Τα άστρα μιλούν: Τι θα σας συμβεί αυτόν τον Μάρτιο, μάθετε από τώρα!

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Άντε βρε, εδώ σας τα χω τα καλά: Ευνοϊκές μέρες για γάμο τον Μάρτιο του 2020 :  1 Μαρτίου.

Δύσκολες ημέρες για γάμο τον Μαρτιο του 2020 :  Όλες οι μέρες εκτός από την 1η Μαρτίου.

Κριός  (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)

 Επαγγελματικά  – Καριέρα

Θα αισθανθείτε την ανάγκη το μήνα αυτό να κάνετε μια στάση και να αποστασιοποιηθείτε από την καθημερινότητα σας. Από μια μεγαλύτερη απόσταση θα μπορέσετε να εκτιμήσετε την ορθότητα της πορείας σας και να κάνετε αναπροσαρμογές. Μέχρι τα μέσα του μήνα Μαρτίου ο Ερμής επηρεάζει με την ανάδρομη πορεία του τις επαγγελματικές και καθημερινές δραστηριότητες σας! Η ανάδρομη πορεία του μπορεί να φέρει στην επιφάνεια παλιές κόντρες με συνεργάτες ή και να φέρει νέες αντιπαραθέσεις. Δεν θα πρέπει να επιμένετε στις απόψεις σας, όπως κάνετε συνήθως, αλλά να αφήνετε και κάποιο περιθώριο λάθους! Επίσης, θα ήταν σκόπιμο να μην επενδύετε σε άτομα που δεν ξέρετε καλά και δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε το παρελθόν τους ή το βαθμό τιμιότητας τους. Μετά το πρώτο δεκαήμερο ο Ερμής επιστρέφει στον 11ο οίκο σας, αυτόν των φίλων και ομοϊδεατών, διευκολύνοντας την επικοινωνία με άτομα ή ομάδες που μοιράζεστε κοινές ιδέες και ενδιαφέροντα. Ίσως μέσα στο μήνα να ξεκινήσετε μια επιχειρηματική ή εμπορική δραστηριότητα με φίλους, ενώ η παρούσα θέση του Ερμή ευνοεί και την επέκταση των επαφών στο διαδίκτυο. Κάποιοι ίσως δημιουργήσουν του δικό τους ιστολόγιο για να προωθήσουν τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τις ιδέες τους σε ένα ευρύτερο κοινό. Στις αρχές Μαρτίου μετακινείται η Αφροδίτη στον 2ο οίκο σας, στον τομέα των χρημάτων και των περιουσιών .Υπό την εύνοια της μπορεί να αυξήσετε τα εισοδήματά σας από μια αύξηση που θα λάβετε ή από δεύτερη επαγγελματική δραστηριότητα. Θα αυξηθούν όμως παράλληλα και οι δαπάνες σας, καθώς θα ξυπνήσει η επιθυμία σας για διάφορες απολαύσεις, όπως είναι τα ψώνια…

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Για όσους είναι δεσμευμένοι ή παντρεμένοι, το σενάριο του μήνα προβλέπει μια έντονη περίοδο… Ο Ερμής σε ανάδρομη πορεία να επηρεάζει μέχρι τα μέσα του μήνα μπορεί να προκαλέσει πολλές παρεξηγήσεις, σκηνές ζηλοτυπίες, αντιπαραθέσεις με αρκετή ένταση και πάθος, μόνο και μόνο για να σας τεστάρει εάν η σχέση έχει τα εχέγγυα για να επιβιώσει σε βάθος χρόνου. Οι συγκρούσεις θα είναι τόσο πολλές και τόσο παράλογες, που εάν η σχέση σας δεν βασίζεται σε γερά θεμέλια, μπορεί να καταρρεύσει. Την περίοδο αυτή ίσως να έρθουν και παλιές ερωτικές ιστορίες στο προσκήνιο, και γι αυτό το λόγο να υπάρχουν τα ξεσπάσματα ζηλοτυπίας, και για όσους είναι αδέσμευτοι, να σας βάλει σε πειρασμό να ξανασκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιστρέψετε σε κάποιο παλιό σας ταίρι. Οι πλανητικές συγκυρίες όμως δεν προσφέρονται και για νέες ερωτικές σχέσεις για τους αδέσμευτους, ιδιαίτερα πριν τις 10 του μήνα. Ζυγίστε τα υπέρ και τα κατά και κινηθείτε ανάλογα με ότι σας πει η καρδιά αλλά και η λογική σας. Οι αδέσμευτοι ίσως να έχετε την τάση κατά το πρώτο μέρος του μήνα να μείνετε περισσότερο στο σπίτι αποφεύγοντας τους συνωστισμούς, καθώς ο Ήλιος περνάει στο 12ο οίκο του ωροσκοπίου σας, που εκφράζει τις φοβίες, τα μυστικά και τους περιορισμούς. Είναι μια γόνιμη περίοδο για αυτοκριτική και επανεξέταση των καταστάσεων.

