Η Αλίντα Κανάκη υποδέχεται τον Μάρτιο με προβλέψεις για τα 12 ζώδια

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Κριός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας (μυστικά, απόκρυφα, όνειρα και ψυχολογία) και το διάστημα αυτό είναι κατάλληλο να επανεξετάσετε τις προσκολλήσεις σας σε άτομα, αντικείμενα ή συνήθειες και να αναθεωρήσετε. Ότι έχει κλείσει τον κύκλο του θα πρέπει να μείνει στο παρελθόν και κάποια κεφάλαια της ζωής σας θα κλείσουν από μόνα τους. Το διάστημα αυτό θα ήταν καλό να μην ξεκινήσετε τίποτε καινούργιο. Χρησιμοποιήσετε τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα για να επανεξετάσετε τα μελλοντικά σας σχέδια, να ξεκουραστείτε και να φορτίσετε τις μπαταρίες σας, ώστε να είστε πανέτοιμοι για δράση, όταν στο τελευταίο δεκαήμερο θα περάσει ο Ήλιος στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου σας. Ο Ερμής θα βρίσκεται το πρώτο μισό του μήνα στον 11ο οίκο (ομάδες, φιλίες, κοινωνική δράση) και στις 16/03 θα περάσει και αυτός στον 12ο. Το πρώτο μισό του μήνα θα είναι ευνοϊκό να προωθήσετε κάποια από τα έργα σας ή να υλοποιήσετε επιχειρηματικά σχέδια που βρίσκονται ήδη στα σκαριά. Μετά τα μισά του μήνα το κλίμα αλλάζει κάπως και ευνοεί περισσότερο τις συζητήσεις και τον προγραμματισμό δράσεων, παρά την πράξη. Θα είναι η ιδανική χρονική στιγμή να κάνετε μια αναδρομή στην καριέρα σας και να αξιολογήσετε την πορεία σας, εντοπίζοντας λανθασμένες επιλογές, ώστε να τις αποφύγετε στο μέλλον.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Τα δύο πρώτα δεκαήμερα η Αφροδίτη περνάει στον 12ο ηλιακό σας οίκο, μέχρι να περάσει στις 22 Μαρτίου στον 1ο. Η συναισθηματική ζωή των δεσμευμένων και παντρεμένων που δεν αντιμετωπίζει κάποια σημαντικά προβλήματα επικοινωνίας ή συμβίωσης, αναμένεται να είναι ήρεμη, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή συμβάντα. Η διέλευση ωστόσο της Αφροδίτης από τον 12ο οίκο φέρνει πολλές φορές κάποιο είδους μυστικού ρομάντζου, μια σχέση που την σκεπάζει το μυστήριο ή που θα πρέπει να παραμείνει κρυφή. Όσοι δεσμευμένοι θα εμπλακούν το διάστημα αυτό σε μια παράλληλη μυστική σχέση παίζουν με την φωτιά, γιατί η δράση τους αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθεί και θα φέρει εξαιρετικά σοβαρά προβλήματα με τον σύντροφό τους, αν όχι το τέλος της μόνιμης σχέσης τους. Οι αδέσμευτοι μπορεί να εμπλακούν σε μια σχέση που δεν θα τους αντιπροσωπεύει και να βιώσουν μια ακόμη απογοήτευση. Γι’ αυτό χρειάζεται αρκετή προσοχή το διάστημα αυτό. Όταν περάσει η Αφροδίτη στις τελευταίες μέρες του μήνα στον 1ο ηλιακό σας οίκο, τα φώτα της ράμπας πέφτουν πλέον επάνω σας και απολαμβάνετε την προσοχή και τον θαυμασμό των γύρω σας.

Ταύρος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα διέρχεται τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Μαρτίου τον 11ο ηλιακό σας οίκο (ομάδες, φίλοι, κοινωνία) και τονίζει τις κοινωνικές και φιλικές σας σχέσεις. Ο φιλικός και κοινωνικός σας κύκλος διευρύνεται, νέα πρόσωπα μπαίνουν στην ζωή σας και δίνουν μια νότα ανανέωσης. Είναι επίσης το διάστημα που θα πρέπει να επενδύσετε στην ομαδική εργασία για να φέρετε καλύτερα αποτελέσματα στην δουλειά σας. Ακόμη και για την υλοποίηση προσωπικών έργων, ίσως να χρειαστεί το διάστημα αυτό να προσφύγετε σε άλλα άτομα για βοήθεια ή στήριξη. Το πρώτο μισό του Μαρτίου θα βρίσκεται ο Ερμής στον 10ο οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος), για να περάσει και αυτό στις 16/3 στον 12ο οίκο, συναντώντας τον Ήλιο. Το πρώτο δεκαπενθήμερο θα είναι ιδανικό για να σκεφτείτε ζητήματα που αφορούν την καριέρα σας, όπως είναι οι μελλοντικές προοπτικές στην δουλειά που βρίσκεστε ή τι θα πρέπει να κάνετε για να προωθήσετε το έργο σας. Όσοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν την δυνατότητα αυτή την χρονική περίοδο να εκπονήσουν νέες στρατηγικές για να πετύχουν ευκολότερα τους στόχους τους. Το δεύτερο μισό του μήνα η επικοινωνία δεν είναι το δυνατό σας σημείο, μπορεί όμως να έχετε κάποιες εξαιρετικές ιδέες για ορισμένα κοινά ή συλλογικά έργα.   

