Παγκόσμιος θρίαμβος για τους Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου και Ευάγγελο Κεραμίδα

ΑΠΟ SPOTLIGHTPOST TEAM

Σπουδαίοι γιατροί, υπέροχοι άνθρωποι και ένα υποδειγματικό ζευγάρι οι δόκτορες Βίλλυ Ροδοπούλου και Ευάγγελος Κεραμίδας, μας έκαναν να γευτούμε λίγο απ την δική τους επιτυχία και να νιώσουμε περήφανοι σαν Έλληνες, με το βραβείο τους, στο πλαίσιο του 91ου Συνεδρίου της Αμερικανικής Εταιρίας Πλαστικής Χειρουργικής (American Society of Plastic Surgeons – ASPS), με τίτλο “Plastic Surgery The Meeting 2022”. Οι δυο επιστήμονες, σεμνά και ταπεινά, έφτασαν στη Βοστώνη, είδαν λιγοστούς φίλους και πολλούς συναδέλφους τους και παρέλαβαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Cosmetic, των «Best Paper Awards 2022». Η δημοσίευσή τους, το 2021, για τη δημοφιλή, προσωπική τεχνική για την ενέσιμη αυξητική των χειλιών με τίτλο: “A Safe and Effective Lip Augmentation Method: The Step-by-Step Φ (Phi) Technique”, στο πιο έγκριτο παγκοσμίως και επιλεκτικό επιστημονικό περιοδικό της ειδικότητας της Πλαστικής Χειρουργικής, στο Plastic and Reconstructive Surgery Global Open  διακρίθηκε ως η καλύτερη στον τομέα της Αισθητικής!

Στο Plastic Surgery The Meeting –στο πλαίσιο του οποίου βραβεύτηκε η επιστημονική ομάδα του Kosmesis, Δρ. Ευάγγελος Κεραμίδας και Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου– συγκεντρώνονται, κάθε χρόνο, οι καλύτεροι και πιο έμπειροι χειρουργοί της ειδικότητας, και μοιράζονται την τεχνογνωσία τους με συναδέλφους από χώρες από όλο τον κόσμο. Είναι το κορυφαίο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς, για τους πλαστικούς χειρουργούς τόσο για τους Αμερικανούς όσο και για τους συναδέλφους τους, παγκοσμίως.

Η American Society of Plastic Surgeons (ASPS) είναι η μεγαλύτερη επιστημονική εταιρεία στην ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1931. Η ASPS αντιπροσωπεύει το 94% όλων των πιστοποιημένων πλαστικών χειρουργών στις ΗΠΑ και περισσότερων από 11.000 πλαστικών χειρουργών παγκοσμίως, που την καθιστούν κορυφαία επιστημονική εταιρεία στην Αισθητική και Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική.

«Η αναγνώριση δεν είναι ποτέ αυτοσκοπός σε έναν επιστήμονα, όταν όμως έρχεται για μια ακόμα φορά δεν μπορώ παρά ταπεινά να πω πως καταφέραμε μέσα από την αγάπη μας για αυτό που κάνουμε να φτάσουμε μέχρι τη Βοστώνη και να τιμήσουμε κάθε ρόλο ιερό που ευγνωμονούμε καθημερινά», επεσήμανε ο Δρ. Ευάγγελος Κεραμίδας, παραλαμβάνοντας το πρώτο βραβείο. «Εγώ είμαι μικρός πολύ μπροστά στα θαύματα της επιστήμης, αλλά εάν έχουμε καταφέρει να δώσουμε χαρά στου ασθενείς μας, τότε έχουμε επιτελέσει το έργο μας!», τόνισε καταλήγοντας.

«Η πλαστική χειρουργική δεν είναι μόνο μια επιστήμη, αλλά και μία τέχνη, και εμείς την σεβόμαστε απεριόριστα όπως και τους ασθενείς μας, στους οποίους έχουμε αφιερωθεί!», δήλωσε κατά την απονομή η Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου και πρόσθεσε: «Όταν, λοιπόν, οι κόποι και οι τεχνικές μας αναγνωρίζονται ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, τότε όλη η συγκίνηση, η πλησμονή, η ευγνωμοσύνη και η ευτυχία, προσπαθεί να συρρικνωθεί και να χωρέσει στο χαμόγελο μου! Ένα ευχαριστώ είναι πολύ λίγο…».

Η βραβευμένη προσωπική τεχνική ενέσιμης αυξητικής χειλιών Step by step Φ technique, που δημιούργησαν οι δύο Πλαστικοί Χειρουργοί του Kosmesis Δρ. Ευάγγελος Κεραμίδας, και Δρ. Βίλλυ Ροδοπούλου, παρουσιάστηκε, πρόσφατα, σε σχετική εισήγηση του Δρ. Ε. Κεραμίδα στο 26ο Παγκόσμιο Συνέδριο ISAPS 2022 (Κωνσταντινούπολη, 20 έως 24 Σεπτεμβρίου 2022), όπου η ομάδα του Kosmesis συμμετείχε ως επίσημοι προσκεκλημένοι ομιλητές, αλλά και στο 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Θεσσαλονίκη, 19 έως 22 Οκτωβρίου 2022).