Τα άστρα λένε στην Αλίντα Κανάκη πως ο κόσμος μας αλλάζει απ’ αυτόν τον Απρίλη

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΙΝΤΑ ΚΑΝΑΚΗ

Η σύνοδος ακριβείας Δία-Ποσειδώνα θα συμβεί φέτος στις 12 Απριλίου, στις 23ο 54’ στο ζώδιο των Ιχθύων. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες όψεις της χρονιάς που διανύουμε, η οποία αναμένεται να φέρει αρκετές αλλαγές στις ζωές μας, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Η κάθε συνάντηση των δύο πλανητών μοιάζει με ένα μάθημα, ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός που θα πρέπει να μάθουμε σαν ανθρωπότητα να βαδίζουμε. Όσο σημαντικό ή ακόμη και ασήμαντο και αν μας φαίνεται το βήμα αυτό, θα πρέπει να είναι ωστόσο ένα βήμα που θα μας απομακρύνει από την ασφάλεια του γνώριμου, από την κοινωνική, πολιτιστική και θρησκευτική πραγματικότητα της εποχής μας, η οποία μας οδήγησε, όπως εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται, στην καταστροφή. Επειδή είμαστε όμως όντα της συνήθειας, κάθε τέτοια προσπάθεια συναντά την σθεναρή αντίσταση πολλών, οι οποίοι ενδεχομένως να έχουν να χάσουν πολλά, με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε κάθε φορά σε συγκρούσεις και σε μια περίοδο αναταραχών και αταξίας σε κοινωνικό καθώς και σε κοσμικό επίπεδο, αλλά και σε πανικό και άρνηση αποδοχής του νέου σε ατομικό.

Άξιοι για έναν καλύτερο κόσμο

Η σύνοδος των δύο πλανητικών σωμάτων θεωρείται από πολλούς σαν η αγγελική χάρη που θα μας αγγίξει, για να μας βοηθήσει να ανεβάσουμε δονήσεις, να απομακρυνθούμε από τον κακό μας εαυτό και από την καταστροφική εξάρτηση μας από την ύλη και να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στην πνευματική μας φύση και κατ’ επέκταση στο φως. Η σύνοδος Δία και Ποσειδώνα μας κάνει πιο γενναιόδωρους, ηθικούς και πνευματικούς. Γινόμαστε αισιόδοξοι και θέλουμε να παρουσιάσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε να γίνουμε άξιοι ενός καλύτερου κόσμου. Είναι ένας πλανητικός συνδυασμός που μας επιτρέπει να κατανοήσουμε και να εντρυφήσουμε σε αφηρημένες έννοιες και θεωρίες και να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας. Την περίοδο επίδρασης της όψης είναι πολύ πιθανές κάποιες υπερβατικές, μεταφυσικές ή μυστικιστικές εμπειρίες που θα μπορούσαν να αναγεννήσουν το ενδιαφέρον μας για την θρησκεία ή να μας οδηγήσουν στην μελέτη της αστρολογίας, στον διαλογισμό ή στις εναλλακτικές θεραπείες. Κάποιοι μεταξύ μας ίσως να αισθανθούν ότι έχουν να επικοινωνήσουν με τους συνανθρώπους τους ένα σημαντικό πνευματικό μήνυμα, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να έχουν την αίσθηση, ότι έχουν μια ειδική αποστολή στην ζωή, την οποία θα πρέπει να εκπληρώσουν. Θα υπάρξει μια στροφή στα ταξίδια, στις περιπέτειες και στις πνευματικές αναζητήσεις, μέσα από τα οποία θα έχουμε την δυνατότητα να αναπτυχθούμε πνευματικά. Θα είμαστε όμως υπερβολικά αισιόδοξοι, ίσως και κάπως εύπιστοι, λόγω του Ποσειδώνα που είναι πανίσχυρος στους Ιχθείς αλλά και μέσα από την όψη αυτή, που δεν βοηθάει πάντοτε να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες. Αντίθετα μάλιστα μας θολώνει, μετατρέποντας μας σε εύκολη λεία για τους επιτήδειους κάθε μορφής και επιπέδου, ιδίως για αυτούς που αποκαλούμε «χαρισματικούς ηγέτες», που περίσσεψαν στις μέρες μας. Την περίοδο επιρροής της όψης θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στις επαγγελματικές μας συναλλαγές, επειδή η προσοχή μας θα είναι διασπασμένη και η αισιοδοξία μας υπέρμετρη, με συνέπεια να παραβλέψουμε σημαντικές λεπτομέρειες που θα έχουν στο μέλλον αρνητική επίδραση στην δουλειά μας. Έχουμε επίσης την τάση να είμαστε εύπιστοι σε λόγια και υποσχέσεις, με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε στην συνέχεια, όταν θα έρθει η πραγματικότητα να μας προσγειώσει. Είναι μια φάση της ζωής μας που έχουμε την δυνατότητα να διοχετεύσουμε την θετική μας ενέργεια και τις ευλογίες που θα λάβουμε από το σύμπαν σε λιγότερο τυχερούς συμπολίτες μας, που είναι τόσοι πολλοί, και μέσα από την αλτρουιστική μας προσφορά να αισθανθούμε την ικανοποίηση της προσφοράς και την ολοκλήρωση.

