Η Αλίντα μας λέει με τρόπο πως η αυτή η Σελήνη έχει πόνο, τιμωρία, κατάθλιψη, αυτοκαταστροφή, ντροπή και… μη χειρότερα!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου έρχεται στις 24 του μήνα, στις 11:28 τοπική ώρα, και πραγματοποιείται στις 4ο 12΄ του Κριού. Με ένα καινούργιο φεγγάρι στον Κριό, το αίσθημα της αβεβαιότητας μπορεί να μας ωθήσει να βρούμε το συντομότερο δυνατό λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν. Και καθώς η εποχή αυτή κυριαρχείται από την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, το πιθανότερο είναι να δούμε νέα μέτρα που θα αποβλέπουν στον περιορισμό της εξάπλωσης του και την κατά το δυνατόν προστασία των πληθυσμών. Το πρόβλημα όμως με ένα φεγγάρι στον Κριό είναι ότι συνήθως δρούμε και μετά αναλογιζόμαστε τις συνέπειες των πράξεων μας. Η χρονική συγκυρία ωστόσο δεν προσφέρεται για πειραματισμούς, γι αυτό θα πρέπει να κάνουμε προσεκτικά και καλά μελετημένα βήματα.

Οσο και προσπαθήσουμε, δεν θα καταφέρουμε να επιτύχουμε αυτό που προσδοκούμε

Είναι μια δύσκολη Νέα Σελήνη, που η αμέλεια θα οδηγήσει σε απώλειες και θλίψη! Συμβαίνει σε μια εποχή που κυριαρχεί ο φόβος για την φυσική επιβίωση μας, ο περιορισμός και η αναστολή πολλών, αν όχι όλων, των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων. Το νέο αυτό φεγγάρι δεν συνοδεύεται από πολλές και σημαντικές όψεις, αυτές όμως που σχηματίζονται θα πρέπει να μας προβληματίσουν και να μας δώσουν σαφή, κυρίως μεταφυσικά μηνύματα. Πρόκειται για όψεις με τον αστεροειδή Χείρωνα, την Λίλιθ και τους Δεσμούς της Σελήνης! Ο Χείρωνας, ο μεγάλος θεραπευτής, είναι ένας αστεροειδής ανάμεσα στο Κρόνο και τον Ουρανό, με πολύ ακανόνιστη τροχιά και αντιπροσωπεύει την γέφυρα μεταξύ του υλικού και του πνευματικού κόσμου. Στην αστρολογία συμβολίζει τις πληγές που δεν έχουν κλείσει και τα αθεράπευτα τραύματα που φέρουμε, την αποδοχή του δεδομένου ότι ο πόνος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής, αλλά και την διάθεση μας για προσφορά σε όσους υποφέρουν. Και μέσα από την προσφορά να θεραπεύσουμε τις δικές μας πληγές. Συμβολίζει επίσης το κλειδί που μπορεί να μας ανοίξει το δρόμο για την κατάκτηση της γνώσης και της σοφίας, το πέρασμα σε πιο πνευματικά επίπεδα. Όντας στο Κριό και στον 10ο οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος), μας προϊδεάζει, ότι άσχετα από το πόσο πολύ θα προσπαθήσουμε, δεν θα καταφέρουμε να επιτύχουμε αυτό που προσδοκάμε, τουλάχιστον στην  παρούσα χρονική στιγμή!

Αυτολύπηση, κατάθλιψη και ενοχή

Η όψη της Νέα Σελήνης με τον Χείρωνα αναμένεται να φέρει στην επιφάνεια τα τραύματα της παιδικής μας ηλικίας που σχετίζονται με τους γονείς μας, και υπό την έννοια αυτή να ξαναζήσουμε συναισθήματα φόβου, θλίψης, απόρριψης, αποξένωσης ή και θυματοποίησης. Μπορεί να αισθανόμαστε, αναβιώνοντας καταστάσεις του παρελθόντος, ότι η μοίρα ήταν πολύ σκληρή μαζί μας, κάτι που θα μας οδηγήσει σε ένα σπιράλ αυτολύπησης και κατάθλιψης. Ίσως όμως και να ανοίξει νέες πληγές, από την ενοχή που θα αισθανθούμε, έχοντας προκαλέσει τον πόνο σε άλλους, λόγω της αμέλειας ή της επιπολαιότητας μας. Και καθώς ο κορωνοϊός θα καλπάζει και η εξάπλωση του θα είναι ταχύτατη, πολλοί μεταξύ μας ίσως επιτέλους συνειδητοποιήσουμε με το νέο φεγγάρι, ότι η ανευθυνότητα μας έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή πολλών ανθρώπων γύρω μας, γνωστών μας και αγνώστων.

