Η Αλίντα βλέπει στα άστρα τι θα συμβεί στα 12 ζώδια αυτόν τον Μάιο του 2023

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Κριός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Τις τρεις πρώτες βδομάδες του μήνα θα βρίσκεται ο Ήλιος στον 2ο ηλιακό οίκο του ζωδίου σας, τον κατεξοχήν οικονομικό οίκο του ωροσκοπίου. Τώρα η προσοχή σας θα στραφεί στα αποκτήματα σας, στην περιουσία και στην γενικότερη οικονομική σας κατάσταση. Η διέλευση αυτή του Ήλιου θα σας κάνει την περίοδο αυτή πιο γενναιόδωρους με τους γύρω σας. Μπορεί να σας κάνει όμως και λίγο πιο θεατρίνους αναφορικά με τις συναισθηματικές σας σχέσεις και να μπείτε στον πειρασμό να χρησιμοποιήσετε το ταίρι σας για να βελτιώσετε την δική σας εικόνα. Το τελευταίο δεκαήμερο που θα περάσει ο Ήλιος στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας και στο ζώδιο των Διδύμων, ξεκινάει μια περίοδος με έντονη κινητικότητα, επαφές, διαπραγματεύσεις, αποδράσεις και ταξίδια, επαγγελματικά ή αναψυχής. Ο Ερμής συνεχίζει την διέλευση του μέσα από τον Ταύρο και τον 2ο ηλιακό σας οίκο καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, αλλά είναι ανάδρομος μέχρι τις 15/05. Το πρώτο μισό του μήνα χρειάζεται αρκετά πιο προσεκτική διαχείριση των χρημάτων σας, μια και ο Ερμής πέρα από τις συνήθεις παρενέργειες που έχει όταν είναι ανάδρομος, αυτή την φορά θα χτυπήσει την τσέπη σας. Μετά τα μέσα του μήνα ωστόσο θα αποδειχτείτε ιδιαίτερα έξυπνοι στις εμπορικές σας συναλλαγές και θα διαπραγματευτείτε με επιτυχία ευνοϊκές για σας συμφωνίες. Αρκετοί του ζωδίου σας θα ενεργοποιηθείτε για να βελτιώσετε τα οικονομικά σας, είτε επιδιώκονται μια αύξηση, είτε αναζητώντας μια δεύτερη δουλειά, μπορεί όμως και ψάχνοντας για μια καλύτερη θέση απασχόλησης στην αγορά, με καλύτερες απολαβές.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα διέρχεται τον 3ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς) το διάστημα μέχρι τις 7 Μαΐου, έναν τομέα της ζωής σας που έχει άμεση σχέση με την επικοινωνία σας. Τη πρώτη βδομάδα του μήνα θα έχετε την δυνατότητα και τις ευκαιρίες να διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο και να συνάψετε καινούργιες επαφές. Τα ενδιαφέροντα σας θα είναι πολλά, η κοινωνική σας ζωή έντονη, και οι ρυθμοί ζωής συναρπαστικοί. Μόνο που βαριέστε πολύ γρήγορα, οι επαφές είναι επιφανειακές και διαδέχονται η μια την άλλη. Οι δεσμευμένοι θα έχετε την ευκαιρία το διάστημα αυτό να διασκεδάσετε και να ταξιδέψετε, να περάσετε καλά με το ταίρι σας ή με φιλικές παρέες. Οι αδέσμευτοι θα έχετε πολλές ευκαιρίες για επαφές και γνωριμίες, μια έντονη ερωτική ζωή, αλλά οι σχέσεις δεν αναμένεται να έχουν ιδιαίτερη διάρκεια. Απλά απολαύστε τες, όσο θα διαρκούν. Μετά τις 7 Μαΐου, που η Αφροδίτη περνάει στον 4ο οίκο (οικογένεια, ρίζες και σπίτι), αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στο σπίτι και την οικογένεια. Είναι η χρονική στιγμή που μπορείτε να κάνετε βελτιώσεις στον χώρο σας, να αναβαθμίσετε αισθητικά το σπίτι σας και να του δώσετε ένα νέο αέρα. Και οι σχέσεις σας με τα άτομα της οικογένειας βελτιώνονται το διάστημα αυτό, καθώς περνάτε πολύ περισσότερο χρόνο μαζί τους. Επωφεληθείτε από την θέση αυτή της Αφροδίτης και εξομαλύνετε τις σχέσεις σας, εάν υπήρξαν κάποια προβλήματα στην οικογένεια.Η Πανσέληνος-μερική σεληνιακή έκλειψη στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου ενεργοποιεί ζητήματα του 8ου ηλιακού σας οίκου (σεξ, πάθη και αναγέννηση). Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ξεφορτωθείτε οτιδήποτε σας εμποδίζει να ζήσετε όπως εσείς επιθυμείτε και να βρείτε την ευτυχία. Άτομα που σας φορτίζουν αρνητικά, κόψτε κάθε επαφή μαζί τους. Κάποια προβλήματα ίσως να ενσκήψουν ωστόσο με την πληρωμή των τραπεζικών σας δανείων τις μέρες αυτές. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 19 Μαΐου ενεργοποιεί τον 2ο ηλιακό σας οίκο, τον τομέα των οικονομικών σας. Εάν παραστεί ανάγκη να προστατεύσετε τις μέρες αυτές τον εαυτό σας από τυχόν οικονομικές απώλειες, ενεργήστε αστραπιαία και χωρίς δεύτερη σκέψη. Προγραμματίστε τις δαπάνες σας και περιορίστε τα έξοδα σας, εάν θέλετε να βελτιώσετε την υλική σας κατάσταση. Η Νέα Σελήνη είναι θετική για την σύναψη δανείων και την υπογραφή νέων συμβολαίων και συμβάσεων, καθώς θα έχουν ευεργετική επίδραση στα οικονομικά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ταύρος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος βρίσκεται στο ζώδιο σας το μεγαλύτερο μέρος του μήνα και στον 1ο ηλιακό οίκο, αυτόν της προσωπικότητα σας. Είναι μια διέλευση που τονίζει την ατομικότητα και βοηθάει στην ανάπτυξη της προσωπικότητας σας. Το διάστημα αυτό θα προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τους καθημερινούς περιορισμούς και να διεκδικήσετε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό σας. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να πειραματιστείτε με την εξωτερική σας εμφάνιση ή να αλλάξετε συνήθειες και συμπεριφορές. Η ομαδική επαγγελματική δραστηριότητα δεν σας ευνοεί αυτή την χρονική περίοδο, ούτε και το να ακολουθήσετε τις συμβουλές τρίτων. Το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου περνάει ο Ήλιος στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τον καθαρά οικονομικό τομέα του ωροσκοπίου και ασχολείστε περισσότερο με τα υλικά αποκτήματα σας, με την διαχείριση της περιουσίας σας ή επεξεργάζεστε στρατηγικές, πως να αυξήσετε τα εισοδήματα σας. Ο Ερμής συνεχίζει την διέλευση του μέσα από το ζώδιο σας και τον 1ο ηλιακό σας οίκο και αυτό το μήνα, μόνο που είναι κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο ανάδρομος. Είναι το χρονικό διάστημα που μπορεί να συνειδητοποιήσετε ότι σε κάποια υπόθεση βγάλατε πολύ βιαστικά συμπεράσματα ή ότι σας διέφυγαν κάποιες λεπτομέρειες και να χρειαστεί να επανεξετάσετε τα δεδομένα και να κάνετε τις απαραίτητες βελτιώσεις. Το δεύτερο μισό του μήνα η κατάσταση ομαλοποιείται και προσφέρεται να δρομολογήσετε δράσεις, που θα φέρουν σε τροχιά υλοποίησης τα σχέδια σας Είναι η κατάλληλη  στιγμή για στρατηγικό σχεδιασμό των δράσεων σας και ανάληψης πρωτοβουλιών.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη διέρχεται την πρώτη βδομάδα του μήνα τον 2ο ηλιακό σας οίκο, παράλληλα με τον Ερμή. Είναι μια περίοδος για σας, κατά την οποία είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεστε συναισθηματική ασφάλεια στην σχέση σας, ενώ την αγάπη και αφοσίωση σας θα την εκφράζετε μέσα από δώρα. Θα περνάτε πολύ περισσότερο χρόνο μαζί, μακριά από φίλους και παρέες, απολαμβάνοντας πλήρως την παρουσία του συντρόφου σας. Για τους ελεύθερους του ζωδίου σας, οι νέες γνωριμίες που θα έχετε, θα είναι σημαντικό να μπορούν να σας παρέχουν συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα, γιατί αυτό είναι που έχετε απόλυτη ανάγκη αυτή την χρονική στιγμή. Εάν έχουν και οικονομική άνεση, δεν θα σας χαλάσει καθόλου. Το αντίθετο μάλιστα… Μετά τις 7 του μήνα, με την Αφροδίτη στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς) γίνεστε πολύ πιο εξωστρεφείς, επικοινωνείτε και συναναστρέφεστε με μεγαλύτερη ευκολία και συνάπτετε καινούργιες σχέσεις, μόνο που οι επαφές σας είναι επιφανειακές και δεν έχουν διάρκεια στον χρόνο. Η Πανσέληνος-Μερική Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Μαΐου στο ζώδιο του Σκορπιού εγείρει ζητήματα του 7ου ηλιακού σας οίκου (σχέσεις, συνεταιρισμοί, συνεργασίες και γάμοι). Εάν υπάρχουν συνεχείς έριδες με το ταίρι σας, υπό την επιρροή της Έκλειψης θα ενταθούν και ίσως να φτάσουν οι καταστάσεις στα άκρα. Για κάποιες αισθηματικές σχέσεις ίσως να φέρει αυτή η έκλειψη το κλείσιμο του κύκλου, εάν δεν υπάρχουν πια περιθώρια για ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών μέσα στην σχέση. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε ορισμένες επαγγελματικές σας σχέσεις. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 19 Μαΐου σηματοδοτεί μια θετική περίοδο για το ζώδιο σας, οπότε καλό θα ήταν να την αξιοποιήσετε αναλόγως. Είναι μια καλή χρονική στιγμή για επαγγελματική ανάπτυξη και υλοποίηση έργων. Είναι όμως και ένα ιδανικό χρονικό διάστημα για να φροντίσετε τον εαυτό σας, μέσα από την πνευματική και ψυχική σας αναγέννηση. Ιδιαίτερα ευνοημένοι οι γεννημένοι των τελευταίων ημερών του ζωδίου σας, καθώς η Νέα Σελήνη βρίσκεται στις 28 μοίρες του Ταύρου.  