Δικαστήρια, μυστικοί εχθροί, συγκρούσεις και παρανομίες

Η σύνοδος Δία-Ποσειδώνα της 12ης Απριλίου, με πανίσχυρους και τους δύο πλανήτες στο ζώδιο, καθώς ο Δίας είναι ο αρχαίος κυβερνήτης των Ιχθύων, ενώ ο Ποσειδώνας ο σύγχρονος, θα είναι ιδιαίτερα αισθητή μεταξύ 7 και 17 του μήνα. Με ένα εξάγωνο Ήλιου-Κρόνου να λαμβάνει χώρα την μέρα της κορύφωσης της όψης και να δρα συνδυαστικά, ο οιωνός που μεταφέρεται είναι ότι θα είμαστε σε θέση να μετουσιώσουμε σε πράξη τα θετικά στοιχεία της συνόδου. Ωστόσο, η σύνοδος Δία-Ποσειδώνα βρίσκεται σε σύνοδο και με έναν απλανή αστέρα από τον αστερισμό του Πήγασου, του φτερωτού αλόγου της ελληνικής μυθολογίας, ο οποίος βρίσκεται στην σέλα του αλόγου, και που έχει αρνητική σημειολογία. Πρόκειται για τον Markab, φύσης Άρη και Ερμή, που έχει συνδεθεί με πλούτη και τιμές, αύξηση της περιουσίας αλλά και πυρετούς, κοψίματα, μαχαιρώματα και καψίματα. Σε σύνοδο του με τον Δία ο Markab φέρνει απώλειες από δικαστικές διαμάχες, κινδύνους, ποινικές διώξεις και εξορία, ενώ σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα προμηνύει απογοητεύσεις, μυστικούς εχθρούς, δυσαρμονία στο οικιακό περιβάλλον, ατυχήματα και βίαιους θανάτους σε πρώιμη ηλικία. Παρά τις δυσάρεστες επιρροές του, θα βοηθήσει, ιδίως σε συνδυασμό με Δία και Ποσειδώνα, στην πνευματική εγρήγορση και στην πνευματική και διανοητική μας αφύπνιση, μετά από μια μακρά περίοδο ποσειδώνιας μακαριότητας. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι λίγο πριν την σύνοδο ακριβείας Δία-Ποσειδώνα, στην 23 μοίρα βρίσκονται ο Βόρειος και Νότιος Δεσμός στον Ταύρο και Σκορπιό αντίστοιχα. Ο Ταύρος κυβερνά την οικονομία, τα τραπεζικά και επιχειρηματικά οικονομικά, όπως και τη γη και τα ακίνητα, ο Σκορπιός δε τις αγορές μετοχών, το χρήμα, νόμιμο ή παράνομο, και τις σεξουαλικές σχέσεις. Η έντονη επιρροή της όψης αναμένεται να διαρκέσει μέχρι και τον Μάιο, αλλά τα γεγονότα που θα προκαλέσει θα μπορούσαν να εντοπιστούν μέσα στο 2023, το 2024 ή ακόμη και το 2025, καθώς ο Ποσειδώνας είναι ένας εξαιρετικά αργός πλανήτης και χρειάζονται χρόνο να ωριμάσουν κάποια γεγονότα και καταστάσεις. Με τον Δία να κινείται με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από τον Ποσειδώνα, θα ξεκινήσει η απομάκρυνση των δύο πλανητών και η μείωση της επιρροής της συνόδου, ιδίως όταν θα εισέλθει ο Δίας στον Κριό στις 10.05. Δεν θα απομακρυνθεί όμως ο Δίας αρκετά, ώστε να σπάσει τελείως η επιρροή της όψης του με τον Ποσειδώνα. Στο διάστημα ωστόσο μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου 2022 η επιρροή αυτή είναι μειούμενης έντασης, μέχρι που ο Δίας θα επιστρέφει στο ζώδιο των Ιχθύων στις 28 Οκτωβρίου 2022 και θα βρεθεί και πάλι σε τροχιά συνόδου με τον Ποσειδώνα, με τους δύο πλανήτες να συναντώνται αυτή την φορά όντας ανάδρομοι.

