
Ο Ιούνιος του τρέχοντος έτους θεωρείται ένας μήνας καρμικών δοκιμασιών λόγω των πολλών ανάδρομων πλανητών, παράλληλα με μια περίοδο εκλείψεων και μία σειρά από όψεις που ενεργοποιούν το κάρμα. Το κάρμα, που μας παραπέμπει σε φιλοσοφικά και θρησκευτικά ρεύματα της ανατολής και για πολύ κόσμο έχει μια κάπως ασαφή και συγκεχυμένη έννοια, αντιστοιχεί απόλυτα στον νόμο της αιτίας και του αιτιατού που μας είναι πιο οικείος. Σύμφωνα με αυτόν, η κάθε αιτία έχει το αποτέλεσμα της και το κάθε αποτέλεσμα έχει την αιτία του. Η κάθε μας σκέψη, η κάθε κίνηση και δράση έχει σαν αποτέλεσμα μια δική μας ψυχική αλχημεία. Θέτει σε κίνηση την αλυσίδα αιτιών και αιτιατών, που δονεί αρχικά το νοητικό μας επίπεδο, διατρέχει στην συνέχεια την κυτταρική μας δομή και διαχέεται τελικά στο περιβάλλον και στο σύμπαν. Η δονητική ενέργεια δε, που εξαπολύουμε στο σύμπαν με κάθε μας πράξη, σκέψη ή κίνηση επιστρέφει τελικά, στο κλείσιμο του κύκλου, στον αποστολέα της, όπως η κίνηση επιστροφής που παράγει η ταλάντωση ενός εκκρεμούς.

Μαθήματα ζωής απ τα περασμένα για μια πιο φωτεινή πορεία
Κατά τον Ιούνιο λοιπόν πολλοί από εμάς αναμένεται να πληρώσουν το κάρμα τους για πράξεις που έχουν κάνει στο παρελθόν ή να απαλλαγούν από καρμικά βάρη και χρέη του παρελθόντος που τους ταλαιπώρησαν επί μακρόν. Θα υπάρξουν αρκετά συμβάντα που θα αποσκοπούν στο να μας διδάξουν και να μας συνετίσουν και θα πρέπει να είμαστε ανοιχτοί στις υποδείξεις του σύμπαντος. Τα καρμικά μαθήματα είναι δύσκολα και επίπονα, δεν αποσκοπούν όμως στο να μας τιμωρήσουν, αλλά να μας βοηθήσουν να χαράξουμε μια νέα, πιο φωτεινή πορεία ζωής.

Οι μέρες του Ιουνίου που έχουν μεγαλύτερη καρμική
5 Ιουνίου 2020: κάτι θα χάσουμε σε φήμη, δημόσια εικόνα, εκπαίδευση, σχέσεις
Η μερική σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιο του Τοξότη, σε ένα ζώδιο που φιλοξενεί πλέον τον βόρειο σεληνιακό δεσμό, σηματοδοτεί μια μέρα που αποχωριζόμαστε κάτι από τη ζωή μας. Είμαι μια πολύ σημαντική ημερομηνία πληρωμής καρμικών χρεών ή απαλλαγής από συνήθειες που έχουν τις ρίζες τους σε καρμικά κατάλοιπα. Κάτι γνωστό και οικείο θα φύγει από τη ζωή μας, και όσο και αν μας αναστατώνει ή μας πονά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θα είναι απόλυτα αναγκαίο και απαραίτητο για να σταματήσουμε να συσσωρεύουμε καρμικά χρέη αλλά και να μας ανοίξει τον δρόμο σε καινούργιες εμπειρίες και γνώσεις. Και δεδομένου ότι η έκλειψη γίνεται στον Τοξότη, οι τομείς της ζωής μας που θα δεχτούν τις συνέπειες του κάρματος μας αφορούν την φήμηκαι την δημόσια εικόνα μας, την εκπαίδευση και τις σχέσεις μας με άτομα που ζουν μακριά μας.

13 και 27 Ιουνίου 2020: θεωρητική γνώση, εκπαίδευση, θρησκευτικές, φιλοσοφικές απόψεις και μεγάλοι αποχωρισμοί
Ο Βόρειος και ο Νότιος Δεσμός έχουν μετακινηθεί πρόσφατα στον άξονα Τοξότη-Διδύμων και από τη θέση τους αυτή μας ωθούν να εγκαταλείψουμε την αφηρημένη συλλογιστική και τις γενικευμένες προσεγγίσεις υπέρ της πρακτικής γνώσης, της δημιουργικότητας και της εφευρετικότητας. Οι μέρες που επηρεάζουν τα τετράγωνα θα είναι γεμάτες γεγονότα και δράση, από τα οποία όμως πρέπει να αποκομίσουμε πολύτιμα καρμικά μαθήματα. Οι καταστάσεις που θα αντιμετωπίσουμε δεν θα είναι εύκολες και το πιο πιθανό είναι να πρέπει να αποχωριστούμε κάτι από τη ζωή μας, ώστε να πληρώσουμε καρμικά χρέη. Σε τέτοιες χρονικές στιγμές οι επιθυμίες και τα πάθη μας δεν έχουν καμία θέση γιατί το σύμπαν πήρε τη μοίρα μας στα χέρια του και μας καθοδηγεί, είτε μας αρέσει, είτε όχι. Τομείς της ζωής μας που αναμένεται να επηρεάσει είναι η θεωρητική γνώση, η εκπαίδευση, οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές μας απόψεις και το ζητούμενο θα είναι να εφαρμόσουμε την θεωρεία στην πράξη, να μάθουμε δηλαδή να εμποτίσουμε τη καθημερινότητα μας με περισσότερη πνευματικότητα.

