Όλη η Αθήνα αγαπάει το 42 Barstronomy

ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΡΑΚΑΚΗ

Όλη η Αθήνα αγαπάει το 42 Barstronomy, γιατί μοιάζει με ένα εστέτ λούνα παρκ γεύσης, αρωμάτων και αλκοόλ. Άπειροι Αθηναίοι  έχουν περάσει, και συνεχίζουν, από την μπάρα και τα τραπέζια του. Όταν ακούω συνεχώς «all day bar» και αντικρίζω μενού με τορτίγιες και τοστάκια, καμμένα γάλατα στους καφέδες και προχειροφτιαγμένα cocktails εκνευρίζομαι. Όταν όμως πηγαίνω στο 42, σκέφτομαι ότι αυτό ακριβώς είναι ένα άριστο all day μαγαζί. Από το πρωί με καφέ, εξαιρετικά πιάτα για μεσημεριανό, δείπνο ή τσιμπολόγημα και, φυσικά, ποτάρες, κοκτεϊλάρες, κρασάρες, όλα στον υπερθετικό βαθμό. Η ατμόσφαιρα με τον γλυκό φωτισμό και την ζεστασιά του ξύλου, το αριστουργηματικό μπαρ και τα χαμογελαστά πρόσωπα εργαζομένων και συνδαιτημόνων μού ανεβάζουν την διάθεση αμέσως.

Όλος ο χώρος έχει κάτι το αριστοκρατικό και το μεγαλοπρεπές, χωρίς όμως να σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα ή παράξενα. Οι θαμώνες είναι χαλαροί-βέβαια, θα δεις αρκετούς δικηγόρους και ηθοποιούς που το έχουν κάνει στέκι για ένα σύντομο διάλειμμα μες στην μέρα. Υπάρχει στο μαγαζί και ένα εκπληκτικό υπόγειο cigar room, ένας χώρος προορισμένος για  privé καταστάσεις και διατίθεται προς ενοικίαση.

Τα υλικά που δουλεύονται στο μπαρ είναι ολόφρεσκα και οι δημιουργίες είναι γεμάτες φαντασία χωρίς να στερούνται την κλασική τους ταυτότητα. Οι μοντέρνες τεχνικές ανεβάζουν τον πήχη στην παρασκευή κοκτέιλ, και οι signature επιλογές που έχει κανείς είναι άπλετες. Το ωραίο εδώ είναι ότι μπορείς να συνδυάσεις το κοκτέιλ σου με φαγητό στο μπαρ, αν δεν θες να καθίσεις στο τραπέζι.

Η ιεροτελεστία του δείπνου και του μεσημεριανού διαχωρίζεται από αυτήν του «τσιμπολογήματος» στην μπάρα, όπου και πάλι, όμως, δεν λείπει η ποιότητα και το στιλ. Σωστά βρασμένη πάστα, επιλογές από κρεατικά και θαλασσινά, γενναιόδωρες μερίδες σαλάτας σερβίρονται από εξαιρετικά ευγενή και καλά στην δουλειά τους πλάσματα που απογειώνουν όλη την εμπειρία. Στο 42 barstronomy Athens, αξίζει κανείς να πάει και για brunch. Ο καφές είναι τέλειος και ο κατάλογος με τα πιάτα ελκυστικότατος. Η Αθήνα χρειάζεται περισσότερα τέτοια μαγαζιά, γιατί έχουν σφραγίδα και υπογραφή, γιατί θυμάσαι αυτά που έφαγες και ήπιες καιρό μετά, γιατί ανυπομονείς για την επόμενη φορά που θα τα επισκεφθείς.

Κολοκοτρώνη 3, τ: 21 3005 2153,  fb: @42barstronomy.athens