Κοσμική Αστρολογία: Το νου σας και έρχονται σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Πλανάται στον αέρα η αίσθηση εδώ και καιρό, ότι οι εποχές που ζούμε είναι ανήσυχες από πολλές απόψεις και ότι πολλά πράγματα είναι εκτός ισορροπίας. Και η ανισορροπία αυτή δημιουργεί την αίσθηση του επερχόμενου κινδύνου, ενός κινδύνου όμως που δεν μπορούμε να εντοπίσουμε την προέλευση του ή την επίπτωση που θα έχει στις ζωές μας, όταν τα γεγονότα εκδηλωθούν. Ανώμαλες καιρικές συνθήκες, ακραίες εκδηλώσεις μετεωρολογικών φαινομένων, έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα και νέες ασθένειες έρχονται να προστεθούν στο ήδη ασταθές οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον και η υφήλιος είναι στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Και όλες αυτές οι εκδηλώσεις έχουν ένα κοινό παρονομαστή: τις πλανητικές διελεύσεις και όψεις των μεγάλων εξωτερικών πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, που λόγω της αλληλεπίδρασης τους και των βαρυτικών κυμάτων που εξαπολύουν στο σύμπαν, και άρα στην επιφάνεια του πλανήτη μας, δημιουργούν συνθήκες κατάλληλες για την εκδήλωση φυσικών και μη φαινομένων.

Προσοχή στην Πανσέληνο και έρχονται σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις, ισχυροί τυφώνες ή τσουνάμι

Ο συνωστισμός πλανητών στο ζώδιο του Αιγόκερου που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό και οι πολλές και συχνές μεταξύ τους όψεις, σαφώς και αποτελεί ένα καθοριστικό παράγοντα για την ενεργοποίηση ή την εκδήλωση φυσικών φαινομένων, καθώς η συνδυασμένη ενέργεια των πλανητών που εκτοξεύεται από ένα συγκεκριμένο σημείο του ουράνιου στερεώματος είναι συντριπτική! Και επειδή οι διελεύσεις και οι όψεις αυτές θα συνεχίζουν να μας επηρεάζουν και να μας απασχολούν και κατά τη διάρκεια του 2020, μέχρι που να μετακινηθούν κάποιοι από τους πλανήτες στα επόμενα ζώδια, ας δούμε τις πιθανές περιόδους εκδήλωσης φαινομένων και το πιθανό είδος των φαινομένων. Υψηλή επικινδυνότητα εμφανίζει η περίοδος Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2020, ξεκινώντας από την Πανσέληνο της 9.2! Κατά την φάση της Πανσελήνου και της Νέας Σελήνης υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα εκδήλωσης σεισμών ή ηφαιστειακών εκρήξεων, λόγω των έντονων βαρυτικών κυμάτων του δορυφόρου μας, που επιταχύνει την διαδικασία «ωρίμανσης» στην εκδήλωση τεκτονικών φαινομένων. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά τις Πανσελήνους-Σούπερ φεγγάρια της 9.2, 9.3, 8.4 και 7.5, τις περιόδους δηλαδή που η Σελήνη θα βρίσκεται σε μικρότερη απόσταση από τη γη, καθώς έχει αποδειχτεί από παρατηρήσεις στο παρελθών, ότι μπορεί να εκδηλωθούν καταστροφικοί σεισμοί, ηφαιστειακές εκρήξεις, ισχυροί τυφώνες ή τσουνάμι. 

