Η Αλίντα Κανάκη στις μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις για αυτόν τον Οκτώβριο

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Κριός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Σχεδόν καθ’ όλη την διάρκεια του Οκτωβρίου θα βρίσκεται ο Ήλιος στον 7ο ηλιακό σας οίκο (σχέσεις, συνεταιρισμοί, γάμος), εντείνοντας την ανάγκη των εκπροσώπων του ζωδίου σας να βρίσκεστε κοντά στο ταίρι σας. Ο σύντροφός σας αποτελεί τον καθρέφτη και την αντανάκλαση σας, μέσα από την οποία θα είστε σε θέση να κατανοήσετε καλύτερα τον εαυτό σας και με την στήριξη του να καταφέρετε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες σας. Μέσα στον μήνα και με τον Ήλιο στο ζώδιο του Ζυγού θα πρέπει να βρείτε ισορροπίες μεταξύ της προσωπικής και της επαγγελματικής σας ζωής, των συμφερόντων σας και των αναγκών του συντρόφου ή του κοινωνικού σας περιβάλλοντος. Τώρα περισσότερο από ποτέ άλλοτε θα χρειαστείτε την στήριξη του συντρόφου και της οικογένειας σας. Ο Ερμής θα βρίσκεται επίσης στον 7ο οίκο σας καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, μόνο που θα είναι ανάδρομος κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα. Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε το χρονικό αυτό διάστημα για να ξεκαθαρίσετε τις επαγγελματικές ή προσωπικές σας σχέσεις. Ακούστε προσεκτικά τις σκέψεις και απόψεις τους και μην λαμβάνετε σημαντικές αποφάσεις μόνοι σας. Ακόμη και σε επαγγελματικές διαπραγματεύσεις θα πρέπει να βρείτε την μέση οδό, κάνοντας συμβιβασμούς. Όσο για υπογραφή συμβολαίων ή συμβάσεων, συνιστάται να περιμένετε μέχρι το τέλος του μήνα, ώστε να περάσει η επίδραση του ανάδρομου Ερμή.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στα τέλη της πρώτης βδομάδας του μήνα μετακινείται η Αφροδίτη από τον 8ο ηλιακό σας οίκο (σεξ και πάθη) και τον Σκορπιό στον 9ο (εξερεύνησης, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια) και στον Τοξότη. Κατά το πέρασμα αυτό ίσως κάποιοι από σας να έχετε ξεχωριστές εμπειρίες και να πάρετε μια γεύση από ξωτικές «γεύσεις» και ασυνήθιστες περιπέτειες. Οι αδέσμευτοι ίσως να έχουν μια γνωριμία με έναν αλλοδαπό, ένα άτομο διαφορετικές κουλτούρας, θρησκευτικών πεποιθήσεων ή φυλής και να ξεκινήσουν μια ερωτική περιπέτεια. Ίσως όμως και να αισθανθούν έντονη ερωτική έλξη για ένα πρόσωπο που στο παρελθόν δεν θεωρούσαν ελκυστικό. Το ενδεχόμενο δε να συναντήσουν την αγάπη σε ένα μακρινό ταξίδι είναι μεγάλο. Θα πρέπει όμως να θυμάστε, ότι με τον Ερμή ανάδρομο μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες για σταθερότητα και μακροημέρευση, εάν ξεκινήσετε κάτι καινούργιο τα πρώτα δύο δεκαήμερα. Όσο για τους δεσμευμένους, λόγω της θετικής επιρροής του Ήλιου, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε δυσκολίες, πέρα από τις προστριβές και την ασυνεννοησία που φέρνει κάθε φορά η ανάδρομη πορεία του Ερμή.

Ταύρος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Με τον Ήλιο στον Ζυγό μέχρι τις 23 Οκτωβρίου και στον 6ο ηλιακό σας οίκο (υγεία και εργασία) ,ήρθε η ώρα για σοβαρή δουλειά. Τέλος οι διακοπές, οι διασκεδάσεις, η ψυχαγωγία και οι άλλες χρονοτριβές. Μέσα στον Οκτώβριο θα πρέπει να είναι πολύ συγκεντρωμένοι στην δουλειά σας και να δίνετε προσοχή στις λεπτομέρειες. Ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσετε μικρές και θεωρητικά ασήμαντες υποθέσεις που αφήσατε το προηγούμενο διάστημα στην άκρη, τακτοποιώντας τις εκκρεμότητες σας. Και ο Ερμής θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα στον 6ο οίκο σας, μόνο που τα δύο πρώτα δεκαήμερα θα είναι ανάδρομος. Με την βοήθεια του θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε σε πιεστικά θέματα, αλλά δεν προσφέρεται η εποχή να ξεκινήσετε καινούργιες δράσεις ή έργα. Σχεδιάστε, προγραμματίστε, αλλά δραστηριοποιηθείτε μόνο προς τα τέλη του μήνα, που θα έχει περάσει η επιρροή του ανάδρομου Ερμή, εάν θέλετε να έχετε επιτυχία σ’ αυτό που σχεδιάζετε. Έντονες συζητήσεις και διαμάχες μπορεί να υπάρξουν στο εργασιακό περιβάλλον, θα είναι όμως κάτι προσωρινό. Επικεντρώστε την προσοχή σας στις υποχρεώσεις σας, γιατί ο χρόνος δεν θα είναι αρκετός να τακτοποιήσετε όσα εκκρεμούν.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στα τέλη της πρώτης βδομάδας του Οκτωβρίου μετακινείται η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης σας, στον 8ο ηλιακό σας οίκο (σεξ και πάθη) και στο ζώδιο του Τοξότη! Η διέλευση αυτή ίσως να ξυπνήσει μέσα σας κάποια μυστικά συναισθήματα που τρέφετε ή και να σας ωθήσει σε μια απαγορευμένη σχέση. Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον των εκπροσώπων του ζωδίου σας στρέφεται σε μια σταθερή και μόνιμη σχέση και όχι σε περιστασιακές ερωτικές γνωριμίες. Αναζητάτε έναν αξιόπιστο σύντροφό, με τον οποίο θέλετε να μοιραστείτε τις χαρές και τις λύπες της ζωής. Φοβάστε την προδοσία και η φοβία σας αυτή ίσως να σταθεί τελικά εμπόδιο στο να ανοίξετε την ψυχή σας στο ταίρι σας και να βοηθήσετε από την πλευρά σας να σταθεροποιηθεί η σχέση. Οι δεσμευμένοι το διάστημα αυτό ενδεχομένως να ταλαιπωρούνται από έντονα συναισθήματα ζήλιας απέναντι στον σύντροφό τους, χωρίς πολλές φορές να υπάρχει λόγος και αιτία. Το γεγονός αυτό όμως θα αποτελεί συχνή πηγή προστριβών στην σχέση ή τον γάμο.

