Η Αλίντα Κανάκη κοιτάζει τα άστρα και εξηγεί τι να περιμένουν οι 12 αστερισμοί αυτόν τον Οκτώβριο του 2020

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Κριός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος μετακινείται στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν που αφορά τον γάμο και τις φιλικές σας σχέσεις, με αποτέλεσμα η προσοχή σας να στρέφεται μέσα στον Οκτώβριο στον τομέα αυτόν της ζωής σας. Η διέλευση αυτή προϊδεάζει για προβλήματα επικοινωνίας και συνεννόησης που μπορεί να αντιμετωπίσετε με άτομα που έχετε γύρω σας. Ο Ερμής θα βρίσκεται σχεδόν καθ όλο τον μήνα στον 8ο οίκο σας. Το πέρασμα του αυτό θα δώσει στους εκπρόσωπους του ζωδίου σας ενισχυμένη διαίσθηση, που θα συμβάλει αποτελεσματικά σε επιχειρηματικές διαπραγματεύσεις, σε συλλογή πληροφοριών ή στην λήψη οποιασδήποτε σημαντικής απόφασης μπορεί να πάρετε μέσα στον μήνα. Είναι πολύ πιθανό επίσης με την θέση αυτή του Ερμή να τερματιστεί μια επαγγελματική συνεργασία, εάν δεν αφορά την διακοπή μιας φιλικής σχέσης. Ο Ερμής στον 8ο καταστρέφει τις παλιές και παρωχημένες σχέσεις που δεν έχουν πια κανένα πρακτικό όφελος ή παρεμποδίζουν την εξέλιξη μας. Από οικονομικής άποψης ο μήνας δεν αναμένεται γενναιόδωρος, ούτε καν καλός. Για να τα φέρετε βόλτα θα πρέπει να σφίξετε λίγο το ζωνάρι, καθώς δεν προβλέπεται αύξηση των απολαβών σας, ούτε μέσα στο μήνα, ούτε στο προσεχές χρονικό διάστημα. Για να καταφέρετε να αυξήσετε τα εισοδήματά σας, θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά. Κάποιοι μεταξύ σας δε, ίσως να έχετε νέα από μια κληρονομιά που σας έχουν αφήσει χωρίς να το περιμένετε.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η θέση του Ήλιου στο ωροσκόπιο σας φανερώνει την σπουδαιότητα που θα αποδώσετε στην σχέση ή τον γάμο σας τον μήνα αυτό, καθιστώντας τα ζητήματα που σχετίζονται με την συνύπαρξη σας κεντρικής σημασίας. Προκειμένου να διατηρήσετε αυτό που έχετε, θα είστε πρόθυμοι να κάνετε παραχωρήσεις, ακόμη και θυσιάζοντας τα δικά σας συμφέροντα, εάν πρέπει. Η Αφροδίτη θα βρεθεί τον Οκτώβριο στον 6ο οίκο, αυτόν της εργασίας και της υγείας, που μπορεί να φέρει μια ερωτική σχέση στον χώρο της δουλειάς. Και εάν είστε αδέσμευτοι, δεν πειράζει, εάν όμως είστε σε σχέση ή παντρεμένοι, εκεί είναι που θα αρχίσουν τα προβλήματα. Είναι επίσης πιθανό να προκύψουν ορισμένα ζητήματα, η ρίζα των οποίων βρίσκεται στο πρόσφατο παρελθόν και θα πρέπει να τα διαχειριστείτε. Όπως και να έχει όμως υπάρχουν πολλές πιθανότητες να περάσετε μια κρίση στην σχέση σας με το ταίρι σας, και θα πρέπει να είστε έτοιμοι να στηρίξετε ο ένας τον άλλο και να αναζητήσετε λύσεις από κοινού. Εάν δεν μπορέσετε να βγείτε αλώβητοι από την κρίση αυτή, ίσως και να σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να κλείσετε αυτό τον κύκλο, γιατί δεν σας οδηγεί πουθενά. Ένα γάμος που ενδεχομένως γίνει μέσα στον Οκτώβριο μπορεί να είναι ωφέλιμος από υλικής, επαγγελματικής ή κοινωνικής άποψης για σας, αλλά δεν θα υπάρχει αγάπη, παρά μόνο συμφέρον.

