Άστρα: Οι πλανήτες μιλάνε για τις υπόλοιπες μέρες του Αυγούστου και προειδοποιούν, να μην αναβάλλετε τίποτα για Σεπτέμβρη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Ο Αύγουστος είναι ο πιο ήρεμος μήνας της χρονιάς που διανύουμε, παρόλα αυτά έχει και αυτός τις προκλήσεις του. Τα κύρια πλανητικά γεγονότα του μήνα αφορούν την έναρξη της ανάδρομης πορείας του Ουρανού στον Ταύρο, αλλά και την επιβράδυνση του Άρη στον Κριό, καθώς στις αρχές του Σεπτεμβρίου γυρίζει και αυτός σε ανάδρομη πορεία. Σαν αποτέλεσμα των πλανητικών αυτών κινήσεων θα έχουμε έναν μήνα με έντονα και ανώμαλα καιρικά φαινόμενα, με κυκλώνες και αντικυκλώνες, ισχυρούς ανέμους και δύσκολες καιρικές συνθήκες. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να προκύψουν έκτακτα γεγονότα στις μεταφορές, στις αεροπορικές συγκοινωνίες αλλά και στα διαστημικά ταξίδια, ειδικά στις προγραμματισμένες εκτοξεύσεις.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τις σημαντικές όψεις και διελεύσεις του μήνα, από δω και πέρα:

Η Αφροδίτη εισέρχεται στον Καρκίνο στις 7 Αυγούστου, μετά την μακροχρόνια και δύσκολη για όλους μας παραμονή της στους Διδύμους. Η διέλευση της αυτή ευνοεί αρκετά τα οικονομικά μας και βοηθάει να βρεθούν λύσεις σε δυσκολίες οικονομικής φύσης με την εκπόνηση σχεδίων που μπορούν να βελτιώσουν τον τομέα αυτό της ζωής μας. Σηματοδοτεί, όμως και μια περίοδο που ευνοεί αισθητικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις, τόσο στον εαυτό μας όσο και στον χώρο μας, που θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο λατρεύει την καλαισθησία στον προσωπικό μας χώρο και μας βοηθάει να ανανεώσουμε την ενέργεια του σπιτιού μας!

10 και 13 Αυγούστου: Επιθετικότητα και τρομοκρατικά χτυπήματα, στρατιωτικά πραξικοπήματα, τοπικού χαρακτήρα στρατιωτικές συγκρούσεις

Μεταξύ 10 και 13 Αυγούστου έχουμε μια σύνοδο του Άρη με την Λίλιθ στο ζώδιο του Κριού. Είναι μια όψη που απελευθερώνει την καταπιεσμένη ενέργεια και αποδεσμεύει την επιθετικότητα που κρύβουμε μέσα μας. Καλό θα ήταν την περίοδο αυτή να αποφύγουμε μαζικές εκδηλώσεις, όπως είναι οι παραστάσεις ή οι συναυλίες, ακόμη και τους νυχτερινούς περιπάτους, καθώς ελλοχεύουν κίνδυνοι για την ακεραιότητα μας. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε στα παιδιά ή τους εφήβους και στον κύκλο των συναναστροφών ή των επαφών τους, αλλά και στις δικές σας καινούργιες συναναστροφές, γιατί μπορεί να βρεθείτε σε έναν κυκεώνα δυσάρεστων καταστάσεων χωρίς να το συνειδητοποιήσετε. Σε διεθνές επίπεδο οι μέρες αυτές ενδέχεται να φέρουν τρομοκρατικά χτυπήματα, στρατιωτικά πραξικοπήματα σε χώρες της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής ή την εκδήλωση τοπικού χαρακτήρα στρατιωτικών συγκρούσεων μεταξύ γειτονικών χωρών.

12 και 14 Αυγούστου: οικονομική-χρηματιστηριακή  αποσταθεροποίηση και ασυνήθιστες θερμοκρασίες

Τις μέρες μεταξύ 12 και 14 Αυγούστου ο ανάδρομος Δίας από τον Αιγόκερω μπορεί να φέρει περίπλοκα γεγονότα και αναταραχές στην διεθνή πολιτική σκηνή, αλλαγές στην γεωπολιτική σκακιέρα και οικονομική-χρηματιστηριακή  αποσταθεροποίηση. Παράλληλα φαίνεται να ενεργοποιεί τα στοιχεία της γης και της φωτιάς, με συνέπεια να υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα για την εκδήλωση σεισμών ή δασικών πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας από φυσικά αίτια. Ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίας ενδέχεται να παρατηρηθούν στην Κεντρική Ρωσία, στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική!