Δίδυμοι

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Στον 5ο ηλιακό σας οίκο (δημιουργικότητα, έρωτας και παιδιά) θα βρίσκεται ο Ήλιος κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Οκτωβρίου, μια θέση που αναμένεται να δώσει στους Διδύμους υψηλή αυτοεκτίμηση αλλά και μια σχετική υπερηφάνεια για τα επιτεύγματά τους. Είναι ένα διάστημα με πολλά και ενδιαφέροντα σχέδια και μια αισιοδοξία, που θα σας βοηθήσει να προσελκύσετε την προσοχή κάποιων σημαντικών ατόμων. Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετε όμως είναι η τάση σας για αχρείαστα ρίσκα, μια και θα είστε αρκετά τυχοδιώκτες, ή την εμπλοκή σας με τον τζόγο! Γιατί η διέλευση του Ήλιου μέσα από τον 5ο οίκο μπορεί να στρέψει την προσοχή σας στην διασκέδαση, τις θορυβώδεις παρέες και τα πάρτι, όπου μπορείτε να είστε το επίκεντρο της προσοχής, και να σας απομακρύνει από τις ευθύνες σας. Και ο Ερμής θα βρίσκεται όλο τον μήνα στον 5ο οίκο, μόνο που θα είναι ανάδρομος μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Η διέλευση του αυτή θα συνοδευτεί από μια έκρηξη δημιουργικότητας, καινοτόμες δράσεις και πρωτότυπες ιδέες. Πολλοί μεταξύ σας θα έχετε την παρόρμηση να ξεκινήσετε μια δική σας δουλειά, ή όσοι είστε ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρηματίες, να την εκσυγχρονίσετε. Μην βιαστείτε να κάνετε πράξη τα όνειρά σας, τουλάχιστον όσο είναι ανάδρομος ο κυβερνήτης σας, εάν δεν είστε γεννημένοι με ανάδρομο Ερμή. Σχεδιάστε, προγραμματίστε και κινηθείτε προς τα τέλη του μήνα, εάν θέλετε να έχετε πιθανότητες επιτυχίας. Ευνοημένοι του μήνα αναμένεται να είναι όσοι δραστηριοποιούνται σε δημιουργικά επαγγέλματα, οι καλλιτέχνες, οι συγγραφείς, κλπ., καθώς θα έχετε εκρηκτική ζωτικότητα, ακόρεστη περιέργεια και ακούραστο μυαλό να παράγετε νέες ιδέες, που θα τις μετουσιώσετε σε λαμπρές δημιουργίες.    

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη μετακινείται στο τέλος της πρώτης βδομάδας του μήνα στον 7ο οίκο σας (σχέσεις, συνεταιρισμοί και γάμοι), μια διέλευση που θα ελαχιστοποιήσει την διάθεση σας για αντιπαραθέσεις και προστριβές με τον σύντροφό σας. Δεν θα έχετε την διάθεση να διαφωνήσετε και θα προτιμήσετε να υπάρξει μια ήρεμη ατμόσφαιρα στο σπίτι, παρά να περάσει το δικό σας. Οι αδέσμευτοι θα βιώσουν μια περίοδο με έντονες ερωτικές απολαύσεις και πολλές γνωριμίες. Κάθε φορά που μια γνωριμία θα αρχίσει να τους ενοχλεί, θα γυρίζουν την πλάτη και θα ρίχνονται στην επόμενη περιπέτεια. Είναι ένα χρονικό διάστημα που ελάχιστα ενδιαφέρονται για σταθερές και μακροχρόνιες σχέσεις, καθώς δεν τους γεμίζουν τα άτομα που γνωρίζουν. Τους ενδιαφέρει περισσότερο η αίσθηση της αγάπης και τα συναισθήματα της ερωτικής ολοκλήρωσης, παρά το ενδεχόμενο μια νέας σχέσης. Άλλωστε οι περίοδος δεν προσφέρεται για καινούργιες και ελπιδοφόρες σχέσεις, καθώς ο ανάδρομος Ερμής δεν μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα και μακροημέρευση, κάθε άλλο μάλιστα.    

