Η Αλίντα Κανάκη στις μηνιαίες αστρολογικές προβλέψεις αυτού του Αυγούστου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Κριός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος ενεργοποιεί μέσα στον Αύγουστο τον 5ο ηλιακό σας οίκο (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά) και θα σας παρακινήσει από την θέση του αυτή να δώσετε βαρύτητα στην δημιουργική πλευρά του χαρακτήρα σας, να ασχοληθείτε με τα χόμπι σας, να την εκφράσετε όμως ακόμη και μέσα από την δουλειά σας, κάτι που θα σας αναζωογονήσει. Η συγγραφή, ο χορός ή η ζωγραφική μπορεί να φέρουν πέρα από ευχαρίστηση και αναγνωρησιμότητα.  Σημαντική πηγή χαράς και ευχαρίστησης θα αποτελεί επίσης η επαφή σας με τα παιδιά ή με άτομα νεαρής ηλικίας, ενώ δεν αποκλείεται η κατάκτηση επάθλων στον αθλητισμό ή στον ερωτικό στίβο. Τα παιδιά διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ζωή σας αυτό τον μήνα και τα ζευγάρια που επιδιώκουν να δημιουργήσουν οικογένεια, ίσως διαπιστώσουν τώρα ότι σύντομα θα γίνουν γονείς. Στις 23 του μήνα περνάει ο Ήλιος στην Παρθένο και στον 6ο ηλιακό σας οίκο, αναγκάζοντας σας να εστιάσετε κατά το τελευταίο δεκαήμερο σε ζητήματα εργασίας και καριέρας. Ο ανταγωνισμός στον επαγγελματικό τομέα θα είναι εξαιρετικά σκληρός το διάστημα αυτό, αλλά έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια σπουδαία επαγγελματική γνωριμία. Ο Ερμής θα περάσει όλο τον μήνα στον 6ο ηλιακό σας οίκο, στον τομέα της εργασίας και της υγείας. Θα εμβαθύνετε σε λεπτομέρειες της δουλειάς σας ή σε νέες εξελίξεις του χώρου σας και θα καταφέρετε να βελτιώσετε σημαντικά το γνωστικό σας επίπεδο. Ίσως όμως να εστιάσετε περισσότερο από ότι θα έπρεπε σε λεπτομέρειες, με κίνδυνο να χάσετε την συνολική εικόνα. Έχετε ωστόσο κατά νου, ότι δεν θα είναι ένας κατάλληλος μήνας να ξεκινήσετε μακροχρόνιες δράσεις, ιδίως μετά τα μέσα Αυγούστου, γιατί στις 23/8 γυρίζει ο Ερμής ανάδρομος και θα υπάρξουν εμπόδια, καθυστερήσεις, ακυρώσεις και όλες οι γνωστές παρενέργειες που φέρνει κάθε φορά ο ανάδρομος Ερμής. Είναι ένα διάστημα δε, που μπορεί να προκύψουν προβλήματα υγείας.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα παραμείνει όλο τον Αύγουστο στον 5ο ηλιακό σας οίκο, καθώς θα κινείται ανάδρομη. Δεν είναι μια καλή χρονική περίοδος για την αισθηματική ζωή, ιδίως των ελεύθερων που θα ήθελαν να ξεκινήσουν μια καινούργια σχέση. Τον Αύγουστο ίσως να τους συνεπάρει μια καινούργια γνωριμία, να θεωρήσουν ότι βρήκαν επιτέλους το άλλο τους μισό και να κάνουν πολλές τρέλες, που αργότερα θα τις πληρώσουν ακριβά. Ενδόμυχα θα υπάρχει πάντοτε ο φόβος μήπως τους εγκαταλείψει το νέο τους ταίρι και θα βρεθούν για μια ακόμη φορά μόνοι. Και είναι γεγονός ότι σχέσεις που ξεκινούν με την Αφροδίτη ανάδρομη, σπάνια έχουν μακροημέρευση και ευτυχή κατάληξη. Όσοι βρίσκεστε δε ήδη σε μια σχέση, ο Αύγουστος, παρόλο του ότι είναι μήνας διακοπών και χαλαρής διάθεσης, θα σας ταλαιπωρήσει πολύ λόγω των συνεχών εντάσεων και προστριβών. Θυελλώδεις καβγάδες και παθιασμένα μονιάσματα θα εναλλάσσονται εν ριπή οφθαλμού. Κάποιοι μεταξύ σας ίσως το απολαύσετε, γενικά όμως θα είναι ένας εξαντλητικός από ψυχικής άποψης μήνας. Η Πανσέληνος στον Υδροχόο (1/8) και στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας μπορεί να είναι θετική για όσους μεταξύ σας θέλουν εδώ και καιρό να ασχοληθούν με ένα χόμπι ή μια νέα δραστηριότητα. Στα επαγγελματικά σας προβλέπεται η στενή συνεργασία με μια μεγάλη ομάδα έργου που θα δώσει ώθηση στα σχέδια σας. Στην προσωπική ζωή η ευτυχία κρύβεται στα μικρά και ασήμαντα πράγματα. Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα (16/8) και στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σας μπορεί να σας αποκαλύψει μια άγνωστη δημιουργική πλευρά του χαρακτήρα σας. Η ενέργεια σας θα διοχετευθεί σε πράξεις και έργα, που με την πάροδο του χρόνου θα σας φέρουν επιτυχία και ευημερία. Η πνευματική επαφή με τους γύρω σας αποκτά τώρα πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα από τις επιφανειακές επαφές και τις κενές διασκεδάσεις. Η Πανσέληνος στους Ιχθείς (31/8) και στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας θα σας βοηθήσει να ολοκληρώσετε έργα ή δράσεις που έχετε ξεκινήσει στο παρελθόν ή έχουν μείνει ημιτελή. Για αρκετούς ίσως να υπάρξουν αποκαλύψεις που θα ανατρέψουν τα δεδομένα σε κάποιους τομείς της ζωής τους. Ίσως δε, ανασφάλειες του παρελθόντος, κόμπλεξ ή ανησυχίες, που θεωρούσατε ότι είχατε ξεπεράσει, να επανεμφανιστούν.    

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 2, 7, 17, 24, 26, 30

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο: 1, 12, 15

Ταύρος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος διέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου τον 4ο ηλιακό σας οίκο, κάτι που υποδεικνύει ότι θα σας απασχολήσουν ζητήματα οικογένειας και σπιτιού. Γίνεται επιτακτική για σας η ανάγκη το διάστημα αυτό να νοιώσετε οργανικό κομμάτι της οικογένειας με την στενότερη ή την ευρύτερη της έννοια. Επισκέψεις στα πάτρια εδάφη, στην πόλη ή την περιοχή που πέρασε κανείς τα παιδικά του χρόνια δεν θα πρέπει να αποκλειστούν. Μπορεί επίσης να εμπλακείτε ενεργά στην  διευθέτηση διαφορών μεταξύ συγγενών, ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις. Είναι επίσης η κατάλληλη εποχή να κάνετε επισκευές στο σπίτι ή να δεχθείτε επισκέψεις από συγγενικά πρόσωπα. Κατά το δεύτερο δεκαήμερο ίσως να υπάρξουν απρόβλεπτα γεγονότα που θα επηρεάσουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Στις 23 Αυγούστου μετακινείται ο Ήλιος στην Παρθένο και στον 5ο ηλιακό σας οίκο, στρέφοντας την προσοχή σας κατά την τελευταία βδομάδα του μήνα στην δημιουργική πλευρά του χαρακτήρα σας ή στα ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά σας. Ο Ερμής θα διέρχεται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα τον 5ο ηλιακό σας οίκο, τον τομέα των διασκεδάσεων, της ευχαρίστησης και του σεξ. Παρόλα αυτά, από την θέση του αυτή, διεγείρει την δημιουργική πλευρά του χαρακτήρα σας και σας ωθεί να ασχοληθείτε με πράγματα που σας ευχαριστούν. Ορισμένοι του ζωδίου σας ίσως να αλλάξετε δουλειά το διάστημα αυτό, που θα έχει χαμηλότερες αμοιβές, αλλά θα είναι ένα αντικείμενο που σας ενδιαφέρει. Ίσως δε κάποιοι να εγκαταλείψουν τελείως την καριέρα τους και να ασχοληθούν με μια δημιουργική ασχολία που τους γεμίζει. Παρόλα αυτά, έχετε κατά νου, ότι ο Αύγουστος δεν ευνοεί την έναρξη μακροπρόθεσμων καινούργιων σχεδίων, λόγω της ανάδρομης Αφροδίτης αλλά και του Ερμή, που και αυτός γυρίζει ανάδρομος μετά τις 23 Αυγούστου. Εάν είστε σπουδαστές ή φοιτητές, την περίοδο της ανάδρομης πορείας του Ερμή οι αποδώσεις στις σπουδές σας θα είναι κατώτερες του αναμενόμενου.  