Την στιγμή δε της επανεισόδου του Δία στο ζώδιο των Ιχθύων, βρίσκεται σε στάση για να γυρίσει ανάδρομος ο Άρης στο ζώδιο των Διδύμων (ανάδρομος από τις 30.10.222 και μετά), σχηματίζοντας τετράγωνα με τους Ποσειδώνα και Δία. Το αξιοσημείωτο με τις όψεις αυτές είναι ότι λόγω της εξαιρετικά μειωμένης ταχύτητας του Άρη, η διάρκεια των τετραγώνων θα είναι ασυνήθιστα μεγάλης διάρκειας για τα δεδομένα του Άρη, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα ιδιαίτερα ασταθές, κυρίως συγκρουσιακό περιβάλλον, λίγες μόνο μέρες μετά την ηλιακή έκλειψη στον Σκορπιό. Η σύνοδος των δύο πλανητών συμβαίνει κάθε 13 περίπου χρόνια, οπότε αυτό το γεγονός από μόνο του δεν σηματοδοτεί κάποια εξαιρετική αστρολογική ιδιαιτερότητα. Ας σημειωθεί δε, ότι ο συνοδικός κύκλος Δία-Ποσειδώνα είναι από τους σπουδαιότερους, καθώς επηρεάζει την πνευματική μας σφαίρα και καθορίζει την πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας, είναι όμως και ο τακτικότερος, καθώς κινείται αρμονικά κατά μήκος του ζωδιακού κύκλου, μετακινούμενος από το ένα ζώδιο στο επόμενο.

Τι έχει δείξει η Ιστορία

Στην αμέσως προηγούμενη συνάντηση τους το 2009, που έλαβε χώρα στο ζώδιο του Υδροχόου, τα γεγονότα που βιώσαμε ήταν η γέννηση του Bitcoin, η παγκόσμια οικονομική κρίση και η αρχή της ύφεσης, καθώς και η εκλογή του πρώτου Αφροαμερικανού Προέδρου στις ΗΠΑ, του Μπαράκ Ομπάμα. Τελευταία φορά ωστόσο που συναντήθηκαν στο ζώδιο των Ιχθύων, ήταν το μακρινό 1856, καθώς ο συνοδικός τους κύκλος έχει διάρκεια 166 χρόνια! Στην ανάλυση των συμβάντων της χρονιάς εκείνης θα αναζητήσουμε τις απαντήσεις μας, καθώς όχι μόνο θα μας δώσουν μια ιδέα για το τι μπορούμε να περιμένουμε μέσα την φετινή χρονιά σε κοσμικό επίπεδο, αλλά πολλά γεγονότα της περιόδου εκείνης θα επανέλθουν, θα «αναβιώσουν» μέσα στο 2022, σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, κάτω από διαφορετικές συνθήκες και ενδεχομένως με διαφορετική τελική έκβαση. Στις 31 Μαρτίου 1856, λίγες μέρες μετά την σύνοδο Δία-Ποσειδώνα, υπογράφεται η Συνθήκη των Παρισίων, η οποία τερματίζει τον Κριμαϊκό Πόλεμο με την ήττα της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Αντιμαχόμενοι είχαν βρεθεί τέσσερις αυτοκρατορίες και ένα βασίλειο, η Αγγλική, η Γαλλική, η Οθωμανική και το Βασίλειο της Σαρδηνίας συνασπισμένοι από την μια πλευρά, και η Ρωσική Αυτοκρατορία από την άλλη, διεκδικώντας εδάφη από την καταρρέουσα Οθωμανική αυτοκρατορία. Θέατρο των μαχών υπήρξε η χερσόνησος της Κριμαίας! Στις 8 Οκτωβρίου 1856 ξεκινάει ο δεύτερος Πόλεμος του Οπίου, μεταξύ Άγγλων και Γάλλων από την μια πλευρά, τους οποίους στηρίζουν Ρωσία και ΗΠΑ, και Κίνας από την άλλη, με αφορμή την ελεύθερη διακίνηση του οπίου στην κινεζική επικράτεια. Ο πόλεμος διήρκησε τέσσερα περίπου χρόνια και τερματίστηκε με την ήττα της Κίνας και της δυναστείας Τσινγκ, που συνοδεύτηκε από μια τεράστια απώλεια εδαφών, αλλά και την εμπορική και αποικιοκρατική διείσδυση των δυτικών δυνάμεων στον μέχρι τότε άβατο της αχανούς Κινεζικής Αυτοκρατορίας. Μετά από τέσσερις αιώνες χάνει η Κίνα την πρωτοκαθεδρία της σαν η μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου και ξεκινάει η περίοδος της παρακμής της, που θα διαρκέσει ενάμιση αιώνα. Παράλληλα με τον Πόλεμο του Οπίου, είχε να αντιμετωπίσει η Δυναστεία των Τσινγκ και έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο στον νότο της χώρας, γνωστό σαν η «Εξέγερση των Ταϊπίνγκ», ο οποίος διήρκεσε από το 1850 μέχρι το 1865 και είχε θρησκευτικά, εθνικιστικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Η ήττα της Δυναστείας των Τσινγκ και σ’ αυτόν τον πόλεμο επέτρεψε την εισδοχή του Χριστιανισμού στην Κίνα, επέφερε όμως και την εξασθένηση της δύναμης και την τελική παρακμή της Δυναστείας, που οδήγησε σταδιακά στα γεγονότα του 20ου αιώνα και την επικράτηση του Κομμουνισμού.