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα διέρχεται κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα το 11ο σπίτι του ωροσκοπίου σας, για να περάσει μετά τις 22/3 και αυτή στον 12 οίκο, συναντώντας τον Ερμή. Οι δεσμευμένοι του ωροσκοπίου σας δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερες δυσκολίες ή εμπόδια στην συναισθηματική ή οικογενειακή τους ζωή. Κατά το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούν και να απολαύσουν φιλικές παρέες. Όσο για τους αδέσμευτους, τα δύο πρώτα δεκαήμερα προσφέρουν εξαιρετικές ευκαιρίες να γνωρίσετε κάποιο άτομο που θα σας ενδιαφέρει και να ξεκινήσετε μια καινούργια σχέση. Σε ένα εναλλακτικό σενάριο, το άτομο αυτό μπορεί να βρίσκεται στον εργασιακό ή επαγγελματικό σας περιβάλλον και το διάστημα αυτό να αποφασίσετε να το προσεγγίσετε. Το τελευταίο δεκαήμερο του μήνα δεν προσφέρεται για νέες γνωριμίες και καινούργιους έρωτες, καθώς το μυστικό και το μυστήριο μπορεί να κυριαρχεί στην σχέση και να υπάρξουν αργότερα μεγάλες εκπλήξεις, πιθανές αποκαλύψεις και απογοητεύσεις.   

Δίδυμοι

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Στον 10ο ηλιακό σας οίκο (καριέρα και δημόσιος βίος) θα βρίσκεται ο Ήλιος κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Μαρτίου και θα διακατέχεστε από την ανάγκη να αναγνωρίσουν την δουλειά σας, να ξεχωρίσετε από τους συναδέλφους σας και να αποκτήσετε φήμη στον χώρο σας. Στον αγώνα σας όμως για αναγνώριση, στην κατάκτηση δύναμης και εξουσίας, δεν θα σας περνάει από το μυαλό, ότι θα φορτωθείτε με πολλές περισσότερες ευθύνες και να σηκώσετε μεγαλύτερο φόρτο δουλειάς. Η δουλειά σας απορροφά απόλυτα το διάστημα αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην οικογενειακή σας ζωή λόγω της παραμέλησης των καθηκόντων  σας. Ο Ερμής διέρχεται το πρώτο μισό του μήνα τον 9ο οίκο τους ωροσκοπίου σας (ανώτατη εκπαίδευση, εξερεύνηση και ταξίδια), για να περάσει μετά τις 16/3 στον 10ο, συναντώντας τον Ήλιο. Το πρώτο μισό του μήνα θα πρέπει να ασχοληθείτε με επαγγελματικά προβλήματα που δεν καταφέρατε να λύσετε τον Φεβρουάριο ή να επαναδιαπραγματευθείτε με συνεργάτες από το εξωτερικό τις επαγγελματικές σας σχέσεις. Τον Μάρτιο θα έχει αρκετές ευκαιρίες να απογειώσετε την καριέρα ή την επιχείρηση σας, αρκεί να κινηθείτε έγκαιρα και οργανωμένα.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Και η Αφροδίτη θα βρίσκεται τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα στον 10ο ηλιακό σας οίκο, μαζί με τον Ήλιο, για να περάσει στο τελευταίο δεκαήμερο στον 11ο οίκο (ομάδες, φιλίες, κοινωνική δράση). Η θέση της Αφροδίτης κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα θα αυξήσει την επιθυμία των Διδύμων να φανούν, να λάμψουν και να ξεχωρίσουν με κάθε τρόπο, κάνοντας τους πολλές ρηχούς και εγωκεντρικούς. Την προσοχή των ελεύθερων προσελκύουν το διάστημα αυτό μόνο οι πετυχημένοι, οι ισχυροί, οι επιφανείς. Με την διέλευση αυτή της Αφροδίτης συνάπτονται συχνά σχέσεις ή γίνονται γάμοι, όχι τόσο από έρωτα αλλά από την ανάγκη για προώθηση της καριέρας. Πρόκειται για ενώσεις που αποβλέπουν στην κοινωνική άνοδο και στην αύξηση της επιρροής. Όσο για τους δεσμευμένους, η πρόκληση του μήνα θα αφορά την εύρεση μια υγειούς ισορροπίας μεταξύ καριέρας και προσωπικής ζωής. Οι γκρίνιες από το ταίρι ή την οικογένεια θα είναι πολλές λόγω της απουσίας σας.

