Απελευθερώθηκαν οι αστυνομικοί που σκότωσαν την ηθοποιό Βανέσσα Μάρκεζ

ΑΠΟ SPOTLIGHTPOST TEAM

Ήταν 30 Αυγούστου του 2018, όταν αστυνομικοί, στην Νότια Πασαντένα, πυροβόλησαν και σκότωσαν, σε έναν έλεγχο ρουτίνας, την Βανέσσα Μάρκεζ, μέσα στο σπίτι της, σε συγκρότημα διαμερισμάτων για άτομα που βρίσκονται υπό δημοσία πρόνοια, λόγω ιατρικών προβλημάτων, ψυχιατρικής φύσης στη συγκεκριμένη περίπτωση και τους έχουν κάνει κατάσχεση περιουσίας. Η Βανέσσα Μάρκεζ είχε γίνει γνωστή ως ηθοποιός, υποδυόμενη την νοσοκόμα Γουέντι Γκόλντμαν, στην τηλεοπτική επιτυχία Γενικό Νοσοκομείο, που καθιέρωσε και τον Τζορτζ Κλούνεϊ.

12 σφαίρες για την Βανέσσα και σε νόμιμη αυτοάμυνα οι αστυνομικοί

Οι αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα στιγμιότυπα από βίντεο, από αυτά  που η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να τραβά στις ΗΠΑ. Σε αυτό φαίνεται πως ένας αξιωματικός βλέπει την Μάρκεζ να κρατάει όπλο στην κορυφή σκάλας και εκείνος της φωνάζει, από κάτω, «Βανέσσα. Ρίξε ό,τι είναι στο χέρι σου, τώρα». Το βίντεο, στη συνέχεια, δείχνει ένα όπλο που υποδεικνύεται από την αστυνομία αλλά η Μαρκέζ δεν είναι ορατή στο βίντεο. Ο αξιωματικός προειδοποίει τους συντρόφους πως θα πυροβολήσει και μαζί με άλλον έναν πυροβόλησαν 12 φορές. Η Εισαγγελία του Λος Άντζελες εξέτασε όλα τα στοιχεία και αποφάνθηκε πως οι αξιωματικοί Γκιλμπέρτο Γκαρίλο και Κρίστοφερ Πέρεζ,  που πυροβόλησαν, ενήργησαν νόμιμα και δεν θα αντιμετωπίσουν ποινικές κατηγορίες. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πως η Μάρκεζ ακούστηκε να οπλίζει και άρχισε να κατεβαίνει τη σκάλα σε πολύ κακή διάθεση, επιθετική και θυμωμένη. Βλέποντας το όπλο και ακούγοντας πως το είχε οπλίσει οι δυο αξιωματικοί άνοιξαν πυρ εναντίον της. Η εισαγγελία θεώρησε πως «με βάση όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και την προηγούμενη ανάλυση, διαπιστώνουμε ότι οι αξιωματικοί Γκαρίλο και Πέρεζ ενήργησαν σε νόμιμη αυτοάμυνα».

Δύσκολα παιδικά χρόνια

Η Βανέσσα Μάρκεζ με τους όρους του Χόλυγουντ ήταν επιτυχημένη! Από νεαρή ηλικία έπαιζε πρωταγωνιστικούς ρόλους σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες, ως γλυκιά, συμπαθητική και ικανή ηθοποιός και φαίνονταν πως τίποτα δεν την σταματούσε. Εθίστηκε στα ναρκωτικά, είχε προβλήματα διαχείρισης θυμού, ήταν ψυχαναγκαστική, κήρυξε προσωπική πτώχευση και βυθίστηκε σε κατάθλιψη. Όπως η ίδια είχε παραδεχθεί ήταν ένα παιδί που δεν γνώρισε πατέρα, «ανεπιθύμητο, παραμελημένο, κακοποιημένο», μαθημένο στη στέρηση και στην φτώχεια, από το Ανατολικό Λος Αντζελες.

Στην «μαύρη λίστα» του Χόλυγουντ και ο ρόλος του Κλούνεϊ

Τον Οκτώβριο του 2017, η Μάρκεζ ισχυρίστηκε ότι ο πρώην συνεργάτης της, ο Τζορτζ Κλούνεϊ, συνέβαλε στο να την βάλουν «μαύρη λίστα του Χόλυγουντ», όταν η ίδια κατήγγειλε τους παραγωγούς της σειράς του Γενικού Νοσοκομείου για σεξουαλική παρενόχληση. «Οι γυναίκες που δεν παίζουν το παιχνίδι χάνουν καριέρα» σημείωσε στο tweeter της. Όταν ο Κλούνεϊ ρωτήθηκε από το The Ηollywood Reporter, έδειξε να τα χει χαμένα. «Μα, δεν ήμουν συγγραφέας ή παραγωγός ή σκηνοθέτης σε αυτή την δουλειά, ώστε να έχω εξουσία να επηρεάζω καριέρες. Ήμουν ηθοποιός και μόνο ηθοποιός. Εάν της είπαν ότι συμμετείχα σε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την καριέρα της, τότε ήταν ψέματα. Το γεγονός ότι δεν θα μπορούσα να επηρεάσω την καριέρα της, ξεπερνά μόνο το γεγονός ότι δεν είχα λόγους αλλά και δεν θα ήθελα να το κάνω», είπε ο σταρ. Όπως και να ταν, ταραγμένη, πικραμένη, απογοητευμένη, μοναχική, ζώντας απ την πρόνοια ή κάποτε αγαπημένη του κοινού, η οργισμένη Βανέσσα Μάρκεζ έχασε τη ζωή της από 12 σφαίρες. Ήταν 49 ετών!