Δίδυμοι

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα εγκατασταθεί τις τρείς πρώτες βδομάδες του Μαΐου στον 12ο ηλιακό σας οίκο (μυστικά, απόκρυφα, ψυχική υγεία και ψυχολογία), σηματοδοτώντας μια δύσκολη περίοδο για σας. Η πιθανότητα να περάσετε ένα διάστημα εσωστρέφειας, όσο κοινωνικοί και αν είστε, είναι μεγάλη. Θα προτιμάτε την μοναξιά, τα ήσυχα βράδια, την συντροφιά ενός βιβλίου και θα αποφεύγετε τις θορυβώδεις, μεγάλες παρέες. Η επαγγελματική σας ζωή πιθανόν να επιβραδύνει λίγο αυτή την περίοδο, κάτι που θα ταιριάζει απόλυτα στην ψυχική σας διάθεση.  Στις 21 του μήνα που περνάει στο ζώδιο σας και στον 1ο ηλιακό οίκο, βρίσκεστε πια στο επίκεντρο της δράσης. Ξεκινάει μια περίοδος ενός μήνα που μπορείτε να πετύχετε πολλά! Κυρίως δε, θα έχετε εξαιρετικές αντοχές και ακόρεστη όρεξη για δράση. Ο Ερμής συνεχίζει καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα την πορεία του μέσα από τον Ταύρο και τον 12ο οίκο σας, μόνο που το πρώτο μισό του Μαΐου είναι ανάδρομος. Προσέξτε το διάστημα αυτό ιδιαίτερα, γιατί κάποιες καταστάσεις μπορεί να αποδειχτούν μοιραίες και πολύ δύσκολα θα μπορέσετε να τις ανατρέψετε στο μέλλον. Μόνο μετά τις 15 του μήνα αισθάνεστε και πάλι ότι ανακτάτε τον έλεγχο της ζωής σας. Η μελέτη και γενικά η απόδοση σας σε μια πνευματική εργασία θα παρουσιάσει δυσκολίες για το ζώδιο σας, ειδικά εάν είστε αναγκασμένοι να βρίσκεστε ανάμεσα σε πλήθος ή σε ένα θορυβώδες περιβάλλον. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Την πρώτη βδομάδα του μήνα συνεχίζει η Αφροδίτη την διέλευση της μέσα από το ζώδιο σας και τον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν που απεικονίζει την προσωπικότητα σας. Είναι μια περίοδος ευεργετική για την προσωπική σας ζωή, καθώς και ένα διάστημα που θα φλερτάρετε πολύ, μια και θα αισθάνεστε ιδιαίτερα γοητευτικοί. Η φιλική σας διάθεση, παράλληλα με τον ερωτισμό που εκπέμπετε, θα τραβήξει άτομα κοντά σας, οπότε εάν είστε αδέσμευτοι και θέλετε να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο, είναι η κατάλληλη εποχή. Οι μοναχικοί του ζωδίου σας θα αναζητήσετε την αγάπη, γιατί χωρίς αυτήν μαραζώνετε. Οι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι δε, θα έχετε έναν υπέροχο ρομαντικό μήνα. Μετά τις 7 του μήνα, με την Αφροδίτη στον Καρκίνο και στον δεύτερο οίκο, στο τομέα των οικονομικών σας, καλό θα ήταν να είστε προσεκτικοί στις δαπάνες σας. Θα σας ελκύσουν αντικείμενα πολυτελείας, θα λατρέψετε οτιδήποτε αισθητικά όμορφο και θα θέλετε να το αποκτήσετε άμεσα. Είναι επίσης ένα διάστημα που θα κάνετε πολλοί από σας αλλαγές στην εξωτερική σας εμφάνιση, ώστε να ανανεωθείτε. Είναι όμως και ένα χρονικό διάστημα που θα αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στα αγαπημένα σας πρόσωπα και θα στρέψετε την προσοχή σας σε ζητήματα οικογένειας και σπιτιού. Η Πανσέληνος-Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό σας αγγίζει σε ζητήματα του 6ου ηλιακού οίκου, που έχουν κυρίως σχέση με την καριέρα σας. Εάν προγραμματίζετε μια αλλαγή επαγγελματικής πορείας ή την μετακίνηση σας σε άλλη επιχείρηση, πάρτε αποφάσεις και κινηθείτε άμεσα. Οι εξελίξεις μπορεί να είναι πολύ θετικότερες από ότι φανταζόσασταν. Εξετάστε απλά και την παραμικρή παράμετρο πριν κάνετε το επόμενο σας βήμα, ώστε να μην μετανιώσετε αργότερα. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 19 Μαΐου σας επηρεάζει σε ζητήματα του 12ου οίκου, που αφορούν περισσότερο την ψυχολογική σας κατάσταση. Είναι επίσης ένας τομέας τη ζωής σας που έχει σχέση με τα μυστικά και τις υπόγειες διεργασίες, αλλά και με την μεταφυσική διάσταση των πραγμάτων ή το θρησκευτικό συναίσθημα. Κάποιοι θα θελήσετε να αποτραβηχτείτε το διάστημα αυτό και να σκεφτείτε ορισμένες πτυχές της ζωής σας, ώστε να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι επίσης μια καλή χρονική περίοδος να ασχοληθείτε με την αυτοβελτίωση, καταπολεμώντας κόμπλεξ και ανασφάλειες.   

