Ετοιμαστείτε λέει η Αλίντα Κανάκη, αυτό το Μάρτιο, παίζει να ξεκινά η ανατολή της εποχής του Υδροχόου

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Ο Μάρτιος θα είναι ένας μήνας μετάβασης, όχι μόνο γιατί καθορίζει τη χρονική στιγμή του περάσματος από τον χειμώνα στην άνοιξη, αλλά και γιατί μετά από πολλούς μήνες θα σπάσει αυτή η πρωτοφανής συγκέντρωση πλανητών στο ζώδιο του Αιγόκερου, που μας έφερε τόσο μεγάλες δυσκολίες. Στις 22 Μαρτίου περνάει ο Κρόνος στο ζώδιο του Υδροχόου, και για πολλούς η χρονική αυτή στιγμή προσδιορίζεται σαν η ανατολή της χρυσής εποχής του Υδροχόου, που αναμένεται να φέρει σε βάθος χρόνου πολλές και θαυμαστές αλλαγές στην ζωή μας.

Πρώτα οι προσωπικές ελευθερίες

Τα βασικά ζητήματα που αναμένεται να μας απασχολήσουν κατά την διάρκεια του Μαρτίου είναι οι προσωπικές ελευθερίες, η οικολογία και η περιβαλλοντική συνείδηση, οι διατροφικές συνήθειες και η οικολογική γεωργική παραγωγή, οι μεταφορές και η ασφάλεια, το διαδίκτυο, η επιχειρηματικότητα και το εμπόριο, καθώς και η ανακάλυψη ενός φαρμάκου! Ο Άρης θα συνεχίσει να κινείται κατά μήκος του Αιγόκερου καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα, καθορίζοντας μια περίοδο στοχοθέτησης και καθορισμού προτεραιοτήτων, που θα μας οδηγήσουν στο επιθυμητό για τον καθένα αποτέλεσμα.

Κάτι αναποδιές στις αρχές του μήνα, αλλά μη τρελαίνεστε, θα περάσουν

Ο Ερμής θα επιστρέψει στις 4 Μαρτίου στα πλαίσια τη ανάδρομης κίνησης του στο ζώδιο του Υδροχόου, μέχρι να επανέλθει στην ορθή του φορά στις 10.3! Το πρώτο λοιπόν δεκαήμερο του μήνα θα μπορούσαμε να περιμένουμε συγχύσεις και αναβολές, καθυστερήσεις και βλάβες που θα μας βγάλουν εκτός προγράμματος. Δεν θα ήταν επίσης καθόλου απίθανο να προκαλέσει ο Ερμής έντονες ανοιξιάτικές καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους και έντονες ατμοσφαιρικές ανωμαλίες, ειδικά τη περίοδος της επαναφοράς του στην ορθή κίνηση.

Από τις 10 Μαρτίου και μετά, που ο Ερμής επιστρέφει στην ορθή του φορά, θα ξεπαγώσουν έργα και συμφωνίες που βρέθηκαν σε προσωρινή παύση, ενώ οι εμπορικές ροές, που αντιμετώπισαν δυσκολίες και εμπόδια κατά την διάρκεια της ανάδρομης κίνησης του, φαίνεται να ανακάμπτουν, παράλληλα με τις υπόλοιπες οικονομικές δραστηριότητες. Στις 16 Μαρτίου περνάει στο ζώδιο των Ιχθύων και οι όποιες εμπορικές ή επαγγελματικές συμφωνίες συναφθούν θα πρέπει να βασίζονται σε ένα επίπεδο αμοιβαίας κατανόησης για να μπορέσουν να ανθίσουν και να αποφέρουν κέρδη.

Χρήμα και αισθήματα στα πάνω τους και μιας πανσέληνος στα όρια

Η Αφροδίτη περνάει στις 5 Μαρτίου στο ζώδιο του Ταύρο, στο φυσικό της χώρο, και μετά από μια περίοδο αναταράξεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα, φαίνεται να επανέρχεται η ηρεμία στις τράπεζες και τα χρηματιστήρια, έστω και προσωρινά. Η σύνοδος της δε με τον Ουρανό στις 8.4 μπορεί να φέρει την άνοιξη στην αισθηματική μας ζωή, καθώς μια απρόβλεπτη ρομαντική συνάντηση μπορεί να οδηγήσει σε μια σχέση ζωής! Η Πανσέληνος του μήνα είναι στις 9 Μαρτίου στο ζώδιο της Παρθένου, με τον Ήλιο σ αυτό των Ιχθύων.

