ΑΣΤΡΑ: Αυτές είναι οι πιο δύσκολες μέρες του Αυγούστου και να τα ζώδια επηρεάζουν

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Το Αυγουστιάτικο φεγγάρι παραμένει το πιο ρομαντικό στις συνειδήσεις μας και το πλέον μελοποιημένο του έτους, ο μήνας είναι συνδεδεμένος με διακοπές, ήλιο, ταξίδια και ξεκούραση, και σε γενικές γραμμές ο φετινός Αύγουστος θα είναι από πολλές απόψεις ο λιγότερο επεισοδιακός μήνας του έτους. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες όψεις που χρειάζονται προσοχή, ώστε να μην χαλάσουμε την καλή μας διάθεση, τις διακοπές μας ή ότι άλλο μπορεί να ετοιμάζουμε και να προγραμματίζουμε. Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τις όψεις και ποιους από μας μπορεί να επηρεάσουν.

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι στις 2 Αυγούστου: απρόοπτες εξελίξεις, απότομες αλλαγές και ανατροπές

Στις 2 του μήνα θα έχουμε ένα τετράγωνο του Ήλιου από τον Λέοντα με τον Ουρανό από τον Ταύρο. Η όψη αυτή φέρνει απρόοπτες εξελίξεις, απότομες και ξαφνικές αλλαγές και ανατροπές δεδομένων. Η πιθανότητα συγκρούσεων αυξάνεται σε σημείο τέτοιο που να υπάρξουν πιθανές συμπλοκές και τραυματισμοί. Μακροχρόνια περίπλοκα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν μπορούν τώρα να βρουν λύση, με ένα σκληρό ή δυσάρεστο όμως τρόπο. Το ιδανικό θα ήταν να αποφύγετε να πάρετε αποφάσεις ή να κάνετε σημαντικές ενέργειες σε ζωτικής σημασίας για σας θέματα κατά τη διάρκεια της μέρας, γιατί ή θα αποδειχτούν ανεπιτυχείς ή θα προκαλέσουν σειρά προβλημάτων που θα σας ταλαιπωρήσουν για καιρό. Η όψη επηρεάζει κυρίως τους Ταύρους, τους Λέοντες, τους Σκορπιούς και τους Υδροχόους  των τελευταίων ημερών του πρώτου και των πρώτων ημερών του δεύτερο δεκαήμερου.

Κυρίως Κριοί και μετά Λέοντες, Τοξότες στις 9 Αυγούστου: είστε εκτεθειμένοι!

Μια σύνοδος Σελήνης-Άρη θα σχηματιστεί στις 9 Αυγούστου στον Κριό. Ιδιαίτερα εκτεθειμένα στην όψη είναι τα ζώδια της φωτιάς (Κριοί, Λέοντες και Τοξότες), και ανάμεσα τους κυρίως ο Κριός που φιλοξενεί την όψη. Η μέρα θα φέρει εξαιρετική επιθετικότητα και καταπιεσμένο θυμό στην επιφάνεια. Προβλήματα που μας ταλαιπωρούν και δεν μπορούμε να βρούμε λύσεις, ίσως να προσπαθήσουμε σήμερα να τα λύσουμε με την βία. Εκτός από διαμάχες, η μέρα μπορεί να φέρει τραυματισμούς, εγκαύματα ή κοψίματα, είτε από συμπλοκές, είτε λόγω της απροσεξίας μας. Συνιστάται να αποφύγουμε τις αντιπαραθέσεις, τις δραστηριότητες που μπορεί να κρύβουν κινδύνους τραυματισμών και ας προσπαθήσουμε να εκτονώσουμε την υπερβάλλουσα ενέργεια ή τον θυμό μας με όσο πιο ανώδυνους τρόπους μπορούμε.

Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί, Υδροχόοι του τέλος του πρώτου και αρχών του δεύτερου δεκαήμερου στις 10 Αυγούστου: αποτυχημένες επιλογές και δυσάρεστα νέα

Την επόμενη μέρα, στις 10 Αυγούστου, έχουμε ένα τετράγωνο Ερμή-Ουρανού από τους Λέοντα και Ταύρο αντίστοιχα. Εάν η χθεσινή μέρα ήταν επικίνδυνη για παρορμητικές και απερίσκεπτες πράξεις, σήμερα μπορούν οι απερίσκεπτες κουβέντες να έχουν καταστροφικές συνέπειες. Θα υπάρχει η τάση να πάρουμε γρήγορα αποφάσεις για ζητήματα, χωρίς πολύ σκέψη ή ανάλυση των δεδομένων, με συνέπεια να κάνουμε απόλυτα αποτυχημένες επιλογές. Η όψη μπορεί να φέρει επίσης δυσάρεστα νέα, ξαφνικά αναγκαστικά ταξίδια, προβλήματα και βλάβες σε μέσα μεταφοράς, βλάβες σε τεχνολογικό εξοπλισμό αλλά και επιπλοκές στις σπουδές ή στα ταξίδια. Είναι μια όψη που αφορά κυρίως Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του τέλος του πρώτου και αρχών του δεύτερου δεκαήμερου.

