Ο Άρης και ο Κρόνος, λέει η Αλίνα Κανάκη, δείχνουν πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης του Covid-19

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Η σύνοδος Άρη-Κρόνου πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαρτίου, στις 00ο 40΄του Υδροχόου, διατηρεί όμως αρκετή επιρροή τις μέρες που ακολουθούν, μέχρι που να απομακρυνθούν αρκετές μοίρες οι πλανήτες μεταξύ τους και να «σπάσει» ο σχηματισμός. Είναι μια όψη που μας προϊδεάζει για την λήψη σημαντικών αποφάσεων, μετά ίσως από ένα διάστημα αδράνειας, που θα εστιάζουν και θα στοχεύουν σε συγκεκριμένα αποτελέσματα. Είναι μια όψη με αρνητική σημειολογία, καθώς ο Κρόνος συνδέεται με την υπομονή, την αντοχή και την θλίψη, ενώ ο Άρης με την επιθετικότητα, την παρορμητικότητα και την βία. Αναμένεται να φέρει νέα μέτρα περιορισμού στην ελεύθερη μετακίνηση μας, όπου έχουν εφαρμοστεί ήδη κάποια, ή σε χώρες που δεν έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής αντίστοιχα μέτρα, να παρθούν οι πρώτες αποφάσεις περιορισμού δραστηριοτήτων.

Το γεγονός ότι συναντώνται οι δύο πλανήτες στην πρώτη μοίρα του Υδροχόου υποδηλώνει ανασφάλεια και αβεβαιότητα, δύσκολη οικονομική κατάσταση και απώλεια τύχης. Εκτός από τα αυξημένα θύματα της πανδημίας τις μέρες αυτές, θα αρχίσει να γίνεται αισθητή η φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού των χωρών, οι σημαντικές οικονομικές απώλειες που θα υποστούν κράτη, επιχειρήσεις και ιδιώτες και η βαθιά οικονομική κρίση που μας περιμένει τους επόμενους μήνες.

Η πρώτη μοίρα όμως του ζωδίου συμβολίζει όμως και την  καινοτομία και την αρχή ενός καινούργιου κύκλου! Και καθώς ο Υδροχόος είναι το κατ εξοχήν ζώδιο της καινοτομίας και της ελευθερίας, οι αποφάσεις που θα ληφθούν αυτή την χρονική περίοδο θα περιορίσουν τις δυνατότητες μετακίνησης μας και μαζί με αυτό, το πορτοφόλι μας. Μέχρι πότε όμως αναμένεται να ισχύσουν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα;

Ορισμένες αποφάσεις που θα ληφθούν αυτή τη χρονική περίοδο θα έχουν ορίζοντα ισχύος μέχρι τις 13 Μαΐου, χρονική στιγμή κατά την οποία ο Άρης μετακινείται από τον Υδροχόο στους Ιχθείς. Άλλες θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, ημερομηνία που ο Κρόνος θα επιστέψει ανάδρομος στον Αιγόκερω, ενώ κάποιες άλλες μέχρι και τον Μάρτιο του 2023, όταν ο Κρόνος θα ολοκληρώσει το πέρασμα του στον Υδροχόο για να εισέλθει στους Ιχθείς.

Από την σύνοδο αυτή και από την αρνητική της σημειολογία επηρεάζονται περισσότερο οι χώρες που ανήκουν στο ζώδιο του Υδροχόου, όπως είναι μεταξύ άλλων η Ρωσία,  η Σουηδία, η Φινλανδία, η Σερβία, ο Καναδάς, η ΗΠΑ, το Ιράν ή η Ιαπωνία.

Το κείμενο στολίζουν λεπτομέρειες έργων του Κροάτη καλλιτέχνη Ivan Generalić, που αποθέωσε το χρώμα και τα θέματα της naïve Βαλκάνιας παράδοσης

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.