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα παραμείνει μέσα στον Αύγουστο στον 4ο ηλιακό σας οίκο, όντας ανάδρομη. Δεν είναι μια θετική περίοδος για ζητήματα οικογένειας και σπιτιού για το ζώδιο σας. Η ανάδρομη Αφροδίτη, όχι μόνο δεν ευνοεί τις καινούργιες γνωριμίες, για όσους είναι αδέσμευτοι, αλλά δημιουργεί προστριβές και προβλήματα και στις υπάρχουσες σχέσεις. Θα υπάρχει διάχυτη η υποψία ότι το ταίρι σας, σας απατά, κάτι που θα στηρίζεται πιθανόν σε ένα επιφανειακό και ακίνδυνο φλερτ. Παρόλα αυτά, η υποψία και οι σκηνές ζηλοτυπίας που θα ακολουθήσουν, μπορεί να προκαλέσουν μια πολύ σοβαρή κρίση στην σχέση, που σε κάποιες περιπτώσεις ίσως και να καταλήξει στον χωρισμό. Θα καταφέρετε να σώσετε την σχέση ή τον γάμο σας, μόνο εάν δεν διστάσετε να δείξετε έμπρακτα τα πραγματικά σας συναισθήματα για τον σύντροφό σας. Μόνο έτσι θα τον μαλακώσετε και θα τον πείσετε να σας συγχωρήσει. Και στα οικονομικά σας όμως θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί αυτό το μήνα, να αποφύγετε τις παρορμητικές αγορές και να εγκαταλείψετε τα σχέδια για ψώνια που ξεφεύγουν από τις οικονομικές σας δυνατότητες. Διαφορετικά θα βρεθείτε σε πολύ δύσκολη θέση στο άμεσο μέλλον. Η Πανσέληνος την 1η Αυγούστου στον Υδροχόο και στον 10ο ηλιακό σας οίκο μπορεί να σας ευνοήσει με την αναγνώριση των ικανοτήτων σας και να φέρει ένα οικονομικό μπόνους. Πολλά μεγάλα έργα θα πάρουν το διάστημα αυτό μια πιο συγκεκριμένη μορφή και ορισμένοι μεταξύ σας θα κάνουν ένα σημαντικό βήμα στην σταδιοδρομία τους, ίσως κατακτώντας μια υψηλότερη θέση. Η Νέα Σελήνη στις 16 Αυγούστου στον Λέοντα, στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας, θα σας ωθήσει να αποτραβηχτείτε από τα πλήθη και να χαλαρώσετε. Ίσως να απολαύσετε το διάστημα αυτό την φροντίδα συγγενικών προσώπων. Η Νέα Σελήνη φέρνει πολλές ευκαιρίες για το ζώδιο σας για πνευματική ανάπτυξη και ισορροπία, που θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε, αποβάλλοντας οτιδήποτε σας εμποδίζει να εξελιχθείτε. Η Πανσέληνος στους Ιχθείς στις 31 Αυγούστου και στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας, θα σας ωθήσει να σκεφτείτε, τι είναι αυτό που σας δίνει χαρά και ευχαρίστηση στην ζωή, και να ασχοληθείτε μ’ αυτό. Με δεδομένο ότι η Πανσέληνος αυτή βρίσκεται σε σύνοδο με τον Κρόνο, ίσως να αισθανθείτε, ότι κάποια σχέση ασκεί πίεση επάνω σας ή να αρχίσετε να αισθάνεστε αυξημένη ευθύνη για ένα άτομο του περιβάλλοντος σας.

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 1, 9, 12, 13, 17, 25, 29

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:  3, 5, 15, 20, 26, 28

Δίδυμοι

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Τις τρείς πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου φιλοξενείται ο Ήλιος στον 3ο ηλιακό σας οίκο (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς) και θα υπάρξει αυξημένη πνευματική δραστηριότητα. Σας ελκύει η κάθε μορφής επικοινωνία και οι εργασίες που σχετίζονται με επαφές με κόσμο. Είναι για σας ένας μήνας κινητικότητας και δράσης και κάποιοι του ζωδίου σας ίσως να χρειαστεί να μετακινηθείτε ή να ταξιδέψετε για τις ανάγκες της δουλειάς σας. Από τις μετακινήσεις δε αυτές θα αποκομίσετε νέες εμπειρίες που θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο μέλλον. Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα μπορεί με τις τρέχουσες πλανητικές επιρροές να αλλάξουν ριζικά κάποιες από τις σχέσεις σας. Η επικοινωνία θα δυσκολέψει, κάτι που θα οφείλεται στην αυξημένη συναισθηματικότητα και την έλλειψη λογικής αντιμετώπισης των καταστάσεων. Εάν δεν προσέξετε, μπορούν οι καταστάσεις να πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις και να οδηγηθείτε σε διαζύγια ή στην απότομη διακοπή συνεργασιών ή συνεταιρισμών. Την τελευταία βδομάδα του μήνα μετακινείται ο Ήλιος στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας και στον ζώδιο της Παρθένου, αυξάνοντας την ανάγκη σας για οικογενειακή θαλπωρή. Ο χώρος σας, η οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα βρίσκονται στο επίκεντρο του κόσμου σας. Ο Ερμής θα βρίσκεται όλο τον μήνα στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας, στον τομέα του σπιτιού και της οικογένειας. Ίσως να επισκεφτείτε τους γονείς σας το διάστημα αυτό, εάν μένουν μακριά, ή μπορεί να εκδράμετε στον τόπο καταγωγής σας, όπου περάσατε τα παιδικά σας χρόνια. Κάποιες φορές, όταν διέρχεται ο Ερμής τον 4ο οίκο, οι άνθρωποι αρχίζουν να συλλέγουν βιβλία ή να εμπλουτίζουν την βιβλιοθήκη του σπιτιού τους. Επιτυχία στις επαγγελματικές τους ασχολίες θα έχουν όσοι Δίδυμοι ασχολούνται με κτηματομεσιτικά, οργανώνουν μετακομίσεις κατοικιών και γραφείων, οι σχεδιαστές εσωτερικού χώρου και οι διακοσμητές. Ας έχετε κατά νου όμως, ότι δεν θα πρέπει να εκπονείτε μακροχρόνια σχέδια μέσα στον Αύγουστο, μια και μετά τις 23 του μήνα γυρίζει ο Ερμής ανάδρομος και υπάρχει σοβαρή επιβράδυνση των εξελίξεων. Εάν έχετε σχεδιάσει διακοπές για την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου ή σκοπεύετε να ανακαινίσετε τον χώρο σας, προετοιμαστείτε για σοβαρά προβλήματα, αναβολές και απρόβλεπτα.     

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα παραμείνει στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας καθ’ όλη την διάρκεια του Αυγούστου, κινούμενη ανάδρομα, ασκώντας πίεση στις επικοινωνίες και στις σχέσεις σας με συγγενικά πρόσωπα. Αποτελεί μια δύσκολη περίοδο, μια και όχι μόνο δεν ευνοεί νέες επαφές και επικοινωνίες, αλλά προκαλεί προβλήματα και παρεξηγήσεις στις υπάρχουσες σχέσεις. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί μέσα στον Αύγουστο, γιατί ενδεχομένως να υποστείτε οικονομικές απώλειες εξ΄ αιτίας κάποιων σχέσεων σας. Εάν βρίσκεστε σε μια φάση διαπραγμάτευσης για την σύναψη μιας συμφωνίας, συνιστάται πολύ μεγάλη προσοχή στις πληροφορίες που λαμβάνετε, γιατί μπορεί να μην είναι απόλυτα ακριβείς. Όχι απαραίτητα επειδή θα θελήσουν να σας εξαπατήσουν, αλλά ίσως να έχουν και οι ίδιοι εξαπατηθεί ή να έχουν κάνει λανθασμένες εκτιμήσεις. Η Πανσέληνος της 1ης Αυγούστου στον Υδροχόο και στον 9ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια) μπορεί να φέρει απροσδόκητα γεγονότα. Εστιάστε σε ζητήματα σπουδών, ταξιδιών, σεμιναρίων ή στην επίλυση νομικών θεμάτων. Ιεραρχήστε εκ νέου τις προτεραιότητες σας, ξεκαθαρίστε θολές περιοχές της ζωής σας και αναπροσαρμόστε αρχές, θέσεις και απόψεις. Η Νέα Σελήνη της 16ης Αυγούστου στον Λέοντα και στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας θα σας αναγκάσει να αλλάξετε σχέδια, επειδή θα υπάρξουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Αναζητήστε πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να βρείτε λύσεις στα προβλήματα σας. Είναι μια πολύ καλή χρονική περίοδος για διδασκαλία, σπουδές ή την έναρξη της δικής σας επιχειρηματικής προσπάθειας, ειδικά εάν είστε άτομο δημιουργικό. Ευνοείται η συγγραφή, η επιμέλεια και η έκδοση λογοτεχνικών έργων. Η Πανσέληνος στους Ιχθείς στις 31 Αυγούστου και στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σας (καριέρα και δημόσιος βίος) προβλέπεται να φέρει θετικές εξελίξεις σε ζητήματα φήμης, καταξίωσης και δημόσιας προβολής. Απρόβλεπτες εξελίξεις θα επηρεάσουν θετικά την καριέρα σας, ενώ εάν ασχολείστε με την συγγραφή, το διάστημα αυτό θα ολοκληρώσετε ένα ογκώδες συγγραφικό έργο. Η Πανσέληνος στους Ιχθείς θα αποκαλύψει μυστικά και θα σας δοθούν απαντήσεις σε ζητήματα που σας βασάνιζαν.     