Ταύρος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του Οκτωβρίου στον 6οοίκο σας, της εργασίας και της υγείας, και μπορεί να μην καταφέρετε θεαματικά αποτελέσματα στην δουλειά σας, αλλά το γεγονός και μόνο ότι παλεύετε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με επιμονή και υπομονή, φέρνει τον σεβασμό των συνεργατών ή συναδέλφων σας και την προσοχή των προϊσταμένων. Εάν είστε άνεργοι και αναζητάτε μια θέση εργασίας, προσανατολιστείτε στο τι ζητάει η αγορά εργασίας αυτή την περίοδο και προσαρμοστείτε, εάν είναι δυνατό, στα δεδομένα. Ο Ερμής διέρχεται τον 7ο οίκο σας, του γάμου και της φιλίας, και μετά τα μέσα του μήνα γυρίζει ανάδρομος, οπότε αρχίζει η περίοδος δυσαρέσκειας με την εργασίας σας και μια εσωστρέφεια. Σκέφτεστε πιθανά λάθη που κάνατε στην καριέρα που σας κόστισαν μια καλύτερη θέση και αναζητάτε λύσεις και διεξόδους. Είναι η περίοδος που κατανοείτε καλύτερα τις θέσεις και απόψεις των συνομιλητών σας, καθώς προσπαθείτε να δείτε τις καταστάσεις από την δική τους οπτική γωνία και λαμβάνετε πιο ισορροπημένες αποφάσεις. Τα οικονομικά σας δεν πρέπει να σας προκαλούν ανησυχία, καθώς τα εισοδήματά σας αναμένεται να είναι σταθερά. Έργα της προηγούμενης περιόδου θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς, ενώ η θέση της Αφροδίτης στον 5ο οίκο σας, ευνοεί τα οικονομικά σας, αυξάνοντας τις πιθανότητες να κερδίσετε ένα λαχείο.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα διέρχεται τον Οκτώβριο μέσα από τον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σας (διασκέδαση, σεξ και παιδιά), μετατρέποντας σας σε party animal, την καρδιά της παρέας, με δίψα για περιπέτειες αλλά και σε μόνιμη αναζήτηση της αγάπης και του τέλειου συντρόφου, όσοι τουλάχιστον είστε ελεύθεροι. Προσέξτε όμως, γιατί τον μήνα αυτό θα έχετε την τάση να εξιδανικεύετε κάθε άτομο που γνωρίζετε και να ενθουσιάζεστε, με αποτέλεσμα να σας περιμένουν μεγάλες απογοητεύσεις στο μέλλον, ειδικά εάν ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση την περίοδο αυτή. Άλλωστε με τον Ερμή ανάδρομο, δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για ένα ξεκίνημα που να εγγυάται σταθερότητα και μακροημέρευση. Όσο για τους δεσμευμένους, ο Ερμής από τον 7ο οίκο στρέφει την προσοχή σας στην σχέση και τον γάμο σας και όσο είναι ορθόδρομος, όλα βαίνουν καλώς. Απολαμβάνετε όμορφες στιγμές με το ταίρι σας, τις κοινωνικές σας συναναστροφές και τους φίλους σας. Με το που γυρίζει όμως ανάδρομος έρχονται στην επιφάνεια διαχρονικά προβλήματα και έριδες, που κάποια στιγμή θα πρέπει να επιλύσετε. Γιατί να μην κλείσετε οριστικά τα ζητήματα που σας προβληματίζουν τώρα; Δεν θα υπάρξει καλύτερη ευκαιρία!

Δίδυμοι

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα βρίσκεται στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σας μέσα στον Οκτώβρη, τον τομέα που σχετίζεται με την διασκέδαση, την ευχαρίστηση, το σεξ και τα παιδιά. Με την θέση του αυτή, ακόμη και όσοι εκπρόσωποι του ζωδίου σας διακρίνονται για την συνέπεια και την σοβαρότητα τους, κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα θα έχουν το μυαλό τους σε οτιδήποτε άλλο εκτός από την δουλειά. Θα έχετε ανορθόδοξο τρόπο σκέψης και προσέγγισης των ζητημάτων, κάτι που θα σας επιτρέψει να βρείτε ευφάνταστες λύσεις και θα  προσελκύσετε την προσοχή των γύρω σας, κυρίως της διοίκησης, με όλα τα θετικά αποτελέσματα. Η πρόθυμη ανάληψη κινδύνων, κυρίως οικονομικής φύσης, μπορεί να φέρει αυξημένα κέρδη στην επιχείρηση, κάτι ιδιαίτερα επιθυμητό! Ο Ερμής θα βρίσκεται στον 6ο οίκο σας (εργασία και καριέρα)και μετά τα μισά του μήνα θα γυρίσει ανάδρομος. Τον Οκτώβριο θα σας απορροφήσουν οι καθημερινές μικρές ευθύνες και η επικοινωνία σας γίνεται συχνότερη με τους συναδέλφους ή συνεργάτες. Ίσως χρειαστεί να εκπαιδεύσετε το προσωπικό σας ή νέους συνεργάτες, εάν έχετε δική σας επιχείρηση και προσωπικό. Εάν αναζητάτε ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, ο μήνας μπορεί να προσφέρει κάποιες αξιόλογες, με πολύ καλές αμοιβές, αλλά θα πρέπει να κινηθείτε πριν ξεκινήσει η ανάδρομη πορεία του Ερμή. Από οικονομικής άποψης δεν αναμένεται να αντιμετωπίσετε ιδιαίτερα προβλήματα. Το θέμα θα είναι, ότι όσα βγάζετε ή όσο εύκολα τα βγάζετε, άλλο τόσο εύκολα θα φεύγουν λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων σας. Κάποιο μεταξύ σας ίσως σκεφτούν για τον λόγο αυτό την λύση της μερικής απασχόλησης σε μια δεύτερη δουλειά.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα διέρχεται μέσα στον Οκτώβριο τον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν της γονικής εστίας και του σπιτιού σας. Στην ουσία η πλανητική αυτή διέλευση μας οδηγεί να περάσουμε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα με τα μέλη της οικογένειας μας αλλά και με τους γονείς μας. Ίσως να υπάρξουν διαστήματα διακοπών ή μικρών αποδράσεων με την οικογένεια, το σίγουρο πάντως είναι ότι θα περάσετε όμορφα, καθώς οι σχέσεις σας θα είναι αρμονικές. Ανάλογα με την φάση που βρίσκεται ο καθένας και το στάδιο δέσμευσης που έχει στην σχέση, θα κάνει το διάστημα αυτό το επόμενο λογικό βήμα. Κάποιοι θα παρουσιάσουν τον σύντροφό τους στους γονείς τους, σαν πρώτο βήμα επισημοποίησης της σχέσης, κάποιοι ίσως αποφασίσουν να παντρευτούν, ενώ άλλοι να μεγαλώσουν την οικογένεια τους. Όσο για τους αδέσμευτους, ίσως να μην καταφέρουν το διάστημα αυτό να καλύψουν τις ανάγκες τους για συντροφικότητα ή σεξουαλική εκτόνωση, ή τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που θα θέλανε. Θα ακολουθήσουν όμως και καλύτερες μέρες στο άμεσο μέλλον.