Τυχεροί αριθμοί: 4, 8, 10

Μάρτιος σημαντικές ημερομηνίες: 3, 16, 19, 21, 24

Ταύρος  (21 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα

Η ανάδρομη κίνηση του Ερμή, που θα διαρκέσει μέχρι και τις 10/3 αναμένεται να σας επηρεάσει στον τομέα της εργασίας. Το διάστημα αυτό θα υπάρξουν παραλήψεις, λάθη, εντάσεις, διαφωνίες, διαπληκτισμοί και στιγμές έντασης στον επαγγελματικό τομέα, πέρα από το πολύ μεγάλο άγχος. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στη συμπεριφορά σας, εάν δεν θέλετε να έρθετε σε ρήξη με άτομα σε θέση εξουσίας στην επιχείρηση που δραστηριοποιείστε. Θα αισθάνεστε αδύναμοι λόγω του άγχους, κουρασμένοι και αποδιοργανωμένοι από τα πολλά προβλήματα που θα έχετε να αντιμετωπίσετε. Για να μπορέσετε να επιβιώσετε και να έχετε τις λιγότερες πιθανές απώλειες το διάστημα αυτό, θα πρέπει να είστε πολύ καλά οργανωμένοι, να διατηρείτε την αυτοκυριαρχία σας και να αποφεύγετε τις συγκρούσεις, ειδικά με άτομα κύρους, που θα μπορούσαν να σας κάνουν ζημιά. Στην συνέχεια θα περάσει στον 11ο οίκο σας, αυτόν των φίλων και ομοϊδεατών, προσφέροντας σας πολλές και χρήσιμες επαγγελματικές γνωριμίες και επαφές και ίσως ένα μέντορα που θα σας στηρίξει στην καριέρα σας. Ζητήστε την βοήθεια των γύρω σας, εάν την χρειάζεστε, και θα εκπλαγείτε ευχάριστα με την ανταπόκριση τους. Οι πρωτότυπες ιδέες σας δε, μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε θέμα και να σας βοηθήσουν να επιτύχετε εξαιρετικά αποτελέσματα στην δουλειά σας. Τα οικονομικά σας δεν πρέπει να αντιμετωπίσουν ιδιαίτερα προβλήματα κατά τον Μάρτιο, καθώς τα έσοδα σας φαίνεται να είναι σταθερά ίσως και κάπως αυξημένα από επιπλέον εισοδήματα.

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Την περίοδο της ανάδρομης πορείας του Ερμή θα υπάρξουν απρόοπτα και περίεργα συμβάντα στη συναισθηματική σας ζωή που θα δημιουργήσουν παρεξηγήσεις. Εάν η σχέση ή ο γάμος σας δεν είναι σταθερή, ειλικρινής και βαθιά, οι κλυδωνισμοί που θα υπάρχουν θα είναι αρκετά δυνατοί έως επικίνδυνοι. Θα πρέπει να κάνετε πολλές και ειλικρινείς προσπάθειες και οι δύο σύντροφοι για να καταφέρετε να παραμείνετε μαζί. Ωστόσο η Αφροδίτη, ο κυβερνήτης σας περνάει τον Μάρτιο στον 1ο οίκο σας, αυτό της προσωπικότητας σας, χαρίζοντας σας γλυκύτητα, τρυφερότητα, αισθησιασμό αλλά και ακτινοβολία. Η χαρά θα επανέλθει στην ζωή σας, η διάθεση σας θα είναι θετική και η όρεξη για ανανέωση ακαταμάχητη! Και βέβαια σαφώς και θα επηρεαστεί με τον πιο θετικό τρόπο η συναισθηματική σας ζωή, είτε είστε δεσμευμένοι είτε αδέσμευτοι. Μετά τα μέσα του μήνα θα έχετε οι αδέσμευτοι του ζωδίου σας κάθε ευκαιρία να κάνετε νέες και αξιόλογες γνωριμίες, και εάν ενδιαφέρεστε, να ξεκινήσετε μια πιο μόνιμη συναισθηματική σχέση. Προσοχή όμως σε άτομα που σας πλησιάζουν με δόλο ή που κρύβουν μυστικά. Ίσως εμπλακείτε σε μια σχέση με άτομο που δεν είναι διαθέσιμο…  

Τυχεροί αριθμοί: 2, 10, 12

Μάρτιος σημαντικές ημερομηνίες: 5, 13, 19, 20, 22

Δίδυμος  (21 Μαΐου – 21 Ιουνίου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα

Τα άστρα και το πλανητικό σκηνικό, αγαπητοί μου Δίδυμοι, θα είναι αρκετά διφορούμενο, καθώς ο πλανήτης σας θα βρίσκεται σε ανάδρομη κίνηση το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Υπάρχει μια προκλητική ατμόσφαιρα γύρω σας, η οποία θα φέρει στην επιφάνεια θαμμένα πράγματα και θα κληθείτε να βρείτε την λύση τους. Οι πλανήτες ωστόσο προωθούν θέματα, οικονομικά και εργασιακά. Μη διστάσετε να πάρετε αποφάσεις και να κάνετε πράγματα που θα σας αναδείξουν σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Ο Ήλιος από τον 1ο  οίκο σας, ευνοεί την καριέρα και φέρνει επαγγελματικές επιτυχίες. Είναι η περίοδος που μπορείτε να αναλάβετε πιο σύνθετα έργα και να διαπρέψετε, ανοίγοντας νέους δρόμους στην καριέρα σας. Τον Μάρτιο θα συνειδητοποιήσετε τι είναι ακριβώς αυτό που θέλετε να κάνετε στην δουλειά σας και θα μπορέσετε να προχωρήσετε τις ανάλογες αλλαγές και προσαρμογές. Με τον Ερμή, τον κυβερνήτη σας, να επιστρέφει στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τον τομέα των ταξιδιών και της φιλοσοφικής θεώρησης, έχετε την εύνοια επαφών με το εξωτερικό αλλά και σχεδόν εξασφαλισμένη επιτυχία σε επαγγελματικά ταξίδια. Η όποια αποτυχία της περιόδου αυτής θα οφείλετε καθαρά σε δικές σας ενέργειες ή ατολμίες, καθώς δεν υπάρχουν εμπόδια στο δρόμο σας.