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 2, 10, 14, 17, 24, 29

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:  1, 5, 8, 20, 26, 27

Καρκίνος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Τις τρεις πρώτες βδομάδες του Αυγούστου θα βρίσκεται ο Ήλιος στον 2ο ηλιακό οίκο του ζωδίου σας, τον κατ’ εξοχήν οικονομικό οίκο του ωροσκοπίου. Τώρα η προσοχή σας θα στραφεί στα αποκτήματα, στην περιουσία και στην γενικότερη οικονομική σας κατάσταση. Η διέλευση αυτή του Ήλιου θα σας κάνει την περίοδο αυτή πιο γενναιόδωρους με τους γύρω σας. Μπορεί να σας κάνει όμως και λίγο πιο θεατρίνους αναφορικά με τις συναισθηματικές σας σχέσεις και να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε το ταίρι σας για να βελτιώσετε την δική σας εικόνα. Στις αρχές του μήνα φροντίστε να κρατήσετε για τον εαυτό σας τα καινούργια επαγγελματικά σχέδια που μπορεί να έχετε. Την τελευταία βδομάδα που θα περάσει ο Ήλιος στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας και στο ζώδιο της Παρθένου, ξεκινάει μια περίοδος με έντονη κινητικότητα, επαφές, διαπραγματεύσεις ή την ολοκλήρωση ημιτελών σχεδίων. Το κλίμα στην δουλειά αλλάζει άμεσα προς το καλύτερο και επανέρχεται σταδιακά η ηρεμία. Ο Ερμής θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας, στον τομέα των συγγενών και της επικοινωνίας. Το διάστημα αυτό ίσως να είστε αρκετά ευάλωτοι και να επιτρέψετε στους γύρω σας να δουν κάποιες από τις πλευρές του χαρακτήρα σας που σας κάνουν τον ιδανικό ηγέτη. Ο Ερμής στην θέση αυτή σας προικίζει με ταλέντα και σας κάνει οργανωτικούς αλλά και ικανούς να διατηρήσετε τον έλεγχο μιας κατάστασης, όσο δύσκολες συνθήκες και αν επικρατούν. Το κακό είναι ότι θα είστε τόσο απορροφημένοι από την επαγγελματική σας ζωή, που δεν θα δίνετε σημασία σε τίποτε άλλο. Μην ξεκινάτε ωστόσο μακροχρόνια έργα μέσα στον μήνα, γιατί ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στις 23/8 και θα υπάρξουν καθυστερήσεις, εμπόδια, ίσως και ακυρώσεις. Εάν έχετε προγραμματίσει κάποιο ταξίδι για τα τέλη του μήνα, θα πρέπει να αναμένετε προβλήματα στην πορεία.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται μέσα στον Αύγουστο στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας, στον καθαρά οικονομικό τομέα, και θα κινείται ανάδρομη. Ίσως κερδίσετε αρκετά χρήματα το διάστημα αυτό, αλλά θα προτιμήσετε να τα αποταμιεύσετε, παρά να τα ξοδέψετε σε περιττές αγορές και ψώνια. Όσο αφορά την αισθηματική σας ζωή, ο μήνας θα είναι αρκετά περίπλοκος. Κάποιοι μεταξύ σας θα είστε τόσο απορροφημένοι από την καριέρα σας, που θα παραμελήσετε τελείως σύντροφο και οικογένεια, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του. Η έλλειψη ερωτικής επιθυμίας θα κάνει τα πράγματα λίγο χειρότερα και θα γεννήσει σκέψεις στο ταίρι σας, μήπως το απατάτε. Και σε κάποιες περιπτώσεις θα συμβαίνει κάτι τέτοιο. Μια μερίδα Καρκίνων θα είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν παράλληλες ερωτικές περιπέτειες το διάστημα αυτό,  από την άλλη όμως θα φοβούνται ταυτόχρονα τις αποκαλύψεις και την πιθανότητα να χάσουν το ταίρι τους. Όσοι αποφασίσουν αυτό το μήνα να παντρευτούν, το κίνητρο πίσω από την απόφαση τους θα βασίζεται αποκλειστικά σε υπολογισμούς και όχι στο συναίσθημα. Οι μοναχικοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας, δεν φαίνεται να έχουν σημαντικές εξελίξεις μέσα στον Αύγουστο. Απολαύστε τις διακοπές σας και θα έρθουν καλύτερες εποχές. Την 1η Αυγούστου έχουμε την Πανσέληνο στον Υδροχόο, που πραγματοποιείται στον 8ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, στον δεύτερο σημαντικότερο οικονομικό οίκο, ο οποίος όμως αντιπροσωπεύει και την ερωτική σας ζωή και τα πάθη σας. Θα δώσετε τις μέρες αυτές προτεραιότητα σε οικονομικά ζητήματα, θα εξοφλήσετε ένα δάνειο σας ή θα τακτοποιήσετε φορολογικές εκκρεμότητες. Οι μέρες ευνοούν τις επενδύσεις, που θα μπορούσαν να αποφέρουν σημαντικά κέρδη στο μέλλον. Στην προσωπική σας ζωή η λίμπιντο σας χτυπάει κόκκινο και ίσως να προσπαθήσετε να αποπλανήσετε ένα άτομο που έχετε βάλει στο μάτι εδώ και καιρό. Η Νέα Σελήνη στις 16 Αυγούστου στον Λέοντα και στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας, συνιστά να δουλέψετε σκληρά για να πετύχετε ότι ονειρεύεστε, αντί να ονειρεύεστε χωρίς να πράττετε. Η οικονομική σας κατάσταση θα αρχίσει να σταθεροποιείται, όταν αρχίσετε να αποταμιεύετε. Ωστόσο κάποιοι μεταξύ σας θα χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους για να κάνουν σημαντικές αγορές. Προσοχή μόνο να μην είναι παρορμητικές οι αποφάσεις σας. Σε γενικές γραμμές είναι οι μέρες ήρεμες και τα περισσότερα από τα προβλήματα σας θα αποτελούν αποκύημα της φαντασίας σας. Η δεύτερη Πανσέληνος του Αυγούστου, στις 31 του μήνα στους Ιχθείς, ενεργοποιεί τον 9ο οίκο, που αφορά την ανώτατη εκπαίδευση, τα ταξίδια και την εξερεύνηση. Εκμεταλλευτείτε την ευεργετική της ενέργεια να βελτιώσετε τις γνώσεις και τις δεξιότητες σας, να ολοκληρώσετε τις σπουδές σας ή να αποκτήσετε ένα γνωστικό πλεονέκτημα, που θα βοηθούσε στην προώθηση της καριέρας σας. Επαγγελματικά ταξίδια ευνοούνται, αλλά και ταξίδια αναψυχής, που θα σας βοηθούσαν να ξεκουραστείτε και να χαλαρώσετε. Υποθέσεις που εκκρεμούν μπορούν τώρα να κλείσουν οριστικά και στο πλαίσιο αυτό ίσως να χρειαστεί να επισκεφτείτε τον δικηγόρο σας για να δώσετε οριστικό τέλος σε επώδυνες καταστάσεις.   

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 3, 6, 20, 21, 26, 30

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:  10, 13, 18, 28

Λέων

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο σας το μεγαλύτερο μέρος του μήνα και στον 1ο ηλιακό οίκο, αυτόν της προσωπικότητα σας. Είναι μια διέλευση που τονίζει την ατομικότητα και βοηθάει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας. Το διάστημα αυτό θα προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τους καθημερινούς περιορισμούς και να διεκδικήσετε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σας. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να πειραματιστείτε με την εξωτερική σας εμφάνιση ή να αλλάξετε συνήθειες και συμπεριφορές. Η ομαδική επαγγελματική δραστηριότητα δεν σας ευνοεί αυτή την χρονική περίοδο, ούτε και το να ακολουθήσετε τις συμβουλές τρίτων. Την τελευταία βδομάδα του μήνα (23/8) περνάει ο Ήλιος στην Παρθένο και στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τον καθαρά οικονομικό τομέα του ωροσκοπίου και ασχολείστε περισσότερο με τα υλικά αποκτήματα, με την διαχείριση της περιουσίας ή επεξεργάζεστε στρατηγικές, πως να αυξήσετε τα εισοδήματα σας. Είναι ένας μήνας εσωτερικής αναδιάρθρωσης για σας, που θα πρέπει να καταπολεμήσετε τα κόμπλεξ που σας ταλαιπωρούν και να θέσετε προτεραιότητες στις δράσεις σας. Το πρώτο δεκαήμερο θα μπορείτε με αρκετή άνεση να διεκπεραιώσετε ζητήματα επαγγελματικής φύσης, αλλά μετά τα μέσα του μήνα δεν θα λείψουν οι εντάσεις. Ο Ερμής θα περάσει όλο τον Αύγουστο στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας, στον τομέα των οικονομικών και της περιουσίας σας. Το διάστημα αυτό θα έχετε την εύνοια της τύχης αλλά και την επιδεξιότητα να επιλύσετε καταστάσεις ή να αισθανθείτε διαισθητικά, από που θα μπορέσετε να βγάλετε χρήματα. Αρκετές θα είναι οι λαμπρές ιδέες σας, για το πως θα εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες και θα αυξήσετε τα εισοδήματα σας. Μην ξεκινάτε ωστόσο μακροχρόνιες δράσεις μέσα στον Αύγουστο, μια και ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στις 23 του μήνα και φέρνει τις γνωστές σε όλους μας παρενέργειες. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνετε σπάταλοι, να κάνετε αψυχολόγητες αγορές ή αντίθετα, να γίνετε τσιγκούνηδες.  

