Η Αλίντα βλέπει στη Σύνοδο Ήλιου και Κρόνου στον Υδροχόο ευκαιρίες για επιτεύγματα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Ο διελαύνων Κρόνος σε σύνοδο με τον Ήλιο στις 16 Φεβρουαρίου μας μεταφέρει το επείγον μήνυμα, ότι θα πρέπει να ανασκουμπωθούμε και να κάνουμε αισθητή την παρουσία μας. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις μας αναμένεται να είναι αισθητά αυξημένες τις μέρες επιρροής της όψης και θα χρειαστεί σκληρή δουλειά, πειθαρχία και υπομονή για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σ’ αυτά με επιτυχία. Ίσως να χρειαστεί να σηκώσετε ένα επιπλέον βάρος το διάστημα αυτό ή να κληθείτε να αναλάβετε κάποιο σημαντικότερο ρόλο στο περιβάλλον σας, επαγγελματικό ή προσωπικό, διαδραματίζοντας ηγετικό ρόλο. Από τις επιπλέον αυτές ευθύνες μπορεί να αποκομίσει κανείς μεγάλη προσωπική ικανοποίηση από τα επιτεύγματα ή να κερδίσει την αναγνώριση ή μια προαγωγή. Λόγω όμως της εμπλοκής του Κρόνου, δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να βιώσει κανείς στερήσεις, περιορισμούς, ανασφάλεια ή κακουχίες. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τον τρόπο που χειρίστηκε κανείς τις υποθέσεις του το τελευταίο χρονικό διάστημα, το αν δηλαδή ήταν επιμελής ή υπεύθυνος στις πράξεις του ή όχι. Εάν δούμε ότι καταρρέουν τα πάντα γύρω μας, αυτό θα είναι ένα σαφές συμπαντικό μήνυμα, ότι θα πρέπει να κάνουμε κάποιες βαθιές αλλαγές στην ζωή μας, να θέσουμε νέους στόχους ή ακόμη και να χρειαστεί να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία ζωής.

Προσοχή ωστόσο θα χρειαστεί στο εργασιακό περιβάλλον, μια και είναι πολύ πιθανές οι συγκρούσεις με ανωτέρους μας. Σε ένα εναλλακτικό σενάρια ενδεχομένως να υπάρξουν εμπόδια στην ομαλή ροή της εργασίας ή να εμφανιστούν ξαφνικές καθυστερήσεις ή εμπόδια στην εξέλιξη της σταδιοδρομίας μας. Θα μας είναι δύσκολο να εκφραστούμε τις μέρες αυτές, κυρίως σε συναισθηματικό επίπεδο, με συνέπεια σε κάποιες περιπτώσεις να αποτελούν οι σχέσεις μας πηγή δυσκολιών, απογοητεύσεων ή θλίψης. Από την ψυχρότητα και την αποστασιοποίηση μπορούμε ωστόσο να βγούμε, εάν συνειδητοποιήσουν οι γύρω μας, ότι αποτελούμε παράγοντα σταθερότητας και αξιοπιστίας, που με την ωριμότητα και την ψύχραιμη σκέψη μπορούμε να προσφέρουμε βιώσιμες λύσεις. Είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία τις μέρες αυτές να αναλύσουμε με προσοχή κάποιες δράσεις μας, να απλοποιήσουμε κάποια πράγματα ή να τα οργανώσουμε καλύτερα, ώστε να γίνουν πολύ πιο αποτελεσματικά. Οτιδήποτε μη αποδοτικό θα πρέπει να απομακρυνθεί, ώστε να κάνουμε την ζωή μας λιγότερο περίπλοκη και τους στόχους μας πολύ πιο εύκολα πραγματοποιήσιμους.