Καρκίνος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Κατά τις τρείς πρώτες βδομάδες του Μαΐου θα φωτίζει ο Ήλιος τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν που αφορά τις φιλικές σας σχέσεις, τις ομάδες που δραστηριοποιείστε και την κοινωνική σας διάδραση γενικότερα. Το διάστημα αυτό θα έχετε πολλές και εξαιρετικές ευκαιρίες να αποδράσετε από την καθημερινότητα και την ρουτίνα και να διασκεδάσετε με φιλικά πρόσωπα. Είναι το διάστημα που δεν αντέχετε την μοναξιά και την κλεισούρα του σπιτιού και σας γοητεύουν ασυνήθιστα για σας πράγματα. Θα είστε πιο κοινωνικοί, θα έχετε δημιουργικές ιδέες και ίσως ασχοληθείτε με ένα φιλανθρωπικό έργο. Οι μεγαλύτερες ηλικίες του ζωδίου σας ίσως να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα εγγόνια σας, ακολουθώντας τα στις δραστηριότητες τους. Στις 21 του μήνα όμως μετακινείται στο ζώδιο των Διδύμων και στον 12ο ηλιακό σας οίκο και το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα αναμένεται να είστε ακόμη πιο εσωστρεφείς, να αγαπάτε την ησυχία του σπιτιού σας και τις ήρεμες βραδιές με την οικογένεια σας. Ο Ερμής συνεχίζει καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα την πορεία του μέσα από τον Ταύρο και τον 11ο ηλιακό σας οίκο (φιλία, αμάδες και κοινωνική δράση), μόνο που μέχρι τις 15 Μαΐου είναι ανάδρομος. Εάν θελήσετε να περάσετε κατά το πρώτο μισό του μήνα κάποιες νέες ιδέες σας, να είστε πολύ καλά προετοιμασμένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε κάποια αμφισβήτηση από τους γύρω σας. Εάν δείτε ότι η παρέμβαση σας δημιουργεί ένταση, καλύτερα θα ήταν να επανέλθετε με το ζήτημα που θέλετε να θίξετε σε ένα ποιο εύθετο χρονικό διάστημα. Το δεύτερο μισό του μήνα προβλέπονται αρκετές συναντήσεις με φιλικά πρόσωπα. Το διάστημα αυτό θα ήταν επίσης πολύ πιο εύκολο να βρείτε χρηματοδότη για τα επιχειρηματικά σας σχέδια. Όταν ο Ερμής διέρχεται τον 11ο οίκο του ωροσκοπίου μας, πολύ συχνά αποφασίζουμε να ενταχθούμε σε ομάδες δραστηριοτήτων ή να ξεκινήσουμε κάποια μαθήματα. Ίσως βρείτε και σεις διέξοδο διάστημα αυτό μέσα από παρόμοιες δράσεις.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα βρίσκεται μέχρι τις 7 Μαΐου στον 12ο οίκο σας (μυστικά, απόκρυφα, ψυχική υγεία και ψυχολογία). Από την θέση της αυτή αγγίζει τον βαθύτερο συναισθηματικό σας κόσμο. Μόνο που το ενδιαφέρον σας για τις πραγματικές σχέσεις θα είναι περιορισμένο και θα φαντασιώνεστε ιδανικές καταστάσεις. Είναι μια φάση που θα βυθίζεστε στον κόσμο των ονείρων και των φαντασιώσεων, βλάπτοντας έτσι τις σχέσεις σας. Θα υπάρξει από την πλευρά σας ψυχική απομάκρυνση από το ταίρι σας και επειδή αυτό δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις φαντασιώσεις σας, δεν αποκλείονται έριδες και διαπληκτισμοί. Υπό την επίδραση της Αφροδίτης όμως στον 12ο οίκο μετά τις 7/05, μπορεί κάποιοι του ζωδίου σας να ξεκινήσετε μια παράλληλη ερωτική σχέση, ενώ δεν αποκλείεται να γυρίσετε ορισμένοι στον προηγούμενο σας σύντροφο. Το δεύτερο μισό του μήνα με τον πλανήτη της αποπλάνησης στο ζώδιο σας, θα έχετε άπειρες ευκαιρίες να λάμψετε! Θα έχουν αρκετές ευκαιρίες οι αδέσμευτοι, να βρουν το άλλο τους μισό, ενώ οι δεσμευμένοι θα μπορέσουν να εξομαλύνουν τις σχέσεις τους και να επιλύσουν τα όποια προβλήματα υπάρχουν στην σχέση. Η Πανσέληνος – Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό σας αγγίζει σε ζητήματα του 5ου οίκου (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά). Εάν έχετε κάποιες καλλιτεχνικές κλίσεις, είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να τις καλλιεργήσετε ή να τις εκμεταλλευτείτε οικονομικά. Η περίοδος προσφέρεται επίσης για ένα διάλειμμα από τις έντονες επαγγελματικές δραστηριότητες με μια μικρή απόδραση που θα σας βοηθούσε να ξεκουραστείτε και να ανακτήσετε δυνάμεις. Οι παντρεμένοι θα επενδύσετε περισσότερο χρόνο στην οικογένεια και στα παιδιά σας. Η Νέα Σελήνης στις 19 Μαΐου στον Ταύρο φέρνει στο προσκήνιο ζητήματα που αφορούν τις φιλίες, τις ομαδικές σας δραστηριότητες και την κοινωνική σας δράση, καθώς αγγίζει τον 11ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας. Οι σχέσεις σας θα πρέπει να βασίζονται σε ειλικρινή συναισθήματα και στην αμοιβαία κατανόηση. Μπορεί να υπάρξει μια σύγκρουση με ένα φιλικό πρόσωπο, αλλά με την πάροδο του χρόνου θα εξομαλυνθούν και πάλι οι σχέσεις σας. είναι μια εξαιρετική περίοδος να παρακολουθήσετε κάποια μαθήματα, να οργανώσετε ένα ομαδικό ταξίδι ή να συμμετέχετε σε μια ομαδική δραστηριότητα.   