Καρκίνος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο διάστημα του Μαρτίου στον 9ο ηλιακό σας οίκο (εξερεύνηση, εκπαίδευση, ταξίδια) και το διάστημα αυτό πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου σας θα επενδύσουν στην εκπαίδευση τους και στην απόκτηση νεών γνώσεων ή επαγγελματικών δεξιοτήτων. Είναι μια περίοδος κατανόησης του κόσμου γύρω σας, μέσα από εξερεύνηση νέων γνωστικών μονοπατιών, καθαρά διανοητικών. Κάποιο μεταξύ σας θα ενδιαφερθούν για κάποιο είδος πνευματικής διαδικασίας, που σε κάποιες περιπτώσεις θα συνδέεται με θρησκευτικές παραδόσεις, σε κάποιες άλλες όμως με new age κινήματα αφύπνισης. Ο Ερμής θα βρίσκεται μέχρι τα μέσα του μήνα στον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας (σεξ και πάθη), για να περάσει στις 16/3 στον 9ο, όπου και θα συναντήσει τον Ήλιο. Η αρχή του μήνα είναι ιδανική με την θέση αυτή του Ερμή για όσους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην επιχείρηση τους. Θα μπορέσετε ευκολότερα να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση από κάποια τράπεζα ή να βρείτε έναν επενδυτή. Το δεύτερο μισό του μήνα μπορεί να στρέψετε την προσοχή σας στην διεύρυνση των γνώσεων σας αναφορικά με το γνωστικό σας αντικείμενο. Ευνοούνται επίσης οι επαγγελματικές επαφές με το εξωτερικό που θα μπορούσαν να φέρουν πολλά υποσχόμενες καινούργιες συνεργασίες.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Και η Αφροδίτη θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας, ξυπνώντας την διάθεση σας για εξερεύνηση και περιπέτεια. Οι δεσμευμένοι του ζωδίου σας θα πρέπει να βρείτε τρόπους να διοχετεύσετε την ανάγκη σας αυτή, δοκιμάζοντας μια καινούργια δραστηριότητα με το ταίρι σας που θα σας βοηθήσει να ξεφύγετε από την ρουτίνα. Για στην αντίθετη περίπτωση θα βαριέστε και θα πέφτετε ψυχολογικά. Όσο για τους αδέσμευτους, το διάστημα αυτό θα τους προσελκύουν άτομα από διαφορετικό πολιτιστικό περιβάλλον, πρόσωπα που έχουν μια ασυνήθιστη δραστηριότητα ή έχουν έναν αντισυμβατικό, ασυνήθιστο τρόπο ζωής που μπορούν να τους προσφέρουν καινούργιες εμπειρίες ζωής. Οι συνηθισμένοι άνθρωποι και οι κλασσικές σχέσεις σας προκαλούν πλήξη και ανία και αναζητάτε κάτι που θα σας ταξιδέψει, έστω και νοητικά. 

Λέων

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Με τον Ήλιο στο 8 σπίτι σας (σεξ και πάθη) κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, η ανάγκη σας για το νέο, το ασυνήθιστο και το πρωτόγνωρο είναι μεγάλη. Θέλετε να γνωρίσετε σε βάθος καινούργια πράγματα, να βιώσετε μη συμβατικές καταστάσεις, να ξεφύγετε από την μονότονη πραγματικότητα σας και να γνωρίσετε άγνωστες για σας πτυχές της ζωής. Μπορεί να ασχοληθείτε με την αυτό-βελτίωση σας το διάστημα αυτό, επενδύοντας χρόνο και προσπάθεια να διεισδύσετε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Ίσως δε, να σας προσελκύουν άγνωστοι και απαγορευμένοι τομείς της ζωής, μεταφυσικά ζητήματα ή οι αποκρυφιστικές τέχνες. Και καθώς το πνεύμα ξυπνά και οι γνώσεις γίνονται πιο βαθιές και ουσιαστικές, γεννάται η ανάγκη για αλλαγές στην ζωή σας που θα συμβάλλουν στην πνευματική σας ανάπτυξη. Ο Ερμής θα διέρχεται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα τον 7ο οίκο σας (συνεταιρισμοί, συνεργασίες, γάμος) για να περάσει μετά τις 16 Μαρτίου στον 8ο, όπου θα συναντήσει τον Ήλιο. Το πρώτο μισό του μήνα έχετε πολλές πιθανότητες και ευκαιρίες να επιλύσετε προβλήματα συνεργασίας που σας ταλαιπωρούν τον τελευταίο καιρό, ερχόμενοι σε συμφωνία με συνεργάτες ή συνεταίρους. Η μετακίνηση του στον 8ο  οίκο σας θα οξύνει το μυαλό σας, θα σας κάνει αρκετά πιο αναλυτικούς στην σκέψη και θα σας βοηθήσει από την θέση του αυτή να καταστρώσετε στρατηγικές ανάπτυξης της επαγγελματικής σας δραστηριότητας.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Και η Αφροδίτη θα διέρχεται τον 8ο οίκο του ωροσκοπίου σας κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα, γεννώντας σας την επιθυμία για περιπέτεια και ανανέωση της σεξουαλικής σας ζωής. Οι δεσμευμένοι θα αισθανθούν έντονα το βάρος της ρουτίνας το διάστημα αυτό, ειδικά στην σεξουαλική τους ζωή, και θα θελήσουν να δώσουν μια νέα πνοή, δοκιμάζοντας νέους τρόπους έκφρασης. Θα αισθάνονται όμως και κάποιες ανασφάλειες, με αποτέλεσμα να κρύβουν επιμελώς τα βαθύτερα συναισθήματά τους από τον σύντροφό τους. Οι αδέσμευτοι αναζητούν την περίοδο αυτή σχέσεις που να είναι συναρπαστικές και σεξουαλικά εκρηκτικές και όπου βρουν τον συνδυασμό αυτό θα ρίξουν άγκυρα, τουλάχιστον για το επόμενο χρονικό διάστημα.   

