Η Αλίντα Κανάκη βλέπει στη Νέα Σελήνη των Ιχθύων, ένα πολύ ρομαντικό φεγγάρι

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου είναι στις 13 του μήνα, στις 12:21 μ.μ. τοπική ώρα και πραγματοποιείται στο ζώδιο των Ιχθύων, στις 23ο  03΄. Μια Σελήνη στο ζώδιο των Ιχθύων, το πιο ευαίσθητο από τα ζώδια του ζωδιακού, φέρνει ευαισθησίες στην επιφάνεια αλλά και μια πολύ μεγαλύτερη ενσυναίσθηση του περιβάλλοντα χώρου μας και των συνθηκών που επικρατούν γύρω μας. Τις μέρες που επηρεάζει η Νέα Σελήνη μπορεί να αισθανθούμε ανασφαλείς ή ανεπαρκείς, να γίνουμε λίγο πιο παθητικοί στην ζωή μας και να περιμένουμε να δούμε που θα μας βγάλουν οι εξελίξεις, αντί να οδηγούμε εμείς τα βήματα μας. Εάν όμως είμαστε δημιουργικά άτομα ή έχουμε πνευματικές αναζητήσεις, θα ωφεληθούμε από τον Ποσειδώνα και την πηγαία φαντασία των Ιχθύων, κάτι που θα δώσει μια νέα ώθηση στις ασχολίες ή τις αναζητήσεις μας.

Όχι κακές ειδήσεις – επιτέλους

Η Νέα Σελήνη του Μαρτίου είναι η πρώτη από μια μακρά σειρά δύσκολων φεγγαριών, που δεν έχει βαριά ενέργεια, δεν συνοδεύεται από δύσκολες όψεις και δεν φέρνει κακές ειδήσεις. Θα πρέπει ωστόσο να σημειώσουμε ότι παραμένει ενεργό το τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού της 17.2 και συνεχίζει να επηρεάζει και να καθορίζει το περίγραμμα των γεγονότων που βιώνουμε την περίοδο αυτή. Είναι μια περίοδος με αυστηρά και άκαμπτα μέτρα και περιορισμούς, οι εμπνευστές των οποίων ή έχουν ιδιαίτερα αυξημένη την αίσθηση της τάξης ή είναι χαοτικοί, χωρίς αρχές, με την τάση να υποτιμούν τους ανθρώπους γύρω τους. Ωστόσο, καθώς εμπλέκεται ο Ουρανός, πάντα υπάρχει έντονο το στοιχείο του απρόβλεπτου, όχι μόνο ως προς τις επιμέρους εξελίξεις, αλλά και ως προς την τελική έκβαση οποιασδήποτε δράσης. Και βέβαια, ο Ουρανός ως ο κατ’ εξοχήν επαναστάτης πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, δεν θα επιτρέψει να περάσουν αυταρχικές συμπεριφορές, χωρίς να κινητοποιήσει τουλάχιστον κάποια μερίδα της κοινωνίας που θα τις πολεμήσει. Ο ωροσκόπος της Νέας Σελήνης είναι στον Καρκίνο, που έχει κυβερνήτη του την Σελήνη. Η θέση του ωροσκόπου στον χάρτη της Σελήνης της 13 Μαρτίου φωτίζει την δράση ατόμων που δεν μπορούν να σκεφτούν καθαρά, βρίσκονται υπό το κράτος πανικού, θα θέλανε να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα ή αντίθετα είναι πομπώδη και επιδιώκουν να εκπληρώσουν ένα πολύ συγκεκριμένο όνειρο ή στόχο τους. Στις αποφάσεις τους ωστόσο είναι διστακτικοί και κάθε τους βήμα αποτελεί και ένα νέο δίλλημα. Με την Σελήνη στον 10ο οίκο, δείχνει ότι πρόκειται για άτομα που ελέγχουν τους άλλους από το βάθρο που βρίσκονται και έχουν την τάση να εξουσιάζουν ή να προσπαθούν να τους επηρεάσουν, επιβάλλοντας τελικά την άποψη τους. Ας σημειωθεί ότι ο δέκατος οίκος στην πολιτική αστρολογία αντιπροσωπεύει τον βασιλέα, όπου υπάρχει βασιλεία, τον αρχηγό του κράτους ή τον πρωθυπουργό, τα δημόσια πρόσωπα και την άρχουσα τάξη των χωρών. Είναι ένας πολύ σημαντικός οίκος, που απεικονίζει την τιμή, την φήμη και την αξιοπιστία της χώρας.