Οι παλιές φυσικές καταστροφές και οι μεγάλες επιδημίες κάτω απ τα άστρα

Η συνάντηση των Δία και Ποσειδώνα σε ένα υδάτινο ζώδιο, αυτό των Ιχθύων, δημιουργεί ανησυχίες και έντονο προβληματισμό για την υπερβολική εκπροσώπηση του στοιχείου του νερού, καθώς ο Ποσειδώνας κυβερνά τα νερά. Εάν ανατρέξουμε στο 1856, θα διαπιστώσουμε ότι η Νότια Γαλλία υπέφερε μια από τις χειρότερες πλημμύρες στην ιστορία της, καθώς από την υπερχείλιση του Ροδανού ποταμού καλύφθηκε από νερό μια τεράστια έκταση μεταξύ των μηνών Μαΐου και Ιουνίου, από την Λυών μέχρι την Αβινιόν και τις ακτές σχεδόν της Μεσογείου. Η υλικές ζημιές ήταν απίστευτες και ο λιμός που ακολούθησε από τους χειρότερους. Και μια που αναφερόμαστε σε φυσικές καταστροφές, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την σεισμική δραστηριότητα της περιόδου εκείνης, η οποία καταγράφει στις 21 προς 22 Αυγούστου έναν πολύ μεγάλου μεγέθους σεισμό στις ακτές της Αλγερίας, ο οποίος έγινε αισθητός μέχρι την Γαλλία και προκάλεσε τσουνάμι στην Μεσόγειο, αλλά και στον γιγαντιαίο σεισμό που χτύπησε το Ηράκλειο της Κρήτης τα ξημερώματα της 12ης Οκτωβρίου του 1856. Υπολογίζεται ότι θα πρέπει να ήταν έντασης μεταξύ 7,7 και 8,3 βαθμών και ισοπέδωσε κυριολεκτικά το Ηράκλειο, προκάλεσε ζημιές και καταστροφές σε όλη την έκταση της Κρήτης, των Δωδεκανήσων και της ηπειρωτικής Ελλάδας, καταγράφηκαν όμως ζημιές και θύματα από τα ωστικά κύματα του σε όλη την έκταση της τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στην σημερινή δηλαδή Τουρκία, στην Κύπρο, στην Μέση Ανατολή (Λίβανο, Ισραήλ και Παλαιστίνη), στην Αίγυπτο, αλλά και δυτικά, στην Μάλτα και στην Σικελία. Και καθώς βιώνουμε μέρες δύσκολες και περίεργες με την πανδημία του Κορωνοϊού και είμαστε ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα δημόσιας υγείας, ας ανατρέξουμε στα επιδημιολογικά στατιστικά του έτους 1856. Εκείνο που γίνεται εμφανές είναι ότι βρισκόμαστε στα μέσα μιας επιδημίας χολέρας, που διήρκεσε από το 1846 μέχρι το 1860 και εξαπλώθηκε σταδιακά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπης, αλλά και πέρα από τα γεωγραφικά της όρια. Πιο συγκεκριμένα όμως το 1856 επικρατεί στην Κριμαία τύφος, χολέρα, δυσεντερία και σκορβούτο, στην  Γερμανία και Βραζιλία αποδεκατίζεται ο πληθυσμός τους από την χολέρα, στην Γαλλία εξαπλώνεται η διφθερίτιδα, Κίτρινος πυρετός εμφανίζεται στις ΗΠΑ και η ευλογιά θερίζει τους κατοίκους στον Ειρηνικό Ωκεανό.  