Παρθένος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει τις τρείς πρώτες βδομάδες του μήνα στον 7ο ηλιακό σας οίκο (συνεργασίες, συνεταιρισμοί, γάμοι) τονίζοντας την ανάγκη συνεργασίας για να μπορέσετε να πετύχετε τα όσα επιθυμείτε. Και η σχέση σας σε συναισθηματικό επίπεδο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο το διάστημα αυτό, καθώς η επιρροή τους συντρόφου σας αυξάνεται σημαντικά. Ίσως σε κάποιες επαγγελματικές σας προσπάθειες να χρειαστείτε την στήριξη ή την ενεργή συμμετοχή του. Εάν είστε αδέσμευτοι, την στήριξη αυτή μπορεί να σας την προσφέρει μια ισχυρή επαγγελματική συμμαχία ή μια δυνατή φιλία. Ο Ερμής θα κινείται στο πρώτο μισό του Μαρτίου στον 6ο οίκο σας (υπηρεσίας, εργασία και υγεία), για να συναντήσει στην συνέχεια, στις 16/3 τον Ήλιο στον 7ο οίκο. Το πρώτο μισό του μήνα το μυαλό σας θα είναι ακάματο, θα εστιάζετε στις λεπτομέρειες και θα δίνετε προσοχή ακόμη και στα μικρότερα πράγματα. Αυτός θα είναι και ο λόγος της πρόσθετης σας νευρικότητας και της έντονης κούρασης που θα έχετε. Το δεύτερο μισό του μήνα το πρόγραμμα σας αναμένεται να είναι αρκετά πιο ελαφρύ, αφήνοντας σας χρόνο να διαπραγματευτείτε με συνεργάτες, προμηθευτές ή συνεταίρους.   

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Και η Αφροδίτη θα βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 7ο οίκο, φέρνοντας στο προσκήνιο την σχέση ή τον γάμος σας, όσοι είστε σε μόνιμη σχέση. Είναι το διάστημα που ο ρόλος του συντρόφου σας αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα στην ζωή σας, σε κάποιες φορές και για την επαγγελματική σας επιβίωση ή εξέλιξη. Διαφωνίες θα υπάρχουν μεταξύ των συντρόφων, η Αφροδίτη όμως από την θέση της αυτή φροντίζει να βρεθούν συναινετικές λύσεις που να δημιουργούν ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον. Όσοι εκπρόσωποι του ζωδίου σας βρίσκονται σε μια μακροχρόνια σχέση, το διάστημα αυτό υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κάνετε ή να αποδεχτείτε μια πρόταση γάμου ή να παντρευτείτε σε μια τελετή αστραπή. Όσο για τους αδέσμευτους, το βάρος της μοναξιάς θα είναι αρκετά μεγάλο τον Μάρτιο, οι πολλές σας όμως επαγγελματικές υποχρεώσεις δεν θα αφήνουν πολλά χρονικά περιθώρια να κοινωνικοποιηθείτε και να γνωρίσετε κόσμο.

