Covid-19: Τι λένε τ άστρα για την κορύφωση και το τέλος της Πανδημίας

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Είχαμε υποστηρίξει από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού, ότι η εξέλιξη της ήταν στενά συνδεδεμένη με κάποιες σημαντικές πλανητικές κινήσεις που θα επαναλαμβανόταν μέσα στο έτος. Και καθώς βαδίζουμε προς το φθινόπωρο, έχουμε πλέον την δυνατότητα να αξιολογήσομε την πορεία της πανδημίας, με βάση τις πλανητικές όψεις και διελεύσεις των μηνών που προηγήθηκαν, και να προβλέψουμε, ελπίζουμε με σχετικά ακρίβεια, την εξέλιξη και το πιθανό τέλος της. Είχαμε εκτιμήσει ότι κυρίαρχο ρόλο στην πορεία που αναμέναμε να ακολουθήσει ο κορωνοϊός θα διαδραμάτιζε η επαναλαμβανόμενη σύνοδος Δία-Πλούτωνα μέσα στο 2020. Αν και εξαιρετικά σημαντική από μόνη της, δεν είναι ωστόσο η μόνη πλανητική όψη που επηρεάζει την πορεία του. Για να μπορέσουμε να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα, οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας το ημιτετράγωνο (γωνία 45ο) μεταξύ Ουρανού-Ποσειδώνα και τις όψεις Δία-Κρόνου και Πλούτωνα-Κρόνου. Το ημιτετράγωνο Ουρανού-Ποσειδώνα ήταν ακριβές στις 26 Απριλίου 2020, στην κορύφωση της πανδημίας. Μέσα στο Μάιο οι δύο πλανήτες απομακρύνθηκαν, οπότε η επιρροή της όψης εξασθένησε. Το γεγονός αυτό βοήθησε να μειωθούν τα ημερήσια νέα κρούσματα που καταγράφονταν σε πιο ομαλά επίπεδα, επιτρέποντας τις κυβερνήσεις να άρουν, σταδιακά, τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Παρόλα αυτά, αν και η όψη έχασε σταδιακά τη δυναμική της, λόγω όμως των δύσκολων όψεων που σχημάτισαν τόσο ο Ουρανός όσο και ο Ποσειδώνας με τον Ήλιο, την Αφροδίτη, τον Άρη και τον αστεροειδή Ceres, συνέχισε να επηρεάζει αρνητικά ως ένα βαθμό την εξέλιξη της νόσου μέχρι περίπου τα μέσα Ιουλίου. Στα τέλη Απριλίου γύρισε σε ανάδρομη πορεία ο Πλούτωνας και τον ακολούθησαν στα μέσα Μαΐου οι Κρόνος και Δίας. Ο Κρόνος και ο Δίας ξεκίνησαν να προσεγγίζουν και πάλι τον Πλούτωνα, μέχρι που σχηματίστηκε η σύνοδος Δία-Πλούτωνα στις 30 Ιουνίου. Η τριπλή σύνοδος που σχημάτισαν οι τρεις πλανήτες τον Ιανουάριο, στην αρχή της εξάπλωσης του κορωνοϊού δεν θα επαναληφθεί, αρκεί όμως και η διπλή για να φέρει ένα δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού, κυρίως στο Νότιο Ημισφαίριο, και την αναζωογόνηση των εστιών στο Βόρειο. Η δεύτερη σύνοδος Δία-Πλούτωνα στις 30 Ιουνίου έφερε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και αστραπιαία εξάπλωση σε πολλές περιοχές του πλανήτη, που μέχρι τότε είχαν μείνει στο απυρόβλητο…