Λέων

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα βρίσκεται τις τρεις πρώτες εβδομάδες του μήνα στον 10ο  ηλιακό σας οίκο, αυτόν που αφορά την καριέρα και τον δημόσιο βίο και θα σας οδηγήσει να εστιάσετε περισσότερο σε ζητήματα καριέρας αλλά και σε ότι έχει σχέση με την φήμη σας. Η επίλυση ενός προβλήματος στην δουλειά είναι πρώτη σας προτεραιότητα και η προσέγγιση σε ζητήματα επιχειρηματικότητας θα είναι καθαρά πρακτική. Δεν έχετε την υπομονή να περιμένετε για καιρό να δείτε τα αποτελέσματα των δράσεων σας, θα πρέπει να ξέρετε εδώ και τώρα εάν κάνατε σωστές κινήσεις. Αναγνώριση μπορεί να έρθει το διάστημα αυτό, θα συνοδευτεί όμως και από περισσότερες ευθύνες. Μετά τις 21 του μήνα που μετακινείται ο Ήλιος στο ζώδιο των Διδύμων και στον 11ο οίκο σας, έρχονται στο προσκήνιο οι κάθε είδους σχέσεις σας. Είναι ένα διάστημα που ευνοούνται οι επαφές και οι επικοινωνίες, καθώς και οι έξοδοι! Ο Ερμής θα συνεχίσει τη πορεία του στον Ταύρο και στον 10ο ηλιακό σας οίκο καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, μόνο που είναι ανάδρομος μέχρι τις 15 Μαΐου. Προσοχή σε κινήσεις καριέρας που μπορεί να κάνετε το πρώτο μισό του μήνα, γιατί οι καταστάσεις που θα προκύψουν μπορεί να είναι μη ανατρέψιμες. Καθυστερήσεις, λάθη και παραλήψεις θα παρατηρηθούν στην δουλειά σας και ίσως φανούν κάποιες ελλείψεις σας γνωστικό επίπεδο που θα πρέπει να καλύψετε. Μετά τα μέσα του μήνα δεν αποκλείεται κάποιοι του ζωδίου σας να δεχτείτε μια δελεαστική επαγγελματική πρόταση που θα σας ενθαρρύνει να αλλάξετε δουλειά.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα διέρχεται μέχρι τις 7 Μαΐου τον 11ο ηλιακό σας οίκο και υπό την επιρροή της θα έχετε την τάση να μπερδεύετε φιλικές και ερωτικές σχέσεις. Πολλοί από σας μπορεί να ξεκινήσετε αυτό το διάστημα μια σχέση με ένα άτομο που μέχρι πρότινος το θεωρούσατε φίλο. Ή ακόμη να βρείτε την πραγματική αγάπη στο πρόσωπο ενός ατόμου που ανήκει στο ευρύτερο φιλικό σας περιβάλλον, με το οποίο να μοιράζεστε κοινά ενδιαφέροντα. Για σας είναι σημαντικό το διάστημα αυτό να μπορείτε να μοιραστείτε με το ταίρι σας τα ενδιαφέροντα σας και να έχετε όσο περισσότερα κοινά χόμπι γίνεται. Από την δεύτερη βδομάδα του μήνα και μετά, που ο πλανήτης της αποπλάνησης περνάει στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, θα είστε λιγότερο επικοινωνιακοί, περισσότερο κλεισμένοι στον εαυτό σας και στις σκέψεις σας. είναι ένα ιδανικό διάστημα για να αξιολογήσετε την μέχρι στιγμής πορεία σας, να αναλύσετε τα δεδομένα της στιγμής ή να κάνετε κάποια βήματα για την αυτοβελτίωση σας. Για τους αδέσμευτους το διάστημα αυτό δεν θα είναι ιδιαίτερα ευνοϊκό για νέες γνωριμίες και οι πιθανότητες για νέες σχέσεις λιγοστεύουν. Η Πανσέληνος – Μερική Σεληνιακή Έκλειψη στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό ενεργοποιεί τον 4ο ηλιακό σας οίκο (οικογένεια, ρίζες και σπίτι) και δεν θα πρέπει να παραβλέπετε οτιδήποτε αφορά την οικογένεια, το σπίτι ή τους συγγενείς σας. προστατέψετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας από αντιξοότητες. Είναι μια καλή χρονική στιγμή να συμφιλιωθείτε με συγγενικά πρόσωπα που έχετε τσακωθεί ή να ολοκληρώσετε επισκευές στο σπίτι σας. Η Νέα Σελήνη στις 19 Μαΐου στον Ταύρο και στον 10ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας(καριέρα και δημόσιος βίος) σας κάνει πιο ευάλωτους και εξαρτημένους από τις εξελίξεις των γεγονότων, στα οποία δεν έχετε επιρροή. Δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν όλοι σας οι στόχοι, και κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει αρκετή αναστάτωση στην επαγγελματική ζωή σας. Απολαύστε ότι έχετε κατακτήσει μέχρι στιγμής, ακόμη και την ρουτίνα της καθημερινότητας, μέχρι να έρθει η κατάλληλη χρονική στιγμή για νέες εξορμήσεις.     

Παρθένος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα φιλοξενείται το μεγαλύτερο μέρος του Μαΐου (μέχρι τις 21/05) στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια) και σας ωθεί να κατανοήσετε καλύτερα τον κόσμο που σας περιβάλλει. Θα αναζητήσετε νέες εμπειρίες, ιδίως σε σχέση με άλλες χώρες και διαφορετικές κουλτούρες, ενδεχομένως δε να αρχίσετε να μαθαίνετε κάτι εντελώς καινούργιο. Στις προσωπικές ή φιλικές σας επαφές θα είστε πιο ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να κατανοήσετε τις απόψεις του συνομιλητή σας, απαλλαγμένοι από θέσφατα και δογματισμούς. Στις 21 του μήνα περνάει ο Ήλιος στους Διδύμους και στον 10ο ηλιακό οίκο και για το υπόλοιπο του μήνα επικεντρώνετε την προσοχή σας σε ζητήματα καριέρας και δημόσιας εικόνας. Είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να επιλυθούν χρόνια προβλήματα και να προωθηθούν μελλοντικά σχέδια. Ο Ερμής συνεχίζει την πορεία του μέσα από τον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα, μόνο που μέσα στο πρώτο μισό του Μαΐου είναι ανάδρομος και δημιουργεί διάφορες αναταράξεις. Το διάστημα αυτό θα υπάρξουν καθυστερήσεις, εντάσεις, αναβολές ή και ακυρώσεις ταξιδιών, επαγγελματικών ή αναψυχής. Το δεύτερο μισό του μήνα κάποιοι του ζωδίου σας θα έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε ένα επαγγελματικό ταξίδι στο εξωτερικό, που θα αποδειχτεί εξαιρετικά ενδιαφέρον και αποδοτικό. Άλλοι ενδεχομένως να αποφασίσετε να συνεχίσετε τις σπουδές σας σε ανώτατο επίπεδο ή να βελτιώσετε τις γνώσεις σας. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα διέρχεται μέχρι τις 7 του μήνα τον 10ο ηλιακό σας οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος), μια θέση που μόνο ρομαντισμό δεν εμπνέει. Η προσοχή σας θα είναι στραμμένη στον τομέα της καριέρας και η συναισθηματική ζωή των αδέσμευτων μπορεί να αναζωογονηθεί μέσα από μια ερωτική σχέση που ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα από το εργασιακό περιβάλλον. Κάποιο άτομο με επιρροή στον επαγγελματικό χώρο ίσως να δώσει ώθηση στην καριέρα σας. Δεν αποκλείονται ωστόσο με την διέλευση αυτή να ξεκινήσουν συναισθηματικές σχέσεις με άτομα πολύ μεγαλύτερης ηλικίας.  Μετά τις 7 του μήνα, που περνάει η Αφροδίτη στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας (φιλία, ομάδες και κοινωνική δράση), μπορεί να βρείτε τον έρωτα στο πρόσωπο ενός φιλικού σας προσώπου. Οι δεσμευμένοι θα βιώσουν μια αρμονική χρονική περίοδο με το ταίρι τους, με το οποίο θα ανακαλύψουν πιθανών κάποια κοινά ενδιαφέροντα, που θα τους φέρουν πιο κοντά. Τον 3ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς) ενεργοποιεί η Πανσέληνος-Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό και πιθανόν να επικοινωνήσετε με ένα συγγενικό σας πρόσωπο, που είχατε καιρό να ακούσετε ή να δείτε. Να είστε σχολαστικοί με τα σημαντικά έγγραφα και υποθέσεις που πρέπει να ολοκληρωθούν. Αποφύγετε να υπογράψετε συμφωνίες ή να δεσμευτείτε μακροχρόνια σε οτιδήποτε, πριν μελετήστε προσεκτικά και την παραμικρή λεπτομέρεια. Αποφύγετε επίσης να πραγματοποιήσετε το διάστημα αυτό ταξίδια ή μετακινήσεις που μπορεί να κρύβουν κινδύνους. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 19 Μαΐου ενεργοποιεί τον 9ο ηλιακό σας οίκο (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια) και μπορεί να σας ωθήσει να αλλάξετε κάτι στην προσωπική ή επαγγελματική σας ζωή, ώστε να αποβάλετε την ρουτίνα. Ένα ταξίδι είναι πιθανό ή μια γνωριμία μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πιθανές θεωρούνται και οι αλλαγές σε κοινωνικό status ή σε πιο πνευματικό επίπεδο. 

