Σεπτέμβριος 2020: Όταν η Αφροδίτη και Ερμής δε τα βρίσκουν στον ουρανό ποια ζώδια πληρώνουν τον καβγά

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Ο Σεπτέμβριος θα προσφέρει κάποιες όψεις ή διελεύσεις που θα ανακουφίσουν μερικούς τυχερούς του ζωδιακού, όπως η ορθοδρόμηση του Δία, υπάρχουν όμως και άλλες που θα δημιουργήσουν δυσκολίες και προβλήματα. Στον πρώτο μισό του μήνα θα σχηματίσει η Αφροδίτη δύσκολες όψεις με άλλους πλανήτες και δημιουργεί μια λίγο τεταμένη ατμόσφαιρα σε ζητήματα συναισθηματικής φύσης, αλλά και σε σχέση με τα εισοδήματα μας και τις κοινωνικές μας επαφές. Τα ζώδια που θα επιβαρυνθούν περισσότερο είναι αυτά που έχουν κυβερνήτη τους την Αφροδίτη (Ταύρος και Ζυγός), αλλά και αυτά που την φιλοξενούν μέσα στον μήνα (Καρκίνος και Λέων).

Ανικανοποίητοι και με την αίσθηση του μάταιου Ταύροι, Καρκίνοι και Ζυγοί

Στις αρχές του μήνα έχουμε αρχικά μια αντίθεση της Αφροδίτης με τον Κρόνο και στην συνέχεια ένα τετράγωνο με τον Άρη. Θα επικρατεί το συναίσθημα του ανικανοποίητου, γιατί παρ όλες τις προσπάθειες μας δεν θα καταφέρουμε τα αποτελέσματα που προσδοκούμε,  όσες αναπροσαρμογές και αν προσπαθήσουμε να κάνουμε. Τα ζώδια που θα αισθανθούν ιδιαίτερα έντονα τις επανωτές αυτές όψεις είναι αυτά του Ταύρου, του Καρκίνου και του Ζυγού.

Τσακωμός για Ταύρους και οι Καρκίνοι ας μη πάνε κομμωτήρια αυτές τις μέρες

Οι Ταύροι θα έχουν καλές, αγαστές και ισορροπημένες σχέσεις με τον φιλικό και συγγενικό τους κύκλο, αλλά μια συνάντηση που περιμένουν ότι θα είναι ευχάριστη και χαλαρωτική δεν θα εξελιχτεί όπως την περίμεναν. Η σχέση τους με το άτομο αυτό ίσως να επιδεινωθεί σε σοβαρό βαθμό. Οι Καρκίνοι ας προσέξουν τις μέρες αυτές να μην κάνουν επεμβάσεις στην εμφάνιση τους, γιατί δεν θα έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Καλό θα ήταν να αναβάλλουν επισκέψεις σε κομμωτήρια και καταστήματα για να μην το μετανιώσουν.

Ζυγοί, το φλερτάκι στη δουλειά δε σας παίρνει αλλά έχει και ανθρώπους να βοηθάνε

Όσο για τους Ζυγούς, θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην κοινωνική τους αλληλεπίδραση και στην επαγγελματική τους ζωή. Ένα τυχόν ρομάντζο στον χώρο δουλειάς, που μπορεί να βρίσκεται σε εξέλιξη την περίοδο αυτή, θα δεχτεί ισχυρό πλήγμα. Υπάρχουν όμως διέξοδοι από τα προβλήματα! Οι θετικές όψεις Αφροδίτης-Ερμή κατά την διάρκεια των ημερών αυτών αμβλύνουν από την μια την ένταση των γεγονότων, από την άλλη δε τονίζουν την αναγκαιότητα κυριαρχίας της λογικής σκέψης και τον περιορισμό του συναισθήματος, για να αποφύγουμε τα σοβαρότερα προβλήματα. Μια συνομιλία μας δε με ένα πρακτικό άτομο και σοβαρό συνομιλητή μπορεί να μας δώσει την σωστή προοπτική!

Ταύροι, Λεόντες και Ζυγοί ένα ζόρι στα οικονομικά σας έρχεται μετά τις 15

Στις 15 και 16 Σεπτεμβρίου έρχεται η σειρά του τετραγώνου Αφροδίτης-Ουρανού να αποσταθεροποιήσει τα πράγματα στην προσωπική μας ζωή και στα οικονομικά μας, εισάγοντας το στοιχείο της έκπληξης στην εξίσωση. Τις μέρες αυτές θα ανατραπούν σχέδια ή θα πάρουν μια απροσδόκητη τροπή, προς αγανάκτηση των Ταύρων, Λεόντων και Ζυγών.Οι Ταύροι θα πληγούν σε ζητήματα που αφορούν το σπίτι, την επίπλωσης και την διακόσμηση, καθώς αυτό τον τομέα θα επηρεάσει η όψη. Αποφύγετε τις αγορές και τα ψώνια και μην αλλάζετε την διακόσμηση σας γιατί απλά δεν θα σας βγει.Τους Λέοντες θα τους χτυπήσει η όψη σε ζητήματα εξωτερικής εμφάνισης και κοινωνικής ακτινοβολίας. Θέλετε να γοητεύσετε και να εντυπωσιάσετε, εάν κάνετε όμως παρεμβάσεις στην εμφάνιση σας αυτές τις μέρες (κομμωτήριο, νύχια, κλπ), θα είναι απόλυτα αποτυχημένες.