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη είναι ανάδρομη μέσα στον Αύγουστο στο ζώδιο σας, με αποτέλεσμα να τονώνονται οι ανασφάλειες σας. Θα έχετε ανάγκη την διαρκή επιβεβαίωση της αγάπης του συντρόφου σας, τον διαρκή θαυμασμό του και την εκτίμηση του, κάτι από ένα σημείο και μετά θα γίνει κουραστικό. Η σχέση σας δεν θα διανύει την πιο ήρεμη περίοδο, με εσάς να έχετε τα ψυχολογικά σας και να προκαλείτε εντάσεις με τις ανασφάλειες που θα σας ταλαιπωρούν. Ορισμένοι ίσως να σκεφτείτε να χωρίσετε, προκειμένου να απολαύσετε την ελευθερία σας, αλλά στην σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσε το ταίρι σας να σας γυρίσει την πλάτη, θα σας λούζει κρύος ιδρώτας. Και αν δεν μιλάμε για αντιφατική συμπεριφορά… Την περίοδο της ανάδρομης κίνησης της Αφροδίτης ίσως να ξεθάψετε επίσης αισθηματικές αποτυχίες του παρελθόντος και να αναψηλαφίσετε τις αποφάσεις σας, προσπαθώντας να καταλάβετε που κάνατε λάθος. Κάτι τέτοιο όμως θα οδηγήσει σε ανώφελη ψυχική ταλαιπωρία και θα επηρεάσει με αρνητικό τρόπο την αυτοεκτίμηση σας, χωρίς να αποφέρει κανένα πρακτικό όφελος. Την 1η Αυγούστου έχουμε την Πανσέληνο στον Υδροχόο, η οποία ενεργοποιεί τον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας (σχέσεις, συνεταιρισμοί και γάμοι). Θα πρέπει να αφήσετε για λίγο τα εσωτερικά σας προβλήματα στην άκρη και να ασχοληθείτε με την επίλυση προβλημάτων με συναδέλφους, συνεταίρους, φίλους ή σύντροφο. Παλιά και άλυτα ζητήματα θα απαιτήσουν τώρα άμεση λύση. Τίποτε δεν μπορεί να μείνει για αύριο! Η Νέα Σελήνη στο ζώδιο σας στις 16 Αυγούστου θα φέρει ευκαιρίες για κάτι καινούργιο. Θα υπάρξουν νέα σχέδια, ίσως και καινούργιες δράσεις. Είναι ευκαιρία να ασχοληθείτε σοβαρά με τον εαυτό σας και να προσπαθήσετε να αλλάξετε ή να απαλλαγείτε από κακές συνήθειες και συμπεριφορές. Είναι επίσης μια εξαιρετική χρονική στιγμή να αλλάξετε την εξωτερική σας εμφάνιση, ώστε να ανανεωθείτε. Η δεύτερη Πανσέληνος του Αυγούστου στις 31/8 στους Ιχθείς, ενεργοποιεί τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας (σεξ, πάθη και αναγέννηση) και ορισμένοι θα αναζητήσετε την σεξουαλική ικανοποίηση στο ξένο και απαγορευμένο, καθώς ο απαγορευμένος καρπός είναι πιο γλυκός. Προσοχή ωστόσο μην σας πάρει χαμπάρι ο σύντροφός σας… Ο 8ος οίκος όμως έχει σχέση και με τα οικονομικά σας. Το διάστημα αυτό μπορεί να έχετε την ευκαιρία να εξοφλήσετε ένα δάνειο, να τακτοποιήσετε εκκρεμότητες φορολογικές, να επιστρέψετε κάποια δανικά χρήματα ή θα σας επιστρέψουν χρήματα που δανείσατε.

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 2, 6, 14, 17, 19, 29

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:  1, 5, 10, 13, 20, 26, 27, 31

Παρθένος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα εγκατασταθεί τις τρείς πρώτες βδομάδες του Αυγούστου στον Λέοντα και στον 12ο ηλιακό σας οίκο (μυστικά, απόκρυφα, ψυχική υγεία και ψυχολογία), σηματοδοτώντας μια δύσκολη περίοδο για σας. Η πιθανότητα να περάσετε ένα διάστημα εσωστρέφειας, όσο κοινωνικοί και αν είστε, είναι μεγάλη. Θα προτιμάτε την μοναξιά, τα ήσυχα βράδια, την συντροφιά ενός βιβλίου και θα αποφεύγετε τις θορυβώδεις, μεγάλες παρέες. Η επαγγελματική σας ζωή πιθανόν να επιβραδύνει λίγο αυτή την περίοδο, κάτι που θα ταιριάζει απόλυτα στην ψυχική σας διάθεση. Στις 23 του μήνα που περνάει ο Ήλιος στο ζώδιο σας και στον 1ο ηλιακό οίκο, βρίσκεστε πια στο επίκεντρο της δράσης. Ξεκινάει μια περίοδος ενός μήνα που μπορείτε να πετύχετε πολλά! Κυρίως δε, θα έχετε εξαιρετικές αντοχές και ακόρεστη όρεξη για δράση. Το πρώτο μισό του μήνα προσφέρεται για καινούργιες επαγγελματικές δραστηριότητες, επαφές και νέες συμφωνίες. Ο Ερμής θα διέρχεται όλο τον Αύγουστο το ζώδιο σας και τον 1ο οίκο, τον τομέα της προσωπικότητα σας. Το διάστημα αυτό θα έχετε την δυνατότητα να βελτιώσετε πολλά πράγματα στους τομείς της δουλειάς ή των σπουδών. Καινούργιες ιδέες θα κάνουν την εμφάνιση τους και σε συνδυασμό με τις νέες τεχνολογίες θα μπορέσετε να ανοίξετε καινούργιες πόρτες. Μην επιχειρείτε ωστόσο να ξεκινήσετε μακροχρόνια έργα ή δράσεις μετά τα μέσα Αυγούστου, μια και ο Ερμής γυρίζει για μια ακόμη φορά ανάδρομος στις 23 του μήνα και τα πράγματα επιβραδύνουν. Την τελευταία βδομάδα του μήνα δώστε λίγο μεγαλύτερη προσοχή στις λεπτομέρειες, για να αποφύγετε λάθη και παραλείψεις. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη βρίσκεται ανάδρομη όλο τον μήνα στον Λέοντα και στον 12ο ηλιακό σας οίκο, μια θέση που δεν ευνοεί την προσωπική σας ζωή. Οι μοναχικοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας δεν έχουν μεγάλες πιθανότητες να γνωρίσουν το άλλο τους μισό μέσα στον Αύγουστο, γι’ αυτό συνιστάται να χαρούν τις περιστασιακές τους περιπέτειες. Μερικοί μεταξύ σας θα επιστρέψουν διανοητικά σε ένα ειδύλλιο του παρελθόντος, αναζητώντας απαντήσεις για το αν και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η θλιβερή κατάληξη της σχέσης. Όσο για τους δεσμευμένους, επιφανειακά θα φαίνεται ότι όλα κυλούν καλά, στο βάθος όμως θα υπάρχει μια θλίψη ή το συναίσθημα του ανεκπλήρωτου που θα τους ταλαιπωρεί ψυχικά. Η Πανσέληνος στον Υδροχόο της 1ης Αυγούστου ενεργοποιεί τον 6ο ηλιακό σας οίκο (υπηρεσίες, εργασία και υγεία) και θα θελήσετε τις μέρες αυτές να βελτιώσετε την ζωή σας. Σημειώστε όμως ότι οι αψυχολόγητες ή χαοτικές κινήσεις μόνο καταστροφή μπορεί να φέρουν. Προβλήματα από το παρελθόν ενδέχεται να εμφανιστούν εκ νέου και να απαιτήσουν την προσοχή σας. Προσοχή στην σωματική σας υγεία, η οποία θα χρειαστεί ενίσχυση. Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 16 Αυγούστου και στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, σας ωθεί να ξεκουραστείτε, γιατί σώμα και πνεύμα έχουν πιάσει πλέον τα όρια τους. Τώρα χρειάζεστε ηρεμία και αρμονία, για να μπορέσετε να δυναμώσετε ψυχικά και σωματικά. Και βέβαια για να προετοιμαστείτε για την δυναμική περίοδο που ξεκινάει σε λίγο. Η δεύτερη Πανσέληνος του μήνα στους Ιχθείς στις 31 Αυγούστου ενεργοποιεί τον 7ο ηλιακό σας οίκο (συνεταιρισμοί, συνεργασίες και γάμοι) και επαναφέρει παλιά και άλυτα προβλήματα, αναπάντητα ερωτήματα ή λάθη του παρελθόντος για μια ακόμη φορά στην επιφάνεια. Θα γίνει τις μέρες αυτές περισσότερο από εμφανές, ότι χωρίς συνεργασία δεν μπορείτε να καταφέρετε απολύτως τίποτε, ούτε στην προσωπική, ούτε στην επαγγελματική σας ζωή. Εάν υπάρχουν προβλήματα στον γάμο ή την σχέση σας, με αγαστή συνεργασία μπορούν να επιλυθούν.