Καρκίνος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα ο Ήλιος θα διέρχεται τον 4ο οίκο σας (οικογένεια, ρίζες και σπίτι) καθώς θα βρίσκεται στον Ζυγό και στο επίκεντρο της προσοχής σας θα βρίσκεται η οικογένεια και το σπίτι σας. Θα είστε οι στυλοβάτες της οικογένειας, αυτοί που φροντίζουν και στηρίζουν κάθε δράση, ειδικότερα σε ζητήματα οικονομικής φύσης. Μπορεί όμως να πραγματοποιήσετε αγορές σημαντικού κόστους, χωρίς να συμβουλευτείτε το ταίρι σας, κάτι που θα φέρει εντάσεις στην οικογένεια. Θα θελήσετε να έχετε τον έλεγχο όσων αφορούν την οικογένεια, θεωρώντας ότι απαλλάσσετε τους γύρω σας από ένα περιττό φορτίο, στην πραγματικότητα όμως θα προσπαθήσετε να ασκήσετε έλεγχο σε όσα συμβαίνουν γύρω σας. Και στην προσπάθεια αυτή, ίσως να γίνετε αρκετά αυταρχικοί. Και ο Ερμής θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα στον 4ο οίκο σας, μόνο που μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα είναι ανάδρομος. Μέσα στον Οκτώβριο θα σκεφτούν κάποιοι του ζωδίου σας να ανοίξουν μια οικογενειακή επιχείρηση ή να διευθύνουν μια υφιστάμενη επιχείρηση τους από το σπίτι. Δεν είναι απίθανο να περιβάλλεστε από βιβλία, να μελετάτε και να αποκτάτε νέες γνώσεις. Η διέλευση του Ερμή σας κάνει αρκετά επινοητικούς και έχετε αρκετές ασυνήθιστες ιδέες ή καινούργια σχέδια. Σημαντικό ωστόσο είναι να σπάσετε τα στεγανά σας, απομακρυνόμενοι από παραδοσιακές μεθόδους και στερεότυπα επίλυση προβλημάτων και να αποβάλλετε τις προκαταλήψεις σας, εάν θέλετε πραγματικά να παρουσιάσετε κάτι νεωτεριστικό στην δουλειά σας.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Την πρώτη βδομάδα του μήνα θα βρίσκεται η Αφροδίτη στον 5ο ηλιακό σας οίκο (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά), για να περάσει στην συνέχεια για τον υπόλοιπο Οκτώβρη στον 6ο οίκο (υπηρεσίες, υγεία, εργασία) και στο ζώδιο του Τοξότη. Λόγω των διελεύσεων αυτών θα υπάρχει μια αρκετά αρμονική ατμόσφαιρα στην δουλειά, η οποία θα έχει άμεση θετική αντανάκλαση και στην ζωή στο σπίτι. Ο Οκτώβριος είναι ένας ήρεμος μήνας για τα συναισθηματικά σας, που προσφέρεται για ρομαντικές χειρονομίες. Η συμβίωση θα είναι αρμονική και η καθημερινότητα χωρίς ιδιαίτερες διαφωνίες και προβλήματα. Εάν υπήρχαν ανοιχτά μέτωπα στην συντροφική σας ζωή, τώρα θα έχετε την ευκαιρία να τα κλείσετε και να προχωρήσετε μπροστά. Οι Καρκίνοι θα είναι επιτέλους ήρεμοι, ισορροπημένοι στο πετσί τους, εφησυχασμένοι, εκτιμώντας τα όσα έχουν κατακτήσει στην προσωπική τους ζωή. Ας μην ξεχνάμε όμως τον ανάδρομο Ερμή, που μπορεί να προκαλέσει κάποιες προστριβές και προβλήματα συνεννόησης, τα οποία όμως δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σημαντικά ή να έχουν μακροχρόνιες συνέπειες.   

Λέων

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο 3ος οίκος σας (οικογένεια, αδέλφια, συγγενείς) ενεργοποιείται κατά το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου με το πέρασμα του Ήλιου από το ζώδιο του Ζυγού. Κατά το διάστημα αυτό πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας μπορεί να αισθάνεστε την έντονη ανάγκη για συχνή αλλαγή σκηνικού. Μπορείτε δε να προσαρμοστείτε εύκολα σε κάθε περιβάλλον, όπου και να βρεθείτε και όποιες συνθήκες και να αντιμετωπίσετε. Η περιέργεια σας θα είναι έντονη, καθώς και η όρεξη σας για απόκτηση νέων γνώσεων, ενώ θα θελήσετε να μεταφέρετε γνώσεις και εμπειρίες στους γύρω σας. Θα έχετε κάθε λόγο να είστε τώρα περήφανοι για τις πνευματικές σας ικανότητες, χωρίς να χρειαστεί να επιβληθείτε των γύρω σας. Η λογική σας και η ικανότητα ανάλυσης των δεδομένων θα σας βοηθήσει να βρείτε την σύνδεση εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους καταστάσεων και να κατανοήσετε ευκολότερα τα τεκταινόμενα γύρω σας. Και ο Ερμής θα διέρχεται μέσα στον Οκτώβριο τον 3ο ηλιακό σας οίκο, μόνο που θα είναι ανάδρομος μέχρι τις 18.10. Η διέλευση του αυτή θα σας χαρίσει ευγλωττία, έντονο πνεύμα και ζωντάνια. Θα είστε σε θέση να παρακολουθείτε ταυτόχρονα και να επεξεργάζεστε πλήθος πληροφοριών, εντοπίζοντας τις χρήσιμες για την σταδιοδρομία σας. Οι νέες γνώσεις είναι για σας ζωτικής σημασίας, γιατί θα σας βοηθήσουν αφενός να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο γύρω σας, και αφετέρου να προσαρμοστείτε γρηγορότερα στις διαμορφούμενες συνθήκες. Θα ξεχωρίσετε έτσι από τους ανταγωνιστές σας και να κάνετε ένα άλμα στην καριέρα σας.      