13 Αυγούστου: η χειρότερη και πιο επικίνδυνη μέρα. Προσέξτε πολύ  Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι

Στις 13 Αυγούστου το σερί των τετραγώνων του μήνα συνεχίζεται, με ένα τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα από Κριό και Αιγόκερω αντίστοιχα. Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη και πολύ επικίνδυνη όψη, καθώς απελευθερώνει καταπιεσμένο μίσος και φέρνει μια επιθυμία για καταστροφή των πάντων. Αυτή η όψη φέρει ένα τεράστιο φορτίο καταστροφικής ενέργειας, που μπορεί να μετουσιωθεί σε αιματηρές ταραχές ή στυγερά εγκλήματα. Όπως είναι φανερό, άτομα με διαταραγμένη ψυχική υγεία, άτομα φανατισμένα ή με εγκληματικό παρελθόν υπάρχει ισχυρό ενδεχόμενα να ενεργοποιηθούν με την όψη αυτή. Αποφύγετε επικίνδυνα μέρη στις περιοχές που κατοικείτε ή κινείστε, σκοτεινά σοκάκια ή κακόφημες περιοχές, ακόμη και μεγάλα πλήθη σε κεντρικές περιοχές, γιατί δεν είναι καθόλου απίθανες εγκληματικές ενέργειες ή τρομοκρατικές επιθέσεις. Για τον μέσο πολίτη που θα τον επηρεάσει η όψη αυτή, καλό θα ήταν να την εκτονώσει σκίζοντας, καταστρέφοντας ή σπάζοντας αντικείμενα στον χώρο του, που δεν του είναι απαραίτητα ή θα πρέπει να πεταχτούν. Η όψη αυτή θα επηρεάσει κυρίως το τρίτο δεκαήμερο των Κριών, των Καρκίνων, των Ζυγών και των Αιγόκερων.

24 με 25 Αυγούστου: Κριοί και Αιγόκεροι πρώτα και ακολουθούν Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου, προσοχή σε αδιέξοδα

Και το τελευταίο τετράγωνο του μήνα είναι στις 24 με 25 Αυγούστου μεταξύ Άρη και Κρόνου από Κριό και Αιγόκερω αντίστοιχα, που μπορεί να μας οδηγήσει σε αδιέξοδα, περιορισμούς στην έκφραση, απομόνωση, έλλειψη ενέργειας και κατάθλιψη, αλλά και σύγκρουση συμφερόντων ή συγκρούσεις λόγω χάσματος γενεών. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε τις μέρες αυτές την λήψη αποφάσεων ή την ανάληψη δράσεων, γιατί όσο λιγότερα κάνουμε, τόσο λιγότερες προκλήσεις θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Καθώς όμως κάτι τέτοιο δεν είναι πάντοτε εφικτό, θα πρέπει να διατηρήσουμε την ηρεμία και την ψυχραιμία μας, να είμαστε υπομονετικοί και κυρίως να μελετήσουμε πολύ καλά τις κινήσεις μας, πριν τις πραγματοποιήσουμε. Κριοί και Αιγόκεροι θα είναι οι άμεσα πληττόμενοι, από κοντά όμως θα ακολουθούν Ζυγοί και Αιγόκεροι του τρίτου δεκαημέρου. Προσέχουμε λοιπόν για να έχουμε έναν όσο το δυνατό ανέφελο μήνα, απολαμβάνοντας τις δραστηριότητες μας τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού.

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.

Το κείμενο της Αλίντας έχει εικόνες από έργα του πρωτοποριακού για την θεματολογία του Βρετανού ζωγράφου και φωτογράφου Henry Scott Tuke (1858 –1929), που λάτρευε το στιλιζαρισμένο ύφος αλλά διάλεγε   να ζωγραφίζει, τολμηρά για την εποχή του, γυμνά αγόρια και νεαρούς άνδρες.