Ζυγός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 8ο ηλιακό σας οίκο (σεξ, πάθη και αναγέννηση) και μπορεί το διάστημα αυτό να συνειδητοποιήσετε ότι βασανίζεστε από κάποιες εμμονές. Καλό θα ήταν να προσπαθήσετε να προσδιορίσετε την πηγή που τις γεννά, παρά να κρίνετε αυστηρά τον εαυτό σας. Ίσως δε να αισθανθείτε την επείγουσα ανάγκη να καθαρίσετε σε βάθος τον χώρο σας και να πετάξετε πράγματα που έχετε μαζέψει και που ουσιαστικά σας είναι άχρηστα. Στις 21 Μαΐου περνάει ο Ήλιος στους Διδύμους και στον 9ο ηλιακό σας οίκο, και αποζητάτε για το υπόλοιπο του μήνα νέες εμπειρίες και καινούργιες γνώσεις. Στις επαφές σας θα είστε πολύ πιο ανοιχτοί και επικοινωνιακοί και θα είστε πολύ πιο έτοιμοι να ακούσετε και να κατανοήσετε τις θέσεις και απόψεις των συνομιλητών σας. Ο Ερμής συνεχίζει καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα να κινείται στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας, μόνο που το πρώτο μισό του Μαΐου είναι ακόμη ανάδρομος στον Ταύρο. Προβλήματα με τις τράπεζες ή με μια κληρονομιά που μπορεί να ξεκινήσουν το διάστημα της ανάδρομης πορείας του, θα είναι δύσκολα ανατρέψιμα στο μέλλον. Οι καθυστερήσεις και τα προβλήματα, τα λάθη και οι παραλήψεις είναι πολλές αυτό το διάστημα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Το δεύτερο μισό του μήνα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο, να λύνονται οι απορίες σας και να ομαλοποιούνται υποθέσεις που αφορούν κοινά οικονομικά, φόρους ή κληρονομιές.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη διέρχεται μέχρι τις 7 Μαΐου τον 9ο ηλιακό οίκο (εξερεύνηση, ανώτατη εκπαίδευση και ταξίδια) και από τη θέση αυτή θα σας έλκει το εξωτικό και άγνωστο. Αυτό ισχύει τόσο για τα αντικείμενα διακόσμησης του χώρου σας, όσο και για τα άτομα που θα σας ελκύσουν ερωτικά. Το διάστημα αυτό δεν είναι απίθανο να ερωτευθείτε ένα άτομο που προηγουμένως δεν το θεωρούσατε ελκυστικό. Σχέσεις με άτομα από διαφορετική χώρα είναι πιθανές, καθώς και με άτομα με διαφορετικό πολιτιστικό υπόβαθρο. Τον έρωτα της ζωής σας μπορεί επίσης να συναντήσετε κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού, μια και η διέλευση αυτή γεννά την επιθυμία για αποδράσεις και ταξίδια. Μετά τις 7 του μήνα μετακινείται η Αφροδίτη στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου σας (καριέρα και δημόσιος βίος) και  το ενδιαφέρον σας τρέφεται σε ζητήματα καριέρας. Κατά την διάρκεια της διέλευσης αυτής μπορεί να ξεκινήσουν σχέσεις μέσα στο εργασιακό περιβάλλον ή με άτομα που θα μπορούσαν να σας προωθήσουν επαγγελματικά. Η Πανσέληνος – Μερική ΄Έκλειψη Σελήνης στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό ενεργοποιεί τον 2ο ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας και δημιουργεί παρενέργειες σε ζητήματα χρημάτων ή περιουσιακής κατάστασης. Προσφέρεται για το ζώδιο σας μια εξαιρετική ευκαιρία να διευθετήσετε ζητήματα υλικής φύσης ή να επιλύσετε οικονομικά προβλήματα. Δεν αποκλείονται ωστόσο το διάστημα επιρροής της έκλειψης (περίπου έξι μήνες) να χρειαστεί να αντικαταστήσετε λόγω βλάβης αρκετές από τις μικροσυσκευές σας ή να ξεφύγετε στις δαπάνες σας, δημιουργώντας προβλήματα στον προϋπολογισμό σας. Η Νέα Σελήνη στις 19 Μαΐου στον Ταύρο σας αγγίζει σε ζητήματα του 8ου οίκου (σεξ, πάθη και αναγέννηση) και απαιτεί από σας να θέσετε προτεραιότητες, να αποφασίσετε τι είναι πολύτιμο για την ύπαρξη σας και τι ήρθε ή ώρα να αποχωριστείτε. Σας προσφέρεται μια ευκαιρία την περίοδο αυτή να αλλάξετε στάση ζωής απέναντι στα υλικά αγαθά και να αναζητήσετε μια πιο πνευματική πορεία. Νέα επαγγελματικά ωστόσο ξεκινήματα ευνοούνται και μπορούν να φέρουν σημαντική κερδοφορία.  

