Οι σημαντικές μέρες Ιουνίου, Ιουλίου και η ένταση σε ΗΠΑ, Αφρική, Λατινική Αμερική

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Με το ξεκίνημα του μήνα επιστρέφει ο Κρόνος, όντας σε ανάδρομη κίνηση, από τον Υδροχόο στον Αιγόκερω, για να διευθετήσει στις τελευταίες εκκρεμότητες. Αμέσως μετά, θα περάσει, για τα καλά, στον Υδροχόο, λίγο μετά το τέλος της ανάδρομης πορείας του. Στο πέρασμα του αυτό από τον Αιγόκερω απαιτεί να αποσαφηνιστούν οι προϋποθέσεις μιας συνεργασίας για την υλοποίηση ενός project μεγάλης κλίμακας και να καθοριστούν οι λεπτομέρειες που θα διέπουν την συνεργασία αυτή. Τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοσμικό επίπεδο, ο Ιούλιος προσφέρει ευκαιρίες μοναδικές για επιτεύγματα που μπορούν να αλλάξουν την πορεία της ζωής και δεν θα πρέπει να μείνει καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.

Τακτοποίηση υποθέσεων σε έναν κόσμο που αλλάζει

Ο αστεροειδής Χείρωνας, που μέχρι την άνοιξη του 2027 θα βρίσκεται στον ζώδιο του Κριού, γυρίζει και αυτός ανάδρομος στις αρχές του δεύτερο δεκαήμερου του μήνα, μια ανάδρομη κίνηση που θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Στο διάστημα αυτό θα είναι επιτακτική η ανάγκη να τακτοποιήσουμε ημιτελείς υποθέσεις, να οριστικοποιήσουμε συμβάσεις, να συντάξουμε οριστικά έγγραφα. Ο κόσμος αλλάζει σε διάφορα επίπεδα και θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς, προσαρμόζοντας τη ζωή μας, πνευματική, κοινωνική και  επαγγελματική, στις καινούργιες κοσμικές ενέργειες που κατακλύζουν τον πλανήτη μας. Με ανοιχτή καρδιά και μυαλό, σε επαφή με τον ανώτερο μας εαυτό, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε αρχικά και εν συνεχεία να αποδεχτούμε τις λεπτές αποχρώσεις των κοσμικών ενεργειών και την κοσμική γνώση που φέρουν, ώστε να αφομοιώσουμε με πιο ήπιο τρόπο τα σκληρά μαθήματα που μας επιβάλει ο Κρόνος.

Βόρεια, Νότια Αμερικής και Αφρική: αλλόκοτα καιρικά φαινόμενα και πολιτικοοικονομικά έντονα γεγονότα

Στα μέσα του πρώτου δεκαημέρου ολοκληρώνεται η δεύτερη περίοδος των εκλείψεων της χρονιάς, με την τρίτη έκλειψη στη σειρά, μια μερική σεληνιακή στο ζώδιο του Αιγόκερου. Το διάστημα μεταξύ 5 Ιουνίου και 5 Ιουλίου που λαμβάνουν χώρα οι τρείς εκλείψεις καλό θα ήταν να μην ληφθούν αποφάσεις για σημαντικά ζητήματα και να μην πραγματοποιηθούν σοβαρές συναλλαγές. Σοβαρά προβλήματα και κύρια ζητήματα θα αρχίσουν να επιλύονται λίγες μέρες μετά το πέρας της περιόδου των εκλείψεων. Η έκλειψη αυτή είναι ορατή σε περιοχές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, καθώς και της Αφρικής, όπου και υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν απότομες και έντονες αλλαγές στις καιρικές συνθήκες. Σε πολιτικό και οικονομικό δε επίπεδο, δεν θα πρέπει να αποκλειστούν σημαντικά γεγονότα τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Εύνοια για επιχειρηματικές δραστηριότητες

Όσο για τον Άρη, θα είναι καθ όλη τη διάρκεια του μήνα στον Κριό, πλανητική θέση που προσφέρεται για επιχειρηματικές δραστηριότητες. Αυτή την περίοδο ευνοούνται τα βραχυπρόθεσμα και καλά τεκμηριωμένα επαγγελματικά σχέδια που θα αποφέρουν τόσο υλικές όσο και ηθικές ανταμοιβές. Η Αφροδίτη, ορθόδρομη πιά, συνεχίζει την πορεία της μέσα από το ζώδιο των Διδύμων. Η θετική όψη που σχηματίζει με τον Άρη στις αρχές του μήνα θα φέρει αρμονία στις σχέσεις και οικονομική σταθερότητα. Το τετράγωνο που σχηματίζει όμως με τον Ποσειδώνα στις 27.6 φέρνει απιστία, εξαπατήσεις και προβλήματα στις σχέσεις, παράλληλα με προβλήματα υγείας.