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Μετά το τέλος της πρώτης βδομάδας του μήνα μετακινείται η Αφροδίτη από τον Σκορπιό και τον 4ο οίκο σας (οικογένεια, ρίζες, σπίτι) στον Τοξότη και στον 5ο ηλιακό οίκο (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά). Η διέλευση αυτή θα ξυπνήσει στο ζώδιο σας να ανάγκη να βιώσετε ρομαντικές περιπέτειες και έντονο αισθησιασμό, άλλοι μέσα στην σχέση τους, άλλοι σε βραχύβιες σχέσεις. Για το ζώδιο σας ο μήνας αυτός προσφέρεται να αναζητήσετε νέους τρόπου αυτοέκφρασης μέσα σε μια σχέση και αυτοπροσδιορισμού της σεξουαλικότητας σας. Είναι η φάση που σας ενδιαφέρει η αγάπη περισσότερο σαν ιδέα, παρά στην πράξη. Έχετε ανάγκη να σας θαυμάζουν για τα χαρίσματα και τα επιτεύγματα σας, γι’ αυτό και έχετε μια ατέλειωτη σειρά θαυμαστών που θα καλύπτουν την ανάγκη σας αυτή. Να περιμένετε μέσα στον Οκτώβριο αρκετά δώρα από τους θαυμαστές σας, με τα οποία θα προσπαθήσουν να αιχμαλωτίσουν την προσοχή σας, εσείς όμως δεν αναμένεται να ενδιαφερθείτε για τίποτε περισσότερο από ένα επιφανειακό φλερτ ή από μια περιστασιακή ερωτική γνωριμία. 

Παρθένος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα ο Ήλιος θα διέρχεται τον 2ο ηλιακό σας οίκο (χρήματα, αγαθά και αισθήματα), τον καθαρά οικονομικό οίκο ενός ωροσκοπίου. Μέσα στον Οκτώβριο θα επικεντρώσετε τις προσπάθειες σας σε πρακτικές λύσεις των προβλημάτων που έχετε, παρά τις μεγάλες σας φιλοδοξίες. Τώρα θα είναι πολύ σημαντικότερο να σταθεροποιήσετε τα εισοδήματά σας, χωρίς να κινδυνεύετε από τις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες της εποχής. Πολλές φορές μια διέλευση του Ήλιου μέσα από τον 2ο οίκο φέρνει θετικές εξελίξεις σε επίπεδο καριέρα, όπως είναι μια καλύτερη θέση με μεγαλύτερο μισθό. Δεν θα λείπει όμως και η όρεξη σας για ποιοτικά καλά και ακριβά αγαθά, για τα οποία θα είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε σημαντικά χρηματικά ποσά. Και ο Ερμής θα διέρχεται από τον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας, μόνο που θα είναι ανάδρομος μέχρι τις 18.10. Η διέλευση του αυτή σας προικίζει με ασυνήθιστο για το ζώδιο σας ρεαλισμό, προσγειώνοντας σας στην πραγματικότητα. Πολλοί αυτοαπασχολούμενοι ή επιχειρηματίες του ζωδίου σας θα επικεντρώσουν τις προσπάθειες τους στο πως να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο αποδοτικές, μεγιστοποιώντας το κέρδος. Με την διέλευση του Ερμή μέσα από τον 2ο οίκο οι Παρθένοι θα έχουν αυξημένη διαίσθηση αναφορικά με τα οικονομικά τους και το ένστικτο τους θα τους κατευθύνει στην πιο επικερδή γι’ αυτούς συναλλαγή. Δυστυχώς όμως για σας, ο μήνας θα έχει αρκετά απρόβλεπτα και παρά τις έντονες και συντονισμένες σας προσπάθειες, ίσως να μην καταφέρετε όσα ελπίζετε.   

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στο τέλος της πρώτης βδομάδας του Οκτωβρίου μετακινείται η Αφροδίτη στο ζώδιο του Τοξότη και στον 4ο ηλιακό σας οίκο, ο οποίος αντιπροσωπεύει την οικογένεια, τις ρίζες και την εστία σας. Είναι η περίοδος που θα λατρέψετε το σπίτι σας, θα απολαμβάνετε να περνάτε χρόνο μέσα σ’ αυτό και θα προσπαθήσετε να φέρετε την αρμονία στον σπίτι και την οικογενειακή σας ζωή, μέσα από ορισμένες παραδοσιακές αξίες. Επέτειοι γνωριμίας ή γάμου θα δώσουν αφορμή για όμορφες συγκεντρώσεις συγγενών και φίλων, ενώ μια εξόρμηση με το ταίρι σας θα σας χαρίσει μοναδικές στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης. Προσοχή θα χρειαστεί μόνο κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα, καθώς ο Ερμής θα είναι ανάδρομος και μπορεί να φέρει ασυνεννοησία ή προστριβές, που θα χαλάσουν την όμορφη αυτή ατμόσφαιρα. Όσο για τους αδέσμευτους, ίσως να έχουν μια γνωριμία μέσα στον Οκτώβριο με ένα άτομο που θα τους φανεί ότι το γνωρίζουν ήδη πολύ καλά, στην ουσία όμως θα τους είναι άγνωστο. Κάντε μικρά και προσεκτικά βήματα, ιδίως την περίοδο του ανάδρομου Ερμή.    

