Η Αλίντα βλέπει την Αφροδίτη στον Λέοντα και ξέρει τι μας φέρνει σε έρωτες και χρήμα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης του έρωτα, της σαγήνης, της πολυτέλειας και των χρημάτων, εισήλθε στις 5 Ιουνίου στο ζώδιο του Λέοντα, ένα ζώδιο της φωτιάς, το πιο εκφραστικό του ζωδιακού κύκλου, όπου και θα παραμείνει μέχρι και τα ξημερώματα της 9ης Οκτωβρίου. Είναι μια πολύμηνη διέλευση, λόγω του γεγονότος ότι θα γυρίσει ο πλανήτης ανάδρομος το διάστημα μεταξύ 23 Ιουλίου και 4 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για μια αρμονική θέση, καθώς ένας θετικός πλανήτης συναντά ένα θετικό ζώδιο, με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας χαρούμενης ατμόσφαιρας κατά την διάρκεια του καλοκαιριού! Η συνδυασμένη ενέργεια του πλανήτη και του ζωδίου έχει την ικανότητα και την δυναμική, να θεραπεύσει τις πληγές του παρελθόντος και να μας ωθήσει προς τα εμπρός, σε πιο ελπιδοφόρες, ακόμη και συναρπαστικές εμπειρίες. Η διέλευση της Αφροδίτης από το ζώδιο του Λέοντα, ένα ζώδιο δημιουργικό, που εκφράζεται από καρδιάς αλλά λατρεύει την προβολή, μας προϊδεάζει για ραντεβού γεμάτα νάζια και φλερτ, επιδεικτικές χειρονομίες και φανταχτερές ομολογίες αγάπης, ίσως όμως και κάποιες στιγμές με παθιασμένες σκηνές ζηλοτυπίας. Τα συναισθήματα θα εκφραστούν την περίοδο αυτή, όποια και αν είναι, θετικά ή αρνητικά, με ένταση και επίφαση!  Όσο η Αφροδίτη είναι στον Λέοντα, κανείς δεν ενδιαφέρεται απλά να αρέσει. Όλοι θέλουμε να μας λατρεύουν! Και στο πλαίσιο αυτό, πολλοί είναι αυτοί που θα κάνουν την υπέρβαση και θα εκφράσουν τα συναισθήματα τους, αναλαμβάνοντας ρίσκα που άλλες περιόδους ούτε να το σκεφτούν θα τολμούσαν. Γιατί είναι η φάση της ζωής μας, που όποιος τολμά νικά!

Στον έρωτα θέλουμε να μας φέρονται αυτοκρατορικά για να ικανοποιήσουμε το υπερτροφικό μας «εγώ», και επιθυμούμε να μας σέβονται γι’ αυτό που είμαστε και για όσα έχουμε καταφέρει στη ζωή. Στην κρεβατοκάμαρα είμαστε εκφραστικοί λόγω Λέοντα και ρομαντικοί λόγω Αφροδίτης, ενώ στην κοινωνική μας ζωή εκτιμάμε την γενναιοδωρία και τον θαυμασμό των γύρω μας. Δεν είναι όμως όλα ιδανικά το διάστημα διέλευσης της Αφροδίτης μέσα από τον Λέοντα. Γιατί ενώ η Αφροδίτη είναι παιχνιδιάρα, ο Λέοντας δραματικοποιεί τα πάντα, ειδικά εάν δεν απολαύσει τον θαυμασμό και την λατρεία στην έκταση που αυτός επιθυμεί. Στο διάστημα της μετάβασης αυτής είμαστε σε θέση να προκαλέσουμε αντιπαραθέσεις με τον σύντροφό μας, μόνο και μόνο για να επιβεβαιωθούμε ότι αποτελούμε ακόμη το επίκεντρο του κόσμου του. Χρειάζεται όμως προσοχή, καθώς όσο πιο εγωκεντρικοί γινόμαστε, τόσο αυξάνουμε τις πιθανότητες να μείνουμε στο τέλος μόνοι …