14 και 15 Ιουνίου, αποφύγετε τα αεροπορικά ταξίδια

Στις 14.6 η αντίθεση Ήλιου-Δία και στις 15.6 η αντίθεση Ήλιου-Πλούτωνα σηματοδοτούν δύο μέρες γεμάτες γεγονότα. Η πρώτη αντίθεση με τον Δία φέρνει ευκαιρίες, τύχη και εύνοια, αλλά και μια δόση επιπολαιότητας. Η δεύτερη με τον Πλούτωνα έχει παρασκήνιο, ξεκαθαρίσματα και πράξεις εκδίκησης, όπως και καταστροφές. Θα υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα έντονα καιρικά φαινόμενα με ξαφνικές καλοκαιρινές καταιγίδες (μπουρίνια),  μπορεί δε να εκδηλωθούν ανεμοστρόβιλοι ή τυφώνες. Εάν το διάστημα των δύο αυτών ημερών έχετε προγραμματίσει ένα αεροπορικό ταξίδι, καλό θα ήταν να ακούσετε τη διαίσθηση σας. Εάν δεν αισθάνεστε καλά στην προοπτική ενός ταξιδιού, σας λέει κάτι το υποσυνείδητό σας, καλά θα ήταν να το αναβάλετε για αργότερα.  

Μέγιστες εντάσεις και κρίσεις διεθνώς στα όρια των πολεμικών συγκρούσεων

Η Νέα Σελήνη στον Καρκίνο είναι στις 20 Ιουλίου, με ισχυρή επιρροή από την μαύρη Σελήνη, τη Λίλιθ που βρίσκεται στο ζώδιο του Κριού. Ο συνδυασμός αυτός προϊδεάζει για μια εμβάθυνση της πολιτικής και οικονομικής κρίσης σε διεθνές επίπεδο, κορύφωση των αντιπαραθέσεων και των αντιπαλοτήτων, με προκλητικές ενέργειες από κάποια πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και πολεμικές συγκρούσεις. Σε ατομικό επίπεδο οι μέρες θα είναι δύσκολες για τα οικονομικά μας, με κάποια έκτακτα έξοδα να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό μας. Και στην επαγγελματική μας ζωή όμως θα υπάρξουν έκτακτα γεγονότα και δύσκολες προκλήσεις που θα πρέπει να διαχειριστούμε.

22 Ιουλίου: μια δύσκολη μέρα!

Ο Ήλιος περνάει στον Λέοντα στις 22 Ιουλίου. Είναι μια δύσκολη και αγχωτική μέρα, που δεν συνιστάται για πολύπλοκες εργασίες, ούτε και για επισκευές, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος ατυχήματος ή τραυματισμού. Η περίοδος που ακολουθεί είναι μεν δημιουργική, αλλά θα δοκιμάσει την υγεία μας, ειδικά εάν υπάρχουν χρόνιες παθήσεις.

26-27 Ιουλίου: Βαριές κουβέντες

Τέλος, στις 26-27 Ιουλίου, με τα τετράγωνα Αφροδίτης-Ποσειδώνα και Ερμή-Άρη θα πρέπει να αποφύγουμε τις συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις με συνεργάτες, συνεταίρους ή με τον σύντροφό μας, καθώς επίσης να αναβάλουμε την λήψη σοβαρών αποφάσεων που αφορούν τις σχέσεις μας, προσωπικές ή επαγγελματικές. Οι τυχόν συγκρούσεις θα κλιμακωθούν σε τέτοιο βαθμό, που θα μπορούσαν να κάνουν πολύ μεγάλη ζημιά στις σχέσεις. Θα βγουν απωθημένα ετών και ίσως και να μην μπορέσουν να ανακάμψουν ποτέ μετά από τα λόγια που θα ακουστούν. Καλό και δημιουργικό μήνα, γιατί αν μη τι άλλο, μπορούμε ακόμη να ονειρευόμαστε και να δημιουργούμε!

Λεπτομέρειες από έργα του Γάλλου Paul Gauguin, ενός εξαιρετικού καλλιτέχνη με έναν πολύ αρνητικό χαρακτήρα που στις μέρες έθεσε ακόμα και σε αμφισβήτηση όλο του το έργο.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.