Ζυγός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα στο ζώδιο σας και στον 1ο ηλιακό σας οίκο, αυτό της προσωπικότητας σας, προικίζοντας σας με ισχυρή θέληση, αυτοπεποίθηση, θάρρος και αισιοδοξία. Εάν προσπαθήσετε πραγματικά, μπορείτε να πετύχετε σπουδαία πράγματα μέσα στον Οκτώβριο σε κάθε τομέα της ζωή σας. Θα είναι δύσκολο να έως ακατόρθωτο να σας υποσκελίσει κανείς ή να ακυρώσει τις προσπάθειες σας. Τα τυχόν προβλήματα σας θα τα αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία και ως προκλήσεις που θα πρέπει να υπερνικήσετε και θα καταφέρετε πολύ καλά αποτελέσματα. Υπάρχει ωστόσο ο κίνδυνος για κάποιους του ζωδίου σας να μπερδέψουν το θάρρος με το θράσος και την αυτοπεποίθηση με την αγένεια, με αποτέλεσμα να δυναμιτίζουν οι ίδιοι τις προσπάθειες τους. Και ο Ερμής θα διέρχεται καθ’ όλη την διάρκεια του Οκτωβρίου το ζώδιο σας, όντας όμως ανάδρομος κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα. Με την διέλευση αυτή θα έχετε έντονη την επιθυμία της αυτοέκφρασης αλλά και της ανταλλαγής πληροφοριών. Θα έχετε την δυνατότητα να εκφράσετε πιο ξεκάθαρα και άμεσα τις απόψεις σας, με ευεργετικό αποτέλεσμα στις σχέσεις σας με συναδέλφους, συνεργάτες ή συνεταίρους. Ίσως να υπάρξουν και κάποια σύντομα ταξίδια για επαγγελματικούς ή ακόμη και καθαρά πνευματικούς λόγους, όπως για την επίσκεψη ενός μουσείου ή μια πολιτιστικής εκδήλωσης που σας ενδιαφέρει.        

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει στο τέλος της πρώτης βδομάδας του Οκτωβρίου στο ζώδιο του Τοξότη και στον 3ο ηλιακό σας οίκο, που σχετίζεται με την επικοινωνία, τα αδέλφια και τους συγγενείς σας. Ο Οκτώβριος θα είναι μια από τις καλύτερες περιόδους του έτους να πραγματοποιήσετε κάποια ταξίδια αναψυχής, είτε έχετε σύντροφο, είτε όχι. Με την Αφροδίτη στον 3ο οίκο θα δείχνετε την αγάπη σας στο ταίρι σας με κάθε δυνατό τρόπο και θα θέλετε να το κάνετε χαρούμενο και ευτυχισμένο. Θα είστε όμως αρκετά πιο διεκδικητικοί από το συνηθισμένο, κάτι που θα ξενίσει το ταίρι σας, λόγω και της διέλευσης και του Άρη μέσα από το ζώδιο σας. Το αρνητικό της διέλευσης του Άρη είναι ότι δεν θα είστε ιδιαίτερα πρόθυμοι να ακούσετε και να λάβετε σοβαρά τις απόψεις του ή τα συναισθήματα του, με συνέπεια να υπάρξουν προβλήματα. Και αν λάβουμε υπόψη μας ότι κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα είναι ο Ερμής ανάδρομος, οι προστριβές μπορεί να είναι πολλές και ιδιαίτερα έντονες, προκαλώντας σημαντική ζημιά στην σχέση σας. 

Σκορπιός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Μια βδομάδα πριν την εκπνοή του Σεπτεμβρίου μετακινήθηκε ο Ήλιος στο ζώδιο του Ζυγού και στον 12 οίκο σας (μυστικά και απόκρυφα, όνειρα και ψυχική υγεία), όπου και θα παραμείνει για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, πριν περάσει στο ζώδιο σας. Είναι ένα χρονικό διάστημα που θα θελήσετε να απομονωθείτε και θα κρατήσετε τους γύρω σας σε κάποια απόσταση. Θα καταφέρετε να βρείτε τις ισορροπίες σας, αποβάλλοντας κάθε ψυχικό βάρος που κουβαλάτε μέσα σας, κλείνοντας οριστικά παλιές υποθέσεις και παραμερίζοντας επώδυνες μνήμες. Οι αντίπαλοι σας ίσως να ενεργοποιηθούν ξανά και να εξαπολύσουν επίθεση εναντίων σας, η πιθανότητα ωστόσο να έρθετε σε ανοιχτή ρήξη μαζί τους είναι υπό τις παρούσες συνθήκες μηδαμινή. Ο Ερμής συνεχίζει επίσης την διέλευση του μέσα από τον 12 οίκο σας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 5 Νοεμβρίου, όταν θα περάσει στο ζώδιο σας. Το δύσκολο της διέλευσης αυτής είναι ότι θα πρέπει να κρατήσετε τις σκέψεις και τις απόψεις σας για τον εαυτό σας. Ίσως να δημιουργήστε λανθασμένες εντυπώσεις μέσα στο μήνα σε άτομα που δεν σας γνωρίζουν καλά, κάτι που μπορεί να είναι αρκετά επώδυνο και δύσκολο να αναστρέψετε, ειδικά εάν είναι συνάδελφοι ή συνεργάτες. Σε τέτοιες περιστάσεις θα πρέπει να είστε απόλυτα ειλικρινείς με τους συνομιλητές σας, ελπίζοντας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το θετικό της περιόδου είναι, ότι θα μπορέσετε να κατανοήσετε τις πραγματικές σας επιθυμίες και ανάγκες, ώστε να θέσετε ξεκάθαρους στόχους και να χαράξετε μια νέα ενδεχομένως πορεία πλεύσης.      