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Η συναισθηματική σας ζωή δεν αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καλή ή ήρεμη  κατά την διάρκεια του μήνα. Κατ αρχάς ο Ερμής όντας ανάδρομος κατά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα φροντίζει για τις μικρές και μεγαλύτερες παρεξηγήσεις και προστριβές. Επιπλέον με τον Αφροδίτη να μετακινείται στον 12ο οίκο σας, αυτό των μυστικών, των περιορισμών και των φοβιών, τα σημάδια δεν είναι ιδιαίτερα θετικά. Οι παντρεμένοι ή δεσμευμένοι του ζωδίου σας ίσως να αισθανθούν την περίοδο αυτή να τους βαραίνει η σχέση και να απομονωθούν. Ίσως να υπάρξουν και αποκαλύψεις για το ταίρι τους που να τους συνταράξουν και να χρειαστεί να πάρουν αποφάσεις ζωής. Ίσως επίσης να αρχίσουν να υπάρχουν μυστικά μεταξύ των συντρόφων που θα προκαλέσουν με την πάροδο του χρόνου βαθιά ρήγματα στην σχέση. Όσο για τους αδέσμευτους, καλό είναι να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας. Ένα άτομο από το παρελθόν ίσως επιστρέψεις στην ζωή σας, θα υπάρχουν όμως μυστικά ή κρυφές πλευρές της ζωής του που δεν θα γνωρίζετε και μπορεί να σας πληγώσουν σε βάθος χρόνου. Πριν ξεκινήσετε κάτι καινούργια, θα πρέπει να είστε απόλυτα βέβαιοι ότι γνωρίζετε καλά το άτομο με το οποίο πρόκειται να εμπλακείτε συναισθηματικά.  

Σημαντικοί αριθμοί: 1, 4, 13

Μάρτιος σημαντικές ημερομηνίες: 2, 23, 24, 26, 29

Καρκίνος  (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα

Αυτόν τον μήνα μερικοί από εσάς μπορεί να θελήσετε να κάνετε αλλαγές που θα πρέπει να προσέξετε, εξ αιτίας εντάσεων που θα ξεσπάσουν από την οικογένεια σας, λόγω κάποιων αντιρρήσεων που θα προκύψουν. Το πλανητικό σκηνικό θα φέρει στο προσκήνιο θέματα οικονομικά ή κληρονομικά, τα οποία και θα σας προβληματίσουν αρκετά. Με τον Ερμή να επιστρέφει στον 8ο οίκο σας, ζητήματα κληρονομικά βρίσκονται στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων σας. Κατά τα λοιπό, ο μήνας δεν ευνοεί καινούργια ξεκινήματα, νέες συνεταιριστικές σχέσεις ή σημαντικές αλλαγές πορείας στην καριέρα. Θα πρέπει αν είστε προσεκτικοί στις επαγγελματικές επαφές σας, γιατί οι πιθανότητες να εξαπατηθείτε ή να παραπλανηθείτε από όμορφα σχέδια και μεγάλες κερδοφορίες είναι μεγάλες. Ίσως κάποια στιγμή να έχετε την αίσθηση ότι κάτι κρυφό ή μυστικό υπάρχει στο περιβάλλον σας και δεν θα ησυχάσετε μέχρι να μπορέσετε να διαλευκάνετε το μυστήριο. Από άποψη οικονομικών, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αναταράξεις αυτό το μήνα και όλα αναμένεται να κυλίσουν ομαλά.

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Η Αφροδίτη μετακινείται τις αρχές του μήνα στον 11ο οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτό των φίλων, ομοϊδεατών και της κοινωνικότητας. Εάν είστε ακόμη ελεύθεροι, τώρα είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να κοινωνικοποιηθείτε, να έρθετε σε επαφή με άτομα που μοιράζεστε κοινά πιστεύω ή ενδιαφέροντα και να ξεκινήσετε κάτι καινούργιο στην συναισθηματική σας ζωή. Ίσως δε να συνειδητοποιήσετε ότι η αδελφή ψυχή που αναζητούσατε ήταν ακριβώς δίπλα σας, στο πρόσωπο ενός φίλου σας. Για τους δεσμευμένους ο μήνας θα είναι δύσκολος, καθώς θα πρέπει να παλέψουν με το μυαλό και την συνείδηση τους την περίοδο αυτή, για να μην τινάξουν τα πάντα στον αέρα, όντας εν βρασμώ ψυχής. Μπορεί να φτάσουν στα αυτιά σας καθόλου κολακευτικά σχόλια για την συμπεριφορά και τη δράση του συντρόφου σας, για την απιστία του απέναντι σας, που όμως το πιο πιθανό είναι να αποτελούν μυθεύματα. Μην αφήνετε την ζήλια να καταστρέψει τη σχέση σας, πριν τουλάχιστον δείτε απτές αποδείξεις.

Σημαντικοί αριθμοί: 2, 3, 11

Μάρτιος σημαντικές ημερομηνίες: 2, 14, 15, 24, 25

Λέων  (23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα 

Καλό θα ήταν ορισμένα πράγματα να τα σκεφτείτε με προσοχή αυτόν τον μήνα. Μην αφήνετε καταστάσεις από το παρελθόν να χαλάσουν τη διάθεσή σας εξαιτίας της μακροπρόθεσμης στασιμότητας που επικρατεί. Τα άστρα ευνοούν νέα ξεκινήματα μόνο κατά το δεύτερο μισό του μήνα, που όμως θα τονώνουν την ψυχολογία σας και θα προωθήσουν τα οικονομικά σας. Το πρώτο δεκαήμερο του μήνα με τον Ερμή σε ανάδρομη κίνηση απαιτείται από σας ψυχραιμία και λογική για να ξεκαθαρίσετε σωστά τα θέματα που προέκυψαν από το παρελθόν. Ο Ερμής στο πρώτο μισό του μήνα θα βρεθεί στον 7ο οίκο σας, τον τομέα της φιλίας και των συναισθηματικών σας σχέσεων, για να περάσει μετά στον 8ο οίκο, αυτό των παθών και της αναγέννησης. Τώρα μπορούν να επιλυθούν χρόνια προβλήματα στην καριέρα σας, ενώ είναι η κατάλληλη εποχή να ξεκινήσετε μια νέα επαγγελματική προσπάθεια με την στήριξη του συντρόφου ή ενός φιλικούς σας προσώπου. Υποβοηθητική στις επαγγελματικές σας προσπάθειες είναι και η θέση της Αφροδίτης από τον 10ο οίκο σας, που ευνοεί με επιτυχίες τον τομέα της καριέρας σας. Από άποψη οικονομικών, εάν δεν είστε ευχαριστημένοι με τις αποδοχές σας, ίσως είναι μια καλή χρονική στιγμή να συζητήσετε για μια πιθανή αύξηση. Προσέξτε όμως τα έξοδα σας, γιατί η Αφροδίτη θα σας οδηγήσει σε καταναλωτικά ξεσπάσματα…