Καλός ο έρωτας, αλλά καλά και τα λεφτά

Και το χρήμα διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην παρούσα διέλευση, μια και ο Λέοντας είναι ένα ζώδιο που λατρεύει την υπερβολή, την πολυτέλεια, την χλιδή και την λάμψη! Θα επιδιώξουμε όλοι να βάλουμε λίγη λάμψη στην ζωή μας και σ’ αυτή των αγαπημένων μας προσώπων, με αγορές που θα ξεπερνούν την αγοραστική μας δύναμη ή διακοπές πολύ πιο χλιδάτες από αυτές που σηκώνει το βαλάντιο μας. Γιατί το να  βλέπουμε τα πρόσωπα των δικών μας ανθρώπων να λάμπουν από χαρά, θα αποτελεί για μας το διάστημα αυτό την μεγαλύτερη πηγή ευτυχίας. Η Αφροδίτη στον Λέοντα προσφέρει μια εξαιρετικά πολύχρωμη και χαρούμενη περίοδο! Για τα παντρεμένα ζευγάρια ή αυτά που είναι σε πολυετείς σχέσεις, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να αναθερμάνουν την συναισθηματική και σεξουαλική τους ζωή. Μας υπενθυμίζει ότι η ζωή χρειάζεται διασκέδαση, για να μπορέσει να είναι ισορροπημένη. Οι ελεύθεροι κάνετε τα πάντα για να προσελκύσετε την προσοχή των ατόμων που σας ενδιαφέρουν, και που την περίοδο αυτή είναι άτομα που δεν τσιγκουνεύονται τα κομπλιμέντα, ούτε όμως και τα χρήματα, προκειμένου να σας εντυπωσιάσουν.

Ουπς! Νάτα μας τα ανάδρομα!

Στις 23 Ιουλίου, ενώ θα έχει φτάσει ήδη στην 28η μοίρα του Λέοντα, θα βρεθεί η Αφροδίτη σε στάση για να γυρίσει ανάδρομη. Θα έχει υποχωρήσει μέχρι την 12η μοίρα του ζωδίου, όταν θα ξαναβρεθεί σε στάση στις 4 Σεπτεμβρίου για να επανέλθει στην ορθή φορά. Ο πλανήτης γυρίζει ανάδρομος μόνο κάθε 18 μήνες, οπότε οι ενέργειες του τις περιόδους αυτές μας είναι σχετικά άγνωστες, ίσως και σπάνιες σε σύγκριση με τους υπόλοιπους πλανήτες. Ο πλανήτης είναι συνδεδεμένος με ζητήματα σχέσεων και αγάπης, αξιών, χρημάτων και ομορφιάς, επομένως οι τομείς αυτοί είναι εκείνοι που θα επηρεαστούν το διάστημα της ανάδρομης πορείας του. Η ανάδρομη Αφροδίτη μας ωθεί συνήθως να αναλογιστούμε πράξεις ή αποφάσεις του παρελθόντος στον συναισθηματικό τομέα ή αναφορικά με την διαχείριση των χρημάτων μας, και πως αυτές επηρέασαν την κατοπινή πορεία της ζωής μας. Απώτερος στόχος της ενδοσκόπησης αυτής είναι, είτε να επουλώσουμε παλιές πληγές συναισθηματικής φύσης, ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε μπροστά, είτε να συνειδητοποιήσουμε λάθη και παραλήψεις που δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε στο μέλλον.

Πρόκειται για μια περίοδο μετάλλαξης, γι’ αυτό και στο τέλος της ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης είμαστε συνήθως έτοιμοι να προχωρήσουμε προς μια νέα κατεύθυνση. Στο γεγονός αυτό θα πρέπει να αποδώσουμε τις πολύ συχνές κρίσεις στις σχέσεις, διαστάσεις, χωρισμούς και διαζύγια κάθε φορά μετά την ανάδρομη Αφροδίτη. Ως εκ τούτου, δεν είναι η καταλληλότερη εποχή, όταν ο πλανήτης είναι ανάδρομος, να ξεκινήσουμε μια καινούργια σχέση, μια και βρισκόμαστε ή εμείς ή το ταίρι μας σε φάση αναπροσαρμογής, και αργά ή γρήγορα (μάλλον γρήγορα) θα διαπιστώσουμε ότι η καινούργια σχέση δεν είναι αυτή που θέλουμε ή χρειαζόμαστε. Όταν ο πλανήτης ταξιδεύει ανάδρομα μπορεί να αφαιρέσει λίγη από την λάμψη όλων των ζητημάτων, επί των οποίων έχει επιρροή.