15 Αυγούστου: αεροπορικά ατυχήματα και με τίποτα μη κάνετε τεχνικές εργασίες

Ο Ουρανός βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος στις 15 Αυγούστου. Είναι μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τα αεροπορικά ταξίδια, με υψηλή επικινδυνότητα για αεροπορικά ατυχήματα. Καλό θα ήταν να αναβάλετε περίπλοκα και μακρινά αεροπορικά ταξίδια για ένα πιο ευνοϊκό χρονικό διάστημα στο μέλλον. Τις μέρες αυτές δε, δεν συνιστάται να κάνετε περίπλοκές τεχνικές εργασίες ή επισκευές με χρήση ηλεκτρικών εργαλείων! Η αντιστροφή του Ουρανού θα φέρει επίσης δύσκολες καιρικές συνθήκες σε κάποιες περιοχές του πλανήτη.

20 Αυγούστου: ιδανική για τάξη, οργάνωση, εμβόλια

Στις 20 Αυγούστου περνάει ο Ερμής στο ζώδιο της Παρθένου και σηματοδοτεί την ιδανική χρονική περίοδο να βάλουμε σε τάξη τις σκέψεις μας, τις δουλειές μας, το γραφείο μας ή το σπίτι μας. Όσο πιο γρήγορα βάλουμε σε σειρά τις σκέψεις μας, τόσο πιο γρήγορα θα καταφέρουμε να φέρουμε σε πέρας τις περίπλοκες εργασίες που έχουμε μπροστά μας. Είναι όμως και μια περίοδος που ενδείκνυται να προσέξουμε την υγεία μας, ακόμη και προληπτικά. Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος θα πρέπει να είναι άμεση προτεραιότητα μας, ενόψει του φθινόπωρου.

22 Αυγούστου; Βρείτε χαμένα έγγραφα

Ο Ήλιος περνάει και αυτός με την σειρά του στην Παρθένο στις 22 Αυγούστου και είναι μια καλή χρονική στιγμή να κάνουμε έναν πρώτο απολογισμό του καλοκαιριού μας, οργώνοντας τις σκέψεις και θέτοντας προτεραιότητες για το φθινόπωρο που ακολουθεί. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή να βάλουμε σε τάξη τα έγραφα και τις εκκρεμείς υποθέσεις μας, αλλά και να εντοπίσουμε λάθη ή χαμένα έγγραφα.

27 και 31 Αυγούστου: τα ζώδια και οι δυνατότητες τους

Τις τελευταίες μέρες του μήνα, μεταξύ 27 και 31 Αυγούστου με τα τρίγωνα Αφροδίτης-Ποσειδώνα (27/8) και Ερμή-Δία (29/8) ανοίγονται αρκετές δυνατότητες μπροστά μας. Τα ζώδια της φωτιάς (Κριοί, Λέοντες και Τοξότες) θα έχουν πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες που θα τους βοηθήσουν να πετύχουν τους κύριους στόχους τους. Τα ζώδια της γης (Ταύροι, Παρθένοι και Αιγόκεροι) θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν τις προοπτικές τους σε οικονομικό επίπεδο και να κάνουν τις κινήσεις που πρέπει σε επαγγελματικό επίπεδο που θα τους εξασφαλίσουν οικονομική σταθερότητα και προοπτικές προόδου και ανάπτυξης. Τα ζώδια του αέρα (Δίδυμοι, Ζυγοί και Υδροχόοι) θα έχουν την ευκαιρία να θέσουν τις δημιουργικές τους ιδέες σε εφαρμογή, καταρτίζοντας μακροχρόνια σχέδια για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους. Τα δε ζώδια του νερού (Καρκίνοι, Σκορπιοί και Ιχθύες) θα είναι σε θέση να θέσουν μακροχρόνιους στόχους ανάπτυξης και θα αρχίσουν να κινούνται προς την κατεύθυνσης της εκπλήρωσης τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην αναβάλετε ΤΙΠΟΤΑ για το φθινόπωρο.

Εκείνο που θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, είναι ότι λόγω της επιβράδυνσης του Άρη μέσα στον Αύγουστο, προκειμένου να γυρίσει ανάδρομος στις 10 Σεπτεμβρίου, καλό θα ήταν να μην αναβάλουμε προγραμματισμένες δράσεις ή σχέδια για το φθινόπωρο. Ας βιαστούμε να θέσουμε τις βάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν μελλοντική ανάπτυξη ή ακόμη και σταθερότητα στα επαγγελματικά μας, όσο διαρκεί ο Αύγουστος! Καλό και δημιουργικό μας μήνα και καλή επιτυχία στους στόχους μας!

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.

Στο κείμενο της Αλίντας οι εικόνες είναι λεπτομέρειες απ την δουλειά του σημαντικού Αμερικανού ζωγράφου Jeffrey T. Larson, γεννημένου το 1962, στο Two Harbors, της Minnesota και μεγαλωμένου στη διαβόητη Twin Cities. Μελέτησε και ακολούθησε τον τρόπο των Μεγάλων δασκάλων, στο διάσημο Atelier Lack, ένα στούντιο / σχολείο του οποίου οι παραδόσεις και οι μέθοδοι εκπαίδευσης φτάνουν πίσω από τον ιμπρεσιονισμό και τις γαλλικές σχολές του 19ου αιώνα. Είναι αναγνωρισμένη η δουλειά του, τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στην Ευρώπη και στην Αυστραλία.