Καρκίνος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Με τον Ήλιο στον 4ο οίκο σας (γονική εστία και σπίτι) η προσοχή σας είναι στραμμένη στα αγαπημένα σας πρόσωπα, την οικογένεια και τους γονείς σας. Ακόμη και οι ελεύθεροι Καρκίνοι, που απολαμβάνουν την ελευθερία τους, το διάστημα αυτό θα χαίρονται με την ιδέα του να επιστρέφουν στο σπίτι τους ή να επισκέπτονται αγαπημένα τους πρόσωπα, όπου και θα βρίσκουν καταφύγιο από τις καθημερινές σκοτούρες και ταλαιπωρίες. Ως προς τα επαγγελματικά σας, θα πρέπει να κάνετε μεγάλο αγώνα και να είστε υπομονετικοί κατά την διάρκεια του μήνα. Ίσως δε, να αντιμετωπίσετε προβλήματα με προϊσταμένους ή με την διοίκηση, όσοι είστε μισθωτοί, και εκεί θα χρειαστεί εξαιρετικά προσεκτικούς χειρισμούς, γιατί πολλά εξαρτώνται από την στάση σας. Δεν θα θέλατε να μείνετε άνεργοι αυτές τις δύσκολες εποχές. Ακόμη και αν είστε σε επαφή με μια άλλη επιχείρηση για να μεταπηδήσετε, μην περιμένετε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ πιό διαφορετικά από αυτά που θα αφήσετε πίσω σας. Χαμηλώστε τον πήχη των προσδοκιών σας για να μην απογοητευθείτε. Ο Ερμής από τον 5ο οίκο σας μπορεί να σας ωθήσει σε μια πιο πνευματική ενασχόληση ή να σας δώσει ιδέες, για το πως να μετατρέψετε μια ευχάριστη απασχόληση σας σε μια επικερδή επαγγελματική δραστηριότητα. Αναφορικά με τα οικονομικά σας, δεν αναμένονται αξιόλογες μεταβολές. Οι ομαδικές επαγγελματικές δραστηριότητες ιδίως με συγγενείς, μπορούν να σας προσφέρουν ένα αρκετά καλό εισόδημα τον Οκτώβριο, αν και η προοπτική της συνεργασίας δεν θα σας ενθουσιάζει εκ πρώτης. Αποφύγετε να δανείσετε χρήματα, γιατί δεν θα σας τα επιστρέψουν ποτέ…

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει τον Οκτώβριο στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς) και θα φέρει μια σύσφιξη των σχέσεων σας με τους στενούς συγγενείς και τους φίλους σας. Οι δεσμευμένοι θα έχουν στενές επαφές με τους συγγενείς τους, ιδίως μετά τα μέσα του μήνα. Επειδή όμως ο Ερμής είναι ανάδρομος το διάστημα αυτό, ίσως οι επαφές σας να σημαδευτούν από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις για ζητήματα που έχετε διαφορές στις εκτιμήσεις σας. Εάν η σχέσεις σας με τα πρόσωπα αυτά είναι γενικά καλές, οι κόντρες θα ξεχαστούν την ίδια κιόλας στιγμή. Εάν όμως είναι ήδη τεταμένες, ίσως θα πρέπει να επιλέξετε την αποστασιοποίηση σας. Και με τα φιλικά σας πρόσωπα όμως μπορεί να έχετε τριβές, ιδίως το διάστημα μετά τα μέσα του μήνα, με αφορμή κάποια σχόλια για την σχέση σας που θα σας εκνευρίσουν. Κάντε τις επιλογές σας και εμπιστευθείτε τα συναισθήματα σας! Οι αδέσμευτοι κυρίως, μπορεί και οι δεσμευμένοι, θα έχουν ευκαιρίες να κάνουν καινούργιες γνωριμίες, που όμως δεν είναι βέβαιο ότι θα έχουν την ευκαιρία να ωριμάσουν.