Η αυτοπεποίθηση μας βάλλεται και οι ανασφάλειες μας γίνονται εμφανείς όταν πρόκειται να εκθέσουμε τον εαυτό μας στην κρίση των γύρω μας. Η δημιουργικότητα μας μπορεί επίσης να υποστεί μια καθίζηση το διάστημα αυτό και να μην είμαστε σε θέση να εκφράσουμε όπως θα θέλαμε όσα οραματιζόμαστε. Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι αλλάζουν οι αξίες μας. Πράγματα που εκτιμούσαμε ή λαχταρούσαμε, άτομα που θαυμάζαμε, καταστάσεις που αποζητούσαμε, τώρα πια ίσως να μας φανούν όλα αυτά ανούσια και επιφανειακά, επουσιώδη και ανάξια λόγου. Η σχέση μας με το χρήμα μπορεί επίσης να αλλάξει σε φάσεις ανάδρομης πορείας της Αφροδίτης, και στο μέλλον να εστιάσουμε σε μια πολύ πιο συνετή διαχείριση των εισοδημάτων μας. Ιδιαίτερα έντονη είναι η διέλευση της Αφροδίτης στον Λέοντα για όσους ανήκουν στα ζώδια της Φωτιάς (Κριοί, Λέοντες και Τοξότες) και του Αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι) και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά.

Σημαντικές όψεις της περιόδου

Yod Αφροδίτης με Πλούτωνα και Ποσειδώνα (επήρεια μεταξύ 22/7 και 1/8):νΤο Yod μεταξύ Αφροδίτης-Πλούτωνα-Ποσειδώνα σχηματίζεται την χρονική περίοδο που ετοιμάζεται ο πλανήτης να γυρίσει ανάδρομος, θέλοντας να μας πει, ότι κάτι θα πρέπει να επιληφθούμε άμεσα, κάτι χρειάζεται να το αντιμετωπίσουμε χωρίς χρονοτριβές. Στρέφει με άλλα λόγια την προσοχή μας στον τομέα της ζωής μας που χρειάζεται να εστιάσουμε, ώστε να προβούμε στις αλλαγές που είναι αναγκαίες.

Τετράγωνο Αφροδίτης-Ουρανού (επιρροή μεταξύ 27/7 και 19/8): Ο Ουρανός με την ανάδρομη Αφροδίτη μπορεί να προκαλέσει ξαφνικά γεγονότα, τα οποία θα φέρουν αναπάντεχες αλλαγές, κυρίως σε επίπεδο συναισθηματικών σχέσεων. Πληροφορίες μπορεί να γίνουν γνωστές για κάποια άτομα, οι οποίες θα μας αναγκάσουν να δούμε τα πρόσωπα αυτά κάτω από ένα νέο φως και να αλλάξουμε στάση απέναντι τους. Είναι ένα διάστημα που ίσως επίσης να υπάρξουν ειδήσεις και γεγονότα που σχετίζονται με την σεξουαλικότητα ή την υγεία των γυναικών.

Τρίγωνο Αφροδίτης-Χείρωνα (επιρροή μεταξύ 6 και 25/8): Το τρίγωνο της ανάδρομης Αφροδίτης με τον θεραπευτή Χείρωνα υπόσχεται θεραπεία, επούλωση τραυμάτων και ηρεμία. Υπάρχει η δυνατότητα το διάστημα αυτό να κλείσουμε παλιές μας πληγές και να σταματήσουμε να αιμορραγούμε συναισθηματικά, εάν πραγματικά το θελήσουμε και αφιερώσουμε χρόνο και ενέργεια προς την κατεύθυνση αυτή. Είναι ένα ταξίδι δύσκολο η κατάδυση στα σκοτάδια της ψυχής μας, αλλά στο τέλος της διαδρομής μας περιμένει μόνο αγάπη. Μαθαίνουμε να ξαναγαπούμε τον εαυτό μας και γινόμαστε πάλι ικανοί να προσφέρουμε αγάπη στους γύρω μας.