Οι μέρες γύρω από την Πανσέληνο αυτή θα είναι αρκετά συγκεχυμένες, με ασαφείς καταστάσεις να μας οδηγούν στα όρια μας. Η ψυχολογία μας θα είναι αρκετά πεσμένη και η ανάγκη μας για απομόνωση και διαλογισμό πολύ έντονη. Από άποψη υγείας θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή στο ήπαρ και το πάγκρεας, το πεπτικό σύστημα και αισθητήρια όργανα (μάτια και αυτιά!), καθώς θα είναι πολύ πιο ευαίσθητα σε παθήσεις.

Οικονομική κρισούλα και σεισμουλάκος (με τρόπο σας το λέμε)

Στα μέσα του μήνα διαμορφώνεται μια σύνοδος πολλών πλανητών από τον Αιγόκερω (Άρη-Πλούτωνα-Κρόνου-Δία-Ν. Δεσμού), που θα έχει αρκετά εκτεταμένη χρονική επιρροή και αναμένεται να φέρει μια οικονομική κρίση περιορισμένη όμως γεωγραφικά, έντονες καιρικές συνθήκες και μια πιθανή ενεργοποίηση των τεκτονικών πλακών του γήινου φλοιού.

Φταίει ο καπιταλισμός Πλούτωνα μου!

Στις 21 Μαρτίου ξεκινάει με την εαρινή ισημερία το νέο αστρολογικό έτος και οι ελπίδες μας κάθε φορά αυτή την εποχή αναπτερώνονται. Μόνο που φέτος, ποδαρικό στο νέο αστρολογικό έτος κάνει μια σύνοδος Άρη-Δία-Πλούτωνα, προαναγγέλλοντας δυσάρεστες εξελιξεις για την παγκόσμια οικονομία και στο ίδιο μήκος κύματος θα κινούνται οι διεργασίες στην παγκόσμια γεωπολιτική αρένα. Τους μήνες που θα ακολουθήσουν θα συνεχιστεί η κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, οι υποτιμήσεις νομισμάτων και η πτώση στα μεγάλα χρηματιστήρια, οδηγώντας σε μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, ίσως ακόμη και σε πτωχεύσεις, πολύ μεγάλες εταιρίες. Την επόμενη ακριβώς μέρα, σαν ένα αισιόδοξο σημάδι του σύμπαντος, ο Κρόνος αφήνει προσωρινά τον Αιγόκερω και περνάει στο ζώδιο του Υδροχόου!

Είναι η μετακίνηση που όλοι περιμένουμε και μας δίνει ελπίδες για ένα καλύτερο και δικαιότερο αύριο. Το πέρασμα του Κρόνου στον Υδροχόο σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου, κατά την οποία θα βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου ζητήματα προσωπικών ελευθεριών και  εργασιακών δικαιωμάτων, που έχουν τόσο βάναυσα καταπατηθεί τα τελευταία χρόνια του στυγνού καπιταλισμού. Η αλλαγή θα χρειαστεί χρόνο και αγώνες για να έρθει, αλλά τουλάχιστον θα γίνει η αρχή.

Το νου σας…

Και την τελευταία μέρα του μήνα, ο Άρης ακολουθεί τον Κρόνο και περνάει και αυτός με την σειρά του στον Υδροχόο. Η σύνοδος Άρη-Κρόνου μπορεί να φέρει υψηλή επικινδυνότητα στις μετακινήσεις αλλά και βραχυκυκλώματα και βλάβες στον μηχανολογικό εξοπλισμό. Για αυτό ας έχουμε το νου μας…  Καλό μας μήνα!

*Το κείμενο εικονογραφείται από έργα του κορυφαίου στις αρχές του 20ου αιώνα, Βρετανού John William Waterhouse, που λάτρευε τα θέματα από την ελληνική μυθολογία, τον Δάντη και τους θρύλους του Αρθούρου.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.