Ζυγός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 6ο οίκο σας (υπηρεσίες, υγεία και εργασία), σηματοδοτώντας ένα πολύ θετικό μήνα για την καριέρα σας. Ενεργοποιηθείτε, αναλάβετε ευθύνες και εάν έχετε την ευκαιρία ή την δυνατότητα, ένα ηγετικό ρόλο στην δουλειά σας. Προσέξτε όμως τα κουτσομπολιά και τα σχόλια που θα γίνονται πίσω από την πλάτη σας, γιατί μπορεί να σας βλάψουν κάποια άτομα. Είναι ένας μήνας που σας κάνει πιο φιλόδοξους, οι οργανωτικές σας ικανότητες βρίσκονται στο απόγειο τους, και είστε σε θέση να διευθετήσετε με επιτυχία ακόμη και το πιο δύσκολο πρόβλημα. Προσέξτε επίσης την υγεία σας, γιατί είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε κάποιο ζήτημα με τις παρούσες πλανητικές συγκυρίες. Είναι η ιδανική χρονική στιγμή να βελτιώσετε τις διατροφικές σας συνήθειες. Ο Ερμής συνεχίζει μέχρι τα μέσα του μήνα να κινείται στον 5ο οίκο σας να σας ωθήσει σε μια πιο πνευματική ενασχόληση ή να σας δώσει καινούργιες ιδέες, για το πως να μετατρέψετε μια ευχάριστη απασχόληση σας σε μια επικερδή επαγγελματική δραστηριότητα. Οι ιδέες σας δε, μπορεί αν είναι τόσο πρωτοπόρες, που κάποιοι γύρω σας θα αναρωτιούνται για την σοβαρότητα σας. Μην πτοείστε όμως. Μετά τα μισά του μήνα θα περάσει στον 6ο οίκο σας, όπου θα συναντήσει τον Ήλιο. Θα σας απορροφήσουν οι καθημερινές μικρές ευθύνες και η επικοινωνία σας γίνεται συχνότερη με τους συναδέλφους ή συνεργάτες. Εάν αναζητάτε ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, το διάστημα αυτό μπορεί να προσφέρει κάποιες αξιόλογες, με καλές αμοιβές.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Με την Αφροδίτη να βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρους του μήνα στον 6ο ηλιακό σας οίκο, τον τομέα της ζωής σας που αφορά την υγεία και την εργασία σας, ο μήνας δεν υπόσχεται πολλά από άποψη ρομαντισμού και φλερτ. Οι δεσμευμένοι και οι παντρεμένοι του ζωδίου σας θα καταπιαστούν με τις ευθύνες της οικογένειας, ίσως δε να κληθούν να αντιμετωπίσουν και κάποιες δυσκολίες που αφορούν την υγεία μελών της οικογένειας. Θα πρέπει να βρείτε χρόνο και να ισορροπήσετε τις επαγγελματικές κα τις οικογενειακές σας υποχρεώσεις, εάν δεν θέλετε να διαπληκτίζεστε με το ταίρι σας για το παραμικρό.  Όσο για τους αδέσμευτους, μπορεί η παρούσα θέση της Αφροδίτης να μην είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για την ερωτική σας ζωή, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα είναι και ένας τελείως άγονος μήνας. Ίσως να υπάρξει ένα ρομαντικό ενδιαφέρον στον χώρο της δουλειάς σας.

Σκορπιός

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Με τον Ήλιο στον 5ο γενέθλιο οίκο σας τα δύο πρώτα δεκαήμερα του μήνα, αυτόν της δημιουργικότητας, του έρωτα και των παιδιών, ο Μάρτιος μπορεί να είναι ένας αρκετά καλός μήνας, με πολλά ευχάριστα γεγονότα για το ζώδιο σας. Οι επιθυμίες σας φαίνεται να εκπληρώνονται το διάστημα που ακολουθεί και στην δουλειά σας αναμένεται να επικροτήσουν και να επιβραβεύσουν την σκληρή σας δουλειά όλου του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. Παρόλα αυτά το πρώτο μισό του μήνα η διάθεση σας δεν είναι αυτή που πρέπει και το μυαλό σας δεν είναι στην δουλειά. Θα έχετε μια τάση να καταφεύγετε στον τζόγο, κάτι που θα πρέπει να το αποφύγετε. Το τελευταίο δεκαήμερο με τον Ήλιο στον 6ο οίκο (υπηρεσίες, υγεία) επικεντρώνετε την προσοχή σας και πάλι στα επαγγελματικά σας καθήκοντα και τα πάντα επανέρχονται στην ομαλότητα. Ο Ερμής βρίσκεται στο ξεκίνημα του μήνα στον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας (γονική εστία και κατοικία), όπου και θα παραμείνει μέχρι τις 16/3, που θα περάσει στον 5ο  οίκο. Αυξάνεται το διάστημα αυτό η συχνότητα των επαφών σας με στενούς συγγενείς και φίλους και η ατμόσφαιρα θα είναι πολύ ήρεμη και αρμονική. Στο πρώτο μισό του μήνα εάν υπάρξουν συνομιλίες επιχειρηματικής φύσης ή υπογραφές συμβολαίων ή συμβάσεων, συμβουλευτείτε ειδικούς πριν δεσμευτείτε. Το δεύτερο μισό του Μαρτίου ευνοεί την αυτό-έκφραση, την επικοινωνία και την δημιουργική αναζήτηση.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η δημιουργικότητα, ο έρωτας και τα παιδιά θα βρίσκονται στο επίκεντρο της προσωπικής σας ζωής κατά τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Μαρτίου, με την Αφροδίτη να περνάει μέσα από τον 5ο ηλιακό σας οίκο. Οι δεσμευμένοι και παντρεμένοι του ζωδίου σας θα αφιερώσετε αρκετό από τον χρόνο σας στο ταίρι σας και τους απογόνους σας, ενώ συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να κάνετε κάτι για την αναθέρμανση της σεξουαλικής σας ζωής. Είναι ωστόσο μια επικίνδυνη περίοδος για τις σχέσεις, καθώς οι πειρασμοί θα είναι πολλοί και εσείς δεν είστε πάντοτε εγκρατείς… Εάν γίνουν γνωστές κάποιες παρασπονδίες σας, ίσως να σας στοιχίσουν πολύ περισσότερο από όσο φανταζόσασταν. Η αδέσμευτοι δε, θα φαντάζουν ιδιαίτερα γοητευτικοί στα μάτια του αντίθετου φύλου, προσελκύοντας πολλούς θαυμαστές ή θαυμάστριες. Το τελευταίο δεκαήμερο περνάει η Αφροδίτη στον 6ο οίκο, όπου θα συναντήσει τον Ερμή και η προσοχή σας από το φλερτ και το ερωτικό παιχνίδι μεταφέρεται στα επαγγελματικά σας που θα αρχίσουν αν σας απασχολούν λίγο περισσότερο.