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στα τέλη της πρώτης βδομάδας του μήνα θα εγκαταλείψει η Αφροδίτη το ζώδιο σας για να περάσει στον Τοξότη και στον 2ο ηλιακό σας οίκο, που αντιπροσωπεύει τα χρήματα, τα υλικά αποκτήματα και τα αισθήματα σας. Όσο θα διαρκεί η διέλευση αυτή θα σας προσελκύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά η πολυτέλεια, τα ακριβά είδη και η άνετη, σχεδόν έκλυτη ζωή. Ίσως δε να προχωρήσετε σε κάποιες αγορές που υπερβαίνουν κατά πολύ τις οικονομικές σας δυνατότητες, και εκεί είναι που θα αρχίσουν τα μεγάλα προβλήματα με τον σύντροφό σας, ιδίως εάν είστε παντρεμένοι. Κάποιοι άλλοι του ζωδίου σας ίσως να θεωρήσετε ότι το ταίρι σας δεν κάνει ότι μπορεί για να σας προσφέρει μια «αξιοπρεπή» διαβίωση και να έρθετε σε σύγκρουση μαζί του, απαιτώντας πολλά περισσότερα από τις δυνατότητες του. Όσο για τους ελεύθερους, τον Οκτώβριο υπάρχει το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση, που όμως θα υπόσχεται υλικό όφελος. Προσοχή θα χρειαστεί από όλους στο ενδεχόμενο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, που συνοδεύεται συχνά από μια τέτοια διέλευση της Αφροδίτης.      

Τοξότης

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Με τον Ήλιος στον Ζυγό για το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου ενεργοποιείται ο 11ος ηλιακός οίκος του ωροσκοπίου σας, ο τομέας της ζωής σας που αφορά τις φιλικές σας σχέσεις, την δραστηριοποίηση σας σε ομαδικές δραστηριότητες και την κοινωνική σας δράση. Μέσα στον Οκτώβριο θα βρείτε στήριξη στις προσπάθειες σας όχι μόνο από τα άτομα με τα οποία συνδέεστε από δεσμούς αίματος, αλλά και από εκείνα, με τα οποία σας δένουν κοινοί στόχοι και όνειρα. Προβλέπονται αρκετές νέες επαφές μέσα στον Οκτώβριο, που κάποιες από αυτές ενδεχομένως να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τους επαγγελματικούς σας στόχους. Η επιδίωξη σας τώρα θα είναι να αποκτήσετε δημοτικότητα παρά να συγκεντρώσετε δύναμη στα χέρια σας. Και ο Ερμής θα διέρχεται τον 11ο οίκο σας, ανάδρομος μέχρι τις 18 του μήνα. Με την διέλευση αυτή θα προσπαθήσετε να παρουσιάσετε τις επιδιώξεις σας, όποιες και αν είναι, από την θετικότερη για τα συμφέροντα σας οπτική. Κάποιες φορές μπορεί να πετύχει το πείραμα, άλλες φορές όμως θα μπερδέψει τους συνομιλητές σας ακόμη περισσότερο. Γεγονός είναι ωστόσο ότι γνωρίζετε επακριβώς τι θέλετε και πως να το πετύχετε, θα χρειαστείτε όμως κάποια χρόνο για να τα καταφέρετε. Κάποιες ενέργειες σας μπορεί επίσης να φαίνονται περίεργες ή ακόμη και παράλογες στους γύρω σας, θα έχουν όμως πρακτικό αποτέλεσμα για σας και αυτό είναι το σημαντικότερο. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στα τέλη της πρώτης βδομάδας θα μετακινηθεί η Αφροδίτη στο ζώδιο σας και στον 1ο ηλιακό σας οίκο, αυτόν της προσωπικότητας σας, φέρνοντας σας στην πρώτη γραμμή. Είναι η καλύτερη στιγμή να είστε εντελώς ειλικρινείς με τον εαυτό σας, για να έχετε θετικά αποτελέσματα σε αυτό που επιδιώκετε. Η γοητεία σας θα είναι έντονη μέσα στον Οκτώβριο, το ίδιο και σεξαπίλ σας, με αποτέλεσμα να προσελκύετε τον κόσμο χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια κοντά σας. Προβλέπεται ένας μήνας απολαύσεων, διασκέδασης και πολλών γνωριμιών που θα σας απογειώσει ψυχικά. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας θα έχετε κάθε δυνατότητα για διασκέδαση, περιστασιακούς έρωτες και επιφανειακές γνωριμίες, εάν είναι αυτό που θέλετε στην παρούσα φάση. Μπορεί όμως και να μην σας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο, και να αποζητάτε έναν σύντροφο ψυχής και μια σταθερή σχέση. Στην περίπτωση αυτή φροντίστε να ξεκινήσετε την νέα σας σχέση προς τα τέλη του μήνα, αφού περάσει η επίδραση του ανάδρομου Ερμή, για να έχει αυξημένες πιθανότητες μακροημέρευσης.      