Λέων

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος μετακινείται στον 3ο οίκο σας (επικοινωνία, συγγενείς, αδέλφια) και οι γενικές προβλέψεις του μήνα δείχνουν ότι κάποιοι εκπρόσωποι του ζωδίου σας θα υποφέρουν από τον εγωισμό τους μέσα στον Οκτώβριο. Δεν είναι απαραίτητο να αποδείξετε την αποτελεσματικότητα σας ή την ανωτερότητα σας για να κερδίσετε τον σεβασμό των γύρω σας. Αντίθετα, εκεί που θα πρέπει να επικεντρώσετε την προσοχή σας είναι οι συγκρούσεις και οι προστριβές, που μπορούν να εμποδίσουν την επίτευξη των στόχων σας. Θα κλιθείτε να διαδραματίσετε τον ρόλο του διαιτητή ή του κριτή και να διαχειριστείτε διενέξεις. Θα πρέπει να διαχειριστείτε την εξουσία σας απονέμοντας δικαιοσύνη, κάτι που θα κάνει καλό και στο επαγγελματικό σας προφίλ. Είναι επίσης καλή περίοδος να επιλύσετε εκκρεμή νομικά ζητήματα. Ο Ερμής από τον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας (γονική εστία και κατοικία), ανάδρομος μετά τα μέσα Οκτωβρίου, αυξάνει την συχνότητα των επαφών με στενούς συγγενείς και φίλους. Προσέξτε μετά τα μέσα του μήνα την τάση σας για επικριτικότητα και κακεντρεχή σχόλια, για να μην ανατρέψετε δουλειά μηνών. Οικονομικά όμως ο μήνας θα σας ικανοποιήσει απόλυτα! Τα χρήματα θα καταφτάνουν στα χέρια σας από διάφορες πηγές και η τύχη σας ανοίγει ένα παράθυρο σε κέρδη από τυχερά παιχνίδια, λαχείο ή χρηματιστήριο, από όπου μπορείτε να αποκομίσετε σημαντικά ποσά! 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Λόγω της επιρροής του Ερμή από τον 4ο οίκο, πολλοί μεταξύ σας θα αναπολείτε τα παιδικά σας χρόνια και θα επιστρέψετε σε τόπους της παιδικής σας ηλικίας.  Η Αφροδίτη θα βρίσκεται μέσα στον Οκτώβριο στον 2ο οίκο σας (χρήματα, αισθήματα και αγαθά) και στην  προσωπική σας ζωή προεξέχουσα θέση κατέχει η συσσώρευση χρημάτων και πολύτιμων αντικειμένων. Αυτό δεν είναι κατ ανάγκη κακό, καθώς οι άντρες του ζωδίου σας με την διέλευση αυτή γίνονται πιο γαλαντόμοι, προσφέροντας πολύτιμα δώρα στα άτομα που φλερτάρουν και τους ενδιαφέρουν. Η Αφροδίτη όμως στην θέση αυτή αυξάνει και τον αισθησιασμό, οπότε η σεξουαλική ζωή των δεσμευμένων θα ευεργετηθεί αισθητά! Αλλά και η καθημερινή επαφή μεταξύ του ζευγαριού θα γίνει πολύ πιο τρυφερή μια και ο Λέοντας θα είναι πιο εκδηλωτικός με το ταίρι του. Τα συναισθήματα σας ωστόσο είναι υπό έλεγχο, αν και δείχνετε το αντίθετο στον σύντροφό σας. Για τους αδέσμευτους δεν είναι ο κατάλληλος μήνας να αναζητήσουν το άλλο τους μισό, γιατί κυρίως θα είναι η προσοχή τους στραμμένη σε πιο πρακτικά ζητήματα, καθαρά υλικής φύσης. Εάν παρ όλα αυτά έχετε κάποιες ευκαιρίες που ενδεχομένως τις εξετάσετε προσεκτικά, θα επικρατεί η λογική και θα σταθμίσετε τα πάντα και από όλες τις πλευρές, πριν κάνετε οποιαδήποτε προσπάθεια.

Παρθένος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος βρίσκεται στον 2ο οίκο σας κατά τον Οκτώβριο, τον τομέα του ωροσκοπίου σας που αφορά τα μετρητά και τα ακίνητά σας. Το ωροσκόπιο του μήνα προβλέπει, ότι θα μπορούσατε να βελτιώσετε σημαντικά την οικονομική σας κατάσταση, μόνο όμως εάν προσπαθήσετε πραγματικά πολύ. Ο Ήλιος θα σας δώσει τις ευκαιρίες, θα πρέπει όμως εσείς να τις εκμεταλλευτείτε. Κατά την περίοδο αυτή υπάρχει ισχυρό το ενδεχόμενο να έχετε πολλαπλές πηγές εισοδημάτων. Μπορεί να έχετε την ευκαιρία να ανοίξετε τη δική σας επιχείρηση ή να λάβετε μια προσφορά και να μετακινηθείτε σε μια θέση με καλύτερες αμοιβές. Έτσι θα είστε σε θέση να πετύχετε οικονομική ανεξαρτησία και να μην ανησυχείτε για χρήματα για κάποιο χρονικό διάστημα. Ο Ερμής από τον 3ο οίκο σας (επικοινωνία, πληροφορίες, συγγενείς, αδέλφια) και μετά τα μισά του μήνα γυρίζει ανάδρομος, μετατρέποντας πολλούς από σας σε καχύποπτους και παράξενους. Πριν λάβετε κάποια απόφαση επί επαγγελματικών θεμάτων, εξετάστε προσεκτικά από κάθε πλευρά τα γεγονότα και υπολογίστε κάθε πιθανό κίνδυνο. Την περίοδο δε της ανάδρομης πορείας του Ερμή αποφύγετε σοβαρές αποφάσεις και νέα ξεκινήματα, γιατί ή θα οδηγήσουν σε λανθασμένες κινήσεις ή θα είναι βραχύβια τα εγχειρήματά μας. Η περιέργεια σας και η τάση σας να ερευνάτε οτιδήποτε νέο και πρωτοποριακό, μπορεί να σας οδηγήσει σε νέες ιδέες, κάποιες από τις οποίες μπορούν να υλοποιηθούν στο μέλλον. Τα οικονομικά σας δεν θα πρέπει να σας εμπνέουν καμία ανησυχία. Η ανταμοιβή σας για την εργασία που προσφέρετε θα είναι αξιοπρεπής και αν υπάρχουν κάποια απρόβλεπτα έξοδα δεν θα πρέπει να σας προβληματίσουν.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν της προσωπικότητας σας. Με την θέση αυτή θα προσπαθήσετε να συγκρατήσετε τα πάθη σας και να βάλετε την λογική σας μπροστά. Η διάσταση αυτή δεν ευνοεί τις ρομαντικές σχέσεις, αλλά μπορεί να ισορροπήσει την σχέση επί της ουσίας, λύνοντας διαχρονικά προβλήματα. Για τους δεσμευμένους και παντρεμένους η περίοδος αυτή μπορεί να αποδειχτεί εξαιρετικά χρήσιμη και να δώσει ώθηση στην σχέση. Όσο για τους αδέσμευτους, η θέση αυτή της Αφροδίτης σας προσγειώνει και εξετάζετε κάθε υποψήφιο ταίρι με βάση τη λογική και όχι τις ορμόνες ή τα συναισθήματα, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες να κάνετε λανθασμένες επιλογές. Προσοχή θα χρειαστεί μετά τα μέσα του μήνα, με τον Ερμή ανάδρομο, που μπορεί να φέρει εντάσεις στους δεσμευμένους ή θνησιγενείς σχέσεις στους ελεύθερους.