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 3, 9, 17, 21, 29, 31

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:  6, 12, 14, 15, 23, 24

Ζυγός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Μέχρι τις 23 Αυγούστου θα ενεργοποιεί ο Ήλιος τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν που αφορά τις φιλικές σας σχέσεις, τις ομάδες που δραστηριοποιείστε και την κοινωνική σας διάδραση γενικότερα. Το διάστημα αυτό θα έχετε πολλές και εξαιρετικές ευκαιρίες να αποδράσετε από την καθημερινότητα και την ρουτίνα και να διασκεδάσετε με φιλικά πρόσωπα. Είναι το διάστημα που δεν αντέχετε την μοναξιά και την κλεισούρα του σπιτιού και σας γοητεύουν ασυνήθιστα για σας πράγματα. Θα είστε πιο κοινωνικοί, θα έχετε δημιουργικές ιδέες και ίσως ασχοληθείτε με ένα φιλανθρωπικό έργο. Οι μεγαλύτερες ηλικίες του ζωδίου σας ίσως να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια σας, ακολουθώντας τα στις δραστηριότητες τους. Στις 23 του μήνα μετακινείται ο Ήλιος στο ζώδιο της Παρθένου και στον 12ο ηλιακό σας οίκο και την τελευταία βδομάδα του μήνα αναμένεται να είστε λίγο πιο εσωστρεφείς, να αποφεύγετε τις παρέες και τις διασκεδάσεις, απορροφημένοι από τα αιώνια υπαρξιακά σας προβλήματα. Ο Ερμής θα περάσει όλο τον μήνα στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας (μυστικά, απόκρυφα, ψυχική κατάσταση), φέροντας στην επιφάνεια φοβίες και ανασφάλειες ή αποκαλύπτοντας μυστικά. Το διάστημα αυτό θα θελήσετε να ασχοληθείτε με τα προσωπικά σας ζητήματα, να διευθετήσετε υποθέσεις σας ή να ασχοληθείτε με τα ψυχολογικά σας, μακριά από τον κόσμο. Ίσως αποκαταστήσετε μέσα στο μήνα κάποιες παλιές επαφές, μέσα από τις οποίες ενδεχομένως να έρθουν στην επιφάνεια μυστικά προ πολλού ξεχασμένα. Στις 23 του μήνα γυρίζει ο Ερμής ανάδρομος, οπότε θα πρέπει στο εξής να είστε προσεκτικοί για να αποφύγετε λάθη και παραλείψεις. Βέβαια δεν θα μπορέσετε να αποφύγετε τελείως την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις, αλλά έχετε στο μεταξύ συνηθίσει στα καπρίτσια του Ερμή.   

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη βρίσκεται όλο τον Αύγουστο στον 11ο ηλιακό σας οίκο, όντας ανάδρομη, σηματοδοτώντας μια κάπως δύσκολη περίοδο για την αισθηματική σας ζωή. Ίσως να υπάρξουν προβλήματα συνεννόησης με φιλικά πρόσωπα. Διαφωνίες, δυσαρέσκεια ή ανεκπλήρωτα όνειρα θα δημιουργήσουν μια μάλλον εκρηκτική ατμόσφαιρα με φίλους ή συνεργάτες, ίσως και μέσα στον γάμο σας. Κάποιοι ίσως να προχωρήσετε σε μια περιστασιακή ερωτική σχέση με φιλικό σας πρόσωπο, κάτι που θα μετανιώσετε λίγο αργότερα. Κάποιοι άλλοι δε, ίσως να βρεθούν υπό την υπνωτική επιρροή ενός φιλικού προσώπου και να προχωρήσουν σε ανάρμοστες πράξεις. Όπως και να έχουν τα πράγματα, ο μήνας θα είναι τρικυμιώδης και καλό θα ήταν να προσέχετε την κάθε σας κίνηση, ειδικά εάν είστε παντρεμένοι ή σε μόνιμη σχέση, για να μην κλαίτε με μαύρο δάκρυ λίγο αργότερα. Τον 5ο ηλιακό σας οίκο ενεργοποιεί η Πανσέληνος της 1 Αυγούστου στον Υδροχόο, τον τομέα της ζωής σας που αφορά την δημιουργικότητα, τον έρωτα και τα παιδιά. Την περίοδο αυτή ίσως να υπάρξουν αποκαλύψεις, που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε συμβάντα του παρελθόντος. Είναι για σας μια συναισθηματικά δύσκολη περίοδος, με πολλά ερωτήματα να ζητούν απαντήσεις. Κάποια πράγματα ωστόσο δεν εξαρτώνται από την βούληση σας και θα πάρουν τον δρόμο τους. Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 16/08 και στον 11ο ηλιακό σας οίκο σας ωθεί να εστιάσετε την προσοχή σας, σε οτιδήποτε μπορεί να βελτιώσει την επικοινωνία σας με συνεργάτες, συνεταίρους ή συντρόφους. Προβλήματα θα υπάρξουν μεν, συγγενικά όμως πρόσωπα θα σας βοηθήσουν να τα επιλύσετε. Είναι μια δημιουργική περίοδος, κατά την οποία θα μπορέστε να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας. Θέστε όμως ρεαλιστικούς στόχους! Η Πανσέληνος της 31 Αυγούστου στους Ιχθείς, ενεργοποιεί τον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σας (υπηρεσίες, υγεία και εργασία). Έχετε το διάστημα αυτό εξαιρετικά πολύ άγχος και μεγάλες ανασφάλειες, τρέχετε να διαπραγματευθείτε, λες και δεν υπάρχει αύριο, ή σας φαίνονται όλα σας τα έργα ανάξια λόγου ή ημιτελή. Ορισμένοι μεταξύ σας αντίθετα ίσως πέσουν σε απάθεια το διάστημα αυτό και θα βυθιστούν στον εαυτό τους. Παλιά προβλήματα μπορεί να επανέλθουν, ενώ θα πρέπει να προσέξετε την υγεία σας, γιατί μπορεί να υπάρξουν κάποια προειδοποιητικά σημάδια επερχόμενων προβλημάτων.