Σκορπιός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο 7ος ηλιακός σας οίκος (σχέσεις, συνεταιρισμοί, γάμοι) ενεργοποιείται τις τρεις πρώτες εβδομάδες του μήνα από την διέλευση του Ήλιου και καθιστά σαφές ότι θα πρέπει να εστιάσετε στα προβλήματα που υπάρχουν στις σχέσεις σας. Δεν πρέπει να θεωρείτε τον εαυτό σας σαν κάτι μοναδικό και ξεχωριστό, αλλά σαν μέρος ενός συνόλου, κοινωνικού, επαγγελματικού, ακόμη και στην προσωπική σας ζωή. Οφείλετε να βρείτε τον βηματισμό σας με το ταίρι σας και να επιλύσετε τα ζητήματα που σας απασχολούν με κοινή συναίνεση. Στην προσπάθεια αναθέρμανσης της σχέσης σας, μην παραλείπετε ένα ρομαντικό δείπνο που θα μαλάκωνε τον σύντροφό σας. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας με την διέλευση αυτή μπορείτε να εντοπίσετε την αιτία της έλλειψης συντρόφου στην ζωή σας και να αποφασίσετε κάποιες κινήσεις που θα σας βοηθούσαν να ξεφύγετε από την μοναξιά που σας βαραίνει. Στις 21 του μήνα περνάει ο Ήλιος στους Διδύμους και στον 8ο ηλιακό σας οίκο και ίσως να έρθουν στην επιφάνεια το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα κάποιες εμμονές που έχετε με ορισμένα ζητήματα, την πηγή των οποίων θα προσπαθήσετε να προσδιορίσετε. Ακόμη και αν δεν έχετε εμμονές με την τάξη και την καθαριότητα, το διάστημα αυτό μπορεί να αφιερώσετε χρόνο στο καθάρισμα ή στην τακτοποίηση του χώρου σας. Ο Ερμής θα συνεχίσει και μέσα στον Μάιο να κινείται στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας, μόνο που κατά το πρώτο ήμισυ του μήνα είναι ανάδρομος στον Ταύρο. Οι παρεξηγήσεις και οι δυσκολίες στις σχέσεις δεν θα πρέπει να θεωρηθούν καθόλου απίθανες το διάστημα αυτό. Ίσως δε να υπάρξουν γεγονότα που θα επιφέρουν την διακοπή κάθε επικοινωνίας με κάποια άτομα του περιβάλλοντος σας. Ζητήματα που δημιουργήθηκαν ωστόσο το διάστημα της ανάδρομης πορείας του Ερμή, θα μπορέσουν να επιλυθούν μετά τα μέσα του μήνα, είτε αυτά αφορούν τις σχέσεις σας με τον σύντροφό σας, είτε τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Μια γνωριμία με ένα άτομο μετά τις 15 Μαΐου, μπορεί σημάνει την αρχή μιας νέας ρομαντικής σχέσεις λίγο αργότερα.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη διέρχεται μέχρι τις 7 Μαΐου τον 8ο ηλιακό σας οίκο και θα σας κινήσει την περιέργεια για άτομα που θα σας φαίνεται ότι κρύβουν κάτι μυστήριο. Θα προσελκύσετε επίσης την προσοχή ατόμων που είναι πολύ ρηχοί και κενοί, τους οποίους όμως θα απομακρύνετε αμέσως από κοντά σας. Οι δεσμευμένοι θα βιώσετε με την διέλευση αυτή την εμβάθυνση της συναισθηματικής σας σχέσης, αλλά και την αναζωογόνηση της ερωτικής σας ζωής. Οι σεξουαλικές επαφές θα γίνουν πιο συχνές, καθώς και πιο έντονες. Μετά τις 7 του μήνα περνάει η Αφροδίτη στον 9ο οίκο, και φαίνεται να σας έλκει το διάστημα που ακολουθεί το άγνωστο αλλά και το εξωτικό. Άτομα διαφορετικής κουλτούρας, από άλλες χώρες ή με διαφορετικές καταβολές φαντάζουν η τέλεια επιλογή στα μάτια σας. Η Πανσέληνος – Μερική Έκλειψη Σελήνης στην 14η μοίρα του Σκορπιού, που λαμβάνει χώρα στις 5 Μαΐου, στρέφει την προσοχή σας στα προσωπικά σας ενδιαφέροντα, στις δικές ανάγκες και επιθυμίες. Είναι όμως και μια εποχή για σας, που ίσως να χρειαστεί να σας στηρίξουν οι άλλη, είτε ψυχολογικά, είτε πρακτικά. Επηρεάζονται πολύ περισσότερο από την έκλειψη όσοι γεννήθηκαν στα μέσα του δεύτερου δεκαημέρου του ζωδίου σας. Η Νέα Σελήνη στις 19 Μαΐου στον Ταύρο εγείρει ζητήματα σχέσεων, καθώς ενεργοποιεί τον 7ο ηλιακό σας οίκο. Είναι απαραίτητο να καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, να βελτιώσετε τις επικοινωνίες σας σε κάθε επίπεδο, για να αποφύγετε φασαρίες και καυγάδες. Οι δεσμευμένοι είναι πιθανό να χρειαστεί αυτό το διάστημα να στηρίξετε τον σύντροφό σας, καθώς θα αντιμετωπίζει κάποια σοβαρά προβλήματα.

Τοξότης

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος ενεργοποιεί το μεγαλύτερο μέρους του Μαΐου τον 6ο ηλιακό σας οίκο (υγεία, εργασία και υπηρεσίες),  συνιστώντας να εστιάσετε στην δουλειά και στην ευημερία σας. Θα είστε πολύ προσεκτικοί σε ότι κάνετε, θα είστε περήφανοι για την δουλειά σας και θα προσπαθείτε να έχετε υπό τον έλεγχο σας και το παραμικρό, για να αποφύγετε λάθη και παραλήψεις. Οι ανησυχίες ωστόσο για την ευημερία των αγαπημένων σας δεν θα λείψουν. Ζητήματα υγείας ίσως να σας απασχολήσουν, δικά σας ή των δικών σας ανθρώπων. Στις 21/05 μετακινείται στους Διδύμους και στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τονίζοντας την ανάγκη από την θέση αυτή να βρείτε τις ισορροπίες σας στις σχέσεις, προσωπικές ή επαγγελματικές, επιλύοντας τις διαφορές ή τις παρεξηγήσεις που ενδεχομένως υπάρχουν. Ο Ερμής θα συνεχίσει την πορεία του μέσα από τον 6ο ηλιακό σας οίκο (υπηρεσίες, υγεία και εργασία) καθ’ όλη την διάρκεια του Μαΐου, μόνο που το πρώτο μισό του μήνα θα είναι ανάδρομος. Είναι το διάστημα που θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με την υγεία σας και να αποφεύγετε την υπερπροσπάθεια που θα μπορούσε να σας οδηγήσει στην υπερκόπωση. Ζητήματα που δημιουργούνται κατά την διάρκεια της ανάδρομης του πορείας αναφορικά με την εργασία και την υγεία σας, θα μπορούσαν να τακτοποιηθούν σταδιακά μετά τα μέσα του μήνα που γυρίζει ορθόδρομος. Οι τελευταίες βδομάδες του μήνα προσφέρονται δε για αποδράσεις ή ανοιξιάτικες διακοπές με τον σύντροφο ή την παρέα σας.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη βρίσκεται στον 7ο ηλιακό σας οίκο στο ξεκίνημα του μήνα, όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 7 Μαΐου. Είναι μια πολύ καλή περίοδος για τις προσωπικές σας σχέσεις, καθώς ο εγωισμός σας είναι δαμασμένος και θα επικρατεί ισορροπία. Θα είστε έτοιμοι όχι μόνο να συμβιβαστείτε, αλλά και να αποδεχτείτε πλήρως τις απόψεις του συντρόφου σας. Εξ αιτίας του γεγονότος αυτού, η ατμόσφαιρα στο σπίτι είναι ειρηνική και εξαιρετικά ζεστή. Εάν υπήρξαν συγκρούσεις με το ταίρι σας στο παρελθόν, τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να ξεπεραστούν. Οι μοναχικοί του ζωδίου σας έχετε την δυνατότητα να πραγματοποιήσετε μια μοιραία γνωριμία, ενώ όσοι βρίσκεστε  σε μακροχρόνια σχέση, ενδεχομένως να αποφασίσετε να δεσμευτείτε με τα δεσμά του γάμου. Το υπόλοιπο του μήνα, με την Αφροδίτη στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας, θα βοηθήσει τους δεσμευμένους να εμβαθύνουν την σχέση τους, ενώ οι αδέσμευτοι θα προσελκύονται από άτομα που κρύβουν κάποιο μυστήριο. Η Πανσέληνος – Μερική Έκλειψη Σελήνης στις 5 Μαΐου στον Σκορπιό ενεργοποιεί τον 12ο ηλιακό σας οίκο (ψυχολογική κατάσταση, απόκρυφα και μυστικά) και τονίζει την ανάγκη να αποβάλλετε οριστικά μνήμες από το παρελθόν που σας ταλαιπωρούν ψυχικά. Πάρτε αποστάσεις από αρνητικά συναισθήματα ή άτομα που σας ρίχνουν ψυχολογικά. Μυστικά μπορεί να αποκαλυφθούν τις μέρες αυτές, ώστε να επέλθει η ηρεμία και ισορροπία, μετά όμως από την θύελλα. Η Νέα Σελήνη στις 19 Μαΐου στον Ταύρο αγγίζει τον 6ο ηλιακό σας οίκο (υπηρεσίες, υγεία και εργασία) και σηματοδοτεί την ιδανική περίοδο για κάτι καινούργιο στην δουλειά σας. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο, τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή. Αυτό δεν ισχύει μόνο στον επαγγελματικό τομέα, αλλά και στις καθημερινές σας σχέσεις, στην διατροφή ή την άσκηση σας. Το αποτέλεσμα θα είναι θετικό.

