Κίνηση πλανητών 2020: ένα καθόλου ειρηνικό και ειδυλλιακό έτος, ξεκινάει. Ετοιμαστείτε…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Το 2020 ολοκληρώνεται ο  τελευταίος επταετής κύκλος της σελήνης σύμφωνα με τους σοφούς, αρχαίους Χαλδαίους. Ως εκ τούτου, το 2020 θα είναι ένας χρόνος κεφαλαιοποίησης αλλά και ένα έτος διαρκούς μεταβαλλόμενης κατάστασης. Η θέση της σελήνης καθ όλη την διάρκεια του έτους, σε συνδυασμό με τις εκλείψεις και την θέση των πλανητών, μπορεί να φέρει στη ζωή μας την ανάγκη για αλλαγή και έντονη αβεβαιότητα για το αύριο. Θα τονίσει τη σημασία της οικογένειας, της οικειότητας, των συναισθηματικών δεσμών και των αληθινών φιλικών δεσμών, αλλά θα συνοδεύονται όλες οι σχέσεις από ακραίες διακυμάνσεις στις διαθέσεις.

Εντάσεις, δραματικές αλλαγές και σκληρή εξουσία

Οι πλανητικές διελεύσεις και οι θέσεις των μεγάλων πλανητών κατά την διάρκεια του 2020 μας προειδοποιούν, πως  δεν θα είναι ένας ειρηνικό και ειδυλλιακός έτος. Η επιρροή των 6 εκλείψεων, 2 ηλιακές και 4 Σεληνιακές, θα κλονίσουν  σχέσεις συναισθηματικές, συνεργασίες επαγγελματικής φύσης, νομικές και οικονομικές  υποθέσεις. Οι 4 σεληνιακές εκλείψεις, στις 10 Ιανουαρίου στον Καρκίνο , στις 5 Ιουνίου στον Τοξότη, στις 5 Ιουλίου στον Αιγόκερω και στις 30 Νοεμβρίου στους Διδύμους, με κυριότερη την σεληνιακή έκλειψη στον Αιγόκερω 5 Ιουλίου που συνοδεύεται από μια «σύνοδο κορυφής» με  παρόντες τον Ήλιο, τον Κρόνο, τον Δία, τον Πλούτωνα και τον Ερμή. Ο Πλανητικός αυτός συνδυασμός  θα μπορούσε να σημαίνει αύξηση της έντασης και δραματική αλλαγή σε θέματα εξουσίας, διαχείρισης, χρηματοδότησης και επιχειρήσεων.

Μια τέτοια πλανητική διαμόρφωση είναι πολύ σπάνια και έχει τεράστιο αντίκτυπο – έτσι μας προετοιμάζει για μια απότομη στροφή σε μια κατεύθυνση που δεν θα αρέσει.

Η επιρροή των μεγάλων πλανητών το 2020

Ο  Ερμής το 2020 κι όχι ταξίδια, αγορές και συμφωνίες, με λάθη και αποτυχίες

Ο Ερμής θα επισκεφθεί ως συνήθως όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Ωστόσο, σε ορισμένα  θα παραμείνει περισσότερο λόγω της ανάδρομης κίνησης του. Τα ζώδια  αυτά  θα είναι οι Ιχθείς και οι Υδροχόοι (17 Φεβρουαρίου – 10 Μαρτίου), οι Καρκίνοι (18 Ιουνίου – 12 Ιουλίου), οι  Σκορπιοί  και οι Ζυγοί  (14 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου).

Τα διαστήματα αυτά δεν θα  είναι ευνοϊκά για ταξίδια, για την ολοκλήρωση σημαντικών θεμάτων, για την υπογραφή εγγράφων, μεγάλες αγορές, ειδικά αυτοκίνητων, υπολογιστών ή τηλεφώνων.

Οι εκπρόσωποι των ζωδίων, στα οποία  ο Ερμής θα αντιστραφεί, μπορεί να αισθανθούν  ιδιαίτερα αποσυντονισμένα και να κάνουν περισσότερα λάθη.

Ωστόσο, οι μικρές επιπλοκές που θα παρουσιαστούν δεν πρέπει να επηρεάζουν την επιτυχία των σχεδίων μας. Στο τέλος όλα θα πάνε κατά κάποιον τρόπο καλά και θα διορθωθούν τα λάθη κατά τη διάρκεια περιόδων  της ορθόδρομης κίνησης του.

