Βρε τι πάθαμε: Τα άστρα μιλούν για κρίση και κατάργηση των εντύπων στην παγκόσμια αγορά

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Υπό την επίδραση του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανά τον κόσμο θα αντιμετωπίσουν μέσα στα επόμενα 7 χρόνια μια ισχυρή κρίση, που θα τα οδηγήσει ενδεχομένως στην πλήρη αναστολή των παραδοσιακών εκδόσεων με την μορφή που γνωρίζομε και στην κατάργηση των εντύπων στην παγκόσμια αγορά.

Η κρίση στα έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε προκαλεί πια έκπληξη, κάθε φορά που κάποιο παλιό και ισχυρό έντυπο, σύμβολο μιας άλλης εποχής, χάνει τη μάχη με το χρόνο και ρίχνει αυλαία. Οι αλλαγές στον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης είναι ραγδαίες, και με το πέρασμα του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου, η τάση για ριζοσπαστικές αλλαγές και νεωτερισμούς θα πάρει μια νέα τροπή.

Τα χρόνια που ακολουθούν θα μοιάζουν με περίοδο τιτανομαχίας, καθώς το παλιό και καθιερωμένο, οι ισχυροί όμιλοι και τα παγκόσμια τραστ θα μάχονται με νύχια και με δόντια να κρατηθούν όχι μόνο στη ζωή, αλλά να διατηρήσουν την ισχύ τους και την επιρροή που έχουν στις μάζες. Ο ριζοσπαστικός και επαναστάτης Ουρανός όμως, που αντιτάσσεται και αντιμάχεται κάθε τι απαρχαιωμένο αλλά και διεφθαρμένο, θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις να γκρεμίσει συθέμελα το οικοδόμημα και να αναγείρει κάτι νέο στη θέση του, που θα ανταποκρίνεται περισσότερο στις ανάγκες της εποχής και θα είναι στην υπηρεσία των μαζών που εκπροσωπεί και όχι στα χέρια της ελίτ.

Διαδίκτυο και το τέλος των μεγάλων υπογραφών!

Στη εποχή των γρήγορων ρυθμών που ζούμε και με την υφήλιο να μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα παγκόσμιο χωριό, η ανάγκη για άμεση ενημέρωση είναι έκδηλη. Για τον λόγο αυτό όλο και περισσότεροι πολίτες σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης στρέφουν την πλάτη τους στις έντυπες εκδόσεις εφημερίδων και περιοδικών, αλλά σταδιακά και στην τηλεόραση, και καταφεύγουν στην αναζήτηση πληροφοριών και ειδήσεων στο διαδίκτυο και στην ατέλειωτη επιλογή πηγών ενημέρωσης που προσφέρει.

Όλο και περισσότερα έντυπα μέσα ενημέρωσης διεκδικούν, παράλληλα με τις έντυπες εκδόσεις τους, μια πίτα από την παγκόσμια αγορά στο διαδίκτυο και διαγκωνίζονται για την κυριαρχία. Στα χρόνια που ακολουθούν αναμένεται η τάση αυτή να επιταθεί και πολλά ακόμη έντυπα θα επικεντρώσουν αποκλειστικά την προσπάθεια τους στο διαδίκτυο, σταματώντας τις έντυπες εκδόσεις τους. Στις πιο προηγμένες τεχνολογικά κοινωνίες είναι αμφίβολο εάν μετά από μερικά χρόνια θα υπάρχουν έντυπες εκδόσεις. Και αυτές θα απευθύνονται αποκλειστικά και μόνο σε μια μικρή μερίδα κοινού, που δεν θα είναι σε θέση να ακολουθήσει τις εξελίξεις που φέρνει η νέα τεχνολογία.

Αλλά δεν θα αλλάξει μόνο το μέσο σαν φορέας των ειδήσεων, αλλά και ο τρόπος αποτύπωσης των ειδήσεων στο νέο μέσο. Καθώς όλο και περισσότεροι  ενημερώνονται από τα smartphone και τα tablets, γίνεται όλο και πιο έκδηλη η ανάγκη για σύντομα και περιεκτικά κείμενα, χωρίς φλυαρίες και πολλές φανφάρες, που θα αποτυπώνουν την είδηση με χειρουργική ακρίβεια μέσα σε λίγες αράδες! Ο χρόνος είναι χρήμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλιέται για να ικανοποιηθεί η ματαιοδοξία του κάθε υπογράφοντα το εκάστοτε κείμενο.

Η αρχή του τέλους της χειραγώγησης

Και ας μη ξεχνάμε, ότι η στεγνή και ουσιαστική είδηση δεν προσφέρεται για εύκολη χειραγώγηση και παραποίηση. Πίσω από τις μετρημένες λέξεις δεν μπορούν να κρυφτούν μεγάλα ψέματα, γιατί θα γίνονται πιο εύκολα αντιληπτά, βλάπτοντας το μέλλον του υπογράφοντα αλλά και του μέσου που την δημοσιεύει. Ο Ουρανός αγαπά την διαφάνεια και δεν θα αφήσει εύκολα τις σκιές να επιβιώσουν! Πολύ περισσότερο δε, θα φροντίσει για την καρμική τιμωρία τους. Είναι ελάχιστες οι βδομάδες που διανύει στο ζώδιο του Ταύρου και ήδη άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σκάνδαλα που αφορούν σημαντικούς παράγοντες του δημόσιου βίου σε πολλές χώρες της υφηλίου. Και έχουμε να δούμε και να ακούσουμε πολλά ακόμη…

Θα ήταν αφέλεια να ελπίζουμε ωστόσο ότι θα οδηγηθούμε ως δια μαγείας σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο και πως τα φαινόμενα χειραγώγησης και διαφθοράς θα εξαλειφθούν. Θα βρουν απλά νέους τρόπους έκφρασης, μέσα από πιο σύγχρονες μεθόδους. Το διαδίκτυο όμως προσφέρει τεράστια γκάμα επιλογών αλλά και ελευθερίας, και θα είναι όλο και πιο δύσκολο να κυριαρχήσουν και να πάρουν το έλεγχο αυτοί που διακαώς το επιθυμούν.     

Εν αναμονή μιας συναρπαστικής πορείας, ευχόμαστε για την καλύτερη δυνατή για όλους μας έκβαση των γεγονότων. Και ας έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, ότι ο Ουρανός είναι ο κατ εξοχήν πλανήτης του απρόβλεπτου! Οποιαδήποτε εξέλιξη στον τομέα αυτό δεν θα πρέπει να μας εκπλήξει…

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.