Η Κατερίνα Καινούργιου με το ανελέητο σεξιστικό μπούλινγκ που τρώει στη -ωραία της- μάπα δεν είναι η μόνη

ΑΠΟ SPOTLIGHT POST TEAM

Φυσικά και όταν κάνεις τηλεόραση και σκοράρεις στα νούμερα τηλεθέασης περιμένεις τα σχόλια, τις αντιρρήσεις, τις αμφισβητήσεις, την κριτική των επαγγελματιών, την δυσφορία ή την λατρεία του κοινού και την ανελέητη σαρκοφαγία, με τη μνήμη χρυσόψαρου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν θα εξαιρεθεί η Κατερίνα Καινούργιου απ το  αναμενόμενο, ενώ η κοντά στις δύο δεκαετίες καριέρα της, πρέπει να την έχει κάνει να αποδεχθεί αυτή τη πραγματικότητα αν μη τι άλλο ως αναγκαίο κακό. Και εντάξει να της ασκούμε ακόμη και δριμύτατη για το πως χειρίστηκε ένα θέμα, αν έκανε σαχλαμάρες, ή αν επέτρεψε να έχουν δημοσιά έκφραση αντιλήψεις κάποτε ακόμη και σκοταδιστικές ή αναχρονιστικές (βλέπε «blackface» στην εκπομπή της, σχολιασμός των Κορεατών σούπερ σταρς BTS με το “τώρα αυτοί είναι άντρες; Άντρες… άντρες”, ή το κλείσιμο στον αέρα σε τηλέφωνο τηλεθεατριας που έλεγε πως έχει κάνει άμβλωση). Είναι όμως αδιανόητο, μισογυνικό και φρικτά πατριαρχικής αντίληψης να κατηγορείται συνεχώς, να γινεται αστείο, να σχολιάζεται για τις αισθητικές της παρεμβάσεις, το ντύσιμο και το βάψιμο της, τις τρέσες της, την εικόνα της, το σώμα της, το πρόσωπο της, το χτένισμα της, που στο αφορούν μόνο και αποκλειστικά την ίδια και δεν πέφτει λόγος σε κανέναν άλλον. Όχι! Ούτε αστείο είναι, ούτε και έχει κάνεις το δικαίωμα να κάνει αστειάκια και να κράζει ανθρώπους για την εμφάνιση τους.

Όλες οι γυναίκες του μικρόκοσμου της τηλεόρασης είναι στόχοι. Άλλη είναι ανύπαντρη, μια δεύτερη δεν έχει γίνει μάνα και πότε θα γίνει, κάποια είναι μεγάλη και γιατί δεν πάει σπίτι της να μεγαλώνει εγγόνια, η δείνα τα χει με μικρότερο, πράγμα σοκαριστικό άμα είσαι γυναίκα, η τάδε είναι χοντρή, η άλφα όμως, είναι κοκαλιάρα και η βήτα έχει φρύδια παχιά ! Μετριούνται οι ρυτίδες μία προς μία, αλλά και πλαστικές με την ίδια καταμέτρηση εξαφάνισης τους. Κωμικοί επαγγελματίες, youtuber, σχεδιαστές μόδας, δημοσιογράφοι, πανελατζήδες, πρόσφατα και ένα δικηγόρος καλεσμένος της Κατερίνας Καινούργιου που της είπε «πως δεν μιλάει με κάνα πλαστικό» για να χαιρετιστεί σε λογιών σάιτ πως την «τάπωσε επικά», καθημερινά επιδίδονται σε μισογυνικά, σεξιστικά, ελεεινά σχόλια. Κάπου εκεί τα social με τη δύναμη στις σκανδάλη των ανωνύμων ή εραστών των like, πληκτρολόγιών κορυφώνουν το πράγμα με βρισιές, ακυρώσεις, μοιράσματα «ψόφων», ζέχνουσα τοξικότητα και ατόφια κακία. Και εκτός τηλεόρασης, ότι κι αν επιλέξει να κάνει μια γυναίκα στη ζωή της θα βρεθούν πολλοί διαθέσιμοι να τής υποδείξουν τις αδυναμίες της, να την κολλήσουν υβριστικά παρατσούκλια ή χαρακτηρισμούς και να την κάνουν αστειάκι σαρκαστικό για να γελάσουν οι γύρω τους! Ευκολάκι!  Εδώ με τα ίδια λούζουν παγκοσμίως κοτζάμ Μαντόνα, η Κατερίνα ή η Σούλα στο Περισσό θα τη γλιτώσει; Που είναι γριά και κάνει τη σέξι, που ποζάρει με τους δονητές της, που έχει κάνει πλαστικές! Μόνο που το ίνδαλμα του τελευταίου μισού αιώνα, δε μασάει και κάνει την προβοκάτσια σύμμαχο. «Ο κόσμος» λέει «πίστευε ότι μια μέρα θα ξυπνούσε και δεν θα ήμουν πια εκεί. Αλλά έκαναν λάθος: δεν θα φύγω ποτέ». Καμία μας, Κατερίνα! Καμία μας!

To απόσπασμα από την στήλη FROM USA WITH LOVE της Αλεξάνδρας Τσόλκα, βρίσκεται στο περιοδικό DOWN TOWN Greece, που κυκλοφορεί κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα, με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, στα περίπτερα