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Τα πλανητικό σκηνικό του μήνα ωθεί πολλούς από εσάς, φίλοι μου Λέοντες, να ερωτευθείτε… Οι παντρεμένοι προσέξτε παγίδες ερωτικών παιγνιδιών, γιατί ενδέχεται να αποκαλυφθούν μυστικά που θα θίξουν την υπόληψή σας. Είναι πιθανόν ένα θέμα προσωπικό ή οικογενειακό να προκαλέσει ένταση μετά τα μέσα του μήνα, ιδίως κατά το πρώτο δεκαήμερο με τον Ερμή ακόμη σε ανάδρομη πορεία. Οι ελεύθεροι του ζωδίου θα απολαύσετε νέες γνωριμίες που θα αναπτερώσουν το ηθικό σας, κάνοντας πολλούς από εσάς να πειραματιστείτε ή εξωτερικεύοντας τα συναισθήματά σας σε ανθρώπους που αγαπάτε. Η Αφροδίτη από τον 10ο οίκο σας, σας χαρίζει κοινωνική επιτυχία και πολλές και ενδιαφέρουσες επαφές. Πολλές ιδέες, πολλές γνωριμίες και κοινωνικές συναναστροφές είναι πιθανόν να γίνουν η αφορμή να οργανώσετε τη ζωή σας πάνω σε καινούργιες βάσεις. Ήρθε επιτέλους ο καιρός για να εισπράξετε ανταπόκριση, να νιώσετε όμορφα και να απολαύσετε πάθη και μοναδικές ερωτικές στιγμές, αρκεί να αποφύγετε παρεξηγήσεις και λογομαχίες. Ίσως δε να ξεκινήσει μια καινούργια σχέση με ένα άτομο που θα ανήκει σε ανώτερα κοινωνικά στρώματα, με χρηματική άνεση και πολλές διασυνθέσεις.

Τυχεροί αριθμοί: 4, 6, 10

Μάρτιος σημαντικές ημερομηνίες: 1, 14, 20, 23, 26

Παρθένος  (24 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα

Πολλές συζητήσεις θα κάνετε το μήνα αυτό για τα προβλήματα που θα προκύψουν στον επαγγελματικό χώρο. Ο εκνευρισμός σας δεν έχει τα όριά του μέχρι τις 10 του μήνα με τον Ερμή σε ανάδρομη κίνηση. Έχετε κάνει μεγαλεπήβολα σχέδια και για να τα υλοποιήσετε θα πρέπει να δουλέψετε ακόμη πιο σκληρά, μέχρι να φτάσετε στο σημείο που εσείς θέλετε. Κρατήστε μια ουδέτερη στάση απέναντι στις σχέσεις με τους συνεργάτες σας και μην ανοίγεστε εύκολα, γιατί θα αντιμετωπίσετε καταστάσεις και θα πρέπει να αποφύγετε, γεμάτες εντάσεις και διαπληκτισμούς. Με τον Ήλιο στο 7ο οίκο σας, αυτό της οικογένειας, της φιλίας και των συνεργασιών, θα είστε αρκετά ήρεμοι και ασφαλείς, ότι οι γύρω σας, τα δικά σας άτομα, στηρίζουν τις προσπάθειες σας.  Είναι ένας μήνας που μπορείτε να ολοκληρώσετε τις προηγούμενες προσπάθειες σας, ιδίως εάν επενδύσετε στην συνεργασία και τον διάλογο, αντί για την αντιπαράθεση. Με τον Ερμή στο πρώτο μισό του μήνα στον 6ο οίκο σας και να μετακινείται μετά στον 7ο, δεν αναμένονται μεγαλεπήβολα επαγγελματικά βήματα ή πλάνα, παρά κοινές εργασίες, που όμως θα απαιτούν ακρίβεια και προσεκτική εκτέλεση. Ο μήνας είναι ευνοϊκός από οικονομικής άποψης για επιχειρηματικές και εμπορικές δραστηριότητες, ιδίως εάν έχετε συναλλαγές με ξένους εταίρους.      

 Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Μετά το πέρασμα της Πανσελήνου στις αρχές του μήνα θα νιώσετε λιγάκι καλύτερα. Πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις και μια υπερκινητικότητα γύρω από τα κοινωνικά δρώμενα θα σας εξαντλήσουν  μέχρι και τα μέσα του μήνα. Οι δεσμευμένοι αποφύγετε διαφωνίες μέχρι τα μέσα Μαρτίου που διαρκεί η επιρροή του ανάδρομου Ερμή και μη δίνετε διαστάσεις στα θέμα μικρής σημασίας που θα παρουσιαστούν. Μην ξεχνάτε ότι κατά βάθος οι άνθρωποι που σας ενδιαφέρουν, σας εκτιμούν και σας αγαπούν. Ως προς τους ελεύθερους του ζωδίου, ο έρωτας μπορεί να ανθίσει μετά το πρώτο δεκαήμερο του μήνα. Αφήστε τα προσχήματα και απολαύστε όπως επιθυμείτε τα πράγματα, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη!!! Σε γενικές γραμμές τα πράγματα στον αισθηματικό τομέα φαίνεται να εξελίσσονται καλά για αρκετούς από εσάς, αν μετριάσετε την ένταση από λάθη και παρανοήσεις, εξαιτίας του πλανητικού σκηνικού που επικρατεί στο ουράνιο στερέωμα το μήνα Μάρτιο. Οι πιθανότητες να ξεκινήσετε μια νέα σχέση με άτομο άλλης εθνικότητας ή που διαμένει στο εξωτερικό είναι πολύ μεγάλη.