Η Αφροδίτη κατά το 2020: στιγμές χαράς, ειρήνης και νέοι έρωτες μέχρι τον Μάιο, που άστα να πάνε, πάλι…

Η Αφροδίτη θα ταξιδέψει ήρεμα στον ζωδιακό κύκλο, επισκεπτόμενη όλα τα ζώδια του ζωδιακού κύκλου με της σειρά της, εκτός του Υδροχόου. Αυτός ο υποστηρικτικός πλανήτης θα μας δώσει στιγμές χαράς, ειρήνης και ελευθερίας από τα πολλά καθήκοντα φέτος και, φυσικά, θα κάνει το κλίμα και  την ατμόσφαιρα άκρως ειδυλλιακή για  νέους έρωτες και περιπέτειες αγάπης.

Η σύνοδος με τον Δία και τον Κρόνου (26-30 Μαρτίου, 2-6 Απριλίου, 17-26 Οκτωβρίου), είναι η καλύτερη στιγμή για ένα γάμο ή την έναρξη μιας κερδοφόρας επιχείρησης.

Η ανάδρομη της πορεία στους  Διδύμους (13 Μαΐου – 25 Ιουνίου)  θα περιορίσει τον αριθμό ευκαιριών για φλερτ και φυσικά θα μειώσει τις πιθανότητες να συναντηθείτε με το “σωστό” πρόσωπο. Επίσης, οι σχέσεις που θα δημιουργηθούν κατά το διάστημα αυτό, δεν θα έχουν διάρκεια.

Ο Άρης το 2020 και οι δυσάρεστες συνέπειες των επιλογών μας

Ο Άρης φέτος  θα επισκεφθεί τον Τοξότη, τον Αιγόκερω, τον Υδροχόο, τους Ιχθείς και τον Κριό, και θα κινηθεί ανάδρομα μεταξύ 9 Σεπτεμβρίου και 14 Νοεμβρίου. Σε αυτή τη φάση της ανάδρομης πορείας του, οι δυσάρεστες συνέπειες των δικών μας παρορμητικών ενεργειών μπορούν να μας ξεπεράσουν. Θα αναγκαστούμε να εγκαταλείψουμε καταστάσεις, στις  οποίες συμμετείχαμε, χωρίς να σκεφτόμαστε τον κίνδυνο  και τις δυνάμεις μας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα έχουμε πολύ λιγότερη ενέργεια και θα επιβραδύνουμε τους  ρυθμούς μας. Καλό θα ήταν να προστατέψουμε κατά την διάρκεια  του  φθινόπωρου την υγεία και την φυσική μας κατάσταση.

Ο Δίας το 2020 και σοκ στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά και απρόβλεπτα γεγονότα στις κυβερνήσεις πολλών κρατών με φως στο βάθος

Ο Δίας στο ζώδιο  του Αιγόκερω θα κατευθύνει την προσοχή μας στην καριέρα, τα πρακτικά θέματα και την οργάνωση. Οι περισσότεροι από εμάς θα έχουμε έμπνευση και επιχειρηματικότητα, αλλά ταυτόχρονα θα κυριαρχεί η συνέπεια και η λογική. Χάρη σε αυτό, θα μπορέσουμε να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας, ανεξάρτητα από το πόσο σύνθετοι, φιλόδοξοι ή απρόσιτοι μπορεί να φαίνονται. Μερικές φορές, όμως, θα χρειαστεί να κάνουμε ένα διάλειμμα και να περιμένουμε υπομονετικά μέχρι να αρχίσουν οι περιστάσεις να μας ευνοούν ξανά, ειδικά κατά την ανάδρομη πορεία του Δία, από τις 14 Μαΐου έως τις 13 Σεπτεμβρίου. Ο Δίας στο δρόμο του στο ουράνιο στερέωμα  θα  συναντηθεί με τον Πλούτωνα τρεις φορές (1-10 Απριλίου, 20 Ιουνίου – 9 Ιουλίου και 5-19 Νοεμβρίου). Αυτές τις μέρες μπορούμε να περιμένουμε σοκ στην παγκόσμια χρηματοπιστωτική αγορά με κλυδωνισμούς στα χρηματιστήρια και εξαιρετικά σημαντικά και απρόβλεπτα γεγονότα στις κυβερνήσεις πολλών κρατών. Στις 19 Δεκεμβρίου θα αποχαιρετήσει τον Αιγόκερω για 12 χρόνια και θα περάσει στον Υδροχόο, δίνοντάς μας την ευκαιρία να βγούμε από την πεπατημένη για να γευτούμε τον αέρα της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας το 2020 και ανάγκη πειθαρχίας, πίστης, με ενδυνάμωση θρησκειών και πολλές εκπλήξεις