Ζυγός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας, σ΄ αυτό της προσωπικότητα σας. Είναι η περίοδος που θα πρέπει να αφήσετε για λίγο τις υποχρεώσεις σας στην άκρη και να ασχοληθείτε με τις δικές σας ανάγκες. Μπορείτε να μοιραστείτε με τους ανωτέρους σας αμφιβολίες ή προβληματισμούς που μπορεί να έχετε για την δουλειά και να εισακουστείτε. Εάν αισθάνεστε ότι αδικείστε μισθολογικά, διεκδικήστε μια αύξηση μισθού. Μέσα στον Οκτώβριο θα πρέπει να αναδείξετε και να διαφημίσετε όλα σας τα προσόντα και να ανοίξετε όσες περισσότερες πόρτες μπορείτε. Ο Ερμής θα βρίσκεται στον 2ο οίκο σας, στον τομέα των μετρητών και των ακινήτων και γυρίζει ανάδρομος μετά τα μέσα του μήνα. Η επιτυχία είναι στο πλευρό όσων απασχολούνται στο εμπόριο και τον χρηματοπιστωτικό τομέα, τουλάχιστον κατά το πρώτο μισό του μήνα. Τα οικονομικά σας το πρώτο μισό θα βαίνουν καλώς, αλλά μετά τις 15/10 θα δείτε τα έξοδα σας να αυξάνονται κατακόρυφα και να ξεφεύγετε από τον προϋπολογισμό σας. Πρέπει να περιορίσετε δραστικά τις δαπάνες σας, πριν βρεθείτε στην δυσάρεστη θέση να ψάχνετε για χρήματα. Αποφύγετε δε να πάρετε δανικά, γιατί δεν θα μπορέσετε να τα επιστρέψετε εύκολα.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στις αρχές Οκτωβρίου η Αφροδίτη θα μετακινηθεί στον 12ο οίκο σας, αυτόν που αφορά τα απόκρυφα, τα μυστικά, τις φοβίες μας και τους περιορισμούς. Με τα φοβικά σύνδρομα να κυριαρχούν στο μυαλό μας, τον Οκτώβριο οι αποφάσεις αισθηματικού επιπέδου παίρνονται με το μυαλό και όχι με την καρδιά ή με τις ορμόνες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ μικρότερα περιθώρια για λανθασμένες επιλογές. Οι δεσμευμένοι αλλά ανύπαντροι του ζωδίου σας ίσως να αρχίσουν να αμφιβάλουν ότι είναι επαρκείς για τον σύντροφό τους αυτό το μήνα, ενώ άλλοι που θα ξεκινήσουν σχέση μέσα στο μήνα θα την κρατήσουν κρυφή για λίγο καιρό πριν την κοινοποιήσουν στον φιλικό και κοινωνικό τους κύκλο. Με την θέση αυτή της Αφροδίτης συνδέονται επανεμφανίσεις παλαιών εραστών στην ζωή μας. Πρόκειται για σχέσεις που μας απογοήτευσαν ή μας πλήγωσαν πολύ κατά το παρελθόν και γι αυτό θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί σε ένα ενδεχόμενο επανασύνδεσης. Θα πρέπει να σας αποδείξει εμπράκτως ότι έχει αλλάξει και δεν θα ξαναζήσετε από την αρχή τα όσα σας οδήγησαν την πρώτη φορά στον χωρισμό.

Σκορπιός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Το μεγαλύτερο μέρος του μήνα ο Ήλιος θα διέρχεται από τον 12ο οίκο σας (μυστικά, απόκρυφα, φοβίες και περιορισμοί) και το μήνυμα είναι να ιεραρχήσετε τις επαγγελματικές δραστηριότητες ή υποχρεώσεις σας και να ασχοληθείτε με τις επείγουσες. Ότι δεν σας «βγαίνει», μην το πιέζετε γιατί θα χάσετε άδικα χρόνο. Αναβάλετε το για κάποια άλλη, πιο ευνοϊκή στιγμή. Όσο από εσάς έχετε λάβει πρόσφατα μια προαγωγή ή έχετε μετακινηθεί σε μια νέα θέση εργασίας, αφιερώστε το μήνα αυτό στο να κατανοήσετε σε βάθος το αντικείμενο σας, καθώς και τις ευθύνες που αναλαμβάνετε και να χτίσετε γέφυρες επικοινωνίας με τους νέους σας συνεργάτες ή υφισταμένους. Όσοι δεν είστε ευχαριστημένοι με την παρούσα θέση εργασίας σας, ίσως αναζητήσετε την τύχη σας αλλού, αλλά ενδεχομένως οι απολαβές να μην είναι το ίδιο ικανοποιητικές. Αποφασίστε με βάση τις επιδιώξεις και τους μακροχρόνιους στόχους σας και όχι με βάση τον τρέχοντα μισθό σας. Ο Ερμής θα βρίσκεται όλο το μήνα στον 1ο οίκο σας, αυτόν που αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα σας, και μετά τα μέσα θα είναι ανάδρομος. Η θέση αυτή απαιτεί μελέτη για όλους, όχι μόνο για τους μαθητές. Πάντοτε υπάρχει κάτι που θα πρέπει να μάθουμε, κάτι που θα πρέπει να εμπεδώσουμε. Το δεύτερο μισό του μήνα προσοχή στις διαμάχες και τις αντιπαραθέσεις με συνεργάτες ή συναδέλφους και δείξετε επιφύλαξη σε άτομα που δεν τα γνωρίζετε για να αποφύγετε την παραπλάνηση και τις απάτες. Οικονομικά δεν θα είστε άσχημα μέσα στον Οκτώβριο και έρχονται έσοδα από τρίτους, όπως είναι για παράδειγμα μια επαγγελματική δραστηριότητα από κοινού με κάποια άτομα ή από πρόσθετο εισόδημα του συντρόφου σας που θα μπει στον κοινό κουμπαρά.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη βρίσκεται στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας (ομοϊδεάτες, φίλοι, κοινωνική ζωή) και το διάστημα που έπεται μπορεί να φέρει για τους αδέσμευτους μια σχέση με ένα πρόσωπο που θεωρούσατε φίλο, αλλά που υπήρχαν βαθύτερα συναισθήματα εδώ και καιρό και από τους δύο. Η Αφροδίτη στην θέση αυτή φέρνει επίσης πολλές φορές καινούριες σχέσεις με άτομα που μοιραζόμαστε κοινά ενδιαφέροντα ή δραστηριότητες. Μπορεί να είναι ένας επιχειρηματικός εταίρος ή ένας εθελοντής σαν και σας σε μια φιλανθρωπική οργάνωση. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο να ξεκινήσει μια σχέση με ένα άτομο που σας στήριξε οικονομικά για να ξεκινήσετε την δική σας επαγγελματική προσπάθεια. Ο μήνας αυτός είναι πολύ καλός για να παντρευτεί κανείς ή να ανακοινώσει την επίσημη δέσμευση του, όπως έναν αρραβώνα. Η σχέση σας με το ταίρι σας είναι στο καλύτερο της επίπεδο και αισθάνεστε έτοιμοι να κάνετε το επόμενο βήμα. Προσοχή μόνο την περίοδο της ανάδρομης πορείας του Ερμή, μην προκύψουν έριδες ή προστριβές χωρίς λόγο και αιτία.