Ανυπακοή, άρνηση, επανάσταση

Η Λίλιθ ή η Μαύρη Σελήνη, αποτελεί ένα πλασματικό σημείο στην ελλειπτική τροχιά στης Σελήνης γύρω από τη γη. Στην αστρολογία είναι συνδεδεμένη με την μαγεία που ασκούν επάνω μας κάποια ζητήματα και επιλέγουμε να ασχοληθούμε μαζί τους με μανία ή ακριβώς το αντίθετο, την ενστικτώδη απόρριψη τους και την αρνητική στάση μας απέναντι τους. Και στις δύο περιπτώσεις πάντως, η επιρροή της Λίλιθ μας απομακρύνει από την πραγματικότητα και μας βάζει σε ένα κόσμο φανταστικού και ιδεατού. Όντας την περίοδο αυτή στον Κριό και στον 10ο οίκο, το πιο πιθανό είναι να μας οδηγήσει στην ανυπακοή, στην άρνηση να ενταχθούμε οργανικά στην κοινωνία και θα μας ωθήσει να επαναστατήσουμε στο παραμικρό.

Όλα τα ‘χαμε η σύζευξη των απόκληρων, έλειπε!

Σε προσωπικό επίπεδο, η όψη της Λίλιθ με την Νέα Σελήνη ίσως να μας οδηγήσει σε μια καινούργια σχέση με ομοϊδεάτη μας, με ένα άτομο που επίσης θα κινείται στα όρια του κοινωνικού συνόλου και δεν θα αισθάνεται ότι εκφράζεται από την τρέχουσα κουλτούρα ή να ανήκει στα κοινωνικά πλαίσια με τον τρόπου που διαμορφώνονται. Είναι η «σύζευξη των απόκληρων» όπως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Το τετράγωνο την Νέα Σελήνης με του Δεσμούς της Σελήνης αντιπροσωπεύει ένα καρμικό σταυροδρόμι! Ο Βόρειος Δεσμός βρίσκεται στον Καρκίνο και στον 12ο  οίκο και ο Νότιος στον Αιγόκερω και στον 6ο οίκο, φέρνοντας συγκρούσεις μεταξύ οικογένειας και επαγγελματικής ζωής ή αντικρουόμενα συναισθήματα όπως είναι η ανάγκη εγγύτητα και επαφή και η αποστασιοποίηση. Η εσωτερική γνώση και οι κοινωνικές υποχρεώσεις αποτελούν επίσης ένα δίλημμα που θα πρέπει να απαντήσουμε, ή σε ένα ευρύτερο επίπεδο να επιλέξουμε μεταξύ του χάους και της τάξης, της πνευματικότητας και της λογικής.Η όψη αυτή μπορεί να μας οδηγήσει σε μια αυτοεπιβαλλόμενη απομόνωση και μια πολύ έντονη ανησυχία για το μέλλον. Συνειδητοποιούμε ότι θα πρέπει να αφήσουμε το παρελθόν πίσω μας, με συνεπακόλουθες θυσίες, κάτι που θα μας προκαλέσει αρκετό πόνο. Πρέπει να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, αλλά καθώς βρισκόμαστε σε μια Νέα Σελήνη, οι αποφάσεις μας αυτές θα ανοίξουν αυτόματα και ένα νέο κύκλο ζωής και δημιουργίας.

Αντιμετωπίζοντας το κάρμα!