Τοξότης

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα διέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του Μαρτίου από τον 4ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τον οίκο που αφορά την οικογένεια, τις ρίζες και το σπίτι. Τα κύρια γεγονότα του μήνα θα έχουν σαν επίκεντρο το σπίτι σας, την οικογένεια και τα μεγαλύτερης ηλικίας μέλη της οικογένειας σας και για αυτό θα πρέπει να προσαρμόσετε τις προτεραιότητες σας. Ενδεχομένως να σας απασχολήσουν εργασίες συντήρησης ή επισκευές στο σπίτι, μπορεί όμως και λόγω έκτακτων συνθηκών να πρέπει να δουλεύετε από το σπίτι, κάτι που είναι πολύ πιο πιθανό! Είναι ένα χρονικό διάστημα που λόγω της θέσης του Ήλιου θα αισθάνεστε ασφαλείς και ικανοποιημένοι με την κοινωνική σας θέση, την περιουσιακή σας κατάσταση αλλά και τα οικονομικά σας, παρόλες τις δυσκολίες της εποχής. Ο Ερμής συνεχίζει από τον 3ο οίκο σας (επικοινωνία, πληροφορίες, συγγενείς, αδέλφια) την πορεία του μέχρι τα μέσα του Μαρτίου για να περάσει μετά και αυτός στον 4ο οίκο στις 16/03. Το πρώτο μισό του μήνα θα είναι εξαιρετικές οι πνευματικές σας ικανότητες και η επικοινωνιακή σας δεινότητα, που θα μπορούσαν να βελτιώσουν αισθητά την επαγγελματική σας πορεία. Μετά τα μέσα του μήνα ωστόσο η προσοχή σας στρέφεται στο σπίτι και την οικογένεια, όπου ίσως να υπάρχουν κάποια ζητήματα που θα σας απασχολήσουν.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα διέρχεται τα δύο πρώτα δεκαήμερα του Μαρτίου μέσα από το 4ο ηλιακό σας σπίτι (οικογένεια, ρίζες και καταβολές, σπίτι), που είναι μια πολύ καλή διέλευση, η οποία θα σας δώσει την ευκαιρία να απολαύσετε την ηρεμία και την γαλήνη της οικογενειακής σας εστίας. Είναι μια περίοδος που μπορεί να ασχοληθείτε αρκετά με την βελτίωση της λειτουργικότητας των χώρων του σπιτιού σας, κάνοντας κάποιες μετατροπές ή αλλάζοντας τη διακόσμηση για να ανανεωθείτε μέσα από τις αλλαγές αυτές. Πολλές φορές μια τέτοια διέλευση της Αφροδίτης προαναγγέλλει την αύξηση των μελών της οικογένειας με την έλευση ενός παιδιού. Όσο για τους αδέσμευτους, ο καιρός αυτός δεν είναι ιδιαίτερα ευοίωνος για καινούργιες γνωριμίες και φλερτ. Θα αναζητήσετε ένα άτομο ενεργό και πετυχημένο, δίπλα στο οποίο θα θεωρείτε ότι στέκεστε επάξια. Τα άτομα αυτά είναι όμως συνήθως αρκετά περίεργα, επιθετικά στις κινήσεις τους και με έντονη την αίσθηση του κυρίαρχου του παιχνιδιού, οπότε ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.