Τοξότης

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος βρίσκεται στον 11ο οίκο σας αυτό τον μήνα (φίλοι, ομοϊδεάτες, κοινωνικές επαφές) και συνιστά, μέσα στον Οκτώβριο να είστε πιο επίμονοι στις επιδιώξεις σας και πιο επιθετικοί για την προώθηση των προσόντων σας. Νέες ιδέες θα έχετε, επειδή όμως θα είναι αρκετά δύσκολο να τα καταφέρετε μόνοι σας, θα χρειαστείτε την βοήθεια των φίλων ή των γνωστών σας. Χάρη στην διέλευση αυτή, δεν θα βρείτε μόνο φίλους να σας στηρίξουν, αλλά και χορηγούς ή ανώτερους από τον χώρο δουλειάς σας. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε την ίδρυση μιας δικής σας δουλειάς, προς υλοποίηση της ιδέας σας, σε συνεργασία με φιλικό σας πρόσωπο. Ο Ερμής θα περάσει στον 12ο οίκο σας (φόβοι, παρασκήνια, μυστικά και απόκρυφα) και μετά από τα μέσα του μήνα θα είναι ανάδρομος. Την διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του μπορεί να έχετε την τάση να εμπιστεύεστε αδικαιολόγητα γρήγορα ή εύκολα νέα άτομα, ενώ όταν μιλάτε με άτομα που γνωρίζετε καιρό, να πιστεύετε ότι κάτι σας κρύβουν ή ότι σας επιβουλεύονται. Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας, στην ξεκούραση αλλά και στην πνευματική και ψυχική σας αναγέννηση, με όποιο τρόπο εσείς κρίνετε κατάλληλο. Από οικονομικής άποψης ο μήνας αναμένεται να είναι πολύ θετικός και αναμένεται πολύ καλή πορεία των εισοδημάτων σας. Δεν πρέπει να αποκλείονται επίσης ποσά από εκεί που δεν τα περιμένατε ή κέρδη από λαχεία ή τυχερά παιχνίδια.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Ως προς την προσωπική και συναισθηματική σας ζωή, θα πρέπει να αγωνιστείτε για την ηρεμία και την αρμονία μέσα στον Οκτώβριο, οπότε θα βελτιώσετε σε σημαντικό βαθμό τις σχέσεις σας με το ταίρι, είτε είστε παντρεμένοι, είτε δεσμευμένοι. Η Αφροδίτη περνάει στον 10ο οίκο σας, αυτόν της  επαγγελματικής επιτυχίας και της καριέρας σας. Στην θέση αυτή λάμπετε και κινείτε την προσοχή των γύρω σας, οπότε θα πρέπει να επιδεικνύετε τα προσόντα σας για να προσελκύσετε επίδοξους εραστές όσοι είστε ελεύθεροι. Ίσως όμως να μην χρειαστεί καν να προσπαθήσετε, γιατί θα σας περιτριγυρίζουν ενδιαφέρουσες γνωριμίες. Κάποιοι του ζωδίου σας ίσως να ξεκινήσουν μια καινούργια σχέση μέσα στον μήνα με ένα άτομο που θα τους βοηθήσει πάρα πολύ στην προώθηση της καριέρας τους. Κάποιοι άλλοι ίσως να παντρευτούν, όχι όμως από συναίσθημα, αλλά από υπολογισμό για την απόκτηση μια υψηλότερης κοινωνικής θέσης ή την απόλαυση προνομίων. Προσοχή θα χρειαστεί να επιδείξετε μετά τα μέσα του μήνα, καθώς γυρίζει ο Ερμής ανάδρομος και υπάρχει κίνδυνος αφενός οι σχέσεις που ξεκινούν την περίοδο αυτή να μην ευοδώσου, αφετέρου να υπάρξουν έριδες και προστριβές με τον σύντροφό σας.

