Η Αλίντα βλέπει την Αφροδίτη να περνά στον Σκορπιό και να φέρνει καχυποψία, ζήλια και εκδικητική μανία

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Η Αφροδίτη εισέρχεται στο ζώδιο του Σκορπιού στις 23 Οκτωβρίου και αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση της αυτή στις 16 Νοεμβρίου 2022. Ο Σκορπιός που φιλοξενεί τον πλανήτη του έρωτα για το διάστημα που ακολουθεί είναι ένα ζώδιο που ανήκει στο στοιχείο του νερού, το οποίο αντιπροσωπεύει την θηλυκή ενέργεια και συμβολίζει την ψυχή, το συναίσθημα και το ασυνείδητο. Η βαθύτερη ανάγκη του Σκορπιού σύμφωνα με το στοιχείο του είναι να μεταλλάσσει και να μεταμορφώνει τους ανθρώπους και τις καταστάσεις. Ανήκει σε στον σταθερό σταυρό, με αστείρευτη εσωτερική δύναμη, ευαισθησίες που δεν εκδηλώνει και μια ισχυρή παρασκηνιακή δράση, που του επιτρέπει να κερδίσει αυτό που επιθυμεί. Η Αφροδίτη στον Σκορπιό βρίσκεται σε θέση αδυναμίας, που σημαίνει ότι χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια και την επιστράτευση όλης της εμπειρίας που διαθέτει, ώστε να καταφέρει να εκφραστεί. Και αυτό που επιθυμεί τώρα να εξωτερικεύσει, δεν είναι απλό, ούτε και εύκολο.

Ο πλανήτης του έρωτα δίνει από την θέση αυτή μάχη ζωής και θανάτου, προσδοκώντας να νικήσει τον χρόνο και την φθορά που αυτός φέρνει μαζί του. Στην ενστικτώδη αναζήτηση της ψάχνει για τον χαμένο της παράδεισο, για τον αγνό και αιώνιο έρωτα, για το τέλειο ταίρι που θα την συνοδεύσει στην αιωνιότητα. Παραδίνεται ολοκληρωτικά στα πάθη της, ζει απελπισμένα την κάθε ερωτική στιγμή με το αντικείμενο του πόθου της. Είναι όμως και καχύποπτη, καθώς δεν εμπιστεύεται ολοκληρωτικά κανένα. Οι εκρήξεις ζήλιας της είναι παροιμιώδεις και αλλοίμονο εάν την προδώσει ή την πληγώσει το ταίρι της. Θα γευτεί το μένος και την εκδικητική της μανία την στιγμή που δεν θα το περιμένει. Γιατί ο Σκορπιός δεν ξεχνάει ποτέ όσους τον αδίκησαν, τον εκμεταλλεύτηκαν ή έπαιξαν με τα συναισθήματα του.

Bίαια ξεσπάσματα και η διαρκής καχυποψία

Τις εβδομάδες που θα διαρκέσει η διέλευση της Αφροδίτης μέσα από το ζώδιο του Σκορπιού είναι πολύ συνηθισμένο να ταλαιπωρούμαστε από μια έντονη συναισθηματική μετάπτωση, κινούμενοι με αστραπιαίες ταχύτητες μεταξύ απύθμενου έρωτα και εκδικητικού μίσους. Τα βίαια ξεσπάσματα είναι συνηθισμένα, όπως και η διαρκής καχυποψία. Αναζητούμε πίσω από κάθε λέξη ή κίνηση το κρυφό νόημα που θα μπορούσε να μας αποκαλύψει τα κίνητρα και τις επιδιώξεις του συνομιλητή μας. Και αυτό δεν ισχύει μόνο για τις ερωτικές μας σχέσεις, αλλά και για τις επαγγελματικές, κοινωνικές ή φιλικές. Γιατί κατά τον Σκορπιό, τα πάντα πρέπει να αποβλέπουν κάπου και η αποστολή του θεωρεί πως είναι να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από την βιτρίνα. Και αυτό οδηγεί πολλές φορές στην αποκάλυψη σκανδάλων και μυστικών, που θα μπορούσαν να διαλύσουν σχέσεις, καριέρες ή ακόμη και καταρρακώσουν την υπόληψη κάποιων ανθρώπων. Γιατί δεν υπάρχει καλύτερος ντεντέκτιβ από τον Σκορπιό. Εάν υπάρχει κάποιο μυστικό, όχι μόνο θα το ανακαλύψει, αλλά και θα το αποκαλύψει.