Αιγόκερως

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα διέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου το ζώδιο του Ζυγού και θα ενεργοποιεί τον 10ο  οίκο του ωροσκοπίου τους, που αφορά την καριέρα και τον δημόσιο βίο σας. Αυτή η διέλευση μπορεί να φέρει θετικές αλλαγές στην επαγγελματική και κοινωνική σας ζωή και γενικά σε ότι έχει σχέση με τις φιλοδοξίες και την καριέρα σας, καθώς και με την κοινωνική σας καταξίωση. Ενδεχομένως να επιδιώκετε να αναγνωριστούν οι επαγγελματικές σας επιτυχίες και η συμβολή σας στο κοινωνικό σύνολο. Ο Ήλιος θα σας παρέχει αρκετές ευκαιρίες να το καταφέρετε και να αποδείξετε τις οργανωτικές και διοικητικές σας ικανότητες, διεκδικώντας με αξίωση μια υψηλότερη θέση στον επαγγελματικό στίβο. Άλλωστε θα επιδιώξετε την επιτυχία μέσα στον μήνα, ανεξάρτητα από το κόστος που θα κληθείτε να πληρώσετε. Τον 10ο  οίκο σας διέρχεται και ο Ερμής, ο οποίος θα βρίσκεται ανάδρομος από τις αρχές μέχρι τις 18 Οκτωβρίου. Το ιδιαίτερα εύστροφο μυαλό σας μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα στις επαγγελματικές σας δραστηριότητες, ιδίως εάν είστε αυτοαπασχολούμενοι ή επιχειρηματίες. Θα έχετε απίστευτη ικανότητα να προσαρμόζεστε στις διαμορφούμενες συνθήκες και θα βρίσκεστε πάντοτε την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος για να επωφεληθείτε των συνθηκών. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες ενδεχομένως να επιδιώξουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητες τους σε νέες κατευθύνσεις, ας φροντίσουν όμως να κάνουν πράξη τα σχέδια τους μετά την ανάδρομη πορεία του Ερμή.      

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη περνάει στα τέλη της πρώτης βδομάδας του μήνα στον Τοξότη και στον 12ο ηλιακό σας οίκο (μυστικά, κρυμμένα, όνειρα και ψυχική υγεία), κάνοντας σας λίγο πιο εσωστρεφείς. Θυμάστε ξαφνικά ότι η ευτυχία δεν είναι κατ’ ανάγκη δημόσιο θέαμα και προσπαθείτε και πάλι να την διαφυλάξετε από τα αδιάκριτα βλέμματα. Κατά βάση όμως αυτό μπορεί να οφείλεται στην φυσική σας συστολή, στην αβεβαιότητα που επικρατεί για το μέλλον της σχέσης σας ή στην διάθεση σας για ρομαντισμό. Θα είστε ωστόσο ελαφρά μελαγχολικοί μέσα στον Οκτώβριο, θλιμμένοι από κάτι που σας απασχολεί. Και μέσα στο περίεργο αυτό κλίμα, υπάρχει αυξημένο το ενδεχόμενο να υποβάλετε το ταίρι σας σε ένα είδος δοκιμασίας, για να διαπιστώσετε τα πραγματικά συναισθήματα του απέναντι σας ή ακόμη και να δείτε εάν θα σας λείψει η παρουσία του. Συνιστάται ωστόσο να μην το παρακάνετε με τα παιχνίδια αυτά του νου, γιατί ο ανάδρομος Ερμής παραφυλάει να δημιουργήσει εντάσεις και προβλήματα.       

Υδροχόος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος έχει περάσει στον Ζυγό από τα τέλη του Σεπτεμβρίου, όπου και θα παράμεινε μέχρι τις 23.10, ενεργοποιώντας τον 9ο ηλιακό σας οίκο (εξερεύνησης, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια). Η διέλευση αυτή θα γεννήσει δίψα για νέες περιπέτειες στο ζώδιο σας, να μάθετε καινούργια πράγματα ή να ταξιδέψετε σε μακρινά και ξωτικά μέρη. Κάποιο από σας θα θελήσουν να αλλάξουν δουλειά, άλλοι να αλλάξουν επάγγελμα, ώστε να ξεκινήσετε κάτι εντελώς καινούργιο που, θα σας επιτρέψει να αναπνεύσετε έναν αέρα ελευθερίας. Θέλετε να αφήσετε πίσω σας παλιά και άλυτα προβλήματα και να ξεκινήσετε σε καινούργιες βάσεις, με καλύτερες προοπτικές. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή με την παρούσα διέλευση να μάθετε καινούργια πράγματα, να αναπτύξετε νέες δεξιότητες ή να ανακαλύψετε μια δημιουργική πλευρά του εαυτού σας που δεν υποπτευόσασταν ότι διαθέτετε. Και ο Ερμής θα διέρχεται τον 9ο οίκο σας, ανάδρομος μέχρι τις 18.10, προειδοποιώντας σας να είστε προσεκτικοί με τα μελλοντικά σας σχέδια, γιατί θα υπάρξουν πιθανές οικονομικές απώλειες που δεν έχετε υπολογίσει. Η διέλευση του Ερμή μπορεί επίσης να φέρει συγκρούσεις με την οικογένεια ή με το ταίρι σας. Εάν έχετε την δική σας επιχείρηση, θα χρειαστεί να εργαστείτε αρκετά σκληρά μέσα στον μήνα και να ασχοληθείτε με την επίλυση αρκετών προβλημάτων που θα προκύψουν στην πορεία. Το κυριότερο όμως μέλημα σας θα πρέπει να είναι η συμπίεση του λειτουργικού σας κόστους.    