Αιγόκερως

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Τον Οκτώβριο ο Ήλιος θα βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα στον τομέα της καριέρας και της επαγγελματικής σας επιτυχίας, καθώς θα διέρχεται τον 10ο οίκο σας, και υπόσχεται ότι θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένος, ειδικά στον επαγγελματικό τομέα! Θα πρέπει να είστε επίμονη και εργατικοί για να πετύχετε τα όσα ονειρεύεστε, αλλά αποφύγετε εντάσεις και διαπληκτισμούς και επιλύστε τις διαφορές σας με ειρηνικό και πολιτισμένο τρόπο. Ανησυχίες για την φήμη σας δεν θα πρέπει να υπάρχουν, καθώς φροντίζουν τα αστέρια για σας, και επικεντρώστε την προσοχή σας στα ουσιώδη. Ο μήνας είναι ιδανικός για προώθηση αιτημάτων προαγωγής ή μισθολογικής αύξησης. Ο Ερμής θα διέρχεται τον Οκτώβριο τον 11ο οίκο σας (φίλοι, ομοϊδεάτες, κοινωνική ζωή) και θα γυρίσει ανάδρομος στα μέσα του μήνα. Το πρώτο μισό του Οκτωβρίου θα προσπαθήσετε να φτάσετε στον πάτο των υποθέσεων που διαχειρίζεστε, παρακάμπτοντας ακόμη και την πεπατημένη. Φίλοι και συνεργάτες θα σας παρέχουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να αντεπεξέλθετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα καθήκοντά σας. Το δεύτερο μισό όμως θα φέρει σε κάποιους απογοητεύσεις, κυρίως λόγω του ότι ένα άτομο που εμπιστεύεστε τυφλά θα αποδειχτεί ότι δεν ήταν της απόλυτης εμπιστοσύνης σας. Οικονομικά ο μήνας θα είναι λίγο άστατος και γι αυτό τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου θα πρέπει να είστε φειδωλοί στις δαπάνες σας και να εξοικονομήσετε κάποια χρήματα. Όσο θα προχωράει ο μήνας τόσο πιο άνετοι θα είστε από εισοδήματα που θα φτάσουν απροσδόκητα στα χέρια σας. Είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από το εξωτερικό ή να πρόκειται για μια πληρωμή σε υλοποίηση σύμβασης με το εξωτερικό.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη βρίσκεται στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας τον Οκτώβριο (φιλοσοφία και ταξίδια) και μπορεί να κάνετε ένα ρομαντικό ταξίδι με το ταίρι σας, κατά προτίμηση στο εξωτερικό, εάν δεν υπάρχουν άλλης φύσης εμπόδια να σας αναγκάσουν να αλλάξετε ρότα. Και κατά την διάρκεια του ταξιδιού αυτού ίσως να αποφασίσετε να παντρευτείτε, εάν δεν είστε ήδη παντρεμένοι. Οι παντρεμένοι του ζωδίου σας καλό θα ήταν να αποφύγουν προστριβές με τον σύντροφό τους, ιδίως μετά τα μέσα του μήνα, με τον Ερμή σε ανάδρομη πορεία, γιατί θα πυροδοτήσετε το κλίμα και θα χαλάσετε όλη την ρομαντική διάθεση που προϋπήρχε. Το καλύτερο από όλα είναι να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις για να μην αισθάνεται κανείς αδικημένος. Εάν είστε αδέσμευτοι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την επιλογή συντρόφου, γιατί η υπερβολική σας συναισθηματικότητα μπορεί να σας στοιχίσει ακριβά. Μην εμπιστεύεστε μεγάλα λόγια και παχιά, καθώς και λάγνα βλέμματα, ιδίως εάν πρόκειται για ένα άτομο διαφορετικής εθνικότητας ή κουλτούρας. Εάν όμως έχετε βάλει στόχο κάποιο άτομο, θα χρειαστεί να κάνετε υπομονή και να έχετε επιμονή  μέχρι να προσελκύσετε την προσοχή του.

Υδροχόος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο 9ος οίκος σας (φιλοσοφικές αναζητήσεις και ταξίδια) είναι ενεργοποιημένος μέσα στον Οκτώβριο με την παρουσία του Ήλιου κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Σε γενικές γραμμές προοιωνίζεται ένας βατός μήνας για το ζώδιο σας, αν και θα υπάρξουν και εκπρόσωποι του, που θα περάσουν αρκετές δυσκολίες. Θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ πιο εύκολο να ξεπεράσετε τα προβλήματα, εάν έχετε ένα ανοιχτό μυαλό και προσεγγίσετε το εκάστοτε πρόβλημα από άλλη διάσταση. Μέσα στο μήνα ίσως να κάνετε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να ξεκινήσουν να μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα, για να επικοινωνούν με τους επιχειρηματικούς τους εταίρους απευθείας στην γλώσσα τους. Ο Ερμής θα μετακινείται μέσα από τον 10ο οίκο σας (καριέρα και επαγγελματικές επιτυχίες) και μετά τα μέσα του μήνα θα είναι ανάδρομος. Το διάστημα αυτό θα έχετε κάποιες αποκαλύψεις σχετικά με την καριέρα σας, το τι συνέβη και για πιο λόγο διαμορφώθηκε όπως είναι, ενώ θα έχετε εξαιρετικές ιδέες για μελλοντικές δράσεις. Προσοχή στις δυσάρεστες καταστάσεις μετά τα μέσα του μήνα, καθώς και στις αντιδράσεις σας. Εάν κρίνετε σκόπιμο, ζητήστε την βοήθεια φιλικών σας προσώπων για να αντεπεξέλθετε με μεγαλύτερη ευκολία. Ο Οκτώβρης θα σας δώσει πολλές ευκαιρίες να βελτιώσετε την οικονομική σας κατάσταση, ενώ κάποιοι μεταξύ σας θα μπορέσετε να κερδίσετε κάποια χρηματικά ποσά, εκμεταλλευόμενοι τις προσωπικές ή ερωτικές σας γνωριμίες. Το σενάριο επίσης μιας κληρονομιάς που δεν περιμένετε είναι επίσης πιθανό!