Αιγόκερως

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος ενεργοποιεί μέσα στον Μάιο τον 5ο ηλιακό σας οίκο (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά) και θα σας παρακινήσει από την θέση του αυτή να δώσετε βαρύτητα στην δημιουργική πλευρά του χαρακτήρα σας, να ασχοληθείτε με τα χόμπι σας, να την εκφράσετε όμως ακόμη και μέσα από την δουλειά σας, κάτι που θα σας αναζωογονήσει. Η συγγραφή, ο χορός ή η ζωγραφική μπορεί να φέρουν πέρα από ευχαρίστηση και αναγνωρησιμότητα.  Σημαντική πηγή χαράς και ευχαρίστησης θα αποτελεί επίσης η επαφή σας με τα παιδιά ή με άτομα νεαρής ηλικίας, ενώ δεν αποκλείεται η κατάκτηση επάθλων στον αθλητισμό ή στον ερωτικό στίβο. Στις 21 του μήνα ωστόσο περνάει στους Διδύμους και στον 6ο ηλιακό σας οίκο, αναγκάζοντας σας να εστιάσετε κατά το τελευταίο δεκαήμερο σε ζητήματα εργασίας και καριέρας. Ο Ερμής θα συνεχίσει την πορεία του καθ’ όλη την διάρκεια του μήνα μέσα από τον 5ο ηλιακό σας οίκο, μόνο που το πρώτο μισό του Μαΐου θα είναι ανάδρομος και θα δημιουργεί παρενέργειες και εκνευρισμούς. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του πλανήτη καλό θα ήταν να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παιδιά σας και να μην επιτρέπετε επιπολαιότητες. Μετά τις 15/05 θα αρχίσουν σταδιακά να επιλύονται ζητήματα που αφορούν την δημιουργικότητα και τα παιδιά σας και να επανέρχονται στην ομαλότητα. 

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Τον 6ο οίκο ενεργοποιεί με την διέλευση της η Αφροδίτη από τις αρχές του μήνα μέχρι τις 7 Μαΐου, το κομμάτι της ζωής σας που έχει σχέση με την δουλειά, την υγεία και τις υπηρεσίες γενικότερα. Θα σας απορροφήσουν τα καθημερινά καθήκοντα και υπάρχει το ενδεχόμενο να χρειαστεί μέσα στον μήνα να φροντίσετε τον σύντροφό σας πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας ίσως να ρίξετε το διάστημα αυτό μια πιο προσεκτική ματιά σε έναν συνάδελφο σας και να αρχίσετε να αισθάνεστε καινούργια συναισθήματα απέναντι του. Το υπόλοιπο του μήνα, με την Αφροδίτη από τον 7ο οίκο, έχετε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να εξομαλύνετε τις σχέσεις σας και να λύσετε τα προβλήματα με το ταίρι σας. Οι αδέσμευτοι μπορεί να έχετε μια πολύ καλή ευκαιρία να ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση. Η Πανσέληνος-Μερική Σεληνιακή Έκλειψη στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου αγγίζει ζητήματα του 11ου  ηλιακού σας οίκου (φιλία, ομάδες και κοινωνικές επαφές). Το διάστημα επιρροής της καλό είναι να έχετε σαφείς στόχους στους τομείς αυτούς, που θα πρέπει να υλοποιήσετε με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες. Επομένως οφείλετε να επεξεργαστείτε προσεκτικά τα βήματα που σκέφτεστε να ακολουθήσετε και τις στρατηγικές κινήσεις που θα κάνετε. Διαφωνίες με συνεργάτες ή συναδέλφους δεν αποκλείονται, όπως και μια προσωρινή απομάκρυνση από ένα φιλικό πρόσωπο. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 19 Μαΐου ενεργοποιεί και αυτή τον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Φροντίστε να περνάτε περισσότερο και πιο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά και γενικά τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ίσως θα ήταν μια εξαιρετική περίοδος να πραγματοποιήσετε μικρά ταξίδια ή εκδρομές μαζί τους. Ο Μάιος δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ένας μήνας μοναξιάς και απομόνωσης για σας…

Υδροχόος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος διέρχεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα τον 4ο ηλιακό σας οίκο, κάτι που υποδεικνύει ότι θα σας απασχολήσουν ζητήματα οικογένειας και σπιτιού. Γίνεται επιτακτική για σας η ανάγκη το διάστημα αυτό να νοιώσετε οργανικό κομμάτι της οικογένειας με την στενότερη ή την ευρύτερη της έννοια. Επισκέψεις στα πάτρια εδάφη, στην πόλη ή την περιοχή που πέρασε κανείς τα παιδικά του χρόνια δεν θα πρέπει να αποκλειστούν. Μπορεί επίσης να εμπλακείτε ενεργά στην  διευθέτηση διαφορών μεταξύ συγγενών, ώστε να επιλυθούν χρόνια προβλήματα και να εξομαλυνθούν οι σχέσεις. Στις 21 Μαΐου μετακινείται ο Ήλιος στους Διδύμους και στον 5ο ηλιακό σας οίκο, στρέφοντας την προσοχή σας κατά το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα στην δημιουργική πλευρά του χαρακτήρα σας ή στα ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά σας. Ο Ερμής μετακινήθηκε ήδη από τον προηγούμενο μήνα στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας, όπου και θα παραμείνει καθ’ όλη την διάρκεια του Μαΐου, μια και είναι ανάδρομος μέχρι τα μέσα του μήνα. Το πρώτο μισό του Μαΐου θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με συμβόλαια, έγγραφα ή αποδείξεις που σχετίζονται με το σπίτι σας. Όσο για τα επαγγελματικά σας, αυτό τον μήνα δεν θα αποτελούν προτεραιότητα για σας. Μετά τα μέσα Μαΐου που ο πλανήτης επιστρέφει στην ορθόδρομη φορά του, αρχίζουν σταδιακά να επιλύονται ζητήματα που αφορούν το σπίτι και την οικογένεια. Είναι το διάστημα που ευνοεί την ενεργοποίηση σας για ενδεχόμενη αγορά μιας κατοικίας ή την μετεγκατάσταση σας, ακόμη και την αγορά επίπλων ή την διενέργεια επισκευών.   

