς υλικοτεχνικής υποδομής. Θα υπάρχει η αίσθηση ότι οι αλλαγές είναι πρόωρες ή σε ακατάλληλο χρόνο, στερώντας μας έτσι την χαρά της νέας εμπειρίας.

Στους Ταύρους το ισχυρότερο αντίκτυπο και στους Υδροχόους, αναστάτωση

Τον ισχυρότερο αντίκτυπο των όψεων του Ουρανού αναμένεται να τον δεχτεί το ζώδιο του Ταύρου που τον φιλοξενεί. Οι αλλαγές θα πυροδοτηθούν στο ζώδιο αυτό στην πλειοψηφία τους από αγχωτικά και ασυνήθιστα γεγονότα και μπορεί να έχουν αντίκτυπο από αλλαγές στην προσωπικότητα τους, σε βασικούς τους στόχους, ακόμη και στην εμφάνιση τους. Μόνο μια μικρή μειοψηφία των Ταύρων θα προχωρήσει σε αλλαγές λόγω εσωτερικών κινήτρων, αλλαγές που θα τις προκαλέσουν οι ίδιοι και άρα θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των συμβάντων. Με την επάνοδο του πλανήτη στην ορθή του φορά θα πραγματοποιηθούν όλα εκείνα που έχουν προγραμματιστεί τους προηγούμενους μήνες, το αξιοσημείωτο όμως είναι, ότι οι αλλαγές θα γίνουν απότομα, χωρίς περιθώρια αναπροσαρμογών, χωρίς συμβιβασμούς. Το τετράγωνο του Ουρανού στα μέσα του μήνα με τους πλανήτες που φιλοξενούνται στον Υδροχόο θα φέρει αρκετή αναστάτωση και στους Υδροχόους. Η όψη αυτή θα τους αναγκάσει να αναζητήσουν εναλλακτικές διαδρομές, μήπως και μπορέσουν να περισώσουν ότι μπορούν. Πολλά σχέδια θα τιναχτούν στον αέρα, απίστευτες και παράλογες καταστάσεις θα αναστατώσουν την προσωπική τους ζωή και θα πρέπει να αποδεχτούν το δεδομένο ότι δεν θα έχουν κανέναν απολύτως έλεγχο σε τίποτε και άρα ούτε θα μπορέσουν στις περισσότερες περιπτώσεις να ανατρέψουν το εκάστοτε αποτέλεσμα.

Οι άγριες μέρες

Οι πιο σημαντικές αλλά και δύσκολες όψεις του μήνα αναμένεται να είναι το τετράγωνο Ουρανού-Δία (17.1) και η σύνοδος Ουρανού-Άρη (20.1), που θα έχουν επιρροή από τις 14 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου. Το τετράγωνο με τον Δία θα φέρει γεγονότα που θα μοιάζουν με μοναδικές ευκαιρίες! Θα αισθανθούμε ότι πιάσαμε το 10 το καλό και θα τρέξουμε να διασφαλίσουμε την καλή μας τύχη! Θα δράσουμε όταν εμπλακεί ο Άρης στην όψη, μετά τις 20 Ιανουαρίου, με παρόρμηση και χωρίς δεύτερη σκέψη. Μόλις όμως εξασθενήσει η επιρροή του τετραγώνου θα αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε πόσο μεγάλο λάθος κάναμε! Πιθανά να βρεθούμε μπλεγμένοι σε κάποια δραστηριότητα που θα καταπίνει την ενέργεια μας, θα εξανεμίζει τους οικονομικούς πόρους και την περιουσία μας και δεν θα υπάρχουν πολλά που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να ξεφύγουμε. Οι λαμπρές προοπτικές θα αποδειχτούν ο χειρότερος μας εφιάλτης. Οι πιο επιρρεπείς θα είναι οι Κριοί, οι Ταύροι, οι Τοξότες και οι Υδροχόοι. Ας έχουν το νου τους λοιπόν, για να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Μια ακόμη δύσκολη όψη προς τα τέλη του μήνα θα είναι στις 26.1 ένα τετράγωνο Ήλιου-Ουρανού. Όπως και στα υπόλοιπα τετράγωνα του μήνα, προσοχή θα πρέπει να επιδείξουν Ταύροι και Υδροχόοι, και λόγω της εμπλοκής του Ήλιου, σε μικρότερο βαθμό και οι Λέοντες. Τις μέρες γύρω από το τετράγωνο αυτό θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές στην ζωή κάποιων, μια αναστάτωση στα σχέδια τους ή θα βιώσουν μια απροσδόκητη στροφή της μοίρας, κυρίως λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς τους, των υπερβολών τους ή του υπέρμετρου άγχους τους.

Οι εικόνες στο κείμενο της Αλίντας είναι λεπτομέρειες από έργα του Ivey Hayes, από την Βόρεια Καρολίνα, που λάτρεψε τα χρώματα, την αφροαμερικανική παράδοση, τη τζαζ. Υπήρξε ένας απ τους πλέον παραγωγικούς και αγαπημένους καλλιτέχνες της εποχής του. Πεθαίνοντας στα 62 του άφησε πίσω του πίνακες που απεικόνιζαν έντονες ανθρώπινες μορφές να κάνουν τις πιο απλές εργασίες, να ξεφλουδίζουν τα στρείδια, να πιάνουν ψάρια, να μαζεύουν βαμβάκι, να ρίχνουν ένα δίχτυ ψαρέματος ή να χορεύουν σε κλαμπ τζαζ. Λάτρεψε τον Αμερικανικό Νότο, τα φωτεινά χρώματα, τα σχήματα των σωμάτων και χαρακτηρίστηκε από την έλλειψη διακριτικών προσώπου στα θέματα του και την αγάπη του για τις πιο συνηθισμένες, καθημερινές εμπειρίες. Ζωγράφιζε μέχρι τέλους, στα 2012, παρά το ότι υπέφερε από μια εξουθενωτική κωνική εξουθενωτική κατάσταση, ρευματοειδή αρθρίτιδα.