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 6, 7, 18, 19, 23, 24

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:  8, 9, 14, 15, 25, 26

Σκορπιός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

O Ήλιος θα βρίσκεται τις τρεις πρώτες εβδομάδες του μήνα στο ζώδιο του Λέοντα και στον 10ο  ηλιακό σας οίκο, αυτόν που αφορά την καριέρα και τον δημόσιο βίο, και θα σας οδηγήσει να εστιάσετε περισσότερο σε ζητήματα καριέρας αλλά και σε ότι έχει σχέση με την φήμη σας. Η επίλυση ενός προβλήματος στην δουλειά είναι πρώτη σας προτεραιότητα και η προσέγγιση σε ζητήματα επιχειρηματικότητας θα είναι καθαρά πρακτική. Δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε για καιρό να δείτε τα αποτελέσματα των δράσεων σας, θα πρέπει να ξέρετε εδώ και τώρα εάν κάνατε σωστές κινήσεις. Αναγνώριση μπορεί να έρθει το διάστημα αυτό, θα συνοδευτεί όμως και από περισσότερες ευθύνες. Μετά τις 23 του μήνα που μετακινείται ο Ήλιος στο ζώδιο της Παρθένου και στον 11ο οίκο σας, έρχονται στο προσκήνιο οι κάθε είδους σχέσεις σας. Είναι ένα διάστημα που ευνοούνται οι επαφές και οι επικοινωνίες, καθώς και οι έξοδοι! Ο Ερμής θα βρίσκεται όλο τον Αύγουστο στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας, φέροντας πλήθος κόσμου γύρω σας. Φίλοι και επιχειρηματικοί εταίροι ίσως να παρέχουν τις πληροφορίες που θα είναι απαραίτητες για την δουλειά σας και θα έχετε την αμέριστη στήριξη τους, εάν και όποτε την χρειαστείτε. Μην ξεκινάτε όμως μακροχρόνιες δράσεις μετά τα μέσα του μήνα, καθώς ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος στις 23/8 και ξεκινά μια περίοδος αναβολών, καθυστερήσεων και προβλημάτων. Θα ήταν προτιμότερο να εστιάσετε την προσοχή σας σε κάτι ημιτελές, προκειμένου να το ολοκληρώσετε. Προς τα τέλη του μήνα ίσως απογοητευθείτε από ένα άτομο που εμπιστευθήκατε ή βασιστήκατε σ’ αυτό. Θα αποδειχτεί ότι είναι αναξιόπιστο και εξ αιτίας του να έχετε καθυστερήσεις ή προβλήματα στην δουλειά σας. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη διέρχεται όλο τον Αύγουστο τον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σας, όντας ανάδρομη, σηματοδοτώντας μια δύσκολη περίοδο για τα αισθηματικά σας. Δεν θα είστε ποτέ σίγουροι εάν καταλαβαίνετε σωστά τον σύντροφό σας, ούτε για το τι αισθάνεται, ακόμη και σε μακροχρόνιες σχέσεις. Πόσο μάλλον σε καινούργιες… Για να ξέρετε εάν βαδίζετε σωστά, θα χρειάζεστε συνεχή σημάδια έγκρισης από το ταίρι σας, σε ότι και αν κάνετε. Είναι ένα διάστημα που θα υποφέρει η αυτοεκτίμησης σας και θα βασανίζεστε από ανασφάλειες. Θα αρχίσετε να αμφιβάλετε για τον εαυτό σας, για το αν αξίζετε την αγάπη. Κάντε λίγο υπομονή, μια και η Αφροδίτη επιστρέφει ορθόδρομη στις αρχές Σεπτεμβρίου και πολλοί από τους προβληματισμούς σας θα αποδειχτούν αβάσιμοι. Όσο για τους αδέσμευτους, καλό θα ήταν να μην επιχειρήσετε να ξεκινήσετε μια νέα σχέση το διάστημα αυτό για να γλυτώσετε την ταλαιπωρία. Η Πανσέληνος στον Υδροχόο της 1 Αυγούστου ενεργοποιεί τον 4ο ηλιακό σας οίκο, τον τομέα της ζωής σας που αφορά το σπίτι και την οικογένεια. Θα είναι σαν να σας δείχνει ότι έχει φτάσει η χρονική στιγμή να αφιερώσετε χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα και να ξεκουραστείτε, ειδικά εάν έχετε ξεπεράσει τους στόχους σας σε επίπεδο καριέρας. Δεν είναι απαραίτητο να εγκαταλείψετε τελείως τις επαγγελματικές σας δραστηριότητες, αλλά να βρείτε υγιείς ισορροπίες μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 16 Αυγούστου και στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σας, σηματοδοτεί μια πολύ καλή χρονική στιγμή, να βελτιώσετε τις κοινωνικές σας επαφές. Θέστε νέους στόχους και προσπαθήστε να αναπτύξετε την στρατηγική εκείνη, που θα σας βοηθήσει να τους πετύχετε. Το διάστημα αυτό θα χρειαστεί να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο στην καριέρα σας, ξεχνώντας ενδεχομένως σπίτι και οικογένεια. Η Πανσέληνος δε στις 31 Αυγούστου στους Ιχθείς και στον 5ο ηλιακό σας οίκο, σας συμβουλεύει να ακούσετε την καρδιά σας και να κάνετε αυτό που λαχταράτε. Κάποιες φορές ίσως είναι χρήσιμο να πάρει κανείς μια απρόβλεπτη στροφή στην ζωή, προκειμένου να της δώσει μια νέα πνοή. Δεν είναι κακό να ρισκάρετε, αλλά μην παίζετε στα ζάρια ολόκληρο το βιός σας. Λίγη περίσκεψη δεν βλάπτει…      

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 3, 13, 17, 18, 23, 27    

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:  5, 8, 12, 16

Τοξότης

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα φιλοξενείται το μεγαλύτερο μέρος του Αυγούστου (μέχρι τις 23/8) στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια) και σας ωθεί να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο που σας περιβάλλει. Θα αναζητήσετε νέες εμπειρίες, ιδίως σε σχέση με άλλες χώρες και διαφορετικές κουλτούρες, ενδεχομένως δε να αρχίσετε να μαθαίνετε κάτι εντελώς καινούργιο. Στις προσωπικές ή φιλικές σας επαφές θα είστε πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να κατανοήσετε τις απόψεις του συνομιλητή σας, απαλλαγμένοι από θέσφατα και δογματισμούς. Στις 23 του μήνα περνάει ο Ήλιος στην Παρθένο και στον 10ο ηλιακό οίκο και για το υπόλοιπο του μήνα επικεντρώνετε την προσοχή σας σε ζητήματα καριέρας και δημόσιας εικόνας. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να επιλυθούν χρόνια προβλήματα και να προωθηθούν μελλοντικά σχέδια. Ο μήνας είναι αρκετά δραστήριος και οι δυνατότητες για προώθηση της δουλειάς σας πολλές. Νέες γνώσεις ή καινούργιες εμπειρίες ίσως να αποτελέσουν αφορμή να αλλάξετε κάποιες απόψεις σε σημαντικά ζητήματα. Τον Αύγουστο ευνοούνται επίσης τα μακρινά ταξίδια, ιδίως μέσα στα δύο πρώτα δεκαήμερα. Ο Ερμής θα διέρχεται όλο τον Αύγουστο τον 10ο ηλιακό σας οίκο, φέρνοντας θετικά νέα ή πολύ καλές εξελίξεις στην σταδιοδρομία σας. Εάν έχετε δική σας επιχείρηση, μπορεί να επεκτείνετε την δράση σας ή και τις εγκαταστάσεις σας. Όσοι έχετε μια υπαλληλική θέση εργασίας, ενδεχομένως να προαχθείτε ή να σας ανατεθεί μια καλύτερη θέση εργασίας. Οι σπουδαστές θα έχουν επιτυχία στις σπουδές ή τις εξετάσεις τους το διάστημα αυτό. Στις 23 Αυγούστου ωστόσο γυρίζει ο Ερμής ανάδρομος και ξεκινά μια περίοδος με καθυστερήσεις, προβλήματα, λάθη, ακυρώσεις και αναβολές. Μην προγραμματίζετε τίποτε σημαντικό για την τελευταία βδομάδα του μήνα, παρά ολοκληρώστε οτιδήποτε είναι ημιτελές. Είναι ένα διάστημα που ίσως να είστε αναποφάσιστοι, κάτι που θα έχει άμεσο αρνητικό αντίκτυπο στην δουλειά σας.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Και η Αφροδίτη θα βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια του Αυγούστου στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας, όντας όμως ανάδρομη. Είναι ένα διάστημα που μπορεί να αναβιώσει μια παλιά σας σχέση ή να δημιουργήσετε μια καινούργια σχέση με άτομο από διαφορετική χώρα, διαφορετικής κουλτούρας ή θρησκευτικών πεποιθήσεων. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας θα πρέπει να βάλουν σε τάξη τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους, να αποκρυσταλλώσουν άποψη για το τι θέλουν στην ζωή, πριν προσπαθήσουν να κάνουν μια καινούργια αρχή στον αισθηματικό τομέα. Άτομα που είναι αρραβωνιασμένα ή που σύντομα πρόκειται να παντρευτούν, μπορεί να αλλάξουν ξαφνικά άποψη και να χωρίσουν. Πρόκειται με άλλα λόγια για έναν δύσκολο μήνα για τα αισθηματικά σας, όχι ότι οικονομικά θα πάτε καλύτερα. Θα υπάρξει μια επιβράδυνση στον οικονομικό τομέα, και εάν δεν δαμάσετε την τάση σας για αγορές, ψώνια και διακοπές, θα χειροτερέψετε αισθητά την κατάσταση. Αποφύγετε επενδύσεις, καθώς και καινούργιες επιχειρηματικές συμφωνίες με εταίρους από το εξωτερικό. Η Πανσέληνος στον Υδροχόο στις 1 Αυγούστου ενεργοποιεί τον 3ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, τον τομέα των επαφών και επικοινωνιών, καθώς και των συγγενικών σχέσεων. Κάποιες επαφές μπορεί να κλείσουν τον κύκλο τους το διάστημα αυτό, ενώ άλλες να γίνουν πολύ πιο σημαντικές για σας. Θα εκτιμήσετε τώρα κάποια ασήμαντα πράγματα της καθημερινότητας σας, που όμως ομορφαίνουν την ζωή. Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 16 Αυγούστου και στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας ευνοεί τα μακρινά ταξίδια, προκειμένου να ξεκουραστείτε. Εναλλακτικά ίσως να γνωρίσετε ένα άτομο διαφορετικής εθνικότητας και να γεννηθεί ένα νέο αίσθημα. Είναι όμως και ένα χρονικό διάστημα, που βοηθάει να βελτιώσετε γνώσεις και δεξιότητες, προκειμένου να έχετε καλύτερες προοπτικές καριέρας. Η δεύτερη Πανσέληνος του Αυγούστου, στις 31/8 στους Ιχθείς και στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας, δηλώνει ότι θα πρέπει να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και την οικογένεια σας, αλλά και να ξεκουραστείτε. Ίσως δε να κάνετε χρήση του διαστήματος αυτού, για να βάλετε σε τάξη το σπίτι σας, να αλλάξετε διακόσμηση ή να κάνετε κάποιες επισκευές που επείγουν.