Ο Κρόνος θα είναι στον Αιγόκερω για το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου, αναγκάζοντάς μας να δώσουμε προσοχή στην ασφάλεια και να κατανοήσουμε  την ανάγκη εξοικονόμησης και πειθαρχίας. Θα περάσει  εν συντομία τον Υδροχόο στις 22 Μαΐου – 2 Ιουλίου, για να ολοκληρώσει την πορεία του στις 17 Δεκεμβρίου στο ζώδιο του Αιγόκερου. Τότε θα νιώσουμε μια ανάσα καθαρού αέρα και θελήσουμε να αλλάξουμε κάτι στις παλιές μας συνήθειες και πρακτικές. Μετά τις 17 Δεκεμβρίου πολλοί του ζωδιακού κύκλου θα αισθανθούν μετά από καιρό να ανασάνουν και πάλι και θα  βελτιωθεί σημαντικά και μακροχρόνια τη μοίρα πολλών ανθρώπων ταυτόχρονα. Ο Ουρανός στον Ταύρο προαναγγέλλει ορισμένες αναταραχές στις παγκόσμιες  αγορές χρηματοπιστωτικών, ακίνητων και περιουσιών. Αλλά δίνει επίσης την ευκαιρία να κερδίσουμε πραγματικά απίστευτα μεγάλα χρηματικά ποσά, που μέχρι πρότινος ήταν εγκλωβισμένα ή εκτός εμβέλειας. Επομένως, κανείς δεν πρέπει να φοβάται τις επικίνδυνες επενδύσεις, ειδικά στο Διαδίκτυο και στις νέες τεχνολογίες, παρά μόνο μετά τις 15 Αυγούστου, όταν ο πλανήτης θα αρχίζει να κινείται αρμονικά στο ουράνιο στερέωμα.

Ο Ποσειδώνας στο ζώδιο των Ιχθύων μπορεί να αυξήσει τη σημασία της θρησκείας και της πίστης, καθώς και να ενισχύσει τις αλτρουιστικές τάσεις στους ανθρώπους. Αλλά θα ενισχύει επίσης την ανάγκη να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα, να καταφύγουμε για παράδειγμα σε έναν εικονικό κόσμο, ειδικά υπό την επίδραση της ανάδρομης του πορείας κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.Ο Ποσειδώνας θα οξύνει τη διαίσθησή μας και θα μπορούμε να αλλάξουμε πολλά στη ζωή μας, αν αποφασίσουμε να ακούσουμε την εσωτερική φωνή μας κατά τη λήψη αποφάσεων.

Ο πολύ ενεργός Πλούτωνας στον Αιγόκερω θα αυξήσει την αντοχή μας στο άγχος, θα ενισχύσει την αποφασιστικότητα μας και θα φέρει  ενθουσιασμό. Θα κυνηγήσουμε επίμονα και σταθερά τον στόχο μας, να κάνουμε αυτό που πραγματικά πιστεύουμε και θα καταφέρουμε τα πάντα στο τέλος. Εντούτοις, μπορεί να υπάρξουν φορές που θα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση ή σχέση καταναγκασμού ή σε μια κατάσταση από την οποία δεν μπορούμε να αποχωρήσουμε χωρίς απώλειες. Κάποιες αλλαγές επίσης θα μας εκπλήξουν, διότι δεν θα είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια αλληλουχία γεγονότων. Θα πρέπει όμως να κατανοήσουμε στις στιγμές αυτές, ότι η ζωή μας διέπεται από δυνάμεις, στις οποίες δεν έχουμε καμία επιρροή, και ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε αυτό που πρέπει να συμβεί ούτως ή άλλως.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.