Αιγόκερως

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα βρίσκεται κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς) και είναι μια εξαιρετική περίοδος να διευρύνετε τις γνώσεις ή να καλύψετε κενά στο γνωστικό σας αντικείμενο. Διαβάστε, ενημερωθείτε, συλλέξτε πληροφορίες που αφορούν τη δουλειά σας από όσες περισσότερες πηγές μπορείτε. Είναι όμως και μια περίοδος που γίνεστε ανήσυχοι, εξαιρετικά ενεργητικοί, επικοινωνιακοί και θα αναζητάτε την περιπέτεια σε κάθε στροφή. Προσπαθήστε ωστόσο να μην βάλετε την καριέρα σας σε περιπέτειες. Αντί να αναζητήσετε αλλαγές που μπορεί να είναι ριψοκίνδυνες, αφιερώστε τον διάστημα αυτό σε δημιουργικές αναζητήσεις που θα σας βοηθήσουν να έρθετε ένα βήμα πιο μπροστά στο αντικείμενο της εργασίας σας. Ο Ερμής θα συνεχίσει μέχρι και τις 15/3 την διέλευση του από τον 2ο οίκο τις, στον τομέα των μετρητών και των ακινήτων, για να περάσει στις 16/3 στον 3ο οίκο, παρέα με τον Ήλιο. Η επιτυχία είναι στο πλευρό όσων απασχολούνται στο εμπόριο και στον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα εμπόδια αίρονται σταδιακά, τουλάχιστον το πρώτο μέρος του μήνα. Μετά τα μέσα του Μαρτίου η επικοινωνία και οι επαφές είναι αυτές που μπορούν να σας εξασφαλίσουν κάποιες καινούργιες συνεργασίες, εάν είστε ελεύθεροι επαγγελματίες. Μπορεί επίσης να έχτε κάποιες εξαιρετικά καινοτόμες ιδέες που θα μπορούσαν να δώσουν ώθηση στην δουλειά σας.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Τον Μάρτιο θα βρίσκεται και η Αφροδίτη το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 3ο  οίκο του ωροσκοπίου σας (επικοινωνία, αδέλφια και συγγενείς), μια θέση που θα σας προικίσει με ιδιαίτερη γοητεία, όταν θα επικοινωνείτε με τους γύρω σας, ιδιαίτερα με το αντίθετο φύλο. Αυτό θα οδηγήσει νομοτελειακά σε νέες ρομαντικές γνωριμίες και αρκετά ραντεβού. Και μέσα από τις καινούργιες αυτές επαφές, υπάρχει έντονο το ενδεχόμενο να συναντήσετε το άλλο σας μισό. Με την θέση αυτή της Αφροδίτης γεννώνται πολύ συχνά ρομαντικές σχέσεις μεταξύ στενών φίλων. Για όσους είναι ήδη σε μόνιμη σχέση ή είναι παντρεμένοι, οι πειρασμοί την περίοδο αυτή θα είναι πολλοί και μεγάλοι. Εάν δεν θέλετε να θέσετε σε κίνδυνο τη σχέση ή το γάμο σας, καλά θα κάνετε να είστε πολύ προσεκτικοί στις κινήσεις σας. Η ανάγκη σας όμως για οικογενειακή ηρεμία και αρμονία ίσως υπερισχύσει το διάστημα αυτό και απολαύσετε μια ήρεμη περίοδο με το ταίρι σας.

Υδροχόος

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο δεύτερος οίκους του ωροσκοπίου σας που αφορά τα χρήματα, τα αγαθά και τα αισθήματα θα είναι ενεργοποιημένος το μεγαλύτερο μέρος του Μαρτίου, λόγω της διέλευσης του Ήλιου μέσα από αυτόν. Οι περισσότεροι του ζωδίου σας θα επικεντρώσουν την προσοχή τους, στο πως να εξασφαλίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την οικονομική τους επιβίωση, τουλάχιστον για το εγγύς μέλλον. Ίσως βρείτε κάποια πρόσθετη πηγή εισοδήματος από μια δεύτερη δουλειά, μπορεί και να σας προσφερθεί μια καλύτερη θέση ή μια θέση ευθύνης στην επιχείρηση που απασχολείστε με υψηλότερες απολαβές. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που θα καταφύγουν στα ψώνια, μόνο και μόνο για να ξεχαστούν και να επιβεβαιωθούν μέσα από τις καταναλωτικές τους δαπάνες.  Ο Ερμής θα συνεχίσει να βρίσκεται κατά το πρώτο μισό του Μαρτίου στον 1ο οίκο σας, αυτόν που αντιπροσωπεύει την προσωπικότητα σας, ενώ μετά τις 16/3 θα περάσει και αυτός στον 2ο οίκο σας, συναντώντας τον Ήλιο. Είναι καιρός για μάθηση και διεύρυνση των γνώσεων μας στο γνωστικό μας αντικείμενο! Εάν έχετε τη δική σας επιχείρηση, σκεφτείτε νέους τρόπους προβολής των δραστηριοτήτων σας ή συνεργαστείτε με μια νέα διαφημιστική εταιρία, ώστε να ξεφύγετε από τα γνωστά και τετριμμένα. Ίσως συνειδητοποιήσετε ξαφνικά ότι υπάρχει και πιο εύκολο μονοπάτι να κινηθείτε επαγγελματικά και να κάνετε μια απότομη αλλαγή πορείας για να βελτιστοποιήσετε τα αποτελέσματα. Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας σε ζητήματα χρημάτων τον μήνα αυτό, γιατί θα σας οδηγήσει αξιόπιστα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Στον αισθηματικό τομέα θα είναι ένας καλό μήνας ο Μάρτιος. Οι παντρεμένοι ή όσοι έχουν μια μακροχρόνια σχέση αναμένεται να απολαύσουν ένα μήνα αρμονικό, με τη σχέση τους να γίνεται πιο ζεστή και εγκάρδια. Λόγω της θέσης της Αφροδίτης στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας κατά το μεγαλύτερο μέρος του μήνα, ίσως να βελτιωθούν τα οικονομικά του ζευγαριού από την αυξημένη οικονομική συμβολή του συντρόφου, κάτι που σαφώς θα βοηθήσει να απαλλαγείτε από τα άγχη της καθημερινότητας. Και στον ερωτικό τομέα η διαφορά θα είναι εμφανής, καθώς θα υπάρξει αναθέρμανση της σεξουαλικής σας ζωής με το ταίρι σας. Όσο για τις αδέσμευτους, η Αφροδίτη θα φροντίσει να έχετε μια αρκετά έντονη κοινωνική και σεξουαλική ζωή, με τις γνωριμίες και αρκετά φλερτ. Θα σας διδάξει επίσης να μην δίνετε βαρύτητα στην οικονομική επιφάνεια του ατόμου που σας ενδιαφέρει, γιατί υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά ζητήματα στην ζωή από το χρήμα και το κοινωνικό status.