Τυχεροί αριθμοί: 1, 2, 8

Μάρτιος σημαντικές ημερομηνίες: 10, 12, 13, 18, 22

Ζυγός  (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα

Έντονη κινητικότητα κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας του τρέχοντα μήνα! Σύμφωνα με το πλανητικό σκηνικό, αγαπητοί μου Ζυγοί, θα χρειαστεί να είστε συγκεντρωμένοι, προκειμένου να αποφύγετε λάθη σε ζητήματα που αφορούν το παρελθόν. Μην πάρετε βιαστικές αποφάσεις και αποφύγετε να υπογράψετε δεσμευτικές συμφωνίες και συμβόλαια έως και τα μέσα του μήνα. Συμφέρουσες προτάσεις και κινήσεις σε θέματα οικονομικά και εργασιακά θα παρουσιάσουν πρόοδο και αιφνίδιες αλλαγές προς το τέλος του μήνα. Ένα άτομο από το επαγγελματικό σας περιβάλλον επιβουλεύεται την επιτυχία σας και προτίθεται να ναρκοθετήσει την πορεία σας. Λάβετε τα μέτρα σας και δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτε. Προς το τέλος μάλιστα του μήνα, αφού θα κληθείτε να προσφέρετε όσο περισσότερα μπορείτε στην επιχείρηση που απασχολείστε, θα δεχτείτε τους επαίνους των προϊσταμένων σας και ενδεχομένως και μια προαγωγή ή μια χρηματική επιβράβευση. Επαγγελματικές ευκαιρίας θα παρουσιαστούν σε χώρους που έχουν σχέση με την διασκέδαση και την ψυχαγωγία με πολύ καλή κερδοφορία στο μέλλον. Προς τα τέλη του μήνα η κοινωνική σας ζωή θα παρουσιάσει έντονη κινητικότητα και μαζί με την δημιουργική σας διάθεση να ανοίγει νέους δρόμους που θα εκτοξεύσουν τα οικονομικά σας στα ύψη.

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Στις αρχές Μαρτίου ο Ερμής θα επιστρέψει στον 5ο οίκο σας, της οικογένειας, των παιδιών και της ψυχαγωγίας. Είναι η κατάλληλη εποχή να αφιερώσετε λίγο περισσότερο χρόνο στην οικογένεια και τα παιδιά σας, να ξεκουραστείτε, να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε και να έρθετε πιο κοντά στο ταίρι σας. Η μετακίνηση της Αφροδίτης στον 8ο οίκο σας στις αρχές του μήνα (σεξ, πάθη, θάνατος και αναγέννησης) αναζωογονεί την ερωτική σας ζωή με την αυξημένη σας λίμπιντο, είναι μια περίοδος ωστόσο που δεν ευνοεί τους αδέσμευτους του ζωδίου σας. Οι ανασφάλειες του θα πάρουν το πάνω χέρι, θα αισθάνονται λιγότερο ελκυστικοί, ανέτοιμοι να βγουν στον κόσμο και να κοινωνικοποιηθούν. Η περίοδος αυτή είναι όμως πολύ επικίνδυνη για τους δεσμευμένους του ζωδίου σας, καθώς οι πειρασμοί θα είναι πολλοί και μεγάλοι, και εάν ενδώσετε θα βρεθείτε σε μεγάλες περιπέτειες, με πιθανά σκάνδαλα να κρέμονται πάνω από το κεφάλι σας, έτοιμα να ξεσπάσουν ανά πάσας στιγμή και να χαλάσουν τη σχέση ή το γάμο σας.

Τυχεροί  αριθμοί: 1, 3, 13

Μάρτιος σημαντικές ημερομηνίες: 2, 9, 13, 17, 19

Σκορπιός  (23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα   

Τον Μάρτιο ο Ήλιος περνάει στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σας (δημιουργικότητα, έρωτας, παιδιά) και υπόσχεται μια πολύ θετική ατμόσφαιρα στην προσωπική σφαίρα. Με τον Ερμή να επανέρχεται στις αρχές του μήνα στον 4ο οίκο σας (οικογένεια, ρίζες και σπίτι), οι πιθανότητες να σας απασχολήσει η κατοικία σας είναι μεγάλες. Ίσως να κάνετε κάποιες αλλαγές στο σπίτι, μπορεί να κάνετε αγοραπωλησίες ακινήτων, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο να δραστηριοποιηθείτε επαγγελματικά από το σπίτι το διάστημα αυτό. Ίσως να το υπαγορεύσουν οι περιστάσεις και να πρέπει να εργάζεστε εξ αποστάσεως. Είναι ένας μήνες γεμάτος γραφειοκρατία που σχετίζεται με τα ακίνητα σας, που όμως θα είναι παραγωγικός και οικονομικά αποδοτικός! Νέα ξεκινήματα μετά τα μέσα του μήνα και καινούριοι στόχοι θα τονώσουν την ψυχολογία σας και θα σας χαροποιήσουν. Δείξτε δυναμισμό και σίγουρα, γιατί τελικά θα καταφέρετε ότι και αν επιθυμήσετε. Μπορείτε με κατάλληλους χειρισμούς να βρείτε λύσεις σε πράγματα που σας δυσκολεύουν. Μιλήστε σε άτομα που εμπιστεύεστε για τις υπηρεσίες που θα προσφέρετε στην εργασία σας. Θα εκτιμηθούν από εκείνους που πρέπει και θα σας ανοίξουν δρόμο προς το καλύτερο. Προς το παρόν όμως φροντίστε να μην ξεθαρρευτείτε και πάρα πολύ, γιατί ακόμη έχετε αρκετές ευθύνες να αναλάβετε. Η οικονομική σας κατάσταση δεν αναμένεται να εμπνέει κανενός είδους ανησυχία και όλα αναμένεται να εξελιχθούν ικανοποιητικά.