Αχ τι τσακωμός απρόβλεπτος Ζυγοί μου!

Όσο για του Ζυγούς, θα αισθανθούν την ενέργεια του τετραγώνου σε επίπεδο φιλικών σχέσεων. Μια φιλική συνάντηση, που κανονικά θα αποτελούσε ένα ευχάριστο διάλλειμα από την καθημερινότητα σας, μπορεί να μετατραπεί σε μια ανοιχτή αντιπαράθεση που θα οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση σχέσης σας, καθώς θα βγουν απωθημένα και κρυφά συμφέροντα στην φόρα.

Δίδυμοι και Παρθένοι, μετά τις 15 του μήνα στο προσκήνιο και εντάσεις, επιθετικές συμπεριφορές πιέσεις και τραυματικές εμπειρίες οι μετακινήσεις

Μετά τα μέσα του μήνα πέφτει η αυλαία για την Αφροδίτη και παίρνει την σκυτάλη ο Ερμής, πρώτα με ένα τετράγωνο με τους πλανήτες που συνωστίζονται στον Αιγόκερω και ακολούθως θα σχηματίσει μια αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη. Στην πρώτη γραμμή θα βρίσκονται τώρα πια τα ζώδια που έχουν κυβερνήτη τους τον Ερμή (Δίδυμοι και Παρθένος), καθώς και ο Ζυγός που θα φιλοξενεί τον Ερμή. Μεταξύ 17 και 24 του μήνα, με το τετράγωνο του Ερμή με Κρόνο, Δία και Πλούτωνα, θα υπάρξουν δυσκολίες στην επικοινωνία και τις συγκοινωνίες, θα υπάρξει μια εσωστρέφεια και μια τάση απομόνωσης. Θα επικρατεί ένταση, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε αγενείς και επιθετικές συμπεριφορές. Κοινωνικοί δεσμοί θα κλυδωνιστούν, εμπορικές και επιχειρηματικές συμφωνίες θα δεχτούν έντονη πίεση και ίσως και ακυρωθούν ή να σπάσουν. Οι μετακινήσεις θα δεχτούν ισχυρό πλήγμα και για κάποιους ίσως οι ταξιδιωτικές εμπειρίες της περιόδου να είναι τραυματικές.

Κριοί, προσέξτε πολύ μετά τις 26

Τις τελευταίες μέρες δε του Σεπτεμβρίου, από τις 26 μέχρι το τέλος υπάρχει ένα τετράγωνο Κρόνου με τον ανάδρομο Άρη, που θα έχει επίδραση κυρίως στους Κριούς, αναστατώνοντας το πρόγραμμα τους. Ότι προσπαθήσουν να διεκπεραιώσουν, θα συναντήσουν δυσμενείς συνθήκες και θα σκοντάψουν σε ανυπέρβλητα εμπόδια. Οι σοβαρότητα δε των προβλημάτων δεν θα τους επιτρέπει σχεδόν καθόλου ανάπαυση ή χαλάρωση. Οι μέρες είναι πολύ επικίνδυνες επίσης για πιθανούς τραυματισμούς λόγω τους εκνευρισμού που θα επικρατεί, πτώσεις και κατάγματα από βιασύνη και απροσεξία. Ας προσέξουν τουλάχιστον να μην προσθέσουν στα άγχη τους και επιπλοκές από συγκρούσεις με άτομα εξουσίας, όπως είναι οι προϊστάμενοι ή κρατικοί αξιωματούχοι, μια προοπτική που δεν είναι καθόλου μακρινή ή απίθανη…

Οι εικόνες στο κείμενο της Αλίντας είναι από έργα της σύγχρονης εικαστικού Yuliya Dan,που ζει στο Λονδίνο και που δουλεύει με μελάνι και στυλό καλλιγραφίας, επηρεασμένη  από τα πρώτα χρόνια της ζωής της στην Ιαπωνία και τις τεχνικές της εικαστικής της έκφρασης. Το στυλ της αναπτύχθηκε από απλές γραμμές σε σύνθετους πίνακες που έδειξαν την πολυπλοκότητα του γυναικείου εσωτερικού κόσμου με όλες τις προκλήσεις και την ομορφιά του. Οι ιδέες πίσω από τους πίνακες της προέρχονται από πολιτιστικό, κοινωνικό, επιστημονικό και ψυχολογικό υπόβαθρο και εμπνέουν έργα με τα οποία μπορούν να συνδεθούν όλοι σε προσωπικό επίπεδο.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.