Άνθιση σε γράμματα, επιστήμες, τέχνες και πνευματικές ανησυχίες

Η συνάντηση όμως των δύο πλανητών δεν πρέπει να ερμηνευτεί μονοδιάστατα, δίνοντας έμφαση μόνο στα γεγονότα που έφεραν την καταστροφή και τον όλεθρο. Θεωρείται ότι η σύνοδος Δία-Ποσειδώνα έφερε την αναγέννηση στα γράμματα και τις τέχνες, μια που τόσο ο Δίας, όσο και ο Ποσειδώνας, συνδέονται με τα πολιτιστικά δρώμενα και την δημιουργικότητα. Κλείνει με την πλανητική αυτή συνάντηση σταδιακά ο κύκλος του ρομαντισμού στην λογοτεχνία, και ξεκινάει η περίοδος του ρεαλισμού, κατά την οποία παρουσιάζεται μια στροφή σε θέματα εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, επιχειρείται ωστόσο από πολλούς να παντρευτεί ο ιδεαλισμός (καθαρό στοιχείο των Ιχθύων!) με την αισθητική, κυρίως στην ποίηση της περιόδου. Διαπρέπουν την περίοδο αυτή, κινούμενοι στις παρυφές μεταξύ ρομαντισμού και ρεαλισμού οι Charles Dickens, Charlotte Bronte, George Eliot, Mark Twain, Alexandre Dumas, Viktor Hugo, Charles Baudelaire, και φυσικά οι πρωτοπόροι και εμπνευστές του ρεαλισμού Honore de Balzac και Gustave Flaubert, των οποίων το έργο τιμούμε μέχρι και σήμερα. Ως προς τις επιστήμες, ο Gregor Johann Mendel, μαθηματικός, μετεωρολόγος και βιολόγος από την Σιλεσία (περιοχή της σημερινής Τσεχίας) ξεκινάει την έρευνα του στην γενετική, καθιερώνοντας μεταξύ 1856 και 1863 πολλούς από τους κανόνες του για την κληρονομικότητα (τους δημοσιεύει κατά την διάρκεια της επόμενης συνόδου Δία-Ποσειδώνα στο ζώδιο του Κριού), ενώ ο Δαρβίνος δημοσιεύει το έργο του «Η καταγωγή των ειδών», που προκάλεσε αίσθηση στους επιστημονικούς κύκλους του 19ου αιώνα και συνεχίζει να αποτελεί αντικείμενο διχογνωμίας και έντονων αντιπαραθέσεων μέχρι τις μέρες μας. Και καθώς οι Ιχθείς κυβερνούν την θρησκεία, την μεταφυσική, τα όνειρα και την θεραπεία και ο Ποσειδώνας την πνευματικότητα και τον ψυχικό μας κόσμο, όλος αυτός ο θάνατος από τους πολέμους και τις επιδημίες, έστρεψε την προσοχή πολλών ανθρώπων στα προαιώνια ερωτήματα για την μετά θάνατον ζωή, φέρνοντας την αναγέννηση των θρησκευτικών πεποιθήσεων αλλά και ένα αυξημένο ενδιαφέρον για την μεταφυσική, καθώς και στον διαλογισμό, που έγινε της μόδας στις μεγάλες πρωτεύουσες της δύσης. Πολλά από τα κύρια γεγονότα που καταγράφηκαν το 1856 φαίνεται να είναι επίκαιρα και στις μέρες μας, κυρίως δε ο πόλεμος που μαίνεται στην ίδια περίπου γεωγραφική περιοχή, στην Κριμαία και την Ουκρανία. Μόνο που αυτή τη φορά δεν μάχονται οι δυνάμεις πάνω από το πτώμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, αλλά πάνω από το εξασθενημένο και ετοιμοθάνατο κορμί του δυτικού καπιταλισμού, που εκπροσωπείται από την παρακμιακή Ευρώπη και την υπό κατάρρευση Αμερική.

Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα έχουμε επανάληψη του ίδιου αποτελέσματος, την ήττα δηλαδή της Ρωσίας.  Όπως και κατά την προηγούμενη σύγκρουση στην ίδια περιοχή, πέρα από την σύνοδο Δία-Ποσειδώνα, είχαμε και τότε την διέλευση του Ουρανού μέσα από το ζώδιο του Ταύρου, που υποδηλώνει σοβαρές οικονομικές συνέπειες, κατάρρευση και περίοδο εκτεταμένης ύφεσης και λοιμού. Και στον προηγούμενο κύκλο, ο Κριμαϊκός πόλεμος έφερε την διακοπή της εξαγωγής σιτηρών της Ρωσίας προς την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να υπάρξει έλλειψη και εκτίναξη των τιμών του ψωμιού σε δυσθεώρητα ύψη. Το πρόβλημα λύθηκε με την εισαγωγή σιτηρών από τις ΗΠΑ, που όμως είχε αισθητά μεγαλύτερο κόστος. Πέρα από το πρόβλημα των σιτηρών, μας απασχολεί στην σημερινή εποχή πολύ περισσότερο ο ομαλός εφοδιασμός της Ευρώπης με καύσιμα, καθώς έχει τεράστιες επιπτώσεις στις σύγχρονες οικονομίες, έλλειψη που επιχειρείται να καλυφθεί και αυτή τη φορά με πολύ ακριβότερες εισαγωγές πετρελαιοειδών από τις ΗΠΑ. Ως προς τον πόλεμο του Οπίου, και την περίοδο αυτή επιχειρείται, και σε πολλές χώρες έχει πραγματοποιηθεί, η νομιμοποίηση της χρήση κάνναβης αλλά και οπιούχων για ιατρικούς λόγους. Ίσως δε, να μην απέχει πολύ η μέρα που θα εξαπλωθεί η νόμιμη χρήση των ελαφρών ναρκωτικών για λόγους αναψυχής, όσο βρίσκεται ακόμη ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, καθώς κυβερνά τις παραισθησιογόνες ουσίες.