Άτομα εξουσίας στο επίκεντρο μεγάλων σκανδάλων -κι άλλων!

Ο 10ος οίκος είναι ιδιαίτερα ενεργοποιημένος το διάστημα αυτό, καθώς φιλοξενεί τον Ήλιο, την Σελήνη, την Αφροδίτη, τον Ποσειδώνα αλλά και τον Χείρωνα. Ο Ήλιος στον 10ο οίκο φέρνει στο προσκήνιο άτομα που μπορεί να τύχουν δημόσιας αναγνώρισης, μπορεί όμως και να ατιμαστούν λόγω σκανδάλων. Η Σελήνη στην θέση αυτή τονίζει την εσωτερική ανάγκη που έχουμε για την επιτυχία των στόχων πάση θυσία.  Ο Ποσειδώνας στον 10ο οίκο οδηγεί στην παρόρμηση και την ανάγκη για την δημόσια αναγνώριση της αξίας μας. Πρόκειται όμως συχνά για άτομα που κρύβουν το πραγματικό τους πρόσωπο, έχουν υπέρμετρες φιλοδοξίες και ενεργούν δόλια.  Η θέση του Χείρωνα στον οίκο αυτό φανερώνει άτομα εξουσίας που μπορεί μεν να έχουν καλές προθέσεις ως προς τα μέτρα που παίρνουν, ωστόσο θα αντιμετωπίσουν την γενική κατακραυγή, που μπορεί σε κάποιους να στοιχίσει ακόμη και το αξίωμα τους. Από ότι φαίνεται από τις θέσεις που έχουν πάρει οι βασικοί πλανήτες σε σχέση με την Πανσέληνο, θα πρέπει να περιμένουμε και νέες πολιτικές και κοινωνικές εντάσεις το διάστημα που ακολουθεί, κακές κυβερνητικές αποφάσεις, με μια αυξημένη δόση εμμονής στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν παρθεί. Και νέα σκάνδαλα είναι πολύ πιθανό να έρθουν στην επιφάνεια, και από άλλους χώρους του δημόσιου βίου, ενώ δεν αποκλείεται να θυσιαστούν κάποια πρόσωπα εξουσίας προκειμένου να κατευναστούν τα πνεύματα, με αμφίβολο ωστόσο αποτέλεσμα. Και όλη αυτή η ατμόσφαιρα που θα επικρατεί, θα έχει κακό αντίκτυπο στην διεθνή εικόνα της χώρας, με απρόβλεπτα αποτελέσματα. 