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 1, 6, 11, 16, 20, 26, 30

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:  3, 9, 13, 18, 22, 28

Αιγόκερως

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 8ο ηλιακό σας οίκο (σεξ, πάθη και αναγέννηση) και μπορεί το διάστημα αυτό να συνειδητοποιήσετε ότι βασανίζεστε από κάποιες εμμονές. Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε την πηγή που τις γεννά, παρά να κρίνετε αυστηρά τον εαυτό σας. Ίσως δε να αισθανθείτε την επείγουσα ανάγκη να καθαρίσετε σε βάθος τον χώρο σας και να πετάξετε πράγματα που έχετε μαζέψει και που ουσιαστικά σας είναι άχρηστα. Στις 23 Αυγούστου περνάει ο Ήλιος στην Παρθένο και στον 9ο ηλιακό σας οίκο, και αποζητάτε για το υπόλοιπο του μήνα νέες εμπειρίες και καινούργιες γνώσεις. Στην δουλειά σας γίνεστε πολύ πιο προσεκτικοί και λεπτολόγοι και αναζητάτε λύσεις σε χρόνια προβλήματα. Πρόκειται για έναν πολυάσχολο μήνα, κατά την διάρκεια του οποίου θα αισθανθείτε ίσως να σας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σας, γι’ αυτό θα πρέπει να φροντίσετε καλύτερα τον εαυτό σας. Ο Ερμής θα διέρχεται τον Αύγουστο τον 9ο ηλιακό σας οίκο, υπεύθυνο για τις σπουδές και τα ταξίδια. Μπορεί να πραγματοποιήσετε ένα μακρινό ταξίδι μέσα στον μήνα, ίσως όμως και να δεχτείτε ένα άτομο από μακριά. Είναι μια εξαιρετική περίοδος να βελτιώσετε τις γνώσεις ή τις δεξιότητες σας που θα βελτίωναν αισθητά τις προοπτικές καριέρας. Και η εκμάθηση ξένων γλωσσών ευνοείται τον μήνα αυτό. Μόνο που μετά τις 23 Αυγούστου γυρίζει ο Ερμής ανάδρομος και σταματά πια να ευνοεί νέα ξεκινήματα και επεκτατικά σχέδια. Την τελευταία βδομάδα του μήνα ενδεχομένως να υπάρξουν καθυστερήσεις, εμπόδια ή ακυρώσεις στα σχέδια σας.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη συνεχίζει να είναι καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα ανάδρομη, ενεργοποιώντας τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τον δεύτερο σημαντικότερο οικονομικό οίκο του ωροσκοπίου, αλλά και των παθών σας. Κάποιοι αδέσμευτοι ίσως να πραγματοποιήσουν μια ενδιαφέρουσα και πολλά υποσχόμενη γνωριμία, είναι σημαντικό όμως να μην βιάσετε τις καταστάσεις και να τις αφήσετε να εξελιχθούν ομαλά. Αφιερώστε χρόνο στην γνωριμία και κάντε μικρά και προσεκτικά βήματα. Όσοι του ζωδίου σας είστε σε σχέση, δεν θα έχετε έναν ιδιαίτερα ήρεμο μήνα, κυρίως λόγω της τάσης σας να ασκείτε ασφυκτικό έλεγχο λόγω ζηλοτυπίας στον σύντροφό σας. Αυτό είναι που θα προκαλέσει πολλές από τις συγκρούσεις που θα υπάρξουν μέσα στον μήνα. Αυτοσυγκρατηθείτε για να μην δημιουργήσετε πολλά περισσότερα προβλήματα, από αυτά που μπορείτε να χειριστείτε, και καταλήξετε να κλονίσετε την εμπιστοσύνη του συντρόφου σας στο πρόσωπο σας. Και οικονομικά ο μήνας θα έχει δυσκολίες και απρόοπτα και μόνο όσοι μεταξύ σας έχουν προνοήσει και αποταμιεύσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα, δεν θα χρειαστεί να δανειστούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Η Πανσέληνος την 1η Αυγούστου στον Υδροχόο, ενεργοποιεί τον 2ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, τον τομέα των οικονομικών. Πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί στις δαπάνες σας, για να μην δημιουργήσετε τρύπες στον προϋπολογισμό του μήνα. Έξοδα που σχετίζονται με τα παιδιά ή την επίλυση προβλημάτων στο σπίτι (βλάβες οικιακών συσκευών, κλπ.) θα είναι αυξημένα. Ίσως δε να χρειαστεί να φροντίσετε ένα νεαρό συγγενικό σας πρόσωπο. Η Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 16 Αυγούστου και στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε λύσεις σε ένα πρόβλημα σεξουαλικής φύσης με το ταίρι σας. Πολλοί θα έχουν την ευκαιρία να απαλλαγούν από παιδικά τραύματα και κόμπλεξ το διάστημα αυτό και να ανασάνουν. Ως προς τα οικονομικά, ίσως να υπάρξουν ευκαιρίες για αύξηση των εισοδημάτων σας, ή ενδεχομένως να καταφέρετε να πάρετε το δάνειο που θέλατε. Η δεύτερη Πανσέληνος του μήνα, στις 31/8 στους Ιχθείς, ενεργοποιεί τον 3ο ηλιακό οίκο που αφορά τις επαφές, τις επικοινωνίες και τις συγγενικές σας σχέσεις και υπάρχει η πιθανότητα να αλλάξουν οι σχέσεις σας με αγαπημένα πρόσωπα. Κάποιοι ίσως θα πρέπει να απομακρυνθούν από την ζωή σας, ενώ σε άλλες περιπτώσεις νέα άτομα θα εισβάλουν στην καθημερινότητα σας και θα διαδραματίσουν με τον καιρό κυρίαρχο ρόλο. Πιθανή είναι επίσης η συμφιλίωση με ένα συγγενικό πρόσωπο που είχατε μαλώσει. Αποφύγετε ακριβές αγορές, ιδίως ηλεκτρονικού εξοπλισμού, με τον Ερμή ανάδρομο!     

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο:  4, 9, 13, 19, 23, 27, 31

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:   1, 6, 11, 16, 21, 25, 29

