Δεκέμβριος του Αιγόκερου, της προσοχής στα οικονομικά και του τέλους των σχέσεων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Ο Δεκέμβριος του 2019 θα μπορούσε με άνεση να χαρακτηριστεί ο μήνας του Αιγόκερου, όχι μόνο γιατί περνάει ο Ήλιος στο ζώδιο αυτό στις 21 Δεκεμβρίου, αλλά επειδή ενεργοποιείται από πλειάδα διελεύσεων και από μια ηλιακή έκλειψη. Στις 2.12 περνάει ο Δίας στον Αιγόκερω, συναντώντας του Πλούτωνα και Κρόνο. Θα διαγράψει μια πορεία μέσα από το ζώδιο αυτό της γης που θα διαρκέσει ένα έτος. Στον Αιγόκερω φιλοξενείται όμως και η Αφροδίτη μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, ενώ ο Ερμής θα περάσει από τον Τοξότη στον Αιγόκερω στις 29 .12. Η ματαιοδοξία μας θα είναι έντονη την περίοδο αυτή, αποζητώντας την κοινωνική καταξίωση και προβολή. Η πρόκληση των ημερών ωστόσο θα είναι να θυσιάσουμε την δική μας προβολή προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η σημαντικότερη όψη του μήνα είναι σαφώς η είσοδος του Δία στο δέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Το πέρασμα του σε ένα ζώδιο του φιλοξενεί τους Κρόνο και Πλούτωνα αποφορτίζει κάπως την βαριά ατμόσφαιρα που επικρατεί, αλλά από τη θέση του αυτή δεν έχει την δύναμη να μας δώσει τα δώρα του, τουλάχιστον στον βαθμό που θα επιθυμούσαμε, που πάντοτε συνδέονται με επέκταση και οικονομική άνοδο.

Τάξη στα οικονομικά

Αυτή τη φορά ο Δίας θα μας βοηθήσει να δούμε κατάματα κάποιες δυσάρεστες πραγματικότητες που έχουν σχέση με τα οικονομικά μας, να συνειδητοποιήσουμε και να αποδεχτούμε λάθη του παρελθόντος που διαπράξαμε στον τομέα αυτό και να σηκώσουμε τα μανίκια, ώστε να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη. Θα φέρει περιορισμούς, που όμως σε μακροχρόνια βάση θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην τσέπη μας, καθώς μας αναγκάσει να εξορθολογήσουμε τα οικονομικά σας.

Εκείνοι που θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες με τη διέλευση αυτή είναι τα ελεύθερα και αδάμαστα πνεύματα, άτομα που ζουν για τη στιγμή και δεν σκέφτονται ή προγραμματίζουν το αύριο. Τώρα θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες, που δεν θα τους είναι ευχάριστες, καθώς θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το χάος που δημιούργησαν στη ζωή τους. Αντίθετα, οι σοβαροί, προσγειωμένοι και πρακτικοί, θα βιώσουν τη διέλευση αυτή σαν ευλογία, καθώς θα τους επιτρέψει να ανοίξουν νέα κεφάλαια στην ζωή τους.

 Όσο ο Δίας διέρχονταν από το ζώδιο του Τοξότη, το φυσικό του σπίτι, πολλοί από εμάς ξανοίχτηκαν οικονομικά, με έξοδα που αρκετές φορές δεν ήταν απαραίτητα ή με νέα δάνεια που ενδεχομένως να μην είχαμε σκεφτεί διεξοδικά, πριν τα πάρουμε. Τώρα που περνά στον προσγειωμένο και πραγματιστή Αιγόκερω, προσγειωνόμαστε και μείς απότομα σε μια νέα πραγματικότητα, μια πραγματικότητα που θα απαιτήσει θυσίες και οικονομικούς περιορισμούς. Επειδή δε ο Δίας δεν θα είναι στην πιο ευνοϊκή του θέση για το επόμενο δωδεκάμηνο, απαιτούνται προσεκτικά μελετημένα και μικρά βήματα, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε με σχετική ευκολία τα εμπόδια που θα παρουσιάζονται στο δρόμο μας.

Ιδέες για εισοδήματα και οικονομική διαχείρηση

Το δεύτερο δεκαήμερο του μήνα κυριαρχεί ένα τρίγωνο μεταξύ Δία και Ουρανού από τον Ταύρο, και τα δύο ζώδια της γης, που θα μας βοηθήσουν να προσαρμοστούμε σε μια νέα πραγματικότητα από κοινωνικής, επαγγελματικής ή καθαρά υλικής άποψης. Θα υπάρξουν πραγματικά εμπνευσμένες ιδέες που θα αφορούν την οικονομική μας διαχείριση και πολλοί θα έχουν την ευκαιρία να βελτιώσουν τα εισοδήματά τους μέσα από δράσεις που μέχρι τώρα δεν είχαν σκεφτεί ή που είχαν αποτύχει στο παρελθόν.

Η ηλιακή έκλειψη και οι ξαφνικές διακοπές σχέσεων, συνεργασιών, συνεταιρισμών, αλλά και το άδοξο τέλος πολιτικών συμμαχιών και συνασπισμών

Όσο αφορά την ηλιακή έκλειψη της 26 Δεκεμβρίου, αποτελεί μέρος μια ομάδας εκλείψεων που θα φέρουν σε προσωπικό επίπεδο την ξαφνική διακοπή σχέσεων, συνεργασιών και συνεταιρισμών. Σε πολιτικό ή κοινωνικό επίπεδο, η έκλειψη αυτή μπορεί να φέρει το άδοξο τέλος πολιτικών συμμαχιών και συνασπισμών. Καθώς όμως ταυτόχρονα με την έκλειψη έχουμε μια σύνοδο του Δία με Σελήνη και Ήλιο, το τέλος αυτό, οποιασδήποτε μορφής και αν είναι, θα έχει μακροχρόνια θετικό αντίκρισμα, γιατί θα μας αναγκάσει να αναθεωρήσουμε κάποια πράγματα και να αλλάξουμε τις ισορροπίες στη ζωή μας, προσωπική ή κοινωνική.

 Σε προσωπικό επίπεδο ο μήνας αυτός θα φέρει αρκετά ρομαντισμό στη ζωή μας, με την Αφροδίτη να διέρχεται μέσα από το ζώδιο του Αιγόκερου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Οι περισσότερες δε όψεις του μήνα είναι αρμονικές, κάτι που θα μας επιτρέψει να αναχαράξουμε ή να σχεδιάσουμε το μέλλον μας, να επεξεργαστούμε στρατηγικές και να προετοιμαστούμε για το νέο μας ταξίδι και τις καινούργιες περιπέτειες και προκλήσεις που θα φέρει το 2020!

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.