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη βρίσκεται τον Οκτώβριο στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας (ακραίες καταστάσεις, κληρονομιές και χρήματα από τρίτους) και εγγυάται μια έντονη κοινωνική ζωή, με πολλές εξόδους, άφθονα φλερτ και πολλές ερωτικές περιπέτειες. Η σεξουαλική αυτή επαφή χωρίς διάκριση μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστες ή ακόμη και ακραίες καταστάσεις. Αυτό ισχύει τόσο για τους αδέσμευτους του ζωδίου σας, όσο και για τους δεσμευμένους που δεν ασπάζονται την φιλοσοφία της μονογαμικότητας. Οι αδέσμευτοι μπορεί να έχουν ένα πισωγύρισμα με ένα άτομο από το παρελθόν, για το οποίο έτρεφαν κάποτε βαθιά συναισθήματα. Εάν αισθάνεστε ακόμη το ίδιο πάθος, ίσως θα πρέπει να το σκεφτείτε ξανά και να επανασυνδεθείτε. Εάν είστε σε μακροχρόνια σχέση, ετοιμαστείτε να υπάρξουν κάποιες σημαντικές αλλαγές στο ύφος της σχέσης, ενδεχομένως επειδή έχει κουραστεί το ταίρι σας από τον άστατο χαρακτήρα και τα καπρίτσια σας. Τότε θα πρέπει να αποφασίσετε τι θέλετε από την ζωή και αν μπορείτε να φανταστείτε τον εαυτό σας να ζείτε με το άτομο αυτό πλάι σας. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να εξετάσετε τον χωρισμό σαν την καλύτερη δυνατή λύση.

Ιχθείς

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα διέρχεται ένα μεγάλο μέρος του μήνα από τον 8ο οίκο σας (χρήματα τρίτων, κληρονομικά, ακραίες καταστάσεις) και οι γενικές προβλέψεις δείχνουν ένα μήνα με μικτά μηνύματα και αρκετή ασάφεια. Κάποιο εκπρόσωποι του ζωδίου σας ίσως να είναι αγχωμένοι γιατί αναζητούν λύσεις ή διεξόδους από ένα πιεστικό πρόβλημα, κάποιοι άλλοι θα καταγράφουν σημαντικά κέρδη από μια συναλλαγή. Ο Ήλιος από την θέση του αυτή δίνει στο ζώδιο σας διεισδυτικές ικανότητες που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε για τον επιδιωκόμενο σκοπό. Στα πλαίσια αυτά, είστε σε θέση να πετύχετε ότι θέσετε στόχο. Το κυριότερο πρόβλημα σας είναι ότι δεν ξέρετε συνήθως πως θα φτάσετε στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Μερικοί ίσως να αντιμετωπίσουν προβλήματα και διαφωνίες σχετικά με χρήματα που προέρχονται από μια επιχειρηματική συνεργασία ή που αφορούν τα κοινά κεφάλαια με τον/την σύντροφό σας. Ο Ερμής θα διέρχεται τον 9ο οίκο σας (φιλοσοφία και ταξίδια) και το δεύτερο δεκαπενθήμερο γυρίζει ανάδρομος και χρειάζεται προσοχή. Τα ζητήματα που αντιμετωπίζετε θα πρέπει να επιλυθούν με ένα ανατρεπτικό ή μη συμβατικό τρόπο, ενώ τα ενδεχόμενα ταξίδια, επαγγελματικά ή αναψυχής, θα χρειαστούν ιδιαίτερη προσοχή. Για όσους έχουν δική τους επιχείρηση, οι διεθνείς συμβάσεις θα είναι ιδιαίτερα επιτυχείς και θα φέρουν αρκετά κέρδη, λόγω της εξωστρέφειας και της προβολής των υπηρεσιών ή των προϊόντων σας. Με τον Ερμή ανάδρομο ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ως προς την τήρηση των νόμων. Φροντίστε επίσης να είστε συνεπείς και τακτικοί στην δουλειά σας, για να μην προκληθεί χάος. Τα οικονομικά σας θα συνεχίσουν να είναι σταθερά μέσα στον Οκτώβριο. Προς τα τέλη δε του μήνα ίσως να έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μεγάλες αγορές, ενώ εάν είστε επιχειρηματίες, να επενδύσετε τα κεφάλαια σας, με προοπτική να αποκομίσετε κέρδη στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη περνάει στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας τον Οκτώβρη, αυτόν του γάμου, της φιλίας και των συνεργασιών και θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην εξομάλυνση της σχέση σε όσα ζευγάρια αντιμετωπίζουν προβλήματα. Η σχέση θα είναι ιδιαίτερα ζεστή και θα υπάρξει μια πολύ σημαντική μεταστροφή στο κλίμα της. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας μπορούν να έχουν μια γνωριμία, που θα οδηγήσει σε μια σταθερή σχέση με προοπτική γάμου στο μέλλον. Σε κάθε περίπτωση ο μήνας αυτός είναι εξαιρετικά ευνοϊκός για επικοινωνία, κοινωνικοποίηση, φλερτ και ραντεβού. Το πρόβλημα είναι ότι οι εκπρόσωποι του ζωδίου σας θα αισθάνεστε αρκετά ευαίσθητοι και εύθικτοι το διάστημα αυτό, κάτι που δεν βοηθάει μια σχέση, ειδικά όταν είναι στο ξεκίνημά της. Ο λόγος της ευαισθησίας σας είναι ότι δεν αισθάνεστε αρκετά καλοί ή ελκυστικοί για να προσελκύσετε το άτομο που πραγματικά σας ενδιαφέρει. Και αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο εάν θελήστε να κάνετε δουλειά με τον εαυτό σας, να αποδεχτείτε αυτό που πραγματικά είστε και να αφήσετε τις ανασφάλειες πίσω σας.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.