Από τέλη Αυγούστου έξαρση και μέσα στον Νοέμβριο το αποκορύφωμα της πανδημίας

…Και έτσι φτάνουμε στις αρχές Αυγούστου, με πάνω από 18 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 700 χιλιάδες νεκρούς παγκόσμια, να αναρωτιόμαστε, τι θα γίνει το φθινόπωρο που θα αντιμετωπίσουμε και όλες τις εποχικές γρίπες.  Με βάση τα πλανητικά δεδομένα, καθώς το ημιτετράγωνο Ουρανού-Ποσειδώνα είναι μακρινή ανάμνηση και η δεύτερη σύνοδος Δία-Πλούτωνα ατονεί με τη μέρα, με τους δύο πλανήτες να απομακρύνονται μεταξύ τους, υπάρχει η βάσιμη υποψία ότι οι ρυθμοί εξάπλωσης της επιδημίας θα κοπάσουν, τουλάχιστον μέσα στον Αύγουστο. Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο θα αρχίσει να μειώνεται καθώς προχωράει ο Αύγουστος, μια τάση που ωστόσο δεν θα διαρκέσει για   μεγάλο χρονικό διάστημα. Προς τα τέλη Αυγούστου εισέρχεται σταδιακά στην παρασκιά και ο Άρης, για να γυρίσει ανάδρομος στις 10 Σεπτεμβρίου, και το διάστημα αυτό σχηματίζει τετράγωνα με Δία, Κρόνο και Πλούτωνα, ενεργοποιώντας την τριπλή σύνοδο Δία-Κρόνου-Πλούτωνα των αρχών του έτους. Ταυτόχρονα ξεκινάει μέσα στο Σεπτέμβριο η εκ νέου προσέγγιση Κρόνου-Πλούτωνα, και στα μέσα του Οκτώβρη θα απέχουν μεταξύ τους περίπου 3ο, σχηματίζοντας σύνοδο. Και ο Δίας όμως ξεκινάει μέσα στον Σεπτέμβριο να προσεγγίζει σταδιακά τον Πλούτωνα, μέχρι να σχηματίσει την τρίτη και τελευταία για το 2020 σύνοδο ακριβείας των δύο πλανητών στα μέσα Νοεμβρίου. Το ημιτετράγωνο Ουρανού-Ποσειδώνα θα επαναληφθεί επίσης στα μέσα Οκτωβρίου, αυτή τη φορά με ανάδρομους και τους δύο πλανήτες, προσθέτοντας και αυτό τη δική του δυναμική στην εξάπλωση της πανδημίας. Με βάση τις πλανητικές αυτές όψεις από τον Αύγουστο μέχρι και τα μέσα Νοεμβρίου, αναμένεται μια σταδιακή αύξηση των νέων ημερήσιων κρουσμάτων από τα τέλη Αυγούστου και μετά, που θα γίνεται όλο και πιο έντονη όσο θα προχωράμε προς την σύνοδο Κρόνου-Πλούτωνα και από εκεί στην τρίτη σύνοδο Δία-Πλούτωνα, που θα αποτελέσει και την τρίτη και τελευταία κορύφωση της πανδημίας. Μέσα στον Νοέμβριο θα πρέπει να περιμένουμε το αποκορύφωμα της πανδημίας, πιθανά με τα μεγαλύτερα νούμερα που θα καταγραφούν σε ημερήσιες νέες μολύνσεις, ίσως τις μέρες γύρω από το τετράγωνο Δία-Αφροδίτης που σχηματίζει στις 16 Νοεμβρίου.

Από τις 10 Ιανουαρίου του 2021 η αποτελεσματική καταπολέμηση

Η επιρροή της συνόδου Κρόνου-Πλούτωνα αρχίζει να εξασθενεί σταδιακά μετά τα μέσα Οκτωβρίου, το ίδιο και η σύνοδος Δία-Πλούτωνα μετά τα μέσα Νοεμβρίου, με τους εμπλεκόμενους πλανήτες να απομακρύνονται από τους σχηματισμούς και η πανδημία να αρχίσει να δείχνει εμφανή σημάδια υποχώρησης. Δυστυχώς όμως θα ακολουθήσει η σύνοδος Δία-Κρόνου στις 31 Δεκεμβρίου, μια όψη που έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι, αν και αργότεροι οι ρυθμοί εξάπλωσης, ωστόσο η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Σ αυτό συνηγορεί και το ημιτετράγωνο Ουρανού-Ποσειδώνα που θα προχωράει σταδιακά στον τρίτο και τελευταίο σχηματισμό του, με ορθόδρομους και τους δύο πλανήτες, τον Μάρτιο του 2021. Στις 10 Ιανουαρίου 2021 σχηματίζεται μια σύνοδος Ερμή-Δία-Κρόνου, που ταυτόχρονα θα σχηματίζει τετράγωνο με τον Άρη και ημιτετράγωνο με τον Ποσειδώνα. Μετά την όψη αυτή η αποκλιμάκωση της πανδημίας θα είναι ταχεία και μετά τον Απρίλιο η εξάπλωση της θα έχει περιοριστεί αισθητά στις περισσότερες χώρες του κόσμου, καθώς οι πλανητικές όψεις που ευθυνόταν για την γέννηση και την εξάπλωση της δεν θα είναι πιά ενεργές. Ένα πράγμα πρέπει ωστόσο να γίνει σαφές: ο Covid-19 ήρθε για να μείνει στην ζωή μας, με την ανάπτυξη όμως φαρμακευτικών σκευασμάτων θα αποτελεί μια ακόμη ιογενή νόσο που θα μπορεί να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά, χωρίς να αποτελεί απειλή για την ζωή μας.

Οι εικόνες στο κείμενο της Αλίντας, είναι λεπτομέρειες από έργα της Καναδής Anick Bouchard, από το Κεμπέκ, που γεννήθηκε μόλις το 1984, αλλά έχει δώσει το καλλιτεχνικό της στίγμα πρώτα με την πειραματική μουσική ομάδα της και μετά φτιάχνοντας το σύμπαν της στις εικαστικές τέχνες. Έχει κινηθεί στη βιομηχανία της μόδας δουλεύοντας σε φωτογραφίσεις για διάφορα περιοδικά ή καταστήματα όπως τα Elle Québec, Elle Canada, Simons, Marie-Claire, Aldo, Lancôme, Reitmans, ενώ έκανε κοστούμια, σκηνικά και δημιούργησε με το σώμα της σε θεατρικές παραγωγές, χορευτικές παραγωγές και μουσικές παραστάσεις. Το εύρος της δουλειάς της είναι αναγνωρισμένο και δημοφιλές! Από την Όπερα του Μόντρεαλ σε μουσικά βίντεο έως τηλεοπτικές παραγωγές. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στον Καναδά, στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στον Αραβικό κόσμο.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.