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Το πλανητικό σύστημα και οι πλανήτες σκηνοθετούν αναπάντεχα ερωτικά ενδιαφέροντα. Πάθος, έρωτα και αισιοδοξία θα νιώσετε από την αρχή του μήνα. Οι δεσμευμένοι θα ξεκαθαρίσετε με το ταίρι σας ορισμένα θέματα που σας απασχολούν το τελευταίο διάστημα. Με την Αφροδίτη να περνάει στις αρχές του μήνα στον 7ο οίκο του ωροσκοπίου σας (γάμος, σχέσεις, συνεταιρισμοί) η ηρεμία αναμένεται να επανέλθει στην προσωπική σας ζωή.  Όσοι βρίσκεστε σε γάμο, αν αισθάνεστε ανικανοποίητοι από τις σχέσεις με τα παιδιά σας, θα πρέπει να κρατήσετε ισορροπίες και να καταλάβετε πως θα πρέπει να γίνετε πιο επικοινωνιακοί με τους ανθρώπους γύρω σας. Για τους ελεύθερους του ζωδίου, η διάθεσή σας αλλάζει και μια νέα γνωριμία ή ένα ειδύλλιο που θα εξελιχτεί σε σχέση, θα κάνει το μήνα φανταστικό, ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σας και το ταπεραμέντο σας. Στις αρχές του μήνα επικρατεί μια μικρή αναστάτωση, γι αυτό αποφύγετε συγκρούσεις και λογομαχίες με αγαπημένα πρόσωπα και συνεργάτες. Συζητήσεις με οικογενειακά πρόσωπα ενδέχεται να επηρεάσουν τη διάθεση και τον εσωτερικό σας κόσμο. Αποφύγετε φλογερούς έρωτες και ειδύλλια στο πρώτο δεκαήμερο με τον Ερμή ακόμη ανάδρομο, που θα σας απογοητεύσουν μελλοντικά…

Τυχεροί αριθμοί: 9, 11, 15

Μάρτιος σημαντικές ημερομηνίες: 6, 17, 20, 22, 28

Τοξότης  (23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα

Ένας όμορφος μήνας για τους Τοξότες θα είναι ο Μάρτιος του 2020. Τα πράγματα μοιάζουν να είναι διαφορετικά, τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον αισθηματικό τομέα. Ωστόσο το πλανητικό σκηνικό από τις αρχές του μήνα και μέχρι τις 10, περίοδος που ο Ερμής είναι ανάδρομος, μπορεί να επιβαρύνει κάπως το κλίμα με ορισμένες δυσκολίες στην εργασία, όπως καθυστερήσεις, παρά πολλές ευθύνες ή κάποια μείωση της προσωπικότητάς σας που θα προέρχεται από ανθρώπους του περιβάλλοντος της εργασίας σας. Έντονη κοινωνικότητα και δραστηριότητες θα σας γεμίσουν με θετική ενέργεια για να αποφασίσετε να κάνετε βήματα προόδου με ευχάριστες αλλαγές, διορθώνοντας πράγματα και καταστάσεις που δεν πήγαν καλά το τελευταίο διάστημα. Προσπαθήστε να εκμεταλλευτείτε με τη γλυκύτητα που διαθέτετε την ευνοϊκή περίοδο που θα εκτοξεύσει μελλοντικά τον τομέα της εργασίας σας. Ο Ήλιος από τον 4ο οίκο σας, στρέφει την προσοχή σας στην οικογένεια, τα αγαπημένα σας πρόσωπα και ζητήματα κατοικίας, ενώ με τον Ερμή να επιστρέφει στον 3ο οίκο (επικοινωνία, αδέλφια, συγγενείς), μπορείτε να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας με τους συγγενείς σας και να κλείσετε ανοιχτά μέτωπα. Μπορεί επίσης να ξεκινήσετε μια επαγγελματική δραστηριότητα με ένα συγγενή σας. Με την θέση δε του Ερμή την περίοδο αυτή, είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν αρκετά επαγγελματικά ταξίδια στο πρόγραμμά σας.

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Αισθάνεστε λίγο ανικανοποίητοι στον αισθηματικό τομέα ή από τις σχέσεις με τα παιδιά σας. Το πιο πιθανό είναι να οφείλεται στον δικό σας ψυχαναγκασμό και τις υπερβολικές απαιτήσεις σας. Αφεθείτε περισσότερο στις μικρές χαρές της ζωής και προστατέψετε όσο γίνεται τη ευαισθησία και το πορτοφόλι σας. Όσο θα προχωράει όμως η Αφροδίτη στον 6ο οίκο του ωροσκοπίου σας, τόσο θα αισθάνεστε πιο δεμένοι με το ταίρι σας, όσοι είστε σε μόνιμη σχέση, και θα ζήσετε μια περίοδο έντονου ερωτισμού και ρομαντισμού που θα αναγεννήσει τη σχέση. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε νέες γνωριμίες, απολαμβάνοντας στιγμές ιδανικής ψυχαγωγίας με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα. Θα ξεκαθαριστούν καταστάσεις που από καιρό σας ταλαιπωρούν στον αισθηματικό τομέα. Προσέξτε όμως τα άτομα που σας πλησιάζουν την περίοδο αυτή, φιλικά ή ερωτικά, καθώς θα έχουν τις δίκες τους κρυφές ατζέντες και κάποια στιγμή θα καταλάβετε ότι σας εκμεταλλεύονται.