Eξιδανίκευση και υψηλές προσδοκίες

Οι τρείς σημαντικότερες όψεις της Αφροδίτης, όντας στον Σκορπιό, αφορούν ισάριθμες θετικές όψεις μεταξύ της και του Ποσειδώνα, του Πλούτωνα και του Δία. Στις 10 Νοεμβρίου θα σχηματίσει η Αφροδίτη ένα αρμονικό τρίγωνο με τον ανάδρομο Ποσειδώνα από τους Ιχθείς. Είναι μια όψη που γεννά ρομαντισμό και αισθησιασμό, λόγω όμως της εμπλοκής του Ποσειδώνα, οι φαντασιώσεις μας απομακρύνουν πολλές φορές από την πραγματικότητα. Είναι η όψη των πλατωνικών ερώτων και των ανεκπλήρωτων πόθων, της εξιδανίκευσης και των υψηλών προσδοκιών. Στην θετική της εκδοχή, η όψη μπορεί να μας βοηθήσει να κατακτήσουμε αρμονία στην συναισθηματική μας ζωή και να αισθανθούμε το δέσιμο μεταξύ των συντρόφων να ισχυροποιείται. Ευνοεί τα   ταξίδια, τις χαλαρές διακοπές και τις ψυχαγωγικές δράσεις. Είναι όμως και μια όψη που γεννά ίντριγκες, διαδίδει ψέματα και ενεργοποιεί την τεμπελιά. Η όψη αφορά κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου.

Πάθος, σεξ και… ψώνια!

Στις 13 Νοεμβρίου εξαγνίζει η Αφροδίτη τον Πλούτωνα στις τελευταίες μοίρες του Αιγόκερου. Είναι η όψη του πάθους και του μοιραίου έρωτα, των έντονων συναισθημάτων και της ζήλιας, αλλά και της επούλωσης και θεραπείας. Εάν θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στην ερωτική μας σχέση, τις μέρες γύρω από την όψη έχουμε την μοναδική ευκαιρία να το καταφέρουμε. Υπό την επιρροή της είναι πολύ πιο έντονες οι σεξουαλικές μας ορμές, τα ειδύλλια είναι παθιασμένα, οι δηλώσει αγάπης πολύ πιο εύκολες και αβίαστες. Είναι κατάλληλες οι μέρες για διασκέδαση και χαλάρωση ή ακόμη και για ψώνια. Μπορεί επίσης να αποδειχτεί ευεργετική η όψη σε εκκρεμή ζητήματα κληρονομικής φύσης, σε ζητήματα διατροφών, δανειακών συμβάσεων ή φορολογικών βαρών. Θετική επίδραση θα έχει κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και παρορμητικού σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) του γ’ δεκαημέρου.

Η κατάλληλη μέρα για ρομαντισμό και γάμο!

Η τελευταία σημαντική όψη της Αφροδίτης για τον διάστημα διέλευσης της μέσα από τον Σκορπιό, είναι ένα τρίγωνο στις 15 Νοεμβρίου με τον ανάδρομο Δία από τους Ιχθείς. Είναι η όψη της χαράς και της διασκέδασης, των ευχάριστων επαφών και των τυχερών ειδήσεων, της αφθονίας και της επιτυχίας. Η προσωπική και οικογενειακή ζωή βελτιώνεται υπό την επιρροή της και η συμμετοχή μας σε κοινωνικές ή ψυχαγωγικές εκδηλώσεις υπόσχεται ευχάριστες στιγμές. Ευνοεί τις νέες γνωριμίες, καθώς και τις ρομαντικές συναντήσεις. Είναι η ιδανική ημερομηνία για την τέλεση ενός γάμου. Και η όψη αυτή αφορά κυρίως τα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του γ’ δεκαημέρου.