Σύνοδος Αφροδίτης-Ήλιου (13 Αυγούστου): Αποτελεί το σημείο καμπής, μετά το οποίο αρχίζουμε να έχουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το τι προσπαθεί να μας διδάξει η ανάδρομη Αφροδίτη. Θα μας βοηθήσει και η διορατικότητα μας να σχηματίσουμε μια πιο σαφή άποψη για τις κινήσεις που θα πρέπει να κάνουμε, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά.

Αφροδίτη και Ερμής ανάδρομοι (23 Αυγούστου-3 Σεπτεμβρίου): Είναι το χρονικό διάστημα που η Αφροδίτη και ο Ερμής θα είναι ταυτόχρονα ανάδρομοι. Δεν είναι όμως οι μόνοι ανάδρομοι πλανήτες την εποχή αυτή. Ανάδρομα κινούνται επίσης ο Κρόνος, ο Ποσειδώνας και ο Πλούτωνας, γεγονός που αναμένεται να φέρει επιβράδυνση στις εξελίξεις. Οι Ερμής και Αφροδίτη μπορεί να προκαλέσουν δύσκολες συζητήσεις ή κακή επικοινωνία, αλλά γενικότερα οι τόσοι ανάδρομοι πλανήτες  μπορεί να μας κάνουν να αισθανθούμε λίγο νωθροί, ληθαργικοί ή απλά άκεφοι.

Τετράγωνο Αφροδίτης-Δία (επιρροή μεταξύ 25 Αυγούστου και 30 Σεπτεμβρίου): Τα δύο ουράνια σώματα έχουν άμεση σχέση με τα χρήματα και τα υλικά αγαθά, οπότε η όψη αναμένεται να εγείρει ζητήματα που αφορούν την υλική ευημερία μας. Ίσως να γίνουν πιεστικά κάποια οικονομικά προβλήματα, εάν αντιμετωπίζουμε τέτοια, ίσως όμως και να αλλάξουμε καταναλωτικές συνήθειες. Τα τετράγωνα μεταξύ των δύο πλανητών φέρνουν πολλές φορές αλλαγές στον τρόπο που ξοδεύουμε τα χρήματα μας, ανακατευθύνοντας την ροή των δαπανών μας. Και σε κοσμικό επίπεδο, το τετράγωνο Αφροδίτης-Δία δεν προμηνύει καλές ειδήσεις για τις οικονομίες των χωρών.

Σύνοδος Αφροδίτης-Juno (επιρροή μεταξύ 3 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου): Η σύνοδος της Αφροδίτης με τον αστεροειδή Ήρα ή όπως αποκαλείται από τα λατινικά, Juno, στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, να σκεφτούμε πολύ σοβαρά και να αποφασίσουμε, με ποιόν σύντροφο θέλουμε να περάσουμε την ζωή μας. Η Ήρα θεωρείται η προστάτης του σπιτιού και της οικογένειας και αστρολογικά μοιράζεται ο αστεροειδής κοινές ποιότητες με την Αφροδίτη. Το ζητούμενο της συνάντησης τους είναι, να μας κάνει να σκεφτούμε, με ποιόν σύντροφο θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε για να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της ζωής, εστιάζοντας δηλαδή σε πρακτικά ζητήματα και αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τον ρομαντισμό. Γιατί μια συμβίωση ή ένας γάμος, αποτελεί πολύ περισσότερο μια συνεργασία για την διευθέτηση κρίσεων, παρά μια ρομαντική συνεύρεση δύο συντρόφων.

Οι εικόνες στο κείμενο της Αλίντας είναι παρμένες από έργα του Αμερικανού Φρέντερικ Στιούαρτ Τσέρτς, που δούλεψε τον 19ο αιώνα, ανάμεσα σε άλλα και ως εικονογράφος εξωφύλλων κυρίως του Harper’s Bazaar, ήταν Ακαδημαϊκός και ιδιαίτερα γνωστός για την αλληγορική απεικόνιση των ζώων και τη δύναμη της φύσης.