Στην άκρη για λίγο ευθύνες και υποχρεώσεις

Ως προς τις κύριες όψεις τώρα που συνδέονται με την Νέα Σελήνη του Μαρτίου έχουμε μια σύνοδο Σελήνης-Αφροδίτης, μια σύνοδο Ήλιου-Ποσειδώνα και μια σύνοδο Αφροδίτης-Ποσειδώνα, που θα τις εξετάσουμε με την σειρά. Η σύνοδος Σελήνης-Αφροδίτης είναι μια ευοίωνη όψη, που φέρνει χαρά, γαλήνη, αρμονία, στοργικά συναισθήματα, καθώς και δημιουργικότητα. Ευνοεί τις συναισθηματικές σχέσεις, αλλά και τις κοινωνικές μας επαφές, τις φιλικές μας σχέσεις και την διαχείριση των οικονομικών μας. Είναι μια εξαιρετική περίοδος να συσφίξουμε τις φιλικές μας σχέσεις, να βελτιώσουμε τις ερωτικές μας, αλλά και να χαλαρώσουμε, να διασκεδάσουμε, να κοινωνικοποιηθούμε και γενικά να περάσουμε καλά. Όταν έχουμε θετικές όψεις με την Αφροδίτη ευνοούνται τα ψώνια ή οι παρεμβάσεις αισθητικής φύσης στους χώρους μας ή επάνω μας, καθώς είναι επίσης η προστάτης της μόδας, κύριος εκφραστής της καλαισθησίας. Ωστόσο, η Αφροδίτη μας κάνει και λίγο οκνηρούς το διάστημα αυτό, περισσότερο προσανατολισμένους στην ικανοποίηση των παθών μας μέσα από την αναζήτηση των απολαύσεων, απωθώντας ευθύνες και υποχρεώσεις. Η σύνοδος Ήλιου-Ποσειδώνα από την άλλη αυξάνει την ευαισθησία μας, οξύνει την διαίσθηση μας καθώς και την ενσυναίσθηση μας. Το διάστημα αυτό θα επηρεαζόμαστε από τις εκδηλώσεις ή την στάση των γύρω μας απέναντι μας, κάτι που θα μπορούσε να είναι θετικό ή αρνητικό, ανάλογα με τα άτομα που μας περιβάλλουν και την προδιάθεση που έχουν απέναντι μας. Εάν μας περιβάλλουν αρνητικοί ή τοξικοί άνθρωποι, το διάστημα αυτό μπορεί να αισθανθούμε ότι μας απομυζούν ενεργειακά, μας εξαντλούν. Είναι επίσης πολύ πιθανό να εμφανίσουμε συμπτώματα έντονου άγχους, οι φοβίες μας να γίνουν πιο έντονες, να υποφέρουμε από κατάθλιψη ή να εκδηλώσουμε ψυχοσωματικές ασθένειες. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να θέσουμε τα όρια μας, τα οποία οφείλουν να σεβαστούν οι γύρω μας, για να μπορέσουμε να έχουμε κάποια ισορροπία. Το διάστημα επίσης που ακολουθεί ενδεχομένως να μας προσελκύσει ο πνευματικός ή ο μεταφυσικός κόσμος ή να τονωθεί το ενδιαφέρον μας για τέτοιας φύσης ζητήματα. Χρειάζεται όμως κάποια προσοχή, καθώς ο Ποσειδώνας θολώνει τα όρια μεταξύ του υπαρκτού και του ανύπαρκτου, του πραγματικού και του φανταστικού και κινδυνεύουμε να πλανηθούμε και να οδηγηθούμε σε απατηλά μονοπάτια.

Ερωτευμένα ζευγάρια, συνέχεια περιορισμών και fake news

Τέλος, η σύνοδος Αφροδίτης-Ποσειδώνα δημιουργεί τις ευνοϊκές εκείνες συνθήκες, που επιτρέπουν στα ζευγάρια να μονιάσουν και να συνδεθούν εκ νέου, αυτή τη φορά σε ένα πιο ουσιαστικό, πνευματικό επίπεδο. Η όψη αυτή έχει την δυναμική να γεννήσει νέους έρωτες και συναισθηματικές σχέσεις, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα ρομαντική, ιδεαλιστική και ονειρική πλανητική συνεύρεση. Είναι επίσης και μια όψη που ενισχύει την φαντασία, οπότε ευνοεί όσους έχουν δημιουργική φύση ή ασχολούνται με την καλλιτεχνία. Επειδή εμπλέκεται όμως ο Ποσειδώνας, ελλοχεύει πάντοτε ο κίνδυνος της εξαπάτησης, της απογοήτευσης, ακόμη και του σκανδάλου που μπορεί να φέρει μια λανθασμένη μας επιλογή ή η εμμονή μας να αγνοούμε τα σημάδια, που μας δείχνουν το πραγματικό πρόσωπο του ανθρώπου που εξιδανικεύουμε. Αν και η Νέα Σελήνη μπορεί να χαρακτηριστεί ρομαντική, λόγω της έντονης επίδρασης της Αφροδίτης και του Ποσειδώνα, ωστόσο το περιβάλλον σκηνικό των ημερών μας θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί. Οι περιορισμοί δεν θα έχουν τελειωμό, το ίδιο και οι αντιδράσεις, και καλό είναι να είμαστε λίγο πιο υποψιασμένοι στην ανάγνωση των ειδήσεων, γιατί η προπαγάνδα αλλά και τα fake news καλά θα κρατούν…

Οι εικόνες στο κείμενο της Αλίντας είναι λεπτομέρειες από έργα της Αυστραλής εικαστικού Sarah Hickey, που αγαπά να φτιάχνει έργα της όλα όσα αφορούν στην φεμινιστική της ιδεολογία και στάση ζωής.