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη ενεργοποιεί τον 5ο ηλιακό σας οίκο από την αρχή μέχρι και τις 7 του μήνα, με αποτέλεσμα πολλά ζευγάρια να ζείτε τις ιδανικές συνθήκες στην σχέση σας το διάστημα αυτό. Θα ξέρετε ακριβώς πως να κάνετε τον σύντροφό σας ευτυχισμένο και θα απολαμβάνετε μαζί δραστηριότητες που σας ευχαριστούν και σας ανανεώνουν. Οι μοναχικοί του ζωδίου σας θα βιώσετε κάποιες ερωτικές περιπέτειες μέσα στον μήνα, ίσως να είστε λίγο πιο δραματικοί από ότι συνήθως, δεν θα έχετε όμως καμία δυσκολία να κατακτήσετε αυτό που θέλετε. Το υπόλοιπο του μήνα, με τον πλανήτη του έρωτα να διέρχεται τον 6ο ηλιακό σας οίκο, χαρακτηρίζει ένα μάλλον αντιερωτικό διάστημα, καθώς η προσοχή σας θα είναι στραμμένη σε ζητήματα καριέρας. Τον 10ο ηλιακό σας οίκο ενεργοποιεί η Πανσέληνος-Μερική Σεληνιακή Έκλειψη στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου, τον τομέα της ζωής σας που αφορά την καριέρα και την δημόσια εικόνα σας. Η έκθεση σας σε κοινή θέα μπορεί να σας φέρει νέες επαφές και καινούργιες δουλειές, θα πρέπει ωστόσο να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας, και ειδικά αναφορικά με την δημόσια εικόνα που παρουσιάζετε. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε θεαματικά βήματα στην καριέρα σας το διάστημα αυτό, εάν καταφέρετε να αποφύγετε τις συγκρούσεις με ανώτερους ή με άτομα επιρροής. Και η Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 19 Μαΐου αγγίζει ζητήματα οικογένειας και κατοικίας και τονίζει ότι θα πρέπει να φροντίσετε περισσότερο τα αγαπημένα σας πρόσωπα, όπως είναι το ταίρι, οι απόγονοι ή οι γονείς σας. Ξεκινήστε επισκευές την επόμενη της Νέας Σελήνης, εάν έχετε προγραμματίσει κάτι ανάλογο, αγοράστε καινούργια έπιπλα ή προγραμματίστε εκδηλώσεις με τους δικούς σας ανθρώπους. 

Ιχθείς

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Τις τρείς πρώτες εβδομάδες του μήνα φιλοξενείται ο Ήλιος στον 3ο ηλιακό σας οίκο (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς) και θα υπάρξει αυξημένη πνευματική δραστηριότητα. Σας ελκύει η κάθε μορφής επικοινωνία και οι εργασίες που σχετίζονται με επαφές με κόσμο. Είναι για σας ένας μήνας κινητικότητας και δράσης και κάποιοι του ζωδίου σας ίσως να χρειαστεί να μετακινηθείτε ή να ταξιδέψετε για τις ανάγκες της δουλειάς σας. Από τις μετακινήσεις δε αυτές θα αποκομίσετε νέες εμπειρίες που θα σας φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο μέλλον. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα μετακινείται ο Ήλιος στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας και στον ζώδιο των Διδύμων, αυξάνοντας την ανάγκη σας για οικογενειακή θαλπωρή. Ο χώρος σας, η οικογένεια και τα αγαπημένα σας πρόσωπα βρίσκονται στο επίκεντρο του κόσμου σας. Ο Ερμής συνεχίζει και μέσα στον Μάιο να κινείται στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας, μόνο που είναι ανάδρομος μέχρι τις 15/05. Το πρώτο μισό του μήνα θα ήταν καλό να προσέξετε ιδιαίτερα οτιδήποτε έχει σχέση με συμβόλαια, δημόσια έγγραφα ή σημαντικά έγγραφα για να μην χαθούν. Είναι επίσης μια περίοδος που μπορεί να παρουσιαστούν βλάβες ή προβλήματα με το μεταφορικό σας μέσο. Το υπόλοιπο μισό του Μαΐου θα είναι σαφώς πιο ήρεμο και σταδιακά θα αποκαθίσταται η τάξη.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Ο 4ος ηλιακός σας οίκος ενεργοποιείται από την Αφροδίτη μεταξύ αρχών και 7 του μήνα, ο τομέας της ζωής σας που σχετίζεται με την οικογένεια και την οικογενειακή εστία. Εάν είστε σε μόνιμη σχέση, τότε θα διανύσετε μέσα στον μήνα αυτό μια αρκετά ήρεμη περίοδο. Θα αφιερώσετε αρκετό χρόνο και ενέργεια να δημιουργήσετε ένα ειρηνικό και άνετο περιβάλλον για σας και την οικογένεια σας. Θα απολαύσετε ενδεχομένως τον ρόλο του οικοδεσπότη ή της οικοδέσποινας, υποδεχόμενοι φίλους και συγγενείς. Οι ελεύθεροι του ζωδίου σας δεν θα έχετε ιδιαίτερη όρεξη για εξόδους και επαφές, παρά θα προτιμήσετε την άνεση και θαλπωρή του χώρου σας, με αποτέλεσμα να περιοριστούν αισθητά οι πιθανότητες σας για μια νέα γνωριμία. Το υπόλοιπο του Μαΐου που περνάει η Αφροδίτη στον 5ο οίκο, οι συνθήκες γίνονται ιδανικές για τις σχέσεις! Τώρα είναι η ευκαιρία να λύσετε τα προβλήματα και να επέλθει ηρεμία. Οι αδέσμευτοι θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ενδιαφέρουσες γνωριμίες, δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα ξέρουν τι ζητούν από την ζωή τους ή το άτομο που τους ενδιαφέρει ερωτικά. Η Πανσέληνος-Μερική Σεληνιακή Έκλειψη στον Σκορπιό στις 5 Μαΐου σας αγγίζει σε ζητήματα του 9ου ηλιακού οίκου, που αφορούν την ανώτατη εκπαίδευση, τα ταξίδια και την εξερεύνηση. Το διάστημα αυτό θα πρέπει να αποφύγετε τα ανώφελα ρίσκα και την παρόρμηση σας για περιπέτεια, για να μην αντιμετωπίσετε προβλήματα. Η Νέα Σελήνη στον Ταύρο στις 19 Μαΐου που ενεργοποιεί και αυτή τον τρίτο σας οίκο, υπόσχεται επαφές, σκληρή δουλειά και επεξεργασία νέων πληροφοριών. Για άλλους το χρονικό αυτό διάστημα μπορεί να είναι ιδανικό για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού στο εξωτερικό, ενώ για κάποιους από εσάς ένα προγραμματισμένο ταξίδι ή οι διακοπές θα πρέπει να αναβληθούν λόγω φόρτου εργασίας. Εάν ξεκινήσετε το διάστημα αυτό να σπουδάζετε κάτι καινούργιο, φροντίστε να βελτιώστε τις δεξιότητες σας, ώστε να εξελιχθείτε σε όσες περισσότερες κατευθύνσεις είναι δυνατόν.