Η Αλίντα Κανάκη κοιτά τα άστρα για το -επιτέλους!- 2021 και βλέπει έξι ζώδια που θα ανασάνουν!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Το 2021 μας εγκαταλείπει και αφήνει πίσω του σωρεία προβλημάτων για όλους μας. Πάντοτε ελπίζουμε ότι το νέο έτος θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο, τι μας περιμένει όμως πραγματικά μέσα στο 2021; Το ευχάριστο είναι, ότι παρά το γεγονός, πως η νέα χρονιά δεν θα είναι εύκολη, θα φέρει λύσεις και κάποιοι τυχεροί του ζωδιακού θα ανασάνουν, τουλάχιστον από μερικά από τα προβλήματα που άφησε παρακαταθήκη το 2020. Για να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί…

Αιγόκεροι

Πρώτοι στην σειρά είναι οι Αιγόκεροι, οι οποίοι φιλοξενούσαν στο ζώδιο τους την σπάνια συγκέντρωση αστέρων των τελευταίων ετών, με κυρίαρχους τους Δία, Κρόνο και Πλούτωνα. Οι μεταξύ τους σύνοδοι είναι υπεύθυνοι για την πανδημία, για την οικονομική ανέχεια και τους άνευ προηγουμένου περιορισμούς που βιώνουμε. Οι δύο από τους τρείς αυτούς πλανήτες, οι Δίας και Κρόνος, ετοιμάζουν την έξοδο τους από το ζώδιο αυτό της γης, για να περάσουν στον αέρινο Υδροχόο και όλοι μας αναπνέουμε πλέον με ανακούφιση, και περισσότερο από όλους οι Αιγόκεροι. Βέβαια συνεχίζει να φιλοξενεί τον υποχθόνιο Πλούτωνα για λίγα ακόμη χρόνια, αλλά η αφόρητη πίεση που αντιμετώπισαν μέσα στο 2020 σαφώς και θα αποτελέσει παρελθόν και σιγά-σιγά θα σταθούν και πάλι στα πόδια τους.

Καρκίνοι

Οι Καρκίνοι αντιμετώπισαν αρκετά λιγότερα και μικρότερης έκτασης προβλήματα από τους Αιγόκερους, παρόλα αυτά βρέθηκαν και αυτοί στην πρώτη γραμμή. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ζωδίου αντιμετώπισαν μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα στην καριέρα τους και στην προσωπική τους ζωή, που από τον Δεκέμβριο του 2020 αρχίσουν να αμβλύνονται. Πολλοί Καρκίνοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα στον γάμο ή στην σχέση τους και σημαντικό ποσοστό των συνολικών αιτήσεων για διαζύγιο προέρχεται από το ζώδιο αυτό. Εάν κατάφεραν να σώσουν μέσα στο 2020 τον γάμο τους ή την δουλειά τους, η κατάσταση θα βελτιωθεί αισθητά μέσα στο 2021. Η νέα χρονιά προσφέρεται για ένα σε βάθος μετασχηματισμό, και πιθανά μια αλλαγή πορείας. Θα έχουν τύχη στα υλικά αγαθά, ειδικά σε ότι έχει σχέση με κληρονομικά ζητήματα ή τραπεζικές καταθέσεις, ενώ οι μήνες Ιανουάριος και Νοέμβριος προσφέρονται για εξομάλυνση της προσωπικής τους ζωής.

Ζυγοί

Οι Ζυγοί έπρεπε να μοιράζουν τον χρόνο τους μεταξύ δουλειάς και οικογένειας μέσα σε ένα αγχωτικό 2020, που δεν τους άφησε λεπτό να ξαποστάσουν. Βομβαρδίστηκαν από υποχρεώσεις και προβλήματα, ισορροπώντας μετά βίας και με τιτάνιες προσπάθειες. Ήταν όμως πιθανά και από τους πιο τυχερούς στην ατυχία τους, καθώς πολλοί μεταξύ τους μπόρεσαν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα εξ αποστάσεως, κάνοντας χρήση των σύγχρονων μέσων επικοινωνίας. Η χρονιά όμως τους άφησε εξαντλημένους και ίσως με κάποια προβλήματα υγείας, σίγουρα όμως με δυσκολίες στις σχέσεις τους με συγγενείς και απογόνους. Το 2021 θα έχουν την δυνατότητα να γιατρέψουν τις πληγές τους και να κλείσουν τα μέτωπα. Μέρες ιδιαίτερης εύνοιας θα είναι το τριήμερο 5-7 Σεπτεμβρίου! Ας περιμένουν ευχάριστα νέα και χαρούμενα γεγονότα.

Κριοί

Οι Κριοί έπρεπε να αντιμετωπίσουν μέσα στην χρονιά που τελειώνει κάποια εμπόδια που ήταν αδύνατο να ξεπεραστούν με τις απλές κινήσεις που είναι μαθημένοι να κάνουν. Σαν ζώδιο είναι θερμοκέφαλο, πεισματάρικο, της άμεσης δράσης, χαρακτηριστικά που συνήθως λειτουργούν υπέρ τους. Όχι όμως και το 2020! Γιατί οι εποχές απαιτούν ευελιξία, κάτι που δεν διαθέτουν, και για τον λόγο αυτό υπέστησαν πολλές απώλειες. Το 2021 τους δίνει την μοναδική ευκαιρία να προσαρμοστούν στα δεδομένα που διαμορφώνονται, να αλλάξουν πορεία και τρόπους δράσης. Εάν θέλουν να πάνε μπροστά, θα πρέπει να μάθουν να ακούνε, να εμπιστεύονται την διαίσθηση τους, να «διαβάζουν» τις διαθέσεις των γύρω τους, κυρίως να έχουν υπομονή πέρα από την επιμονή.