Σημαντικοί αριθμοί: 5, 11, 15

Μάρτιος σημαντικές ημερομηνίες: 6, 10, 15, 21, 24

Αιγόκερως  (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα

Το μήνα Μάρτιο, αν και θα έχετε μεγάλη εσωτερική αναταραχή, πολλοί από εσάς θα θελήσετε να κάνετε αλλαγές και καινούργιες συμφωνίες στη δουλειά σας, σύμφωνα με τη φύση, τις ικανότητες και τη φαντασία σας. Στον οικονομικό τομέα θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. Τοποθετήσεις χρημάτων ή πωλήσεις, καλό είναι να πραγματοποιηθούν με προσοχή. Η ανάδρομη πορεία του Ερμή φέρει αναστάτωση, με περίσσιες δαπάνες μέχρι και τις 10 του μήνα και έξοδα στην οικογένεια που θα σας επιβαρύνουν. Με τον Ήλιο ωστόσο τον 3ο οίκο σας, ο μήνας αυτός είναι λίγο διφορούμενος. Κάποιοι από εσάς ίσως να έχουν μυστικές επαφές με πρόσωπα, να κάνουν κάποιες μυστικές συζητήσεις που ίσως αποδώσουν αργότερα. Ο Ερμής στις αρχές του μήνα επιστρέφει στον 2ο οίκο σας, των μετρητών και των υλικών σας αγαθών, που σημαίνει ίσως κάποιες επαφές με τις φορολογικές αρχές για διευθετήσεις υποχρεώσεων. Φροντίστε να αποφύγετε λάθη και παραλήψεις! Θα αναζητήσετε τρόπους να αυξήσετε τα εισοδήματά σας, ενδεχομένως μέσα από μια δεύτερη απασχόληση. Εάν είστε αυτοαπασχολούμενοι, να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους να αυξήσετε την πελατειακή σας βάση και τον κύκλο εργασιών σας. Θα καταφέρετε τους στόχους σας και η κερδοφορία ή τα εισοδήματα σας αναμένεται να αυξηθούν, καθώς δεν υπάρχουν εμφανή εμπόδια στο δρόμο σας. Προσέξτε όμως τα έξοδα σας!

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Τα άστρα με την έναρξη του νέου μήνα κάνουν το κλίμα ιδιαίτερα αισθησιακό και ερωτικό, με την Αφροδίτη να περνάει στον 5ο οίκο του ωροσκοπίου σας.  Οι δεσμευμένοι του ζωδίου θα χαλαρώσετε και όσοι από εσάς είχατε απομακρυνθεί από το σύντροφό σας, θα απολαύσετε ευχάριστες στιγμές μαζί του. Είναι η περίοδος που θα απολαμβάνετε την συντροφικότητα και την φυσική επαφή με το ταίρι σας. Είστε ρομαντικοί και αισθησιακοί και αυτό θα βοηθήσει να αποκαταστήσετε την ισορροπία στην σχέση ή στο γάμο. Η ανάδρομη πορεία ωστόσο του Ερμή μέχρι τις 10 Μαρτίου μπορεί να φορτίσει λιγάκι την ατμόσφαιρα και θα πρέπει να αποφύγετε εντάσεις και λογομαχίες με το ταίρι σας. Οι αδέσμευτοι του ζωδίου θα κάνετε νέες γνωριμίες και είναι πολύ πιθανόν να γνωρίσετε ένα καινούργιο πρόσωπο που θα σας ενθουσιάσει. Ο ανάδρομος Ερμής φέρνει στην επιφάνεια λάθη και προβληματικές καταστάσεις από το παρελθόν που πρέπει να επιλυθούν. Νέες γνωριμίες ερωτικής φύσης δεν αναμένεται να προχωρήσουν σε κάτι πιο σταθερό, καθώς την περίοδο αυτή απολαμβάνετε περισσότερο το φλερτ και δεν ενδιαφέρεστε να προχωρήσετε σε κάτι πιο ουσιαστικό.

Τυχεροί  αριθμοί: 4, 7, 12

 Μάρτιος σημαντικές ημερομηνίες: 5, 10, 12, 17, 20

Υδροχόος  (20 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα

Με την ανάδρομη πορεία του Ερμή μέχρι τις 10 Μαρτίου θα αισθάνεστε πιεσμένοι  και γεμάτοι ένταση λόγω καθυστέρησης στο να επιτύχετε στόχους και να αξιοποιήσετε νέες ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν. Όσοι ενδιαφέρεστε να επιτύχετε ένα δάνειο ή μια χρηματοδότηση, αποφύγετε το στις αρχές του μήνα γιατί οι πλανητικές συγκυρίες δεν είναι στο πλευρό σας. Εάν αναζητάτε εργασία ή ενδιαφέρεστε για μια δεύτερη απασχόληση, για να αυξήσετε τα εισοδήματά σας, σύντομα θα έχετε ευχάριστα νέα, εάν κάνετε τις σωστές κινήσεις και επιλογές. Ανοδική πορεία αναμένεται να παρουσιάσουν τα οικονομικά σας με το ξεκίνημα του Μάρτιου και για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρεται στην εργασία σας θα εκτιμηθούν από εκείνους που πρέπει και θα σας ανοίξουν το δρόμο προς το καλύτερο. Με τον Ερμή στον 1ο οίκο, η αυτοπεποίθηση σας είναι τονισμένη και έχετε τον απόλυτο έλεγχο των καταστάσεων στον επαγγελματικό σας χώρο. Κοινωνικές εμφανίσεις και ψυχαγωγία θα αναπτερώσουν το ηθικό και τη διάθεσή σας. Είναι πιθανό να ξεκαθαρίσετε πράγματα με συνεργάτες που το τελευταίο διάστημα σας μπέρδευαν, με περιττά έξοδα και μικροεμπόδια.

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Παρά την καλή σας διάθεση να πλησιάσετε τον σύντροφό σας μέχρι τα μέσα του μήνα υπάρχει η πιθανότητα να προκύψουν εντάσεις και μικροπαρεξηγήσεις, εξ αιτίας της ανάδρομης πορείας του Ερμή. Απροσδόκητα γεγονότα από την πλευρά του συντρόφου σας ενδέχεται να σας χαλάσουν τη διάθεση. Προσπαθήστε να κρατήσετε ισορροπίες, αποφεύγοντας δυσάρεστες καταστάσεις. Η Αφροδίτη θα κινείται κατά τη διάρκεια του Μαρτίου στον 4ο οίκο σας (ρίζες, οικογένεια και σπίτι) και ίσως ασχοληθείτε περισσότερο με την ανακαίνιση ή τις γενικότερες ανάγκες του σπιτιού ή της οικογένειας. Όσοι βρίσκεστε σε σχέση, είναι μια καλή περίοδος για την επισημοποίηση της. Οι δε αδέσμευτοι, με την κίνηση της Αφροδίτης μέσα από τον 4ο οίκο θα αισθανθούν έντονα την έλλειψη ενός συντρόφου και ίσως αποφασίσουν να κλείσουν τις πληγές του παρελθόντος και να κινητοποιηθούν για να κάνουν μια νέα γνωριμία. Είναι μια περίοδος μεταβατική για σας, που θα σας προετοιμάσει για να υποδεχτείτε τον νέο έρωτα στη ζωή σας. 