15 Ιουνίου 2020: αγώνα επιβίωσης κατά του κακού και δόλιου
Η όψη αυτή φέρνει μια έκρηξη δράσης και ενέργειας και δημιουργεί ακραίες καταστάσεις στην ζωή μας. Αντλεί όμως απίστευτες ποσότητες σωματικής και ψυχικής ενέργειας, καθώς προσομοιάζει με μια «μαύρη τρύπα» που ρουφά κάθε μορφής ενέργειας γύρω της. Το αποτέλεσμα της δράσης της συγκεκριμένης όψης ποικίλει, ανάλογα με την μορφή της ενέργειας που δονεί τον καθένα μας. Εάν είμαστε άτομα με υπερβάλλουσα αρνητική ενέργεια, έχουμε θυμό, αγόμαστε και φερόμαστε από τα πάθη μας, επιβουλευόμαστε τους γύρω μας και σκεφτόμαστε το κακό τους, τότε η όψη Σελήνης-Λίλιθ θα μας εμπλέξει σε ένα αρνητικό συμβάν για να μας αφυπνίσει και να μας συνετίσει. Εάν είμαστε άτομα με έντονο πνευματικό κόσμο που καταφέρνει και ελέγχει τα πάθη του, η όψη αυτή μπορεί να μας υποδείξει με τον πιο κατάλληλο τρόπο το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσουμε για να επικρατήσουμε στον αγώνα επιβίωσης μας κατά του κακού και δόλιου.

21 Ιουνίου 2020: οικογενειακή ζωή, γονείς, κατοικία, φύλο σε πρώτο πλάνο και μεγάλη κούραση
Μια ηλιακή έκλειψη είναι εκ των πραγμάτων ένα δύσκολο αστρολογικό συμβάν, καθώς ενεργοποιεί σειρά γεγονότων. Πόσο μάλλον όταν τόσο ο Ήλιος όσο και η Σελήνη στις παρούσες θέσεις τους έχουν αρνητική επίδραση στην σωματική και ψυχική μας υγεία. Η έκλειψη στο ζώδιο του Καρκίνου θα φέρει πολύ μεγάλη κούραση, υπερβολικές αντιδράσεις και έντονο αποπροσανατολισμό. Τα συναισθήματα αυτά θα πηγάζουν από συμβάντα που θα βιώσουμε, από κάτι καινούργιο που θα κάνει την εμφάνιση του στην ζωή μας, που θα αποσκοπεί να μας διδάξει μια πολύ χρήσιμη και απαραίτητη για την εξέλιξη μας καρμική εμπειρία. Και δεδομένου ότι η έκλειψη λαμβάνει χώρα στο ζώδιο του Καρκίνου, οι τομείς της ζωής μας που βρίσκονται σε πρώτο πλάνο είναι η οικογενειακή μας ζωή και οι σχέσεις με τους γονείς μας, ζητήματα κατοικίας, φύλου και ψυχικής ανανέωσης.

26 Ιουνίου 2020: απώλεια, ώρα πληρωμής και κίνδυνοι ατυχημάτων
Το τετράγωνο Άρη με Βόρειο και Νότιο Δεσμό φέρνει έντονες συζητήσεις, ακόμη και διαμάχες, που θα μας αναγκάσουνε να πάρουμε εσπευσμένες αποφάσεις και να δράσουμε με ταχύτητα. Το σύμπαν θα φέρει μια έντονη διαμάχη με πρόσωπα, ώστε να καταστραφεί οριστικά μια σχέση ή μια συνεργασία. Η απώλεια αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την πληρωμή ενός καρμικού χρέους, και μέσα από την διαδικασία αυτή παίρνουμε ένα σημαντικό καρμικό μάθημα. Η ένταση της μέρας αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων και τραυματισμών, αλλά θα επηρεάσει εκείνους, που ένα τέτοιο συμβάν θα αποτελεί τρόπο πληρωμής ενός καρμικού χρέους ή θα αποτελεί το μέσο που έχει επιλέξει το σύμπαν για να μας διδάξει κάτι σημαντικό για την μελλοντική μας πορεία.

Τόσο το 2020, όσο και τα χρόνια που θα ακολουθήσουν έχουν σημαντική καρμική βαρύτητα και οι δοκιμασίες που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο αποσκοπούν στο να ξεκαθαρίσουμε από το παρελθόν μας, να πληρώσουμε τα λάθη μας και να αλλάξουμε πορεία ζωής. Το βάρος των δοκιμασιών θα είναι ανάλογο της μέχρι τώρα πορείας μας και του καρμικού χρέους που έχουμε συσσωρεύσει από τον τρόπο ζωής μας. Ότι κάναμε όμως, καλώς καμωμένο, και ας παραδεχθούμε και ας πληρώσουμε με γενναιότητα τα λάθη, τις κακίες και τις μικροπρέπειες μας. Για να προβιβάσουμε όμως στο σχολείο της ζωής, θα πρέπει να αποδείξουμε ότι πήραμε το μάθημα μας και ότι είμαστε διατεθειμένοι να αλλάξουμε. Διότι το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού…

Λεπτομέρειες από έργα της σύγχρονης, τόσο ιδιαίτερης και επιδραστικής, Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας, λογοτέχνιδας και μουσικού Μπέβερλι Κεμπ, που μπορείτε να δείτε τη δουλειά της και αν θέλετε να αποκτήσετε δημιουργίες της στο: https://beverly-kemp.myshopify.com/

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.