Υδροχόοι

Οι Υδροχόοι δεν ήταν ακριβώς άτυχοι μέσα στο 2020, αλλά η συγκέντρωση όλων αυτών των πλανητών στον Αιγόκερω και στον 12ο οίκο τους, τους έφερε αντιμέτωπους με τους δαίμονες τους, τον ψυχικό πόνο που κουβαλάνε, τον τραυματισμένο συναισθηματικό τους κόσμο. Είναι ένα εξωστρεφές ζώδιο που αισθάνεται υπέροχα να επικοινωνεί και να συνδιαλέγεται, αλλά δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα ψυχολογικά του προβλήματα. Αυτά ήταν όμως που απαίτησαν πιεστικά λύσεις μέσα στο 2020! Μέσα στην νέα χρονιά τα ζητήματα αυτά δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας και η προσωπική αναζήτηση θα πρέπει να συνεχιστεί για να μπορέσουν να ισορροπήσουν ψυχικά, ξεπερνώντας την κρίση προσωπικότητας που βιώνουν. Ταυτόχρονα όμως η παρουσία του Δία στο ζώδιο τους θα τους φέρει θετικές εξελίξεις και ευχάριστες νίκες, που θα αποκαταστήσουν σε μεγάλο βαθμό την αισιοδοξία και την πίστη τους στο μέλλον. Τον Φεβρουάριο δε, με την σύνοδο Δία-Αφροδίτης που θα φιλοξενηθεί στο ζώδιο τους, θα είναι σε θέση να πετύχουν κάτι πραγματικά σημαντικό!

Λέοντες

Το 2021 βρίσκει τα Λιοντάρια κουρασμένα, εξαντλημένα από την πολύ δουλειά και το συνεχές στρες και πιθανά με κακή υγεία ή φυσική κατάσταση. Το 2020 αναγκάστηκαν να δουλέψουν κάτω από απίστευτα δύσκολες συνθήκες, πολλές φορές σε περισσότερες από μια δουλειές, με λιγότερα χρήματα από ότι συνήθως, δίχως ανάπαυλα ή διακοπές για τους περισσότερους. Ευτυχώς όλα αυτά αποτελούν παρελθόν και μέσα στο 2021 θα κληθούν να χαράξουν μια νέα πορεία, να ακολουθήσουν ένα πιο αντισυμβατικό μονοπάτι ζωής. Το καλοκαίρι του 2021 θα έχουν την δυνατότητα να χαλαρώσουν στο έπακρο και να απολαύσουν την ηρεμία τους, ενώ μέσα στον Αύγουστο πολλοί του ζωδίου θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν δουλειά. Και για την προσωπική τους ζωή το νέο έτος αναμένεται να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, ίσως και θυελλώδες, που θα τους οδηγήσει σε θετικές αλλαγές.

Τα έξι αυτά ζώδια θα δεχτούν μέσα στο 2021 την μεγαλύτερη ελάφρυνση του φορτίου τους σε διάφορους τομείς της ζωής τους, επειδή όμως λίγο πολύ έχουμε όλοι κάποιους πλανήτες σε ένα ή και περισσότερα από τα ζώδια αυτά, θα ευνοηθούμε ως εκ τούτου μας, σε μικρότερο ωστόσο  βαθμό. Οι θετικές αλλαγές είναι πάντοτε καλοδεχούμενες, άσχετα εάν είναι μεγάλες ή μικρές, ειδικά μετά την χρονιά που περάσαμε… Ας ατενίσουμε λοιπόν με αισιοδοξία το μέλλον, ας αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας, γατί η επόμενη μέρα ανατέλλει ήδη, και το σύμπαν δεν θα μας απογοητεύσει.  

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.

Οι εικόνες στο κείμενο της Αλίντας είναι λεπτομέρειες από έργα του σπουδαίου Αζέρου καλλιτέχνη Ταχίρ Τέιμουρ Σαλαχόφ, που γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1928 στο Μπακού. Είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους του λεγόμενου αυστηρού στυλ της σοβιετικής τέχνης της δεκαετίας του 1960, που ονομάστηκε «σοσιαλιστικός ρεαλισμός, ένα γέννημα της «γυαλισμένη πραγματικότητα» της εποχής του Στάλιν. Παρ όλα αυτά ο  πατέρας του καλλιτέχνη ήταν θύμα της καταστολής του Στάλιν, συνελήφθη το 1937 και εκτελέστηκε λίγο μετά. Η μητέρα του Σόνα έμεινε να μεγαλώσει μόνο του τέσσερα παιδιά, αλλά η οικογένεια δεν έμαθε για το θάνατο του πατέρα τους μέχρι το 1956 μετά το θάνατο του Στάλιν. Όλο αυτό έδωσε στον ζωγράφο μεν τις θέσεις εκφράσεις του εικαστικού ρεύματος, αλλά η θεματολογία παραμένει σκληρά αποκαθηλωτική, κοροϊδεύοντας κάθε εξιδανίκευση στα πρόσωπα, αλλά με λυρικότητα στη φύση και στα έργα της.