Όσοι διαθέτουν την σύνοδο Ήλιου-Κρόνου στον γενέθλιο χάρτη τους είναι άτομα πολύ σοβαρά, με μεγάλο αυτοέλεγχο. Ίσως να βίωσαν μια δύσκολη παιδική ηλικία, με πολλούς περιορισμούς και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον τους. Ο Κρόνος αντιπροσωπεύει ένα αντρικό πρόσωπο σε μεγάλη ηλικία, που στην περίπτωση σας θα μπορούσε να είναι μια αυστηρή και πολύ απαιτητική πατρική φιγούρα.Στα νεανικά σας χρόνια ίσως να θεωρούσατε ότι βασανίζεστε από κακό κάρμα, λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίσατε. Η παρουσία της συνόδου Κρόνου-Ήλιου σε ένα γενέθλιο αστρολογικό χάρτη φέρνει χαμηλή αυτοεκτίμηση, πιθανή κατάθλιψη, αυστηρή αυτοκριτική αλλά και μια ντροπαλή φύση. Η αδυναμία έκφρασης των συναισθημάτων σας ενδεχομένως να σας γέμισε με ανεκπλήρωτες επιθυμίες και απογοητεύσεις, που μπορεί να σας οδήγησαν στην απομόνωση και στην απώλεια και άλλων ευκαιριών. Οι δυσκολίες όμως στα πρώιμα χρόνια είναι πολύ πιθανόν να σας δίδαξαν πολύτιμα μαθήματα ζωής, αυτοπειθαρχία αλλά και την ανεκτίμητη αξία της σκληρής δουλειάς. Γιατί ο Κρόνος αγαπά την σκληρή δουλειά και την ανταμείβει, όπως και την υπομονή και την επιμονή. Η παρουσία δε του Κρόνου με έντονες όψεις στον γενέθλιο χάρτη μας, προμηνύει μια όψιμη άνθιση, μια επιτυχία και αναγνώριση που θα έρθει σε μεγαλύτερη ηλικία, μέσα από σημαντικά επιτεύγματα. Η πρακτικότητα, η τελειομανία και η αποτελεσματικότητα που σας διακρίνει φέρνει αποτελέσματα και επιτεύγματα με διάρκεια στο χρόνο.  Στις απόψεις και τις πεποιθήσεις σας μπορεί να είστε αρκετά συντηρητικοί και να είστε αρκετά συγκρατημένοι στην επαφή σας με τους γύρω σας. Σε ένα περιβάλλον όμως που εμπιστεύεστε, όπως είναι με τα αγαπημένα σας πρόσωπα ή με έμπιστους φίλους, αφήνεστε ελεύθεροι και απολαμβάνετε την συντροφιά ή την παρέα. Τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σας, αυτά που τραβούν τους ανθρώπους γύρω σας, είναι η φιλοδοξία και η αποφασιστικότητα σας, και κυρίως η σταθερότητα και η αξιοπιστία σας. Οι άνθρωποι τείνουν να στηρίζονται επάνω σας, ιδίως σε περιόδους αστάθειας ή κρίσης, μια και το κύριο μέλημα σας είναι να μεταβάλετε το χάος σε τάξη και σταθερότητα. Για τον λόγο αυτό μπορείτε να γίνετε μια ηγετική φιγούρα στον χώρο που δραστηριοποιήστε.

Ο διελαύνων Κρόνος σε σύνοδο με τον Ήλιο στο ζώδιο του Υδροχόο επηρεάζει το διάστημα μεταξύ 13 και 19 Φεβρουαρίου τα σταθερά ζώδια (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) του τρίτου δεκαημέρου και όσους διαθέτουν την παρούσα όψη στον γενέθλιο τους χάρτη, καθώς την ενεργοποιεί, και μπορεί να φέρει ευκαιρίες διάκρισης και επιτυχιών, μέσα ωστόσο από προκλήσεις ή δυσκολίες. Προσοχή ωστόσο στις παραβατικές συμπεριφορές, γιατί ο Κρόνος τιμωρεί με πρόστιμα ή και συλλήψεις!