Απόψε στην Αθήνα, μια παρουσίαση σαν γιορτή: «Ένα γλέντι η ζωή της»

ΑΠΟ SPOTLIGHTPOST TEAM

Ήταν κάποτε η Αγγελική Νασιοπούλου, ή Κικίτσα, ή Γιώργαινα, ή Μπουμπού. Η ζωή της ενέπνευσε τον εγγονό της, Γιώργο Βιτωράτο να γράψει ένα βιβλίο, το «Η Γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα». Εις μνήμην της η αποψινή παρουσίαση της έκδοσης, στις 21:00, στην Ρότα, Σόλωνος 124, Αθήνα.

Λέει η Γεωργία Δρακάκη πάντα φτιάχνοντας εικόνες «θα βρίσκεται εκεί, ανάμεσά μας. Θα φορά πέρλες στο λαιμό και ένα διακριτικό άρωμα. Θα χαμογελά, θα τσουγκρίζει το ποτήρι της, θα μοιράζει λόγια αγάπης. «Να γλεντάμε, βρε παιδιά», θα πει από κάποιο τραπέζι. Εσείς δεν θα την βλέπετε, εσείς δεν θα την ακούτε. Για εμάς, όμως, που ήταν κομμάτι της ζωής μας, θα είναι απτή και ορατή εκείνο το βράδυ.

Η Αλεξάνδρα Τσόλκα έχει σημειώσει για την συγκεκριμένη έκδοση: «Αλήθεια υπάρχει νόημα σ αυτό το οδυνηρό ανεκδοτάκι της ζωής; -της όποιας ζωής… κάποτε δείχνει ο χρόνος της -ο χρόνος μας- να διαρκεί αιώνια και άλλοτε μοιάζει με ένα μόλις απόγευμα, ότι ζήσαμε, ότι πονέσαμε, ότι αγαπήσαμε. Η γυναίκα με τα τέσσερα ονόματα, πάντα Αγγελική, κάποτε  Κικίτσα, για λίγο Γιώργαινα και αγαπημένη Μπουμπού, έχει να μας διδάξει ένα μυστικό παρηγοριάς στο αδιέξοδο της αναζήτησης του διαβόητου νοήματος. Η να μας πει μια ιστορία! Γιατί «πιότερο απ’ τους ανθρώπους τις ιστορίες τους αγάπησα. Χωρίς ανθρώπους μπόρεσα να ζήσω, όμως ποτέ χωρίς ιστορίες»… sorry Ναζίμ Χικμέτ για την αλλαγή, αλλά αν όχι για μένα, δέξου το για την Μπουμπού…».

Ο συγγραφέας, προτού υπογράψει αντίτυπα, θα συνομιλήσει με την Γεωργία Δρακάκη, η οποία επιμελήθηκε την έκδοση, περισυλλέγοντας τις αφηγήσεις της γιαγιάς Αγγελικής. Η ηθοποιός Φωτεινή Ντεμίρη θα διαβάσει αποσπάσματα από την ιστορία της Γυναίκας με τα Τέσσερα Ονόματα. Θα προλογίσει ο εκδότης Θάνος Ζελίτης.

Απόψε, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου, 21:00, Ρότα Art, Σόλωνος 124, Αθήνα (Εξάρχεια).