Ιχθείς

Επαγγελματικά – Οικονομικά

Ο Ήλιος θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στο ζώδιο σας και στον 1ο οίκο, της προσωπικότητα σας, κάτι που θα σας φέρει στο προσκήνιο των δράσεων. Τώρα θα είστε από κάθε άποψη πανέτοιμοι να αναλάβετε την ευθύνη για ότι συμβαίνει στην ζωή σας και να αναλάβετε δράση. Για να πετύχετε τους στόχους σας θα πρέπει να εργαστείτε πραγματικά σκληρά, κάτι που όμως δεν σας τρομάζει. Τα εμπόδια που ενδεχομένως εμφανιστούν στον δρόμο σας θα είστε έτοιμοι να τα ξεπεράσετε με σχετική άνεση. Κατά την διάρκεια του μήνα σας χαρακτηρίζει η αποφασιστικότητα να κατακτήσετε τους στόχους σας. Οι ευκαιρίες που θα σας παρουσιαστούν σε επαγγελματικό επίπεδο δεν θα πάνε χαμένες και θα καταφέρετε να ξεχωρίσετε από τους ανταγωνιστές σας, των οποίων θα κερδίσετε τον θαυμασμό. Ο Ερμής θα συνεχίσει μέχρι τα μέσα του μήνα την πορεία του μέσα από τον 12ο οίκο σας (φόβοι, παρασκήνια, μυστικά και απόκρυφα) και στις 16/3 περνάει στον 1ο οίκο, όπου θα συμπορευτεί για λίγο με τον Ήλιο. Το πρώτο μισό του μήνα θα υπάρξει ιδιαίτερα αναπτυγμένη φαντασία και έντονη πνευματική δραστηριότητα. Εάν κάνετε χρήση των γνωριμιών σας, θα μπορέσετε το διάστημα αυτό να πετύχετε πολύ σημαντικά αποτελέσματα για την καριέρα σας. Το δεύτερο μισό του μήνα κυριαρχεί η επιθυμία σας για απόκτηση νεών γνώσεων, που να μπορούν να σας οδηγήσουν με μεγαλύτερη ευκολία στον στόχο σας.  

Αισθηματικά – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος του μήνα στον 1ο οίκο σας, σ’ αυτό της προσωπικότητα σας, και θα φέρει τύχη στην αγάπη και στις προσωπικές σας σχέσεις. Ο πλανήτης του έρωτα και της σαγήνης θα σας χαρίσει γοητεία και την ικανότητα αποπλάνησης του αντίθετου φύλου, κάνοντας σας ικανούς να γοητεύσετε και τον πιο δύσκολο στόχο. Πολλοί από σας μπορεί να πραγματοποιήσετε μια νέα γνωριμία το διάστημα αυτό, που θα αλλάξει την πορεία της ζωής σας. Η ζεστασιά που εκπέμπετε θα τραβά τους μνηστήρες χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια από μέρους σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, είναι καλή επιλογή συντρόφου! Όσο για τους δεσμευμένους και παντρεμένους, δύο είναι το πιθανά σενάρια του μήνα: ή θα διοχετεύσετε όλη αυτή την ερωτική ατμόσφαιρα στην σχέση σας, ξεπερνώντας τα όποια προβλήματα και αναγεννώντας την σεξουαλική σας ζωή, ή θα γοητευθείτε από ένα πειρασμό και θα ξεκινήσετε μια παράλληλη σχέση. Προσπαθήστε να μην κάνετε επιπόλαιες κινήσεις, εάν δεν έχετε σοβαρούς λόγους και εκμεταλλευτείτε τις όμορφες πλανητικές διελεύσεις για να αναζωογονήσετε την ερωτική σας σχέση με το ταίρι σας.

Η εικόνα της αρχής είναι από λεπτομέρεια του έργου «Άνοιξη», απ το 1894, του σερ Lawrence Alma-Tadema, που γεννήθηκε στην Ολλανδία, σπούδασε στο Βέλγιο, έζησε και πέθανε στην Αγγλία και τα σημαντικότερα έργα του βρίσκονται σήμερα στις ΗΠΑ!