Η αφύπνιση -επιτέλους!- των μαζών

Ο πλεονασμός του στοιχείου του νερού στα αστρολογικά δεδομένα της εποχής μας, έφερε ήδη στο νότιο ημισφαίριο εκτεταμένες πλημμύρες, υλικές καταστροφές και απώλειες ανθρώπινων ζωών, πριν ακόμη φτάσει η σύνοδος στην πλήρη ισχύ της. Υπάρχει έντονη η πιθανότητα να παρουσιαστούν μέσα στις επόμενες βδομάδες ή και μήνες αντίστοιχα φαινόμενα και σε χώρες του βόρειου ημισφαιρίου, ενώ δεν θα πρέπει να υποτιμούμε τους κινδύνους από δηλητηριάσεις ή εκρήξεις που μπορεί να προέλθουν από αέρια, τα οποία επίσης κυβερνά ο Ποσειδώνας. Η φύση δε, ενδέχεται να προκαλέσει σειρά προβλημάτων, όχι μόνο από τις βίαιες εκδηλώσεις του υγρού στοιχείου, αλλά και με την αυτή καθ’ εαυτή ευθυγράμμιση των πλανητών, των οποίων τα συνδυασμένα βαρυτικά κύματα θα μπορούσαν να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις, επιταχύνοντας την εκδήλωση τεκτονικών γεγονότων, σε μια περίοδο με ήδη έντονη σεισμολογική και ηφαιστειακή δραστηριότητα. Ιδιαίτερα επικίνδυνες δε περίοδοι, είναι αυτές της άνοιξης (Απρίλιος-Μάιος) αλλά και του φθινόπωρου (Οκτώβριος-Νοέμβριος), όταν η επιρροή της όψης των δύο πλανητικών σωμάτων είναι ιδιαίτερα έντονη. Και βέβαια, η σύνοδος Δία-Ποσειδώνα θα φέρει μια μικρή επανάσταση στον τομέα της ομορφιάς, της μόδας και των τεχνών, κυρίως του κινηματογράφου, της μουσικής και της φωτογραφίας. Οι όμορφες, αρμονικές δονήσεις που παράγουν συνδυασμένα οι δύο πλανήτες, θα ωθήσουν την δημιουργικότητα και θα φέρουν μια μεταστροφή στην μόδα, στην μουσική, στην φωτογραφία και στον κινηματογράφο, κυρίως μέσα από νέες εφευρέσεις, που θα μας επιτρέψουν να εκφραστούμε με διαφορετικό, πιο άμεσο τρόπο. Δεν θα είναι όμως οι κοσμογονικές εκείνες αλλαγές που θα φέρουν την άνοιξη στις τέχνες, καθώς οι Ιχθείς δεν φημίζονται για το καλό τους γούστο, ούτε όμως και για τις ρηξικέλευστες ιδέες τους.  Το ιδιαίτερο στοιχείο της παρούσας συνόδου στο ζώδιο των Ιχθύων, είναι ότι αναμένεται να φέρει αποκαλύψεις, που θα ρίξουν φως σε σκοτεινές πτυχές των γεγονότων που βιώνουμε και θα βοηθήσουν στην συνολική αφύπνιση μας. Το διάστημα που ακολουθεί, αλλά και πέρα από το 2022, μέχρι και το 2024-25, που η παρούσα όψη μπορεί να παράγει γεγονότα, θα υπάρξουν αποκαλύψεις με ατράνταχτα στοιχεία για την γέννηση και την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Θα εκτεθούν πρόσωπα, επιστήμονες και πολιτικοί παράγοντες, θα αποκαλυφθεί ο ρόλος εργαστηριακών εγκαταστάσεων, μυστικών και μη, στην προετοιμασία, την εκδήλωση και την διατήρηση της επιδημίας, πλάνα και στόχοι μια τέτοιας επιδημίας, καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων επιδημιών. Και επειδή εμπλέκεται στην σύνοδο της 12ης Απριλίου και ο Νότιος Δεσμός με τον Σκορπιό, η όψη Δια-Ποσειδώνα θα φέρει την αποσταθεροποίηση και εξάρθρωση σημαντικών διεθνών κυκλωμάτων σωματεμπορίας. Ο Σκορπιός κυβερνά το σεξ, αλλά και την εμπορική εκμετάλλευση του, μέσα από την σωματεμπορία, την πορνεία αλλά και στην κινηματογραφική βιομηχανία του σεξ. Μέσα από την σύνοδο Δία-Ποσειδώνα και την εμπλοκή του Σκορπιού φαίνεται να κλείνει ένας μεγάλος κύκλος αναφορικά με τον τομέα αυτό, με την εξάρθρωση και την κατάρρευση δικτύων και κυκλωμάτων, που εξασφάλιζαν άφθονο μαύρο χρήμα στην «ευπρεπή» ελίτ. Αλλά και οι διαδρομές ξεπλύματος του μαύρου χρήματος θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα, καθώς η μία μετά την άλλη θα μπλοκαριστούν και θα γίνουν γνωστές αρκετές από τις παράνομες δραστηριότητες της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής αριστοκρατίας της εποχής μας. Το σπουδαιότερο ωστόσο επίτευγμα της συνόδου των δύο αυτών πλανητών, θα είναι η αφύπνιση των μαζών, οι οποίοι μετά από μια μακρά περίοδο παραπλάνησης, συσκοτισμού και χειραγώγησης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τι διαδραματίζεται στα παρασκήνια και να θέσουν τα δρώμενα στις σωστές τους διαστάσεις. Το πλανητικό σκηνικό στο σύνολο του συνωμοτεί αυτή την περίοδο στο να ξεσκεπαστεί το παρασκήνιο, ώστε να αποκαθηλωθούν είδωλα, να αποκτήσουν πρόσωπο, άρα και ποινικό μητρώο οι «άνθρωποι με τα μαύρα», να ταπεινωθούν όσοι το παίζουν θεοί από την ασφάλεια των πολυτελών καταφυγίων τους και να κλείσει με πάταγο η πόρτα σε μια από τις πιο θλιβερές περιόδους της σύγχρονης ανθρώπινης ιστορίας. Για να γίνουν όμως όλα αυτά, θα πρέπει να δούμε για να πιστέψουμε. Ας δούμε λοιπόν, γιατί ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δράσουμε.