Ποιες χώρες θα… κουνηθούν -εκτός απ την Ελλάδα μας

Πέρα όμως από τις κινήσεις της Σελήνης, την περίοδο που προαναφέραμε θα μετακινηθεί η Αφροδίτη στο ζώδιο του Κριού και θα σχηματίσει τετράγωνο με τον Δία, την ίδια περίοδο που θα υπάρξει ευθυγράμμιση πλανητών από τον Αιγόκερω (18-29 Φεβρουαρίου). Και ας μην ξεχνάμε την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα που είχαμε στις 12 Ιανουαρίου, που η επίδραση της είναι ακόμη πολύ έντονη, καθώς οι πλανήτες βρίσκονται σε στενό εναγκαλισμό. Και στο πολύπλοκο και ενεργειακά φορτισμένο αυτό πλανητικό σκηνικό έρχεται να προστεθεί η πρώτη ανάδρομη πλανητική κίνηση του έτους, αυτή του Ερμή, στις 17 Φεβρουαρίου. Είναι μια περίοδος που μπορούμε να αναμένουμε πολλές τεκτονικές μετατοπίσεις και την εκδήλωση πολλών σεισμών σε αρκετά μήκη και πλάτη της γης. Ήδη παρατηρείται τουλάχιστον στον ελλαδικό χώρο έντονη σεισμική δραστηριότητα, διάσπαρτη σχεδόν σε όλη την χώρα, ευτυχώς μέχρι στιγμής χωρίς σεισμούς μεγάλης έντασης. Πέρα από την Ελλάδα, περιμένουμε έντονη σεισμική ή ηφαιστειακή δραστηριότητα μέσα στον Φεβρουάριο και Μάρτιο με ένα τόξο χωρών, που ξεκινάει από την Ινδονησία και την Μυανμάρ και περνάει από την βόρεια Ινδία (ζώνη Ιμαλαίων), στο Πακιστάν, το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ, το Αζερμπαϊτζάν, την Γεωργία, την Τουρκία, την Ιταλία για να καταλήξει στην Ισπανία.

Εχει και συνέχεια…

Μια επόμενη δύσκολη από άποψη τεκτονικών μετακινήσεων περίοδος  έρχεται με την σύνοδο Άρη, Πλούτωνα, Κρόνου, Δία και Νότιου Δεσμού με χρονικόδιάστημα επιρροής από τα μέσα Μαρτίου μέχρι τα μέσα Απριλίου, και αποκορύφωμα την σύνοδο ακριβείας Δία-Πλούτωνα στις 5 Απριλίου. Στις 7 Απριλίου δε, το τετράγωνο Άρη-Ουρανού μπορεί να προκαλέσεις μια μέτριας έντασης σεισμική δραστηριότητα, αλλά και πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, καθώς ο Ουρανός από τον Ταύρο μπορεί να διεγείρει ακραίας έντασης ανέμους και τυφώνες. Και χωρίς ανάσα περνάμε στην επόμενη περίοδο δύσκολη περίοδο, καθώς από τα τέλη Απριλίου μέχρι περίπου τα μέσα Μαΐου έχουμε τέσσερις πλανήτες να περνάνε σε ανάδρομη κίνηση, τον Πλούτωνα στις 25.4, τον Κρόνο στις 11.5, την Αφροδίτη στις 13.5 και τον Δία στις 14.5 ! Έχοντας κατά νου ότι η είσοδος και η έξοδος των πλανητών από την ανάδρομη κίνηση τους επιβαρύνει ενεργειακά τον γήινο φλοιό και επιταχύνει την εκδήλωση τεκτονικών φαινομένων, οι τόσες πολλές ανάδρομες κινήσεις σε τόσο κοντινή χρονική απόστασηδημιουργεί έντονες ανησυχίες για ενεργοποίηση ρηγμάτων ή ηφαιστείων σε πολλά σημεία της γης, πέρα από τις ατμοσφαιρικές ανωμαλίες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πολλά τα μέτωπα!

Το πρώτο εξάμηνο του έτους κλείνει με μια τριπλέτα εκλείψεων (5.6, 21.6 και 3.7), από τις οποίες, η πρώτη να συνδυάζεται με μια δύσκολη όψη Άρη-Ποσειδώνα που προκαλεί ανησυχίες, ειδικά εάν ενεργοποιηθούν τεκτονικά ρήγματα, καθώς είναι έντονη η πιθανότητα για εκδήλωση τσουνάμι. Στις 30 Ιουνίου δε, έχουμε την δεύτερη σύνοδο Δία-Πλούτωνα του έτους, αυτή τη φορά και με τους δύο πλανήτες σε ανάδρομη κίνηση! Όπως καταλαβαίνετε, το πρώτο τουλάχιστον μέρος του χρόνου είναι εξαιρετικά επιβαρυμμένο από δύσκολες όψεις και διελεύσεις και η πίεση θα είναι έντονη και σχεδόν συνεχής.Και επειδή τα γεγονότα θα είναι πολλά, αλλεπάλληλα και σε πολλά μέτωπα, θα επανερχόμαστε σε τακτά χρονικά διαστήματα με πιθανές ζώνες επικινδυνότητας δια εκδήλωση τεκτονικών μετατοπίσεων, ηφαιστειακών εκρήξεων ή έντονων μετεωρολογικών φαινομένων ανά περίοδο.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.