Υδροχόος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο 7ος ηλιακός σας οίκος (σχέσεις, συνεταιρισμοί, γάμοι) ενεργοποιείται τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου από την διέλευση του Ήλιου και καθιστά σαφές ότι θα πρέπει να εστιάσετε στα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις σας. Δεν πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας σαν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό, αλλά σαν μέρος ενός συνόλου, κοινωνικού, επαγγελματικού, ακόμη και στην προσωπική σας ζωή. Οφείλετε να βρείτε τον βηματισμό με το ταίρι σας και να επιλύσετε τα ζητήματα που σας απασχολούν με κοινή συναίνεση. Στην προσπάθεια αναθέρμανσης της σχέσης, μην παραλείπετε ένα ρομαντικό δείπνο που θα μαλάκωνε τον σύντροφό σας. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας με την διέλευση αυτή μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία της έλλειψης συντρόφου στην ζωή σας και να αποφασίσετε να κάνετε κάποιες αλλαγές, που θα σας βοηθούσαν να ξεφύγετε από την μοναξιά που σας βαραίνει. Στις 23 του μήνα περνάει ο Ήλιος στην Παρθένο και στον 8ο ηλιακό σας οίκο και ίσως να έρθουν στην επιφάνεια την τελευταία βδομάδα του μήνα κάποιες εμμονές που έχετε με ορισμένα ζητήματα, την πηγή των οποίων θα προσπαθήσετε να προσδιορίσετε. Ο Ερμής διέρχεται όλο τον μήνα τον 8ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας, τονίζοντας την επιχειρηματική σας οξυδέρκεια, ειδικά σε ζητήματα ανακατανομής ταμειακών ροών, φορολογικά ή ασφαλιστικά ζητήματα. Ωστόσο μετά τις 23 του μήνα γυρίζει ανάδρομος και τα πάντα θα επιβραδυνθούν. Την τελευταία βδομάδα του Αυγούστου ίσως μάθετε κάποια πράγματα που σας έκρυβαν, που θα σας κάνουν να αλλάξετε άρδην γνώμη, όχι μόνο για το ζήτημα που αφορούν, αλλά και για το εμπλεκόμενο πρόσωπο. Ας είστε επίσης προσεκτικοί στα ταξίδια, μια και είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν απρόοπτα.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη ενεργοποιεί τον 7ο ηλιακό σας οίκο, στον οποίο και παραμένει όλο τον Αύγουστο, όντας ανάδρομη. Όσοι του ζωδίου σας σκοπεύετε να επισημοποιήσετε μια σχέση σας, μην βιάζεστε. Αφήστε τον μήνα να περάσει, την Αφροδίτη να επανέλθει στην ορθή της φορά, και μετά ανακοινώστε ότι θέλετε. Οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι θα αισθάνεστε ότι κάτι λείπει από την ζωή σας, ότι πνίγεστε στην ρουτίνα, και ίσως να αλληθωρίσετε, ψάχνοντας για έξωθεν διασκέδαση. Μην κάνετε οτιδήποτε που θα έθετε σε κίνδυνο την μόνιμη σχέση σας, ιδίως εάν δεν υπάρχουν σημαντικά προβλήματα κατανόησης ή επικοινωνίας. Βρείτε μια ενδιαφέρουσα ασχολία, κατά προτίμηση από κοινού με τον σύντροφό σας, ώστε να ανανεωθείτε ψυχικά και πνευματικά. Οικονομικά ίσως να υπάρξουν κάποια προβλήματα που θα κλονίσουν τον προϋπολογισμό σας. Μην προγραμματίζετε ακριβές αγορές και μην σπαταλάτε τα χρήματα σε πράγματα που δεν σας είναι απαραίτητα. Σε λίγο θα σας χρειαστούν για να καλύψετε αυξημένες τρέχουσες ανάγκες. Στο ζώδιο σας είναι η Πανσέληνος της 1ης Αυγούστου, δίνοντας σας δύναμη και αυτοπεποίθηση να δείτε από διαφορετική οπτική κάποιες καταστάσεις. Ορισμένα πολύπλοκα ζητήματα στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή μπορούν τώρα να επιλυθούν. Τα σχέδια σας υλοποιούνται όπως επιθυμείτε, χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα. Στις 16 Αυγούστου έχουμε την Νέα Σελήνη στον Λέοντα και στον 7ο ηλιακό σας οίκο, φέροντας στο προσκήνιο τις σχέσεις σας, εργασιακές, φιλικές, συγγενικές ή αισθηματικές. Κάποιες σχέσεις μπορεί να αλλάξουν οριστικά. Και στο πλαίσιο αυτό, ίσως να έρθετε πολύ πιο κοντά με έναν συγγενή σας, με τον οποίο δεν είχατε ιδιαίτερες επαφές. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας ενδεχομένως να κάνετε μια ερωτική γνωριμία, που με τον καιρό να εξελιχθεί σε πραγματική αγάπη. Όσο για την δεύτερη Πανσέληνο του Αυγούστου, στις 31/8 στους Ιχθείς, έχει επίπτωση στα οικονομικά σας, καθώς ενεργοποιεί τον δεύτερο οίκο του ωροσκοπίου σας. Θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τα έξοδα σας και να αποφύγετε την λήψη δανείων. Αποταμιεύστε όσο το δυνατόν περισσότερα, για να μην αντιμετωπίσετε μελλοντικά προβλήματα. Ένα πολυετές δάνειο από τράπεζα ίσως τώρα να εξοφληθεί.     

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 2, 6, 10, 14, 20, 24, 30      

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:   4, 8, 12, 18, 22, 27

Ιχθείς

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος ενεργοποιεί το μεγαλύτερο μέρους του Αυγούστου τον 6ο ηλιακό σας οίκο (υγεία, εργασία και υπηρεσίες),  συνιστώντας να εστιάσετε στην δουλειά και στην ευημερία σας. Θα είστε πολύ προσεκτικοί σε ότι κάνετε, θα είστε περήφανοι για την δουλειά σας και θα προσπαθείτε να έχετε υπό τον έλεγχο σας και το παραμικρό, για να αποφύγετε λάθη και παραλήψεις. Οι ανησυχίες ωστόσο για την ευημερία των αγαπημένων σας δεν θα λείψουν. Ζητήματα υγείας ίσως να σας απασχολήσουν, δικά σας ή των δικών σας ανθρώπων. Στις 23/8 μετακινείται ο Ήλιος στην Παρθένο και στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τονίζοντας την ανάγκη από την θέση αυτή να βρείτε τις ισορροπίες σας στις σχέσεις, προσωπικές ή επαγγελματικές, επιλύοντας τις διαφορές ή τις παρεξηγήσεις που ενδεχομένως υπάρχουν. Και ο Ερμής θα διέρχεται καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα τον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας, φέροντας πολλές εποικοδομητικές ιδέες, που θα προξενήσουν το ενδιαφέρον της διοίκησης. Στις αρχές του μήνα θα ασχοληθείτε με την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που έχουν σχέση με επιχειρηματικούς εταίρους ή αντισυμβαλλόμενους και θα έχετε καλές πιθανότητες να το πετύχετε. Μετά τις 23 Αυγούστου γυρίζει ο Ερμής ανάδρομος και όλα θα αρχίσουν να επιβραδύνουν. Είναι πιθανόν την τελευταία βδομάδα του μήνα να βιώσετε μια απογοήτευση από ένα στενό φιλικό πρόσωπο ή από το ταίρι σας. Το μυαλό σας θα είναι οπουδήποτε αλλού, εκτός από την δουλειά, επηρεάζοντας αρνητικά την απόδοση σας. Αποφύγετε επεκτατικές κινήσεις, νέες επιχειρηματικές συμφωνίες ή καινούργιους συνεταιρισμούς, εάν δεν έχετε ανάδρομο γενέθλιο Ερμή. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Και η Αφροδίτη θα διέρχεται τον 6ο ηλιακό σας οίκο, μόνο που η διέλευση της θα διαρκέσει όλο τον μήνα και θα είναι ανάδρομη. Κάποιες σχέσεις που αρχικά σας φαινόταν εύκολες και χαλαρές, θα συνειδητοποιήσετε τώρα ότι απαιτούν πολύ κόπο, χρόνο και αφοσίωση. Και αυτό δεν θα αποτελεί ευχάριστη έκπληξη, ειδικά για όσους σκόπευαν να επισημοποιήσουν την σχέση τους και να περάσουν στο επόμενο λογικό εξελικτικό βήμα. Θα πρέπει να πάρετε σοβαρές αποφάσεις τώρα. Διαφορετικά θα το κάνει το ταίρι σας, που θα διαισθανθεί τις αναστολές σας. Αρκετοί του ζωδίου σας πάντως, σύντομα θα απολαύσουν την ελευθερία τους και πάλι… Από άποψης οικονομικών, ο Αύγουστος θα είναι για πολλούς ένας αγχωτικός μήνας. Μπορεί να υπάρχει μείωση των απολαβών σας, και στην περίπτωση αυτή θα σας βοηθήσουν οι τυχόν αποταμιεύσεις να καλύψετε έστω και προσωρινά τις δαπάνες σας. Η πρώτη Πανσέληνος του Αυγούστου, την 1η του μήνα στον Υδροχόο, ενεργοποιεί τον 12ο ηλιακό σας οίκο (μυστικά, κρυμμένα, ψυχική υγεία). Εάν υπάρχει κάτι κρυμμένο στην ψυχή σας, είναι καλύτερα να το αφήσετε να βγει για να ελευθερωθείτε. Κάποια κόμπλεξ ή ανασφάλειες του παρελθόντος ίσως εμφανιστούν εκ νέου, απαλλαγείτε όμως από τα αρνητικά συναισθήματα και κλείστε οριστικά τα οδυνηρά κεφάλαια του παρελθόντος. Η Νέα Σελήνη στις 16 Αυγούστου στον Λέοντα και στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σας, μπορεί να φέρει στην επιφάνεια κάποια προβλήματα υγείας που υποβόσκουν. Συμβουλευθείτε τον θεράποντα ιατρό σας, εάν παρατηρήσετε οτιδήποτε ύποπτο.  Φροντίστε την διατροφή και την άσκηση σας, για να διατηρηθείτε σε καλή φυσική κατάσταση. Με την Νέα Σελήνη μπορείτε να αποκτήσετε ένα κατοικίδιο. Η δεύτερη Πανσέληνος στις 31 Αυγούστου είναι στο ζώδιο σας και προσφέρεται για αλλαγές συνηθειών και συμπεριφορών. Θα βλέπετε με διαφορετικά μάτια όχι μόνο τον εαυτό σας, αλλά και τα γεγονότα που συμβαίνουν στην ζωή σας. Επιτυχία μπορεί να υπάρξει στην υλοποίηση κάποιου έργου και η πιθανότητα να πετύχετε τους στόχους καριέρας είναι μεγάλη. Το διάστημα αυτό μπορείτε να απαλλαγείτε οριστικά από κάτι στην ζωή σας, μπορείτε όμως και να προσελκύσετε κάτι καινούργιο.  

Ευνοϊκές μέρες για τον Αύγουστο: 3, 9, 13, 19, 23, 28   

Δυσμενείς μέρες για τον Αύγουστο:  1, 6, 11, 16, 21, 26, 30