Τυχεροί  αριθμοί: 2, 12, 13

Δεκέμβριος σημαντικές ημερομηνίες: 11, 12, 14, 19, 20

Ιχθείς  (20 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Επαγγελματικά  – Καριέρα

Οι προσπάθειες που έχετε καταβάλλει μέχρι τώρα θα πάρουν σύντομα σάρκα και οστά και θα πετύχετε πολλά από αυτά που έχετε ονειρευτεί, ξεκαθαρίζοντας οριστικά καταστάσεις από το παρελθόν. Αυτή την περίοδο θα ανακαλύψετε όλους τους παράγοντες που ενήργησαν ανασταλτικά στη πορεία σας, ανατρέποντας τα σχέδια που μέχρι στιγμής είχατε κάνει. Ο Ερμής θα επιστρέψει ανάδρομος στον 12 οίκο του ωροσκοπίου σας, αυτόν των μυστικών, της ιδιωτικότητας, των περιορισμών αλλά και των φοβικών συνδρόμων, φέρνοντας μια ελαφρά καταθλιπτική διάθεση.  Άτομα ή καταστάσεις από το παρελθόν μπορεί να βρεθούν και πάλι μπροστά σας, ενώ ασυνήθιστες υποθέσεις που θα σας απασχολήσουν στην δουλειά σας θα αυξήσουν τον εκνευρισμό και τα επίπεδα του στρες. Το καλό είναι όμως, ότι με τον Ήλιο στο ζώδιο σας μέσα στα πρώτα δύο δεκαήμερα, θα έχετε τονισμένη αυτοπεποίθηση, κάτι σπάνιο για την ιδιοσυγκρασία σας. Οι πλανητικές διελεύσεις και όψεις του μήνα δεν ευνοούν νέα ξεκινήματα για το ζώδιο σας, ούτε σημαντικές αλλαγές στην πορεία της καριέρας σας και καλό είναι να τα αποφύγετε προς το παρόν. Οικονομικά ο μήνας αναμένεται να κινηθεί ομαλά, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, αλλά ούτε και μεγάλη άνεση.

Αισθηματικά  – Κοινωνικά

Με τον Ερμή σε ανάδρομη κίνηση στο ζώδιο σας μέχρι τις 10 του μήνα, η ένταση και η νευρικότητα θα διαταράξει την ηρεμία στην σχέση ή τον γάμο σας και είναι πιθανόν να σας κάνει να αντιδράσετε υπερβολικά σε μια συζήτηση με τον άνθρωπό σας. Μια θυελλώδης αναμέτρηση ίσως να οδηγήσεις τις καταστάσεις στα άκρα, και για αυτό θα πρέπει να την αποφύγετε. Ίσως επίσης πέσουν στην αντίληψη σας πράγματα για τον σύντροφό σας που αγνοούσατε, κάτι που θα σας κάνει να αισθάνεστε προδομένοι. Προσπαθήστε να είστε συγκρατημένοι και προσεκτικοί, διότι η κατάσταση απαιτεί προσεκτικό χειρισμό. Συζητήστε, προσαρμοστείτε και οργανώστε κάποιο ταξίδι ή μια μικρή απόδραση που θα αναθερμάνει τη σχέση σας, εάν αισθάνεστε ότι θα πρέπει να καταβάλετε προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, για να σώσετε την σχέση σας. Οι ελεύθεροι του ζωδίου θα κάνετε μια γνωριμία που θα σας γοητεύσει, δεν θα αισθανθείτε όμως τον ηλεκτρισμό ή την απαράμιλλη χημεία που θα θέλατε. Ίσως όμως με την πάροδο του χρόνου βρείτε άλλα πράγματα στο πρόσωπο αυτό που θα τα εκτιμήσετε πολύ περισσότερο ενδιαφέροντα από την φυσική επαφή.

Τυχεροί αριθμοί: 4, 10, 14

Δεκέμβριος σημαντικές ημερομηνίες: 3, 11, 23, 25, 26

Η Αλίντα Κανάκη έχει σπουδάσει οικονομικά, άλλα ασχολείται με τη μεγάλη της αγάπη, την αστρολογία, την οποία και σπούδασε, μαζί με την αραβική γραφή, δίπλα στον διεθνώς αναγνωρισμένο αστρολόγο BASKAN AHMET AHMET στην Κωνσταντινούπολη.  Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια αστρολογίας και ψυχικών ερευνών, είναι επίτιμο μέλος της ASTROLOJI BASKANLIGI HATIP ISTABUL, ενώ το 1987 τιμήθηκε με διάκριση και χρυσό μετάλλιο από το SEKRETER TURKEY JSMAYL KARADAG. Έχει συνεργαστεί με σειρά εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είχε την διεύθυνση έκδοσης του μηνιαίου αστρολογικού περιοδικού «12 Άστρα», ενώ διετέλεσε διευθυντικό στέλεχος σε τηλεοπτικό δίαυλο στην Κεντροδυτική Μακεδονία. Είναι ερευνήτρια, ερασιτέχνης ζωγράφος, έχει άδεια σκηνοθέτη, σεναριογράφου και κειμενογράφου, και με στραμμένο το βλέμμα στον ουρανό, και πέρα από αυτόν, στο Σύμπαν, συγγράφει βιβλία. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια αστροφυσικής και αστρονομίας, μελετώντας από διαφορετική οπτική τα αστρικά σώματα που λατρεύει να ερευνά.