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται τις πρώτες μέρες του μήνα στον 10ο οίκο σας (καριέρα και δημόσιος βίος), για να περάσει μετά το τέλος της πρώτης βδομάδας του Οκτωβρίου στον Τοξότη και τον 11ο οίκο (φιλία, ομάδες και κοινωνική δράση). Η διέλευση της αυτή σας κάνει αρκετά πιο κοινωνικούς και θα έχετε την διάθεση να έρθετε σε επαφή ή να επικοινωνήσετε σε περισσότερο κόσμο. Σηματοδοτεί μια εξαιρετική περίοδο για την σύσφιξη των σχέσεων σας, την αναθέρμανση παλιών φιλικών σχέσεων ή για την διεύρυνση του φιλικού και κοινωνικού σας κύκλου. Εάν είστε σε σχέση, μπορείτε τώρα να ξεπεράσετε προβλήματα και να εμβαθύνετε την σχέση σας. Να είστε ωστόσο προσεκτικοί στους αυτόκλητους συμβούλους σχέσεων, γιατί θα κάνουν περισσότερο κακό στην σχέση σας παρά καλό. Να μην εμπιστεύεστε κανέναν το διάστημα αυτό για τα προσωπικά σας προβλήματα  πέρα από τον σύντροφό σας, ούτε καν τους πιο κοντινούς και έμπιστους σας φίλους.

Ιχθείς

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Για κάτι περισσότερο από τρεις βδομάδες θα ενεργοποιεί ο Ήλιος τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας (σεξ και πάθη), όσο θα διέρχεται μέσα από το ζώδιο του Ζυγού. Είναι η εποχή του θα αποκαλυφθούν κάποια μυστικά και θα ξεκαθαρίσουν ορισμένες θολές καταστάσεις. Είναι επίσης μια περίοδος που θα συμβούν αρκετές αλλαγές στην ζωή σας, στις οποίες συνιστάται να μην εναντιωθείτε, αλλά να τις δείτε σαν ευκαιρία να κάνετε κάτι καινούργιο. Κάτι θα αναγκαστείτε να αποχωριστείτε, μπορεί ένα υλικό αγαθό, ίσως και κάποιο άτομο, που όμως θα είναι προς όφελος σας, μια και θα αισθανθείτε σε βάθος χρόνου ανακούφιση. Ο Οκτώβριος μπορεί επίσης να σας φέρει αντιμέτωπους με τις φοβίες σας, τις οποίες θα πρέπει να παλέψετε και να αποφύγετε να πέσετε σε αδράνεια και κατάθλιψη. Και ο Ερμής συνεχίζει την διέλευση του μέσα από τον 8ο οίκο σας καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, μόνο που είναι ανάδρομος μέχρι τις 18.10, ωθώντας σας να ξεδιαλύνετε κάποια μυστήρια, φτάνοντας στον πάτο των καταστάσεων. Όπως είναι φανερό, οι πλανητικές διελεύσεις Ήλιου και Ερμή ευνοούν τις επαγγελματικές ασχολίες που έχουν σχέση με την έρευνα και επίλυση μυστηρίων, όπως είναι οι ιδιωτικοί ντεντέκτιβ και οι δημοσιογράφοι, που θα καταφέρουν με επιτυχία να αποκαλύψουν μυστικά. Ενδεχομένως κάποιοι Ιχθείς να ασχοληθούν μέσα στον Οκτώβριο με την μεταφυσική και τις απόκρυφες τέχνες, άλλοι με την παραψυχολογία ή την ψυχανάλυση. Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρξει αύξηση των εισοδημάτων σας από κρυφές πηγές, από μαύρο χρήμα ή παράνομες-παράτυπες συναλλαγές.      

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Μετά τα τέλη της πρώτης βδομάδας η Αφροδίτη μετακινείται στο ζώδιο του Τοξότη και στον 10ο ηλιακό σας οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος), δίνοντας στους εκπροσώπους του ζωδίου σας την ευκαιρία να αυξήσετε την κοινωνική σας επιρροή ή να επιτύχετε μια θετική εξέλιξη στην καριέρα σας, που σε κάθε περίπτωση θα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον σύντροφό σας. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας θα έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν πραγματικά αξιόλογες γνωριμίες και να ξεκινήσουν μια καινούργια σχέση με ένα άτομο που θα τους στηρίξει και θα τους βοηθήσει να αναπτυχθούν επαγγελματικά. Στα μάτια κάποιων του κοινωνικού ή φιλικού σας περιβάλλοντος, μπορεί να φαίνεται σαν σχέση ευκαιρίας, ότι εκμεταλλεύεστε την δύναμη ή επιρροή του συντρόφου σας, εσείς όμως θα ξέρετε ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, γι’ αυτό δεν χρειάζεται να δίνετε ιδιαίτερη σημασία. Φροντίστε ωστόσο να ξεκινήσετε την νέα σας σχέση προς τα τέλη του μήνα, όταν θα έχει εξασθενήσει η επίδραση του ανάδρομου Ερμή, για να έχει αυξημένες πιθανότητες μακροημέρευσης.