Είναι η χρονική στιγμή που το σύμπαν μας δίνει την ευκαιρία να επιστρέψουμε στον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να επιτελέσουμε την αποστολή μας και να την ολοκληρώσουμε με επιτυχία. Εάν υπακούσουμε στις παραινέσεις του, θα έχουμε την ευκαιρία να εξιλεωθούμε για το κάρμα που φέρουμε ή που δημιουργήσαμε πρόσφατα. Εάν όμως αρνηθούμε πεισματικά να προσαρμοστούμε, θα υποστούμε την τιμωρία που μας αρμόζει. Μια δευτερεύουσας σημασίας όψη των ημερών είναι το εξάγωνο Νέας Σελήνης-Κρόνου, που έχει θετική επιρροή, καθώς μας δίνει δύναμη και υπομονή να βιώσουμε τις δυσκολίες και επιμονή στον αγώνα μας για την επιβίωση. Με σοβαρή και υπεύθυνη στάση μας βοηθάει να εστιάσουμε στα πρακτικά ζητήματα και μας παροτρύνει να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και την όποια σοφία έχουμε κατακτήσει σ αυτή τη ζωή με τις νεότερες γενιές.

Ψυχολογικά βαθιά τραύματα, αυτοκαταστροφικές τάσεις, ασθένειες, ντροπή, κοινωνική κατακραυγή, δυστυχία, υποχρεωτική αλλαγή

Και αυτή η Νέα Σελήνη σχηματίζει όψεις με σταθερούς αστέρες, όπως είναι ο Deneb Kaitos, ο Βήτα του Κύτους ή Δίφδα του αστερισμού του Κύτους, αλλά και του αστεροειδή της Αμφιτρίτης ή Salacia του αστερισμού του Κριού. Ο σταθερός αστέρας Δίφδα φέρνει αυτοκαταστροφικές τάσεις, προκαλεί ασθένειες, την ντροπή και την κοινωνική κατακραυγή, την δυστυχία και την υποχρεωτική αλλαγή. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, σε σύνοδο με την Νέα Σελήνη αναμένεται να προκαλέσει πνευματική διαταραχή, εσωτερικές διαμάχες, απερισκεψία και ατυχήματα όπως εγκαύματα και κοψίματα. Ο αστεροειδής Αμφιτρίτη, που πήρε την ονομασία του από την μυθική σύζυγο του Ποσειδώνα, αντιπροσωπεύει την απόκρυψη, το συναισθηματικό βάθος και την δέσμευση μας σε ένα σκοπό ή αντίθετα, την έλλειψη δέσμευσης μας. Αφορά τα καρμικά μας τραύματα που φέρουμε, τα οποία είναι βαθιά κρυμμένα μέσα μας, καθώς και τις γνώσεις και εμπειρίες που έχουμε αποκομίσει από τραυματικές καταστάσεις που έχουμε βιώσει.

Το Σύμπαν δεν συγχωρεί

Όλες οι όψεις της Νέας αυτής Σελήνης έχουν έντονα το στοιχείο του μεταφυσικού, που μας προϊδεάζει για μέρες δύσκολες, κατά τις οποίες θα κληθούμε να έρθουμε αντιμέτωποι με τον εαυτό μας και τις πράξεις μας. Το κάρμα για την ανευθυνότητα μας θα πληρωθεί μέσα από την αρρώστια, την απώλεια και τον πόνο που θα βιώσουμε. Μπορεί όμως και να γίνει η αφορμή η Νέα Σελήνη, να προσγειωθούμε στην πραγματικότητα, να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας και να αφιερώσουμε τις δυνάμεις μας στην φροντίδα του εαυτούς μας και των δικών μας ανθρώπων. Το τι θα επιλέξουμε να πράξουμε, είναι ατομική ευθύνη του καθενός αλλά θα αναδείξει και την κοινωνική μας ευαισθητοποίηση ή την αντικοινωνική μας συμπεριφορά. Αρκεί να έχουμε στο νου μας ότι το Σύμπαν δεν συγχωρεί σε στιγμές κρίσης την βλακεία και την ανεμελιά, και ότι πάνω από το κεφάλι μας κρέμεται αυτή την περίοδο κυριολεκτικά η δαμόκλειος σπάθη…

*Το κείμενο της Αλίντας, έχει εικόνες με έργα από ή για την Φρίδα Κάλο, την σπουδαία Μεξικάνα ζωγράφο, με το μοναδικό, έντονο σε χρωματισμούς και θεματολογία στυλ, που χρησιμοποιεί στοιχεία απ τους πολιτισμούς του Μεξικό, με επιρροές απ τον Ρεαλισμό, τον Συμβολισμό και τον Υπερρεαλισμό. Ηταν μια ξεχωριστή γυναίκα και καλλιτέχνιδα, που σφράγισε την δημιουργία των ανθρώπων.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.